small axe написа:
Aether , не обръщах досега голямо внимание на настояванията ти за буквални цитати на думи на Христа свързани с нещо което мрази , понеже за мен това е пределно ясно.
Явно за теб не е , и това е свързано и с факта , че за теб вероятно Христос не е Бог .( незнам ти кажи )
Иисус Христос е същият , Бог в Стария завет е същият като в Новият , Той не се е променил.Явно не вярваш в това.Това което Бог мрази в Стария завет , го мрази и в Новия , Той
не е започнал да обича онова което преди е заявил че мрази.
Сега относно цитати , явно много държиш( Бог се е погрижил да има един цитат , за който поне аз се сещам ,
специално за теб 
) , прочети си от книгата откровение 2 глава 6 стих .Ето ще ти цитирам:
"
И тъй, спомни си от къде си изпаднал, и покай се, и върши първите си дела; и ако не, ще дойда при тебе [скоро] и ще дигна светилника ти от мястото му, ако се не покаеш.
Но имаш това, че мразиш делата на Николаитите, които и Аз мразя,"
какви са тези дела не знам , но това явно идва да ти покаже , че Иисус мрази зли дела , тоест грехове и тн.
Виж темата "как да се отнасяме с враговете си" - първата страница, щото след това се разводнява.
"
Ако се молиш за враговете, ще получиш мир; а когато заобичаш враговете, знай, че в тебе живее по-голяма Божия благодат - още не казвам съвършена, но достатъчна за спасение. А ако ругаеш враговете си, значи зъл дух живее в тебе и донася в сърцето ти зли помисли, защото, както е казал Господ, от сърцето излизат помислите - зли или добри."
Спомняш ли си в Стария Завет, когато се явява един пич с наполовина човешко тяло в карета и незнам си кво още (демек Бог) и започва да насъсква един човечец да хули и клевете против покварата на един град... Не съм мн голям разбирач, но СВ. СИЛУАН АТОНСКИ си го е казал ясно за клеветите
Доста трудно ще ме обедиш, че Йехова и Иисус са едно, най - малкото те си противоречат на всяка втора дума...
И никога не съм говорил против Богоподобието на Иисус, за да ме питаш дали е Бог.
А знаеш много добре отношението ми към Откровението на Йоан, или по точно към виденията, щом е видение значи е изкривено до n-та степен, като в сънищата - прекалено абстракти. До колкото знам свидетелства за живота на Иисус и думите Му има в Еванглията, там няма видения, няма такава абстракция, така че съм по - благосклонен да повярвам от там...
Не разбирам гръцки или арменски или еврит, но грешките в преводите не са за подценяване.
Видяло се, че няма да се разберем в рамките на този офтопик стига сме спамили, щом толкова държиш на омразата и гнева и възмездието вярвай си в тях... То и Тигър-ката пее такава песен ама явно вас живота ви е очукал...