Жените в писанията

за отношенията между половете
Радослав
Модератор
Мнения: 1530
Регистриран на: ср дек 20, 2006 4:11 pm

Re: Жените в писанията

Мнениеот Радослав » нед окт 28, 2012 10:39 pm

ShiningSooYoung^^
Потребител
Мнения: 8
Регистриран на: пон дек 10, 2012 2:45 am

Re: Жените в писанията

Мнениеот ShiningSooYoung^^ » ср дек 12, 2012 3:50 am

"Всички, които в Христа се кръстихте, в Христа се облякохте. Няма вече иудеин, ни елин; няма роб, ни свободник; няма мъжки пол, ни женски; защото всички вие сте едно в Христа Иисуса" (Гал. 3:27).

Няма мъжки пол, ни женски. Достатъчно красноречиво. Няма нужда от повече приказки.
Аз не намирам абсолютно никаква разлика между мъжете и жените. Тази дискусия е напълно излишна и смешна. :biggrin:
Всички са хора с души, душата няма пол, няма и възраст. В очите на Бог не съществуват жени, мъже, негри, азиатци, бели, индианци, стари, млади и т.н.
Бог ще те пита единствено "Възлюби ли ти, Господа, Твоя Бог, Исуса Христа, Който умря за греховете ти, за да бъдеш спасен и възлюби ли ти братята и сестрите си, както себе си?" Ние всички трябва да се обичаме и да си помагаме и да пребъдваме в Бога, защото всичко друго е излишно и е суета.
Докато вие умувате над пола си и не осъзнавате, че душите ви НЯМАТ пол, на света има толкова гладни, тъжни, бездомни и изгубени хора, които имат нужда да им бъде подадена ръка. Има хора, които се нуждаят от една мила дума, от една усмивка, да им кажеш, че Исус ги обича, да подариш надежда на някого..
Оставете се Святия Божи Дух да ви води. Разберете веднъж завинаги, че трябва да загърбим ученията или по-точно лъжеученията на този свят, егото, греха, егоизма, тленното трябва да бъдат забравени и заменени от Божието Слово, за да станем Новородени в Христа.

Що се отнася до "разголените реклами", нямам думи - и мъжете и жените са се извратили до безобразие. И това е благодарение единствено на дявола или сатана или луцифер, както и да го наричате..

Това, което аз виждам не са мъже или жени, а оковани хора, оковани от греха, от лъжите, сенки на мъже и жени. Защото, пак се повтарям от един друг пост, но жената би трябвало да е по-красива от цвете и от слънце и по-тъничка от лист, трябва да е невинна и с детско сърце, да е весела, енергична, свободна като птичка, просто .. сладка като детенце и въобще не би трябвало да предизвиква никакви "фантазии", защото иначе и тя е покварена ако изглежда така, а мъжа още повече ако има такива фантазии.
Впрочем да, не са ти виновни голите реклами, а ти си си виновен ако позволяваш да ти влияят. Сатана това прави - изкушава. Изкушава, изкушава, изкушава постоянно. Предлага пари, власт, сила.. за малко и после ти взима душата. Той е върховния изкусител, измамник, лъжец и би ти предложил всичко в замяна на душата ти. Сатана се опита да изкуши и Исус, предложи му целият свят, но Исус каза - Махай се сатана! Така че вас тия реклами не ви бъркат, ако вие сте достойни хора и Святия Дух е във вас, ако ходите в Господа, ако ще всички искушения на света да ви се предложат, окото няма да ви трепне. Ако облечете една жена това не е решаване на проблема, а скриване на проблема, не е проблема в изкушението, а в слабия характер и в липсата на Святия Дух, който да ви укрепи.
Всичко друго е слабост. Но това съвършенство за което споменах, за това какво трябва да е момичето или жената, как трябва да е невинна, това явно ще бъде чак в Рая, от който за съжаление сме много далеч все още.. Не знам в Рая с тела ли ще бъдем или ще бъдем подобни на ангели.. Знам само, че ще бъдем съвършени.
Но все пак ако човек ходи с Господа света няма значение.
Библията ни учи да бъдем в сърцата си като дечица. Защото на такива е Царството Небесно.
ShiningSooYoung^^
Потребител
Мнения: 8
Регистриран на: пон дек 10, 2012 2:45 am

Re: Жените в писанията

Мнениеот ShiningSooYoung^^ » ср дек 12, 2012 4:29 am

О! И още нещо. На едно място Библията препоръчва, който може, въобще да не се омъжва/жени.
Вижте 1 Коринтяни 7:7-9:
" Обаче бих желал всичките човеци да бъдат какъвто съм аз. Но всеки има своя собствен дар от Бога, един така, а друг инак.
8 А на неженените (само да поясня, той има в предвид жени и мъже) и на вдовиците казвам: Добре е за тях, ако си останат такива, какъвто съм и аз." (а той е неженен)"

Най-добре е който може да не се омъжва или жени.. И за жените е добре и за мъжете..
Но не всички явно могат да са монаси и монахини. Но наистина и според мен е най-добре човек да не се омъжва или жени, но да остане невинен.
А живота е кратък.. Има толкова неща да се видят, толкова неща да се направят и няма по-прекрасно и велико нещо от това някой да отдаде живота си на Бога, не на мъже, жени, пари и т.н. Но пък от друга страна и мен нямаше да ме има сега, ако родителите ми не се бяха оженили.. И все пак на едни се дава така, на други инак! Бог за всички е помислил и всички ще бъдем щастливи ако вървим с Бога!
ShiningSooYoung^^
Потребител
Мнения: 8
Регистриран на: пон дек 10, 2012 2:45 am

Re: Жените в писанията

Мнениеот ShiningSooYoung^^ » ср дек 12, 2012 5:12 am

Също така, не е вярно, че жените взимат по-малко пари от мъжете на същите длъжности. Това пък за първи път го чувам. Моите родители и двамата са държавни служители, но мама е на малко по-висок чин и взима малко повече. Ако работеше само единия родител, само мама или само татко, не бихме се справяли.. Ако работи само единия човек в семейството, то каква професия и колко трябва да взима, за да може цялото семейство да живее нормално? Хората и без това едвам смогват, някои майки и бащи работят на по две места, за да вържат двата края.
Аз просто не разбирам това желание на мъжете да бъдат повече от жените и на жените да бъдат повече от мъжете. Не мога да го разбера. Аз толкова обичам всичките си братчета и сестричета (а това са всички хора! всички вас!) и въобще не мисля "този човек е момче или този човек е момиче и него/нея ще обичам повече." Всички са уникални личности..

Скъпи, Ахмед, ако всички жени бяха майки и домакини нямаше да има балерини, нямаше да има актриси, нямаше да има художнички и пианистки, нямаше да има манекенки, певици.. Плюс това, не всяка жена става за майка, да не говориме за домакиня!!! Това е призвание, трябва да ти идва отвътре.

Повече от 90% от моите съученички (вече бивши) не могат да си опържат едно яйце сами. Всеки си има своя път, своята съдба, своето призвание.. В едни семейства мъжа готви, в другите жената, всеки прави каквото може.
Има най-различни вероизповедания, има Християни, Мюсюлмани, Будисти, Хиндуисти- те пък вярват в безброй богове - Брахма, Вишну, Шива.. Има и атеисти и ВСЕКИ вярва, че той е прав.

Но аз не просто вярвам, аз ЗНАМ, че Исус Христос е Живият Бог, защото единствено Той възкръсна и победи смъртта. Има безброй запазени записи на римски генерали от преди 2000 години и дори на съпругата на Пилат Пунтийски - Клавдия Прокула, които потвърждават събитията описани в Библията. Всички други основатели на други религии са си умряли и са си останали мъртви, но единствен Исус възкръсва. Исус побеждава смъртта. Всички други основатели на религии предписват добри дела с надеждата Бог да се смили и да ги допусне в Рая, единствено Христос силно, дръзко и уверено заявява: "Аз Съм Пътят, Истината и Животът; никой не дохожда при Отца Ми освен чрез Мене." Кой друг е твърдял, че е Бог? Кой би си дал животът ако това, което казваше, не беше Истината? Някой от тук присъстващите във форума биха ли се предали на смърт на кръст, на гонене, на мъчения, на бой с камшик, на хулене и подигравки, както Исус направи, ако това, което говорят не е Истина? Слепи проглеждаха, куци прохождаха, болни биваха изцелявани, мъртвите се възкресяваха и всичко това извърши Исус.
Тъжно ми е. Защото Бог толкова ни обича, че действително облече безкрайността, славата, величието си в едно малко човешко тяло като нашите и се предаде в грешните човешки ръце и дори на кръста каза "Отче, прости им, защото те не знаят какво правят!", той се молеше за нас в последните си мигове живот. Защото ЕТО ТОЛКОВА НИ ОБИЧА И НЕ ИСКА НИКОЙ ДА ПОГИНЕ, НО ДА ИМА ВЕЧЕН ЖИВОТ! С тази жертва царството на сатана рухна и беше победено и ние сме спасени благодарение на Него! Как би могъл някой да отхвърли Неговата жертва?
Няма по-прекрасно и по-хубаво нещо в целият свят от това да познаваш Исус. Иска ми се да Го славя ден и нощ!!! Иска ми се да кажа на всички за Него! Не искам да живея за себе си, а за Исус. Да познаваш Исус означава да познаваш Бог. Защото те са едно. Бог е Отца и Сина и Святия Дух. Няма по-прекрасна личност на света от Бог! И Той иска всички ние да Го познаваме.
Аз обичам Господ Исус Христос безкрайно повече отколкото обичам себе си, но няма да се хваля с моята човешка любов, както направи Петър, а ще се хваля с любовта на Бог към мен, която е неизразимо и безгранично по-голяма и съвършена. За Бог аз съм неговото скъпо детенце. Бог ме обича толкова много! Той обича и теб толкова много! Не бихме могли да разберем колко, с нашите човешки разбирания.. Толкова, че Бог се смири и дойде на Земята да служи, не да Му бъде служено и да умре и да изтърпи смъртта и ада ВМЕСТО нас. И все пак има хора, които не го вярват.. Което е тъжно..

Както и да е. Вижте дечицата.. Те не казват "Аз съм момче, аз съм по-силен!" или "Аз съм момиче, аз съм по-умна и по-хубава!" Всички дечица и момченца и момиченца са еднакво умни, красиви, талантливи и специални! Всички сме равни, скъпи братя и сестрички! Всички сме еднакви. Жената е направена от вашето тяло, от вашето тяло е било взето, за да се създаде жената! (Тук имаше една шега, че Бог първо направил мъжа като чернова и после създал шедьовъра и съвършения човек - жената! :biggrin: хихи, но истината е, че сме еднакво съвършени и с еднакъв потенциал)
Та така - бъдете като дечицата!
Dmitrij
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: чет юли 08, 2010 1:21 pm

Re: Жените в писанията

Мнениеот Dmitrij » ср дек 12, 2012 1:13 pm

ShiningSooYoung^^
Потребител
Мнения: 8
Регистриран на: пон дек 10, 2012 2:45 am

Re: Жените в писанията

Мнениеот ShiningSooYoung^^ » ср дек 12, 2012 3:02 pm

Говорех като личности. :D Това с анатомията е все едно аз да кажа, че не намирам разлика между бял човек и негър и някой да каже "Ами цвета на кожата?"...
Какво значение имат анатомията или цвета на кожата? Значение има само и единствено това, което е в сърцето на човек. Дали е добър, дали е праведен, дали обича Бог и цялото творение. Всичко друго е суета.
Потребителски аватар
yosif_s
Потребител
Мнения: 101
Регистриран на: чет яну 19, 2012 11:34 am

Re: Жените в писанията

Мнениеот yosif_s » ср дек 12, 2012 4:15 pm

ShiningSooYoung^^, сладур! Всичко, което си написала е вярно и ми беше много приятно да го чета! Изразила си мислите си по-много мил начин. :thumbup:
ShiningSooYoung^^
Потребител
Мнения: 8
Регистриран на: пон дек 10, 2012 2:45 am

Re: Жените в писанията

Мнениеот ShiningSooYoung^^ » ср дек 12, 2012 4:54 pm

Благодаря ти много, миличък братко! Радвам се много, че и ти се съгласяваш с това, хехе. ^^

Божието благословение да бъде с теб!

Върни се в “жени и мъже”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост