при мен няма промяна

за отношенията между половете
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: при мен няма промяна

Мнениеот ven4e » чет окт 24, 2013 10:10 pm

Eleazar_Levi написа:Не чакай някоя да ти падне от небето

Според мен пък точно от небето трябва да падне :) На Адам Господ му е дал жена. Той обаче не е блял през това време, а директно е казал, че я взима за жена, без дори да я пита. Последното не го препоръчвам, но първото - да знае какво точно иска и да го преследва - горещо.
Eleazar_Levi
Потребител
Мнения: 1478
Регистриран на: нед сеп 18, 2011 7:53 am

Re: при мен няма промяна

Мнениеот Eleazar_Levi » чет окт 24, 2013 11:59 pm

Знам че звучи странно, но все пак в тези сайтове за християни както казах може да посочиш какво търсиш, православна, харизматичка, съботянка...и пр.
Има хора които държат половинката им да е от същата вяра , затова хората в по-големите страни създавайки сайтове за запознанства на християни са счели за важно да дадат опция и на такъв филтър.


п.п. Моето лично мнение е че трябва да има "химия", и колкото и особено да прозвучи смятам, че религионата принадлежност не е от най-важно значение.
За много други обаче това е определящо, затова колегите решили да играят роля на "сватовници" съвсем правилно са направили филтър с веровите предпочитания.
За хора, които са по-стеснителни, или живеят в среда където възможноста за избор е минимална , за тях точно такива сайтове са прекрасна възможност да се срещне половинката.


п.п.2 Ще ви разкажа един случай, свързан е с човек който преди пишеше в този форум.
Аз имам приятели в една африканска страна, пишех си с една много вярваща жена, като приятел.
По-късно тя ми каза че си търси съпруг, човека за който говоря е разведен, казах му за дамата, но ..не стана работата.
Въпросната жена е християнка, от така наречените дохалкидонски църкви, много е красива, чернокожа е, ако не си расист и това те интересува el_em, то ми пиши на лични, ще ти кажа как да се свържиш с нея.
Трябва обаче да си добре с английския, и да си усигурен материално, защото тя няма как да работи не знаейки български.
ivanb63
Потребител
Мнения: 819
Регистриран на: вт фев 16, 2010 12:20 pm

Re: при мен няма промяна

Мнениеот ivanb63 » пет окт 25, 2013 8:15 am

"Химията" във взаимотношенията между съпрузите е много важно нещо. Няма спор тук.
Но тук съзрях едно мнение на един човек който е християнин - пък разведен. Нека такива хора споделят опит, но е желателно и нека не дават напътствия с лошия си пример по въпроса. :)
Много е различно от една страна да се чете Писанието и от друга да се изпълнява написаното. Този който изпълнява написаното има положителен опит и знае как се преминават "трънливите места" в съпружеския живот. Опитът на такъв е безценен.
А религиозната принадлежност е важно нещо. Тя изгражда мирогледа на човек. Не е никак за подценяване.

Но в крайна сметка ven4e е права. Точно от Небето трябва да "падне" съпруга/съпругата. ще рече човек да си измоли точната "половинка" в съвместния живот, която да му приляга на душата, на мирогледа, на житейската философия.... на всичко.
Тук по темата акъл не се дава, какво може да си хареса човек. Човек си харесва това, което му е на душата. Той трябва да си го хареса, а не негов приятел, комшия, роднина и прочие. Ако човек не знае какво да си хареса - проблемът е в него самият тогава.
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: при мен няма промяна

Мнениеот Ника » пет окт 25, 2013 9:46 am

Борис написа:В онези времена хората не са си и мислели, че трябва да бъдат щастливи. Тази нагласа, че трябва да постигнеш щастие в този свят и живот е от няколко десетилетия насам и усилено се насажда от цялата ни "култура" - чувствени филми и сериали, евтини книжки и т.н.

