Дали да запазя брака си?

за отношенията между половете
frederika
Потребител
Мнения: 4
Регистриран на: пон окт 12, 2009 4:10 pm

Дали да запазя брака си?

Мнениеот frederika » вт окт 13, 2009 1:09 am

Здравейте! Пиша от чужбина и се извинявам за латиницата, но наистина се нуждай от съвет. Омъжена сам от 10 години, имам 4 деца. Спокойно мога да кажа, че страдам от "хронична липса на любов" от страна на мъжа ми. Нямате представа колко самотна се чувствам. Вече даже не си говорим, само, ако е нещо свързано с децата. А тук няма с кой друг да си поговоря, вече имам чувството, че ще се пръсна- имам толкова тъгa, а няма с кой да споделя... Знам,че след толкова години не може да има любов, но според мен би трябвало поне човекът до теб да ти бъде приятел, а не като мен да се страхувам какво ще кажа, защото после ще го използва срещу мен.
Опитах наскоро да му кажа колко ми е самотно така, а какво чух- трябвало да съм благодарна, че ме е хранил толкова години, че изобщо се е оженил за мен. Много обиди сам чула, примирявала сам се, защото исках децата ми да растат с баща, но не мога повече сама. Имам нужда от малко внимание, от добра дума. Никога не ме защити като мъж, когато имах проблем с близките си и го попитах за съвет само ми каза "Не знам, не ме интересува."
Малките деца не ги искаше, какво слушах докато бях бременна. Сега казва, че ги обича, но когато бяха на един месец няма да забравя как се обърна и ми каза:" Тя за какво трябваше да ги раждаш?"
Знам, че е грях да имам любовник, но това като че ли е единственото решение, за да мога да продължавам да го търпя. Не заради плътското удоволствие, а за това да имам близък човек.
Моля ви, кажете според вас какво да направя? Ще съм ви благодарна и ако ми дадете е-мейл да си поговорим, защото за тук нямам кирилица, а имам нужда да общувам с някого.
Поздрави!


Zdraveite! Pisha ot 4uzbina i se izviniavamza latinicata, no naistina se nuzdai ot savet. Omazena sam ot 10 godini, imam 4 deca. Spokoino moga da kaza, 4e stradam ot "hroni4na lipsa na lubov" ot strana na maza mi. Niamate predstava kolko samotna se 4uvstvam. Ve4e daze ne si govorim, samo, ako e ne6to svarzano s decata. A tuk niama s koi drug da si pogovoria, ve4e imam 4uvstvoto, 4e shte se prasna- imam tolkova tuga, a niama s koi da spodelia... Znam,4e sled tolkova godini ne moze da ima lubov, no spored men bi triabvalo pone 4ovekat do teb da ti bade priatel, a ne kato men da se strahuvam kakvo 6te kaza, za6toto posle 6te go izpolzva sre6tu men.
Opitah naskoro da mu kaza kolko mi e samotno taka, a kakvo 4uh- triabvalo da sam blagodarna, 4e me e hranil tolkova godini, 4e izob6to se e ozenil za men. Mnogo obidi sam 4ula, primiriavala sam se, za6toto iskah decata mi da rastat s ba6ta, no ne moga pove4e sama. Imam nuzda ot malko vnimanie, ot dobra duma. Nikoga ne me za6titi kato maz, kogato imah problem s blizkite si i go popitah za savet samo mi kaza "Ne znam, ne me interesuva."
Malkite deca ne gi iskashe, kakvo slu6ah dokato biah bremenna. Sega kazva, 4e gi obi4a, no kogato biaha na edin mesec niama da zabravia kak se obarna i mi kaza:" Tia za kakvo triabvashe da gi razdash?"
Znam, 4e e griah da imam lubovnik, no tova kato4e li e edinstvenoto re6enie, za da moga da prodalzavam da go tarpia. Ne zaradi platskoto udovolstvie, a za tova da imam blizak 4ovek.
Molia vi, kazete spored vas kakvo da napravia? Shte sam vi blagodarna i ako mi dadete e-mail da si pogovorim, za6toto za tuk niamam kirilica, a imam nuzda da ob6tuvam s niakogo.
Pozdravi!

..........................................................
Кирилизирано.
Molecule
Потребител
Мнения: 628
Регистриран на: ср ное 05, 2008 1:15 am

Re: Dali da zapazia braka si?

Мнениеот Molecule » вт окт 13, 2009 4:22 am

Ех, сериозен проблем е това, Фредерика! Разбитите семейства са едно от най-тъжните неща на света. Любовник няма да реши проблема- така сама ще се уловиш в мрежа от лъжи и ще трябва да живееш с тях, ден след ден. А лъжата води след себе си най-тежката форма на самота- те са неразделни. Близък човек може да ти бъде някой приятел, не непременно любовник. Прекрасно е човек да има приятели. Още по-утешително е, че най-добрия приятел, който винаги е до нас, е Иисус Христос. И това не е някаква абстракция, а реалност. Имаш ли църковен брак с мъжа си?
Славян
Потребител
Мнения: 1132
Регистриран на: съб сеп 26, 2009 1:49 pm

Re: Дали да запазя брака си?

Мнениеот Славян » вт окт 13, 2009 10:23 am

Тъжна съдба, и то много, макар че има добро решение - Бъди приятел на децата си, бъди и майка и баща за тях, бъди всичко за тях, инвестирай в тях - във възпитанието им, вярата им, морала им и образованието им и на стари години, когато мъж ти така или иначе ще е безполезен те ще са ти и радост и утеха!
kassie
Потребител
Мнения: 685
Регистриран на: пет юли 18, 2008 8:14 pm

Re: Дали да запазя брака си?

Мнениеот kassie » вт окт 13, 2009 10:47 am

Здравей, Frederika, и добре дошла във форума.
За кирилица можеш да ползваш например тази - онлайн програма, но ако не можеш да свикнеш, в началото не е проблем и аз да кирилизирам мненията ти.

Съжалявам за страданията, което преживяваш. Самотата и изолацията могат да бъдат страшно рушителни, наистина.

Само че вариантът, за който мислиш за мен означава да гасиш пожар с бензин...

Мисля, че няма християнин, който да посъветва някого да избере изневярата, която не може да има спасително действие по отношение на един брак. И тази позиция често се приема от страдащия и самотния като студенина, като щампирано решение, което не е пригодно и не е по силите на всеки.

Но не е така. Аз, след непрекъснати, ежедневни, обхващащи всички сфери на живота ми опити да се отклонявам от християнските решения и да предпочитам мои си решения, уж съобразени със силите ми, винаги се провалям в тях - в краткосрочен или в дългосрочен план. И мога убедено да кажа, че напротив - изборите, направени в съответствие с Божиите заповеди правят човека цял, здрав, силен да продължи напред.

Имало ли е период, когато си чувствала съпруга си като истински съпруг? Ако да, знаеш ли (или можеш ли да предположиш) защо отношенията ви са стигнали до тук?
Григорий
Потребител
Мнения: 56
Регистриран на: чет мар 19, 2009 5:22 pm

Re: Дали да запазя брака си?

Мнениеот Григорий » вт окт 13, 2009 3:23 pm

refab
Потребител
Мнения: 1164
Регистриран на: пон окт 09, 2006 7:25 pm

Re: Дали да запазя брака си?

Мнениеот refab » вт окт 13, 2009 3:25 pm

Дистанцирай се емоционално от него, но нека това бъде истински и повече вътрешен процес, т.е. да не личи особено външно..., да не му даваш основания да те обвини за такова нещо. За да можеш успешно да следваш такава политика, трябва да се пожертваш и да се промениш ти самата, т.е. да използваш, по възможност, силата на твоето отчаяние в посока на постигане на една нова твоя емоционална, а и цялостна идентичност, която, повече или по-малко, естествено, трябва да се застъпва с тази (идентичност) на Христос. Трябва да направиш така, че да не мразиш съпруга си!... Разбираш ли, не да го обичаш (това е екстра, бонус, така да се каже!), а да не го мразиш! Когато след положените усилия и православно християнска вяра почнеш да се докосваш до благодатта (прочети за нея, ако не знаеш) от изпълването със Светия Дух..., когато се промениш така, че да имаш много по-малка нужда изобщо от любов от страна на хора, след като придобиеш "вкуса" на Божията любов (това, обаче е жертвен акт, не го забравяй...!), може би ще можеш да понасяш значително по-добре не дотам достойният? ти съпруг, да не го мразиш, а и , евентуално, да го заобичаш на нова сметка, виждайки го като и като някакъв клетник, заключен с веригите на собствената си мизерност и недостойност (доколкото ги има).
Търси благодатта!... Цялата православно християнска наука на науките е за това - човек да стигне до благодатта, да я задържи, и да се спаси във вечността! Всичките тези неща са много трудни, но са най-важните!

Поздрав!
frederika
Потребител
Мнения: 4
Регистриран на: пон окт 12, 2009 4:10 pm

Re: Дали да запазя брака си?

Мнениеот frederika » вт окт 13, 2009 4:59 pm

Мили хора, благодаря за това, че сте отделили време, за да ми отговорите! Благодаря и за кирилициращата програма!
В момента съм в такъв етап на отношенията ни- да разговаряме нормално (доколкото изобщо разговаряме), каквото и да направи го приемам и не му се месия за нищо. Не се оплаквам, защото кой се интересува дали сам добре, как се чувствам след операцията, дали сам спала поне еднa нощнормално последните 2 години, това са неща, за които сама сам си виновна, за това, че родих близнаците. Подарък не съм получавала от години. За рожденя ми ден ми каза да взема да си купя нещо от парите, които ми оставя да пазарувам- мога ли да не купя ядене за децата, а да взема нещо за себе си? Не, нали? За годишнината от сватбата тази година бях събрала детските и му взех златна гривна, а той само попита:\"А, 10 години ли направихме?\" Даже не ни заведе някъде с децата да се почерпим.
А за любовта сам почти убедена,че не може да е същата след толкова години,но се надявах поне да остане едно уважение между нас, да бъдем партньори, да можем да обсъждаме проблемите си. А ние точно това не можем още от самото начало на брака ни. Когато не исках името на първото ни дете да е както той каза, ми беше заявено, че няма да ме вземе от родилня дом, ако не го пиша както иска той.
Него не го мразя в никакъв случай, по-скоро на моменти ми се струва че той ме мрази. Именно затова се опитвам да стигнем до някакво решение за съвместния ни живот, но не успявам. И не обвинявам само него, и аз имам вина да стигнем дотук.
Славян
Потребител
Мнения: 1132
Регистриран на: съб сеп 26, 2009 1:49 pm

Re: Дали да запазя брака си?

Мнениеот Славян » вт окт 13, 2009 6:47 pm

Да пази Господ и да варди.
Гост

Re: Дали да запазя брака си?

Мнениеот Гост » вт окт 13, 2009 9:39 pm

Фредерика,аз съм една жена,която преживя донякъде подобно нещо.Мисля даже нещо по-лошо,ако решиш ще се вслушаш в един съвет от човек минал по това.Аз като тебе реших(тогава нямаше църква,нямаше форум,нямаше нищо)да опитам с любовник.В началото беше добре,но що се стигне за нещо по-сериозно освен секс,всичко спираше дотам.Един,после втори и т.н.,просто една голяма глупост и илюзия.Мъжете като чуят за деца,просто....Това да знаеш не е решение.Или развод или търпиш ако става за търпение.А пък ако трябва да търпиш без ЦЪРКВАТА без БОГ е абсурд.Ако имаш поне малко вяра,ако имаш любов към него(мисля това е най-важното),иди на най-близката църква,по възможност православна,ако не католическа и разговаряй със свещенниците,опитай да постиш,да се изповядаш и пречистиш,ТОВА е разковничето за успех.Единствено това.Може сега да не ти се вярва,може да ти се вижда трудно(макар,че изобщо не е,даже ще се почустваш преродена и
Славян
Потребител
Мнения: 1132
Регистриран на: съб сеп 26, 2009 1:49 pm

Re: Дали да запазя брака си?

Мнениеот Славян » ср окт 14, 2009 10:38 am

крис

Re: Дали да запазя брака си?

Мнениеот крис » пет окт 16, 2009 11:20 am

Скъпа Фредерика ,много е трудно да вземеш решение,що се касае до един толкова труден за разрешение проблем.Когато опират нещата до чувства и взаимоотношения м/у двама ,винаги е много трудно да се вземе категорично решение.Аз самата съм омъжена от 14 години,и виждам ,че няма формула за щастлив брак.Възпитана съм с възледите за християнски живот,и понякога ми е трудно да балансирам между християнско поведение и това,което правят повечето простосмъртни хора.Имам страх Божий,и това ме е спасявало от вършенето на някои грехове.Но изкушение винаги има.... Знаеш ли, аз понякога се чувствам като теб и затова така добре те разбирам.Само не се отчайвай !Нещата могат да се променят,а до тогава бъди силна и търпелива.Намери спасение в децата,те ни носят толкова щастливи моменти в живота.Желая ти успех и нека Бог да е с теб!!!
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Дали да запазя брака си?

Мнениеот ven4e » пет окт 16, 2009 2:07 pm

4 деца не са никак малко, така че ако търсиш нов партньор, ще трябва да е почти милионер, защото вероятно ще иска да има и свои деца. Имай обаче предвид, че любовник само ще обърка нещата, защото след него най-верояно ще останеш сама. Избери си сама дали искаш да имаш този съпруг или пък обичащ те бъдещ съпруг, но любовник не е вариант.
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Дали да запазя брака си?

Мнениеот Ника » вт ное 17, 2009 7:14 pm

Фредерика,аз съм омъжена от 20 години.И в момента и аз като теб имам същите терзания.Много трудно се променя човек с вече установен характер.
Ако знаеш колко е студен към мен,ако знаеш как не ще и думица да продума...Само изяжда вечерята си почва да гледа телевизията.На това отгоре жените ,около мен непрекъснато натъртват колко бил важен секса ,как жената задължително трябвало да бъде доволна от секса.
Не смея да им кажа истината ,защото звучи налудничаво...но :oops:
В същото време храни много нежни чувства към приятелите си.Слчувало се е да лежи до мен безмълвен.После се обажда на приятеля и в гласа му има толкова топлота и загриженост.
Все още не съм се причестявала.Търся утеха в Бога , в Исус Христос и почти я намирам.Надявам се след години да узрея дотолкова ,че да понасям всичко с радост ,постоянно наслаждавана от Божията благодат.
Бог с теб.
small axe
Потребител
Мнения: 2485
Регистриран на: чет апр 23, 2009 7:23 pm

Re: Дали да запазя брака си?

Мнениеот small axe » вт ное 17, 2009 7:46 pm

Тежко ти е , Ника!
Но ти го обичай ,този човек.Колкото можеш повече.Мъчи се да го спечелиш , да му покажеш че го цениш, независимо че не заслужава.
Това е примерът на Христа.Но затова ти трябва сила от Христос , иначе не ще успееш.Затова се моли и чети евангелията и ще видиш Божията милост.

Когато някой ни прави нещо лошо , а ние отговаряме с добро , то трупаме жар на главата му , невидимо за нас и него , но тази жар е за негово добро.Съвеста му го изобличава и това може да го доведе до покаяние.
Зограф
Модератор
Мнения: 933
Регистриран на: вт апр 28, 2009 11:22 pm

Re: Дали да запазя брака си?

Мнениеот Зограф » ср ное 18, 2009 10:18 pm

Многоуважаема Фредерика,
Твоят съпруг заслужава и адвокат /тоест някой да го защити/, въпреки, че не го оправдавам за много неща, но трябва преди всичко да виниш себе си, че когато си избирала баща на децата си меко казано си спала /влюбените са слепи/. Защото съм сигурен, че не си търсила добър, кротък и търпелив християнин, а влюбен в теб красавец. Сега позволи ми да ти кажа неща които мисля, че пропускаш да ги имаш предвид; Знаеш ли когато се върне от работа колко е уморен и изчерпан твоят съпруг и то не само физически а емоционално и психически? Знаеш ли какви проблеми има в работата си и дали не мълчи и не разговаря с теб защото не иска да пренесе в дома си всичката негативна енергия, която се е натрупала в него? В такива моменти почти всички мъже стават мълчаливи и необщителни, а като ги заговориш стават раздразнителни и понякога казват тежки и неприятни полуистини, които много нараняват. Казвам го от собствен опит, а вече 44 години обичам безкрайно съпругата си, но за разлика от нехристияните съпрузи аз искам прошка и се извинявам за тежките забележки /повечето мъже въобще не осъзнават въобще, че са наранили чувствителната си и емоционална съпруга, която очаква само нежност и уважение/ Ти ако си християнка трабва да приемеш, че Господ ти е дал Кръст и трябва да го носиш с търпение за да дадеш пример на децата си, които всичко виждат и попиват и по-късно в живота си ще постъпват по примера на кротката, всичко прощаваща и търпелива майка и съпруга. Търпението е най-голямата добродетел, а ако имаш и истинско смирение няма да те боли душата когато нетактично умореният и сърдит съпруг те обиди несправедливо. Прощавай му - това е твой християнски дълг, за да ти прости Господ и на тебе, защото никой не е безгрешен. Сигурен съм, че на съпруга ти хич не му е леко, но той стиска зъби и си изкарва с труд прехраната за семейството, а за останалото свое задължение - да бъде весел любещ баща и съпруг,- не му стигат силите. Погледни от тази страна нещата!!!

Върни се в “жени и мъже”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта