ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

за отношенията между половете
ivanb63
Потребител
Мнения: 819
Регистриран на: вт фев 16, 2010 12:20 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот ivanb63 » пон сеп 27, 2010 7:59 pm

Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот Чехълче » пон сеп 27, 2010 9:40 pm

Известен период от младостта на всеки преминава като в мъгла и именно тогава свързваме живота си с този на някой друг от срещуположния пол. често това е грешка, но пък ни прави по-мъдри. :clap:
Затвори очи, не мисли, впусни се и виж какво ще стане. Мисленето в някои неща е враг и не помага никак. :angel:
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот ven4e » вт сеп 28, 2010 11:35 am

Славян
Потребител
Мнения: 1132
Регистриран на: съб сеп 26, 2009 1:49 pm

Жената и Новороденицата

Мнениеот Славян » вт сеп 28, 2010 1:43 pm

Най-тежкото за влюбчивия мъж е да проумее, че жената не е само всичко най-прекрасно, която му трябва, а е и човек, като него - с грешки, с пропуски, със слабости...

Щастлив е онзи християнин, който вземе не просто жена, а новороденица - тогава измамен не ще остане!
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот Чехълче » вт сеп 28, 2010 1:45 pm

Търсете, търсете... :eh:
skitnik
Потребител
Мнения: 19
Регистриран на: ср фев 28, 2007 11:59 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот skitnik » ср сеп 29, 2010 3:03 pm

Най-добрият брак е брак по сметка, ако сметката е вярна. :))
Жената, е тя си е жена, никога не можеш да бъдеш сигурен дали си я разбрал правилно. Бракът прилича на гравитационен модел на система с две звезди, накрая винаги едната "изяжда" другата. И накрая остава само Любовта, но Любовта това не са някакви мидихлорини в кръвта ти, а воля, труд, пот, сълзи и кръв. За повечето семейства бракът е нещо, като ястие, което трябва да се консумира. А всъщност бракът е къща, която трябва да се построи. Искам да кажа, че сериозната, къртовската работа започва след така нареченото сключване на брак. Когато и двамата осъзнават, че бракът не е румсервиз и доброволно са готови да се впуснат в това приключение, то тогава има свобода, защото никой не мисли, какво му е длъжен другият, а какво той на него дължи. (обратна переспектива)
Последна промяна от MacIlian на ср сеп 29, 2010 6:51 pm, променено общо 1 път.
Причина: Редактирани пунктуационни грешки
Космонафт
Потребител
Мнения: 91
Регистриран на: ср сеп 15, 2010 1:57 pm

Жената е крила и котва в бурно море

Мнениеот Космонафт » вт окт 05, 2010 12:16 am

Иначе аз не бих формулирал подобен въпрос-....Какво ще кажеш за следния въпрос:ЖЕНАТА-ПЪЛНОТА ИЛИ ЗАГУБА.В моя случай е пълнота и изобилие.Аз съм женен от известно време и много се обичме с жена ми, още от малък съм търсил споделена и искрена любов. Изживяването да си женен е неповторимо, повярвай. Ако си говорил цял живот монолог със себе си, с околните и с живота, изведнъж ти се налага да водиш диалог и да се себеразширяваш, да се съобразяваш, да разчупиш егоизма си....и да бъдеш обичан. Това искаме,нали ,всички ние:философи,масони,православни радикали, правоверни,магьосници,екзорсисти, пощурели петдесятници,мъже,жени.Нуждата от внимание и любов от страна на другия пол Бог ни я е вложил.
Моят брак е супер-слава Богу,никой отстрани не вярва в това обаче, никой не вярва в споделената любов,венчана с един корав брак. Ти вярваш ли в любовта? Или се майтапиш? искаш рецепта за добър брак ли-моли се на Бог да те срещне с правилния човек и да го разпознаеш(ида те промени теб самия да бъдеш готов) и вярвай.Тва е!

Ако изпитваш чувство на вина,без да си виновен или на необяснима боязън от някого,накаква принуда....да знаеш че на това му се вика ЧАРОДЕЙСТВО.Не се шашкай все пак,все пак в бг си-мека на окулта.Всеки сульо и пульо ходи на астролог и врачка,че и сам пробва некои работи. Оди в православен храм и целувай ръка на дядо поп :lol:
Майтап! Ако усещаш наистина такива белези,вземи се помоли на Бог да премахне това въздействие
Асен
Потребител
Мнения: 1162
Регистриран на: вт мар 20, 2007 5:16 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот Асен » вт окт 05, 2010 12:41 am

Мария посочи много точно "идеалната" жена от
От където и да го огледаш-няма по-истинско! :thumbup:
Dante
Потребител
Мнения: 113
Регистриран на: нед май 02, 2010 1:57 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот Dante » вт окт 05, 2010 10:12 am

Благодаря ви - дано намеря МОЯТА ЖЕНА преди луната да бъде разцепена.

Прощавайте, че не отговарям на всеки експресно - все пак сега е сезонът на орехосъбирането и съм малко зает. А както знаете орехите са полезни за мисловните процеси в лявото и дясното полукълбо. Ако не ядете орехи, може да не разберете какво говорят ядящите редовно орехи.


Gunev,

Имам един приятел. Та той се венчал за една ЗМИЯ, която се пишела християнка и на него му се наложило експресно да се кръсти и да се венчае за нея след това, но след година-две разбрал що за стока е и се развели, а вече е дори и развенчан след специални молитви. Как да ти повярвам на теб, че "няма как да попаднеш на змия", като моят приятел ми казва да внимавам много с жените, защото хапят толкова болезнено СЪРЦЕТО, че за тази БОЛКА няма лек. Може би само ново влюбване?! Единствено й е благодарен, че е станал християнин - поне той си мисли, че е такъв. Сега иска да стане свещеник, но няма кой да го издържа - иска да учи в Софийски университет, по-точно в Богословски факултет. Но за това трябват пари, а той не е от София. Но толкова е отдаден на тази своя мечта, че е готов дори да се ожени отново, само и само да се добере до Богословския факултет. Явно след това ще стане великомъченик, като съседа, който цял живот се пече на бавен огън.


sluntce,

Има нещо вярно в това, което казваш - определено си търся жена, която и да ме обгрижва. Но най-вече искам жена, която да ме вдъхновява за творчество, да не е себична, да е интелигентна, с чувство за хумор, да е кулинар, естет... Не гледам на жената толкова като индивид от другия пол, а по-скоро на този етап от своето развитие на нея гледам като на приятел, с който да мога да споделям своите ФИЛОСОФСКИ ТРУДОВЕ. Съответно да ги пишем заедно, да разискваме, да търсим извори и пр. Защо не? Имах една състудентка, с която доста сме си говорили на различни теми и мога да кажа, че жените определено са доста умни. Да, sluntce, бил съм влюбен, и наистина искам жена, която да обземе вниманието ми, но само дотолкова, че да мога да ДИШАМ.


ivanb63,

Прав си - който за каквото си мисли. Ще се радвам да споделиш какво мислиш по поставения въпрос.


Чехълче,

Благодаря за съвета, но не мога да не мисля за такава важна стъпка - това не е да реша дали да ходя на море на северното или южното черноморие. Още повече, че ако се заплета с някоя мафиотска фамилия, а, бе, не ми се мисли. Аз искам просто да си пиша ФИЛОСОФСКИТЕ ТРУДОВЕ в компанията на приятна жена - не искам да ходя по балове и коктейли и да се натискам на цялата рода за щяло и не щяло.


ven4e,

Благодаря за грижата - ако имам очи да намеря ЖЕНА С НЕТЛЕННА КРАСОТА, ще я взема. Но това предполага по-дълъг период на изучаване. Ти така ли направи, ven4e, или просто без да мислиш се впусна в брачната авантюра, както предлага Чехълче?


Славян,

Нали затова питам - може ли човек да избяга от своя ИЗБОР? В какво Е СВОБОДАТА и в какво Е РОБСТВОТО? Обясни за тази "новороденица" - каква е, що е.


skitnik,

Звучиш като отдавна зидащ семейното гнездо човек, затова някакси не мога да те разбера - значи казваш, че бракът е робство, докато не стане свобода. Поне аз така те разбрах - като построите къщата и вилата и си нароите домашни прислужници, остава само да поръчате румсървиз - но дотогава има яко памперси и ританки. Заслужен отдих след къртовска работа. Ако греша, поправи ме, моля.


Космонафт,

Ако си онзи, с когото едно време си бъбрех в Инославие - да, папата е загубил ценен кадър в твое лице - философ, масон, православен радикал, правоверен, магьосник, екзорсист, пощурял петдесятник... Да те поздравя с твоята скорошна женитба - всеки космически пътешественик каца рано или късно на някое небесно тяло - дали на Венера или Юпитер зависи от късмета му, но определено най-добре е да не се спуска в пълна мъгла, както предлага Чехълче, защото може да пострада.

Да, вярвам в любовта. Да, майтапя се отвреме-навреме :), но съвсем определено не се шегувам, че търся ЩАСТИЕ И ПРОСПЕРИТЕТ - сам не мога да го постигна, в смисъл без ЖЕНА ОТ ДОБРО ПОТЕКЛО, С БЛАГОРОДНА КРЪВ, КОЯТО ДА МЕ ВДЪХНОВЯВА И ДА МИ ПЕРЕ ГАЩИТЕ.

Да, съвсем определено се чувствам виновен. Определено имам вина, най-малкото че толкова години не можах да й обясня защо постъпих по този начин. В смисъл, че бях вцепенен от уплаха и не можех да кажа и думичка. Честно да си кажа и сега ме е страх да й се поява пред очите. Най-добре наистина да оставя всичко в ръцете на Бога. Ако искате може да се помолите за моята колежка - да получи душевен мир и да срещне подходящ човек, който да я направи щастлива.


Асен,

Всичко е в главата на човека - дали ще е свободен или роб, богат или беден, цар или шут - всичко е от него, за него и посредством него. Виното, което опиянява всеки един, е от неговия РОГ, от БОКАЛА на неговия развратен/благочестив УМ... В ТОЗИ КОНТЕКСТ задавам своя въпрос: ЖЕНАТА Е СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?
ioio
Потребител
Мнения: 919
Регистриран на: вт авг 18, 2009 4:02 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот ioio » вт окт 05, 2010 12:54 pm

Дотолкова, доколкото е свобода и робство, зависимостта ти от въздух, храна, питие, тоалетна. Ако за теб това е робство, никой не може да ти помогне. А свободата е, когато сте вече едно цяло. Тогава преодолявате пространства и векове. Ужасно болезнено е, когато, бидейки една същност, сте в конфликт. Това си е чиста болест. Но след изцелението, отново идва любовта, свободата, безбрежността. Ако сме достатъчно смели, за да допуснем такава близост. Ама шубето е голям страх. Там е проблема. Като не става дума само за жената - свобода или робство, а и за мъжът - като свобода или робство. Има една книга "Бракът като подвижничество" е заглавието, ако не се лъжа. Там сигурно по-добре е обяснено, отколкото бих могла аз в тия няколко реда.
Асен
Потребител
Мнения: 1162
Регистриран на: вт мар 20, 2007 5:16 pm

Re: ЖЕНАТА - СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?

Мнениеот Асен » вт окт 05, 2010 6:25 pm


Върни се в “жени и мъже”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост