Дон Кихот написа:
zmianatz,
Твоите дъновистки номера ги разигравай в друг форум, а не в този. От твоето лъжетълкуване на думите на ап. Павел излиза, че ние не трябва да имаме мнение за нищо, а на всичко да вярваме безразборно. Чак пък такива идиоти не сме. Под "осъждане" (грц. крисис, оттук и нашумялата дума "криза") апостолът има предвид отлъчване от Църквата. Вашият Дънов е отлъчен, а който днес му вярва на басните, сам отлъчва себе си.

Дон Кихот, обясни ми, моля те, откъде-накъде реши, че аз "почитам" Дънов; че играя "дъновистки номера".
Нищо, почти, не знам за Дънов и не ме интересува. Аз съм си православна и вярвам в Иисус Христос; знам, че Той е
Нашият Спасител и Той ще дойде да съди живи и мъртви.
Не те
"поучавам"

(както се изрази Мира) да не изказваш мнение за някой или нещо, а ти казвам, че преди да го кажеш, да споменеш израза " според мен" или "аз така мисля". Например: "Аз мисля, че Ванга е вещица."
Защото никой не знае кой какъв е и къде е душата му. Тъй като никой от нас не е ходил в Ада или Рая, за да знае дали душата (в случая) на Ванга, къде е.
P.S. И ще ви кажа, че Ванга цял живот е събирала тези пари, за да построи този храм Света Петка; това и е било мечта отдавна. Това, че не се е получило както трябва, то това и тя самата го е видяла и знаела; НО НЕ Е ВИНОВНА.
Само Господ ще съди каква е Ванга и каква е
нейната душа.
НЕ И НИЕ.P.S.S И пак ще ви кажа. ЗА ТРЕТИ ПЪТ:
Цитат:
5. Прочее, за нищо не съдете преди време, докле не дойде Господ, Който и ще изнесе на виделина тайните на мрака и ще извади наяве намеренията на сърцето; и тогава похвалата ще бъде всекиму от Бога. (Коринтяни, глава 4, стих 5)