Хомосексуализмът като изпитание
-
- Потребител
Хомосексуализмът като изпитание
Пиша ви по един въпрос, който се явява крайъгълен камък за много хора. Малко се говори за това, да не кажа изобщо, сигурно от срам или от притеснение, но мисля, че има много какво да се каже по темата. Не само, че има какво да се каже, а трябва нещо да се каже. Става въпрос за хомосексуализма. Не говоря за този хомосексуализъм от гей-парадите, някои заведения или разни други места. За него има изписано много и навсякъде. Говоря за друг случай. Сега сигурно малко хора ще ме разберат и ще започнат да се леят едни глупости.. Но отделни хора вече са се сетили и дори са създали сайт за това нещо. Имат си и форум и търсят решение на проблема. Сайтът е руски. Ако се разровите в него, ще видите, че същесвуват и хора с хомосексуална ориентация, които не го желаят. Да, хомосексуални с, но не живеят като такива. Мъчат се всеки ден да се променят. Молят се за това. Молят се да имат силна воля и Бог да им помага, за да не мислят и да не вършат грях. И се надяват денят им да мине без да бъдат изкушени от лукавия. Това е техният кръст и те си го носят, влачат, дърпат, но не го оставят. В България има много такива хора, но повечето са отблъснати от църквата. Анатемосани са като грешници. И те не търсят повече помощ там. Надеждата им е убита и тях кучета ги яли. Малко са тези, които решават да се борят. И сега за тези хора, които вече са решили да се борят. Какво мислите за тях? Има ли надежда? Как може да се помогне да се борят? И как да покажем на другите, че има начин?
Давам и малко връзки за инфо:
Давам и малко връзки за инфо:
Re: Хомосексуализма като изпитание
Здравей, Иво!
Разбира се, че тези хора трябва да се борят! Всички трябва да се борим, защото и едните и другите сме хора грешни (1Йоан 1:8) и нещастни (Рим. 7:24)). Възможно е техният кръст е по-тежък от този на останалите, но това е само при положение, че хомосексуализмът има физическа, а не психическа основа. Ако е второто, те трябва да станат отшелници за известно време, защото сред множеството ще са постоянно изложени на изкушения. Уединението лекува блудния бяс, така че не е изключено да престанат нечистите им мисли и да се завърнат в обществото със способността да имат брак. Ако е първото, трябва да станат отшелници за постоянно и в никакъв случай да не ходят в манастир. Или пък просто да си останат неженени, защото бракът не е условие, за да бъдем спасени.
Разбира се, че тези хора трябва да се борят! Всички трябва да се борим, защото и едните и другите сме хора грешни (1Йоан 1:8) и нещастни (Рим. 7:24)). Възможно е техният кръст е по-тежък от този на останалите, но това е само при положение, че хомосексуализмът има физическа, а не психическа основа. Ако е второто, те трябва да станат отшелници за известно време, защото сред множеството ще са постоянно изложени на изкушения. Уединението лекува блудния бяс, така че не е изключено да престанат нечистите им мисли и да се завърнат в обществото със способността да имат брак. Ако е първото, трябва да станат отшелници за постоянно и в никакъв случай да не ходят в манастир. Или пък просто да си останат неженени, защото бракът не е условие, за да бъдем спасени.
Re: Хомосексуализма като изпитание
Подробно е писано по въпроса - от православно християнска гледна точка, в книгата на Джон Брек "свещеният дар на живота": http://www.omophor.com/omophor/book022.htm
Re: Хомосексуализмът като изпитание
То аз нямам личен поглед към хомосексуализма, но смятам, че всеки един изповядан и осъзнат като такъв грях рано или късно изчезва от помислите. Явявва се откъслечно, но с времето намалява и изчезва.
Не знам с каква дължина е опитът ви в православието, но съветите ви са малко наивни и прекалено оптимистични. Едната вярва, че всичко ще се излекува с отшелничество. Вие била ли сте отшелница и осъзнавате ли, че именно в пустинята демоните нападат най-силно? Там Христос се е сблъскал със самия дявол. Другата смята, че изповяданият грях отшумявал сам по себе си. Ако това ставаше така лесно и безболезнено, всички щяхме да бъдем розови ангелчета с бели крилца. Не ви пожелавам огнено изкушение, но не ви завиждам, когато то дойде.
:crazy:
:crazy:
Тогава Вие какво конструктивно предложение имате?
ivodavidoff,
Объркал си форума. Ние тука обичаме папата, католиците, Ал кайда и мюсюлманите, хомосексуалистите мразим! Не си га връзвай за кусур, ние мразим и православните, особено клира и Църквата! Иначе сме си парче християни!
Объркал си форума. Ние тука обичаме папата, католиците, Ал кайда и мюсюлманите, хомосексуалистите мразим! Не си га връзвай за кусур, ние мразим и православните, особено клира и Църквата! Иначе сме си парче християни!
Не ми намесвайте името, защото не съм мека китка и ако продължавате, ще усетите, че китката ми е доста твърда и бие здрави шамари. Има в САЩ и Британия т.нар. Митрополитска църква само за педали. Подайте молби и току-виж са ви приели.
:lol:
:lol:
Техният "целибат" е да развратничат със себеподобните си и най-нахално да ни поучават от амвона каква благодат имали и как били абонирани за Царството Божие.
-
- Потребител