Търсенето намери 27 резултата за

от БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ
вт юни 03, 2008 8:53 am
Форум: нови категории и форуми
Тема: Ужасяващото лице на протестантизма!
Отговори: 52
Преглеждания: 12140

Тук сам.
Проштаваите што не бех разборит че намеравах да спра дискусијата само по тази вопрос. Това ште да е до мојата неопитност од блгарски език.
Благодарам.
от БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ
пон юни 02, 2008 6:38 pm
Форум: нови категории и форуми
Тема: Вход за протестанти - забранен!
Отговори: 104
Преглеждания: 24494

от БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ
пон юни 02, 2008 6:09 pm
Форум: нови категории и форуми
Тема: Ужасяващото лице на протестантизма!
Отговори: 52
Преглеждания: 12140

Виждам, виждам...
Изведох ме го абсурдот, па секои нека обсужда контекста според силите си.
Збогум.
от БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ
пон юни 02, 2008 4:32 pm
Форум: нови категории и форуми
Тема: Ужасяващото лице на протестантизма!
Отговори: 52
Преглеждания: 12140

За жал, Вам ви е неверно човек да си налага творческа одговорност, сврху синовската си надеж и родителската си љубов.
от БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ
пон юни 02, 2008 3:08 pm
Форум: нови категории и форуми
Тема: Ужасяващото лице на протестантизма!
Отговори: 52
Преглеждания: 12140

Крштението трајно го обновува образот во човекот, заложувајќи ја во него благодатта на обожението, можноста да се стане Бог, да се биде слободен като Бог, да се вмести и засади во себе крстниот калем на спознателниот вечен живот чиј што плод (дар) го јадеме не като симбол, туку като самото Тело и Кр...
от БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ
пон юни 02, 2008 1:32 pm
Форум: нови категории и форуми
Тема: Ужасяващото лице на протестантизма!
Отговори: 52
Преглеждания: 12140

Во волјата Божја, човекот е бог! Тоа токму не друго и означава, дека обожемието е по благодат, като и самата што го признаваш за можно. Зошто нашите дела се израз на нашата волја, која пак е плод на нашата вера. И не само некаков безличен Бог, туку самиот Син божји, самото Слово, Христос се вселува...
от БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ
пон юни 02, 2008 8:58 am
Форум: нови категории и форуми
Тема: Ужасяващото лице на протестантизма!
Отговори: 52
Преглеждания: 12140

Целиот домострој на спасението е токму обожението на хората чрез истинската вера. Обожението става като дел од истинската црква, телото Христово. За да се стане дел од неа, потребно е она което Вам истински ви липсва, покајание. Без това умот не може да восредоточи битието и да застане като архиереј...
от БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ
нед юни 01, 2008 1:57 pm
Форум: нови категории и форуми
Тема: Ужасяващото лице на протестантизма!
Отговори: 52
Преглеждания: 12140

от БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ
пет май 02, 2008 2:52 pm
Форум: нови категории и форуми
Тема: Признанието на Македонската Православна Црква
Отговори: 69
Преглеждания: 24020

Да. За жал, тоа се случува во денешни дни. На една високовдахновена и култивирана личност каков што е Виктор, по пријава и врз сведоштво на една наркоманка и проститутка, му сместуваат случај дека (замислете си ако можете) сексуално се задоволувал на јавно место (во интернет кафето на еден студентск...
от БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ
ср апр 30, 2008 9:46 pm
Форум: нови категории и форуми
Тема: Признанието на Македонската Православна Црква
Отговори: 69
Преглеждания: 24020

Коисмас, Многу те подржувам во твоето разбирање на приликите. Треба да се знае дека тајните служби во Македонија сеуште имаат закоравена србоманска (не)свест и секој кој јавно декларира блгарско самочувство или макар симпатија, се изложува на нивниот суров терор. Најсвеж пример е монструозната монти...
от БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ
пет юни 01, 2007 11:50 am
Форум: нови категории и форуми
Тема: Признанието на Македонската Православна Црква
Отговори: 69
Преглеждания: 24020

Извини ме Михаилиј, Високиот стил, навистина ми послужи како параван, за она што го мислам, слободно да го искажам. Едноставно, Македонците се народ без своја историја и сега како последно прибежиште за нашата потреба од идентитет, ни се подметнува Црквата. Но сметам, дека таквата желба е соблазна и...
от БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ
чет май 31, 2007 10:23 am
Форум: нови категории и форуми
Тема: Признанието на Македонската Православна Црква
Отговори: 69
Преглеждания: 24020

Поздрав браќа, Денешните македонци, имаат анти-идентитет, односно во недостаток од родова историја, меѓусебно се препознаваат по непрепознатливоста. Сметам дека треба да се раздели генеолошката од политичката личност на народот и македонството да се поима и идеологизира во својата обшточовекољубива ...
от БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ
пет юни 23, 2006 9:55 am
Форум: литература, театрално и киноизкуство
Тема: Немнени бисери
Отговори: 3
Преглеждания: 2257

Тварта е мртва состојба на мислата, нејзината немуштост да се саморазделува, љубовно да проникнува, животвори и восознава, безвластие да се самозадава, а со тоа и да со-задава, самодадени со-заданија. Ч(ел)о-векот е со-зададена само-даденост, со-посебна да со-задава со-т(о)варности, во Из-в(и)-оро-...
от БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ
пет юни 23, 2006 9:49 am
Форум: нови категории и форуми
Тема: Признанието на Македонската Православна Црква
Отговори: 69
Преглеждания: 24020

Здраво браќа Блгари, Моето мислење за националноста на Македонците е такво што сметам дека тие имаат доволно особености и изразена потреба да се сметаат за народ. Сепак сметам дека истите не треба да бегаат од заедничката историја со другите денешни народи на Балканот, а највеќе со Бугарите, Србите ...
от БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ
вт май 09, 2006 12:16 pm
Форум: нови категории и форуми
Тема: Признанието на Македонската Православна Црква
Отговори: 69
Преглеждания: 24020

Тоа брате не сум знаел дека Црквата е државна творба, уште помалку дека за во неа автокефално да се заедничари, треба национално да се подобува.
Ти благодарам на светлината.

Премини към разширено търсене