Да, смея да мисля, че въпреки, че са живели по-бедно хората тогава са били по-щастливи. Сега хората се скъсват от работа да си докарат някакава модна баня, тогава са се къпели сред природата и са имали най-красивите "плочки" и интериор.
Сега се чудят как да замаят момата със романтика, винаги материална. Тогава - няколко срещи на чешмата, няколко срамежливи погледи, разтуптяно сърце. И може би в тези няколко мига е концентрирано цялото щастие на земята. Което днешния човек отчаяно търси в есемеси, постоянен контакт, къде си - що си...
Тогава от пролет до есен са били на полето, но зимата като благодат Божия им е давала и отмора край огнището. И годежи и кръщавки и свадби.
Сега жената е по-независима. Тогава е прекланяла глава пред думата на мъжа. Но е била и по-закриляна и нищо не и е липсвало. И мъжът е имал страх Божий и женкарите открито ги е порицавало цялото общество, и разводи нямало.
Сега е толерантност. Човека(женицата) имал(а) нужди. Ами то и животните имат нужди, но при тях семейства няма. Човека е по-високо издигнат от скотовете. Но времената в които живеем въздигат скотщината и я толерират.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: при мен няма промяна

Мнениеот Next » пет окт 25, 2013 10:00 am

Ника написа:Сега жената е по-независима. Тогава е прекланяла глава пред думата на мъжа. Но е била и по-закриляна и нищо не и е липсвало. И мъжът е имал страх Божий и женкарите открито ги е порицавало цялото общество, и разводи нямало.
Сега е толерантност. Човека(женицата) имал(а) нужди. Ами то и животните имат нужди, но при тях семейства няма. Човека е по-високо издигнат от скотовете. Но времената в които живеем въздигат скотщината и я толерират.
Природата не търпи празно пространство. Тия народи с еманципацията и разврата нямат раждаемост. Тия без еманципация - имат. И рано или късно едните вземат земята (т.е. хляба) на другите.

Навремето приятели питахме една баба иска ли да и ремонтираме телевизора. Тя каза нещо от рода: Не знам, каквото каже чорбаджията. Тази ли беше думата, друга ли, но прозвуча като: господаря.
small axe
Потребител
Мнения: 2485
Регистриран на: чет апр 23, 2009 7:23 pm

Re: при мен няма промяна

Мнениеот small axe » пет окт 25, 2013 10:04 am

дааа, горното е напълно вярно. Барабар с онова за чорбаджията, блазе му на него че си е намерил такваз женица, да го слуша, Господ ще я благослови.
Тук таме има нещо вярно в писаното от Некст.
el_em
Потребител
Мнения: 20
Регистриран на: пет юли 08, 2011 3:37 pm

Re: при мен няма промяна

Мнениеот el_em » пет окт 25, 2013 10:08 am

Аз искам поне да знам защо?
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: при мен няма промяна

Мнениеот Aurelia Felix » пет окт 25, 2013 10:32 am

Eleazar_Levi написа: много е красива, чернокожа е, ако не си расист и това те интересува el_em, то ми пиши на лични, ще ти кажа как да се свържиш с нея.


О, в момента от Лъвов мост до ЦУМ пространството е пълно с негри - човек се чувства като в Лондонски квартал, а в Овча купел по главната освен негри има и некви зачулени (това за тия, дето си търсят половинки да ги слушкат). Не чакайте, ловния сезон е открит!

el_em написа:Аз искам поне да знам защо?


Отговорите ги търсете само и единствено в себе си.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: при мен няма промяна

Мнениеот Next » пет окт 25, 2013 10:47 am

el_em написа:Аз искам поне да знам защо?
Към кое от всичко писано по-преди се отнася това защо?

Онова за бабата - може и да е казала отначало господаря, а ние щото бяхма оцъклени (не разбитайки) - после тя каза чорбаджията...
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: при мен няма промяна

Мнениеот Aurelia Felix » пет окт 25, 2013 11:32 am

Познавам много възрастни жени, вкл. помня и едната ми баба, и никоя, абсолютно никоя не нарича мъжа си "Господар". Ще ви се на днешните комплексарчета, ама не! Чорбаджия - да, но смисълът не е господар, а собственик. В този смисъл: каквото каже собственикът (защото той с негови пари е обзавел къщата) вече звучи напълно нормално.
-------------

Щом ви е толкоз крива еманципацията, отговорете си на въпроса можете ли да издържате жена и дете без да се налага жена ви да работи навън за заплата? Ако не можете, вземете се скрийте.
small axe
Потребител
Мнения: 2485
Регистриран на: чет апр 23, 2009 7:23 pm

Re: при мен няма промяна

Мнениеот small axe » пет окт 25, 2013 12:01 pm

За господар незнам, за чорбаджия е точно така, едно време е било нормално това.

Днес като се каже господар и хората си представят някакъв тиранин :biggrin:
Но нали и Господ е господар, а не е тиранин. Така или иначе аз не държа някой да ме нарича господар, би ми било много смешно това..

това за тия, дето си търсят половинки да ги слушкат

Ей, това пък нима е лошо бре? Нали така казва и писанието.. То насила не става, всичко е на добра воля.
Знаеш ли какво е една жена да не слуша мъжа си, това е като един мъж да не обича жена си, същата работа.

Щом ви е толкоз крива еманципацията, отговорете си на въпроса можете ли да издържате жена и дете без да се налага жена ви да работи навън за заплата? Ако не можете, вземете се скрийте

Тогава е добре да допишем в писанието, всичко казано за жените и мъжете важи като наставление, ако жената не работи, иначе не! Времената наистина са други и са тежки, нямаме земя, животни и много деца че да бачкаме цял ден, а жената да се грижи за дома през това време. Просто сега е дяволска работа, работиш и парите не стигат, жената почва да работи и сетне почва да те командва, щото и тя работи и така накрая свършваш курса с чехлите на краката и парцъл в ръката, а жена ти се прибира по някое време с кожено куфарче в ръка от командировка и те пита къде са и чехлите и защо вижда прах по телевизора. Когато всичко се обърка така, не търсете логика, тежки времена, добре че не съм женен.. Макар, че не си се представям с чехлите и парцала, но с куфарчето, но знае ли човек как ще се обърнат нещата. Затова се кефя на бабата и оня чорбаджия , защото там нещата са си на място и чорбаджията доволен и жена му благословена и Господ прославен.
Dmitrij
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: чет юли 08, 2010 1:21 pm

Re: при мен няма промяна

Мнениеот Dmitrij » пет окт 25, 2013 1:21 pm

Next написа:За рускините... може би има една такава работа, че са склонни на брак в чужбина.

Рускини искат да се омъжат на българите заради европейското гражданство. След това те могат да работят като шпионките в политически институции на ЕС. :)
Dmitrij
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: чет юли 08, 2010 1:21 pm

Re: при мен няма промяна

Мнениеот Dmitrij » пет окт 25, 2013 2:44 pm

Next написа:Тия народи с еманципацията и разврата нямат раждаемост. Тия без еманципация - имат.

Няма връзка между емансипацията с разврата и раждаемост.
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: при мен няма промяна

Мнениеот ven4e » пет окт 25, 2013 3:08 pm

Дотам ли я докарахме, да даваме за пример жена, която нарича мъжа си чорбаджия, демек скъперник, който е съгласен да има развален телевизор, но не и да отдели няколко левчета за поправянето му? За какъв страх говорим, след като съпругата се страхува много повече от други мъже - пиян шофьор, въоръжен крадец - те повече ли я обичат от нейния - би било жалко. Съвсем други са страхът и любовта в духовен смисъл, не са в това да искаме разрешение дали да си купим баничка или да бъдем погалени по главата, ако сме сготвили навреме. Според Писанието жените се покоряват на мъжете, а мъжете отдават чест на жените, така че в един християнски дом, където има чорбаджия, има и чорбаджийка до него. Главенството на мъжа се изразява в случаите, когато има разминаване във възгледите на двамата, но ако са истински християни, те ще са едно сърце и една душа и няма да има нужда някой да командва. Това е идеален случай, естествено, но предпочитам него пред господаруване само заради принципа, което често само по себе си нарушава много други принципи. И така, мъжете да не си забравят задължението да почитат жените, защото иначе ще имат спънка в молитвите си.
small axe
Потребител
Мнения: 2485
Регистриран на: чет апр 23, 2009 7:23 pm

Re: при мен няма промяна

Мнениеот small axe » пет окт 25, 2013 3:16 pm

Ей го на, почна се .. :D
Венче мисли и чети, не си въобразявай..

Върни се в “жени и мъже”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта