ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

за отношенията между половете
Dante
Потребител
Мнения: 113
Регистриран на: нед май 02, 2010 1:57 pm

ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот Dante » съб сеп 25, 2010 7:10 pm

Малко ми е неудобно да отварям такава тема, но тъй като всички имат някакъв опит в избора на партньор в живота, ми се иска да поговорим как точно се прави удачен избор, защото съм свидетел все на катастрофални бракове - чудя се аз ли съм черноглед или наистина щастливите бракове са много малко.

Аз съм дете на разведени родители, които и разведени продължават да се чепкат помежду си за всяко нещо и каквато й страна да заема по какъвто й да е въпрос винаги съм виновен пред някого - затова съм много скептично настроен към брака, а и въобще към взаимотношенията между половете.

Случи ми се следната невероятна история: Една състудентка няколко години след като се дипломирахме и не съм я виждал поне 1-2 години, нито е имало нещо между нас през 5-те години на следването в интимен план, нито дори е намеквала, че има някакви симпатии към мен, ми изпраща едно писмо да ми каже, че аз съм бил човекът за нея, защото сме се били срещнали на **-**-**** - числата го показвали. Останах като гръмнат - какви числа /не си падам по хороскопи, нумерология, астрология и пр./... После се разсмях - 7 години нито дума и изведнъж ми съобщава това... Опитах се тактично, без да я обидя, да й обясня, че други работи се въртят в главата ми и че не съм човекът за нея. Тъкмо си помислих, че явно е разбрала какво й казвам, щом не ми пише, а тя какво мислите - решила да ме изненада. Откъде е взела телефона, домашният ми телефон, не знам, но го е издирила отнякъде?! Една събота ли, неделя ли, звъни и вика: "Утре пътувам към теб - чакай ме на гарата!" К-к-какво? К-к-кошмар!!! Не мога да й кажа, че има друга - това направо ще я подлуди /защото вече й бях казал, че няма/! Не мога да й кажа, че няма - това направо мен ще подлуди! Не можех да й кажа САМАТА ИСТИНА - че бях уплашен до СМЪРТ!!! От НЕЯ!!! От ЖЕНАТА!!! Не можех да й обясня от неудобство, че ЖЕНАТА е много лоша В МОИТЕ ОЧИ, че баща ми съвсем откровено ми каза: "Коя да вземеш - змия ще е!" И аз си виках - човек може да живее без жена, без деца, без брак, без партньор...

От друга страна обаче баща ми ми казва, че е добре да се прежаля, защото няма само аз да гледам сеир - трябва и мен да погледат как се печа на огъня. С годините стигнах до ВЕЛИКО ПРОЗРЕНИЕ - че тия досадници, "приятелите", които се въртяха и ме подпитваха защо не се женя, всъщност са искали да ГЛЕДАТ СЕИР, а не толкова от добро сърце - тях не ги интересува моето добруване, а искат да се ПОСМЕЯТ НА МОЯ АКЪЛ, защото без съмнение и аз щях да направя ФАТАЛНАТА ГРЕШКА - да се излъжа като тях. Но понеже в главата ми се въртяха други мисли, аз въобще не ги слушах какво ми говорят и като започнаха да ме дразнят, се наложи да ги пратя за зелен хайвер. Нямаше нужда да ги информирам кое-как-защо, просто не им дължах никакво обяснение.

Но моята колежка беше човешко същество, изпитващо дълбоки чувства към мен. Не можех да й наговоря тези неща, защото въобще не можех да си събера мислите тогава - бях тотално шашнат, не можех да повярвам, че това се случва. Когато дойде и слезе от автобуса, подаде ми ръка за здравей, вървяхме към нас /въобще не се сетих да вземем такси/, влязохме у нас, тя извади една кутия /квадратна/ с шоколадови банбони "Море от любов", хапнахме... Просто аз зяпах, говорех разни щуротии и бях като в сън - това беше ли истина или халюцинирах? Хм, сладка халюцинация! - Току що бях изял един бонбон от кутията "Море от любов"...

Тогава, преди няколко години, не бях в състояние да обясня каквото й да било - просто гледах и не вярвах на очите, ушите, вкусовите си възприятия... Казах й, че съм ШАШАРДИСАН и думичка не мога да кажа, затова най-добре да обиколим забележителностите на града, като не забравих да извикам мой близък с нас. Тя естествено се разсърди, защото не останахме сами и да се изясним - тя разбра това като враждебен акт от моя страна и 3-4 години не съм я виждал, нито чувал. Веднъж бях в София по работа и си викам да й се обадя, но вечерта нямаше ток точно на тяхната улица и всички бяха излезли на улицата, но нея я нямаше. Не знам дали е жива и здрава, дали още ми се сърди, дали не е прибягнала до услугите на някой сещате се какъв, защото доста гадости ми се случиха оттогава, имам предвид необичайни за предишното ми ежедневие проблеми. Големият въпрос е дали да й се обадя отново /да й пиша/ и какво да й кажа? Как да я умилостивя, защото съм почти 100 % убеден, че ако не е отишла при сещате се какъв "помощник", тя самата ми изпраща някакви не мога да дефинирам точно какви енергии, които ме карат да изпитвам все по-голямо чувство на вина. Този проблем е един от важните въпроси, които ме занимават все повече през последните години, а това е загуба на психическа енергия - трябва ли да се поддаваме на желанията на други хора, без самите ние да изпитваме любовни чувства към тях? Няма ли да е грешка, ако им дадем някакви надежди, а такива всъщност не съществуват? Но от друга страна прането, чистенето, готвенето и пр. ми се струват досадна работа и все повече се замислям дали бракът всъщност не е комуна, където двама, трима и повече да се подкрепят един друг и да откриват радостите и теготите на живота и човечеството да се продължава физически и духовно. Какво бихте ме посъветвали да направя - сериозно ви казвам - това ме измъчва, дори съм написал писмо и само дето не съм го пратил. Не знам дали няма да стане по-лошо - да направя ФАТАЛНАТА ГРЕШКА. Виждате, че МИСЛЕЩИЯТ ЧОВЕК се изправя пред дилеми, които не може да разреши без да почерпи знания, мнения и препоръки от вече минали по този път. Как се излъгахте и струва ли си? В смисъл винаги има хубави неща - деца, радости, успехи, но това попречи ли ви да осъществите някои свои планове от преди брака, партньорството, съвместното съжителство? Моля за искрени и точни отговори по темата!


P. S. Няма да отговарям на въпроси с научна тематика, особено на постоянно задавания ми въпрос "Как е станало всичко?" - вече ви казах, че просто се позабавлявах на ваш гръб, за което съжалявам, съвсем искрено се покайвам за своята постъпка - именно да се правя на нещо повече от това, което съм. Не съм учен, а обикновен човек.

Посетете този музей и може да разберете как е станало всичко!

http://www.earthandman.org/

Четете и си водете записки - сигурен съм, че можете да го "разгледате" за половин-един час, но АКО НЕ ЧЕТЕТЕ, А САМО ЗЯПАТЕ, НИТО ПИТАТЕ ЗА ТОВА, КОЕТО НЕ РАЗБИРАТЕ, ще си излезете пак същите. Ще продължавате да пишете глупости по форумите - който не знае, трябва да се учи, а вие искате без да положите никакъв труд да научите ВСИЧКО бързо и лесно.

Може да се запишете на курс - така ще научите долу-горе какво знаят хората по темата и тогава може да се опитате да изградите някаква теза, която да обори съществуващата или да я допълни.

http://www.earthandman.org/geolstudy/group.htm
http://www.earthandman.org/geolstudy/lekcii.htm

Някакво странно съвпадение е това, че зад този музей съвсем скоро ще пее Enrique Iglesias, написал песента "Escape" /2001/ - ето и текста/самата песен:

http://www.inetlyrics.com/enrique_iglesias/escape.htm
http://www.youtube.com/watch?v=9mQJaXwG ... _embedded#!

Не ме плаши омразата, а ЛЮБОВТА - може ли някой да има ТОЛКОВА СИЛНА ЛЮБОВ, че да огъне пространствено-временния континуум и по някакъв начин да се опитва да ме накара да направя това, което иска той, а не аз? Възможно ли е да има ДЯВОЛ, който да упражнява ПЪЛЕН КОНТРОЛ върху някои хора и да ги подчинява не посредством ОМРАЗА, А ЛЮБОВ, на всичките си желания? Ако това е възможно, то гледането на телевизия, слушането на музика и гледането на клипчета в YouTube, сближаването с разни хора във Facebook, които изпитват болезнена необходимост от нашето внимание, от нашето пълно компилиране с тях, може да се окаже ДЯВОЛСКА АТАКА. Ние ли предизвикваме нашето нещастие и близки срещи с ДЯВОЛА? Ако моята колежка не изпитва такива чувства към мен, а са й били внушени от тъмните сили, с които се занимава - тя не е вярваща, поне не е споделяла, то дали всъщност не съм щял да легна със САМИЯ ДЯВОЛ? Сериозно задавам тия въпроси - всеки партньор е извор на всякакви енергии - мисли, чувства, емоции, които влияят на всеки един от нас. Та ЖЕНАТА СВОБОДА ЛИ Е ИЛИ РОБСТВО? Обосновете се кога и защо! И какво мислите за такива натрапчиви песни, които се опитват да ни внушат нещо?
sluntce
Потребител
Мнения: 254
Регистриран на: вт авг 10, 2010 7:53 am

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот sluntce » съб сеп 25, 2010 7:27 pm

Данте, моето скромно мнение е , че това не е любов. Някакви цифри и казали нещо... Защо не се е влюбила в теб отведнъж, ами се е сетила за това след години?
Ако човек срещне своята "половинка", той го разбира веднага. И двамата го знаят, без дори да са говорили. Другото е сметки и съвместно съжителство.
За да намериш любовта, трябва да си готов да я приемеш. Щом не ти се занимава с брак, значи не ти е време. Пък за съжителството, дето двама-трима си помагат-това са съквартиранти, не семейство.
И аз си мисля, че не на всеки е дадено да се жени, някои хора трябва да живеят сами, за да устоят на съблазните. Ама те си го знаят.
Потребителски аватар
m.muladzhikova
Потребител
Мнения: 774
Регистриран на: пет яну 22, 2010 9:04 am

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот m.muladzhikova » съб сеп 25, 2010 8:43 pm

Данте,

Понеже не вярвам на абсолютно нито една дума от по-горе написаното / за което си си виновен ти /, отговорът ми е:

Изчакай НАСА да назначи космическа експедиция до неизвестна галактика / система, мъглявина и пр./ с полет до целта - един човешки живот - пиши се доброволец и потегляй! Хем ще си сам и никой няма да ти досажда; хем на земята ще бъдеш герой и за теб ще пише в учебниците; хем за теб кефа да си първият на това ново непознато място - ще е 100%. Така ще се изпълнят всичките ти мечти. Ако пък много искаш след теб да остане твой потомък - мини първо през банката за донори на сперма - преди да излетиш. Така ще си спестиш усилията по отглеждането на децата и мрънкането на тия гадни "жени-змии".

Бай
Dante
Потребител
Мнения: 113
Регистриран на: нед май 02, 2010 1:57 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот Dante » нед сеп 26, 2010 12:15 am

sluntce,

Благодаря за отговора - почти сигурен съм, че ако отида да се видя с това момиче и я разпитам как й хрумна да прояви такава решителност, след като цели 7 години не е проявила такава, тя няма да може да ми отговори - ако въобще си спомня за станалото. Както съществуват сомнамбули, така съществуват и управляеми от чужд разум хора - т. нар. зомбита. Според мен случаят е точно такъв - ако не се касае за друга работа, за ХАЛЮЦИНАЦИЯ под бесовска сила, но поне 5 човека видяха момичето и кутията от бонбони все още я пазя. Според мен наистина ДЯВОЛЪТ има пръст в тази работа. Иначе тази колежка е много организирана, напориста, умна - което ме озадачава как така си е оставила питката неопечена и чак след толкова време ИЗВЕДНЪЖ й хрумва да ме потърси?

m.muladzhikova,

Твое право е да вярваш в каквото искаш - например, че "Нефтохим" е една инсталация на безумието и че втори такъв завод не може да бъде построен, но има инженери по индустриални системи, които напълно сами проектират такива заводи - прави тръби, завои, нагоре, надолу, връзки, портали, възли и пр.

Имаш основание да не ми вярваш - но в горното мнение няма лъжа, нито измама. Тези въпроси ме вълнуват. Е ЛИ ЖЕНАТА ЗМИЯ или това е блъф за заблуда на врага?

Благодаря ти за предложението - едно време се интересувах от ракетомоделизъм - исках да полетя в космоса. Но разбрах, че и без НАСА може се лети в космоса - достатъчно е да гледаш "Седморката на Блейк" например.

Враждебност някаква усещам в теб - какъв е отговорът на поставения въпрос: ЖЕНАТА Е СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО? Според теб, де?

P. S. Ако смятах всички жени за змии, нямаше да се двоумя какво да правя с тази колежка /но ти смяташ, че всичко е измислица - е, за мен е истина, пък за теб ти си знаеш/ - въпросът е как да различа кои жени са змии и кои не? Ако може да ми помогнеш да реша този проблем, ще съм ти благодарен. Как разбираш кога даден човек е удачен избор за теб?
Славян
Потребител
Мнения: 1132
Регистриран на: съб сеп 26, 2009 1:49 pm

Роднински Кръг

Мнениеот Славян » нед сеп 26, 2010 12:33 am

refab
Потребител
Мнения: 1164
Регистриран на: пон окт 09, 2006 7:25 pm

Re: Роднински Кръг

Мнениеот refab » нед сеп 26, 2010 9:38 am

Дон Кихот
Потребител
Мнения: 687
Регистриран на: пет ное 06, 2009 8:43 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот Дон Кихот » нед сеп 26, 2010 10:27 am

Ейбрaхам Линкълн е прав, когато пише, че най-голямата добродетел е да се научиш да казваш "не". Всяка любов е свързана с чувства, но в поведението на гостенката на Данте има нещо истерично и фалшиво. Най-вероятно тя подсъзнателно компенсира скъсването си с приятел, когото наистина е обичала, като бърза да увисне на врата на първия познат, за когото се сеща и когото лъже, че го обича. Това не е истинска любов, а авантюра без твърда основа, въдица за мъжки шаран. Данте не трябвало да приема срещата, а да я отклони вежливо. :idea:

Богословие на секса -
http://archiman.livejournal.com/
Dante
Потребител
Мнения: 113
Регистриран на: нед май 02, 2010 1:57 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот Dante » пон сеп 27, 2010 2:48 pm

Благодаря за подкрепата.

След толкова години започвам да излизам от вцепенението - преди университета съм харесвал мои съученички и съседки и МНОГО ВНИМАТЕЛНО изучавах тяхното поведение, за да разбера що за птица е ЖЕНАТА, но за съжаление не можех да сваля своите очила и да погледна на тях с очила за нощно виждане или с фенерче. Те оставаха пълен мрак за мен, и както повечето имат страх от тъмното, така и аз се страхувах от МРАКА. Но този МРАК беше в САМИЯ МЕН, а не в моите обекти на наблюдение.

Сексуалността като основен двигател на голяма част, да не кажа на всички, е проникнала в съзнанието на всеки още от съвсем малък - сега като се замисля как изпитвах някакво магическо притегляне към ракетите, които се опитвахме да разберем с няколко момчета как се изстрелват в КОСМОСА, ми става ясно, след толкова години, че аз съм мислел за ЖЕНАТА на подсъзнателно ниво. Но всеки човек е различен - едни са хора на действието, а други на мисленето, едни на анализа, а други на синтеза - рядко някои са и на двете.

Малко сложно се изразявам, но това е от невъзможността ми да дефинирам и формулирам мислите си, а не защото нарочно го правя - аз съм свикнал да мисля, а не толкова да говоря. В училище ни караха да слушаме и отвреме-навреме да говорим, което е оказало без съмнение ефект върху всеки един от нас. За мен ЖЕНАТА беше, Е ЕНИГМА. Затова си позволих да помоля тези от вас, които са познали ЖЕНАТА, да ми кажат как да намеря ЖЕНАТА, ДАВАЩА ЕКСТАЗ, ОТПИВАЙКИ ОТ НЕЙНАТА АМБРОЗИЯ, а да се предпазя от ЗМИЯТА, която може да ме ухапе СМЪРТОНОСНО. Аз обичам ЖИВОТА - не и СМЪРТТА, В КОЯТО НЯМА ЖИВОТ. Съжалявам, ако някоя жена се е засегнала от моите писания - ако е ЗМИЯ, да се ухапе, ако е ЖЕНАТА, ДАВАЩА ЕЛИКСИРА НА ЖИВОТА, да ме целуне. :)

Признавам си, че Св. Писание ме привлича най-вече поради тази причина - искам да разгадая тази ЕНИГМА: ЖЕНАТА Е СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО? Помогнете ми! Искам да се науча да различавам злите усойници от добрите жени!!! Търся ЩАСТИЕ И ПРОСПЕРИТЕТ - сам не мога да го постигна, в смисъл без ЖЕНА ОТ ДОБРО ПОТЕКЛО, С БЛАГОРОДНА КРЪВ, КОЯТО ДА МЕ ВДЪХНОВЯВА И ДА МИ ПЕРЕ ГАЩИТЕ. АЗ, ФИЛОСОФЪТ, ОТКРИХ ПО ЧИСТО ЕМПИРИЧЕН ПЪТ НУЖДАТА ОТ ЖЕНА, ЗАТОВА ИМАЙТЕ МИЛОСТ КЪМ МЕН.
Последна промяна от Dante на пон сеп 27, 2010 3:10 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот Мария » пон сеп 27, 2010 2:55 pm

Потребителски аватар
Gunev
Потребител
Мнения: 922
Регистриран на: пон апр 07, 2008 10:58 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот Gunev » пон сеп 27, 2010 2:55 pm

Потребителски аватар
m.muladzhikova
Потребител
Мнения: 774
Регистриран на: пет яну 22, 2010 9:04 am

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот m.muladzhikova » пон сеп 27, 2010 3:08 pm

Данте,

Пак ти казвам - спри с експериментите, които си правиш с нас. Дотук, от всичко написано от теб в тази тема - разбрах, че си пълен егоист с извратено мислене / защото как иначе да разбирам думите, че си се захванал със Светото Писание - за да разбереш каква била жената ?!? :crazy: /

Имах друга представа за теб, която обаче тотално се срина.

Бай
Tor
Потребител
Мнения: 116
Регистриран на: вт авг 31, 2010 12:08 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот Tor » пон сеп 27, 2010 6:21 pm

Данте,
Ми той никой не е разбрал жената за нам-си-колко години цивилизация, ти що мислиш че ще я разбереш?
Търси си любяща и вярна съпруга и добра майка на децата ти. ..Естественно и да не е крокодил, де.
Останалото: благородна кръв, ала бала, пране на гащи - има перални и прочие..
Останалото са подробности.
Dante
Потребител
Мнения: 113
Регистриран на: нед май 02, 2010 1:57 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот Dante » пон сеп 27, 2010 6:57 pm

Искам да знам за ЖЕНАТА, ВЗЕТА ОТ МЪЖА, КОЯТО ПОКАЗВА НА АДАМ ДЪРВОТО НА ПОЗНАНИЕТО /виж Битие/ - аз не искам да съм незнаещ човек, но ЗНАЕЩ. Искам вие като ЗНАЕЩИ да ми кажете КОЯ Е ЖЕНАТА, ДАВАЩА ЖИВОТ, КОЯ Е ЕВА, как да Я позная - да не би да попадна на някоя ЖЕНА/ЗМИЯ, която да ме ухапе СМЪРТОНОСНО и да агонизирам цял живот в брачното й ложе.

Вече като МИСЛЕЩ ЧОВЕК искам ЖЕНА, ДАВАЩА СВОБОДА, а не РОБСТВО. Да поразмишляваме за СВОБОДАТА и РОБСТВОТО - в какво се изразяват и как се постигат, респективно избягват. Да дефинираме СВОБОДАТА и РОБСТВОТО! След което да пристъпим към ЖЕНАТА - по-точно към ЖЕНАТА, ДАВАЩА ЖИВОТ.

Помогнете ми да намеря МОЯТА ЖЕНА, в смисъл да дефинирам свой ИДЕАЛ ЗА ЖЕНАТА - да направя един списък с качества, способности и пр., който да ми помогне в бъдещи срещи с другия пол. :)

А това може да е полезно и за някой от вас.
Потребителски аватар
Gunev
Потребител
Мнения: 922
Регистриран на: пон апр 07, 2008 10:58 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот Gunev » пон сеп 27, 2010 7:34 pm

Както е Христос спрямо Църквата, така е мъжът спрямо жената. Христос дава, Църквата приема. Христос води и направлява, Църквата Го следва. От Адам излиза реброто и отива към Ева. Дори физиологически да го погледнеш, нещо от мъжа отива в жената. Той дава, тя приема. И така, от нея пък се ражда живот. Няма как да попаднеш на змия. Различни неща са това. Едно е жената, друго е змията. Ева е била съвършена, но пак се подвела от змията. Адам се хванал, после обаче не поел отговорност, а я прехвърлил на жената и на Бог, който му я дал. Доста уроци могат да се научат от тук.
Ако тръгнеш с едно списъче от добродетели да си търсиш жена, няма да ти стигне този живот. На тези години, с тези критерии... Оставаш си стар ерген одма.
Никой женен няма (и не може) да ти сподели опитността от брака. Имаше един майтап че бракът е като тайните общества... Докато не дадеш обет, няма как да навлезеш и да разбереш за какво става въпрос. Мога само да кажа че е лесно, трудно, красиво, грозно, насърчаващо, отчайващо и въобще... въобще велико, а изобщо-въобще, нищо не ти казах ;). Няма как. Това е малката Църква, където надрастваш егото, където обичаш въпреки, където се създава живот. Не случайно свещеници, които не могат да се оправят със семейството си не стават за свещеници. Не случайно разводът не се насърчава. Ако там се провалиш, проваляш се навсякъде. Ако там не можеш да обичаш и да даваш, и навън няма да успееш. Няма как да получиш любов ако не си с нагласата да даваш любов. Това започва от семейството, от малката Църква. Иначе си оставаш една безполезна черна дупка, едно голямо нищо.
Другата опция е да си живуркаш сам, да си галиш фалшивото его и да умреш в самота, без въобще да си разбрал за какво става въпрос.
sluntce
Потребител
Мнения: 254
Регистриран на: вт авг 10, 2010 7:53 am

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот sluntce » пон сеп 27, 2010 7:59 pm

Данте, не се ли замисляш, че жена, която ти дава свобода, всъщност ти става робиня...
Защо си сигурен, че Ева не е ЗМИЯ?
Бил ли си някога влюбен? Ако поне веднъж ти се е случвало, щеше да знаеш, че всички жени са еднакви, само тази, която обичаш, е уникална. Не защото е повече от другите, а именно заради твоите чувства. Начинът ти на мислене за жените е леко обиден, да занаеш. Ако търсиш майка на децата си, е едно. Ако търсиш добра любовница, е друго. Ако търсиш другар в живота, е трето. Няма единен критерий.
И ако не те привлича една жена, колкото и да е добра във всичко, пак ще си нещастен с нея.
Затова, моят съвет е: влюби се, задълбай в по-интимен план и после решавай дали да се жениш. Ако е рекъл Господ, още от първия път ще намериш ИДЕАЛНАТА ЗА ТЕБ. Ако не намериш никаква, запитай се дали наистина искаш жена...

Върни се в “жени и мъже”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост