Сега какво да правя

за отношенията между половете
el_em
Потребител
Мнения: 20
Регистриран на: пет юли 08, 2011 3:37 pm

Сега какво да правя

Мнениеот el_em » пон окт 20, 2014 4:08 pm

Здравейте,
преди време бях споделил пред вас че немога да създам семейство.
Тогава се питам каква ми е мисията на този свят?
Нощем се будя и си мисля че съм пример за един пропилян живот.
Какво да правя???
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Сега какво да правя

Мнениеот Next » пон окт 20, 2014 6:21 pm

el_em
Потребител
Мнения: 20
Регистриран на: пет юли 08, 2011 3:37 pm

Re: Сега какво да правя

Мнениеот el_em » пон окт 20, 2014 6:57 pm

Да но аз все пак не мога да си отговоря защо при мен е така?
Не познавам енорийския свещеник, а и честно казано ме е срам да отида при него. Веднъж ходих и се разревах пред него, човека се чудеше какво да ме прави.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Сега какво да правя

Мнениеот Next » пон окт 20, 2014 8:04 pm

ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Сега какво да правя

Мнениеот ven4e » пон окт 20, 2014 9:39 pm

ЛМ, постави си за цел не просто сключването на брак, а постигането на щастлив и хармоничен съюз. За какво ти е поредното провалено и нещастно семейство, такива хора дали са изпълнили мисията си? Висока летва е да ощастливиш себе си и хората до себе си и трябва да бъдеш наистина всеотдаен и жертвоготовен, за да го постигнеш. Трябва да поработиш върху общуването с жените, да ги опознаеш и да разбереш от какво имат нужда, за да избереш такава, която да ти бъде спътница дълго време, именно на теб и според твоя начин на живот. Заслужава си усилието да се огледаш хубаво, а не да се хванеш за първата срещната, която би се оженила за теб според свои лични мотиви, а не поради единомислие с теб. Не страдай, че нямаш щастлив брак - много са хората с подобна съдба и сред женените, и сред неженените, но ако се стремиш истински към това, вярвай и не се отказвай, въпреки изминалото време.
el_em
Потребител
Мнения: 20
Регистриран на: пет юли 08, 2011 3:37 pm

Re: Сега какво да правя

Мнениеот el_em » вт окт 21, 2014 10:04 am

Проблемът е, че аз въобще не мога да стигна до съюз, въобще не мога да разбера какво е любов. И наистина ще е много жалко ако много хора не знаят какво е любов.
Как да работя върху общуването с жените, след като нямам досег до тях? Къде да ги срещна и къде да общувам?
Как да се стремя истински към любовта? В мечтите си ли? Не знам как и не мога!
Последна промяна от MacIlian на вт окт 21, 2014 11:55 am, променено общо 1 път.
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Сега какво да правя

Мнениеот ven4e » вт окт 21, 2014 12:53 pm

Наистина много хора не знаят какво е любов. Най-вече тези, които най-много имат достъп до жени, гледат на тях като всичко друго, но не и като на човек, който има нужда да бъде обичан. Мъже, жени, деца, старци, всички имаме подобна душа и подобни нужди. Жените не сме кът и сме горе-долу по равно с вас, така че не се налага да търсиш под дърво и камък. Научи се да обичаш хората, после намери жена, която да обичаш и тя да се нуждае от теб и накрая създай семейство, което Бог да благослови с щастие, а не заради идеята.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Сега какво да правя

Мнениеот Aurelia Felix » ср окт 22, 2014 10:58 am

Ел ем, Венче ви дава много добри съвети. Послушайте я.
Между другото как нямате достъп до жени? В мюсюлманска страна ли живеете?
Nikolay345
Потребител
Мнения: 43
Регистриран на: нед сеп 21, 2014 6:45 pm

Re: Сега какво да правя

Мнениеот Nikolay345 » ср окт 22, 2014 7:08 pm

Здравейте, el_em!

Правя си Църква и съвсем скоро може да възникне такъв проблем да разрешавам, затова ето какво бих направил аз за моите ближни в моята Църква, които имат Вашия проблем: Ще направя един специален албум във всяка църква, където такива като Вас да могат да изпращат портфолио с кратко представяне и няколко визитки за желаещи да имат координатите на желаещ брак техен събрат по вяра, непънчославен /един й същи човек ще има шанс да намери своята съпруга/съпруг чрез тази безплатна услуга навсякъде, където имаме църкви, дори в чужбина/. Не за друго, а защото обвързването на лицемери с нелицери е опасно за последните най-вече... Ще отстъпя на желаещите да се бракосъчетаят с пънчославни наши членове да се венчаят при пънчославен свещеник - той да отговаря за евентуален семеен разрив предвид лукавата същност на пънчославните... Те не искат да се жертват като си създават грижи - тук в главната пънчославна църква има едно голямо табло за некролози и там лепят всякакви обяви, но няма никаква романтика в това табло, само печал лъха от него... Досега аз поне не съм виждал такава иновация - например едно табло специално за търсещи брак от цяла България, които да изпращат кратки представяния на себе си, но не като некролози, а с по-весели физиономии да загатват за себе си по нещо, да пишат какви интереси имат и нещо такова, за да направят кратко експозе на себе си и като стоят в това специално място с някаква романтика, дано се намери някой, който да види сродна душа, да се обади по телефона или да се свържат по пощата, а дай, Боже, и не само така, ако си подхождат! Моите добри идеи може да помогнат и на много пънчославни да намерят своята половинка - само не отговарям за лошите последствия, ако някой попадне на по-голямо от себе си пънчославно зло... С най-добри намерения Ви казвам как ще бъде при нас, а как е и ще бъде при пънчославните се досещам, но смея да мечтая, че някой може да последва нашите добри намерения, водещи към добри дела и добри резултати! Ние ще помагаме за нашите събратя цял живот непрестанно с каквото можем - само трябва да се намерим първо и после да се отречем от лицемерието, за да служим един на другиго без него... Така чета аз Писанието да възлюбим братята си... При това ще позволим предбрака, за да не остане някой разочарован от брака с неподходящ човек... Ще организираме курсове по готварство за младежи и възрастни, по кроячество и шивачество, по пазаруване на домашни потреби и пр. Вярвам, че при нас ще бъде различно, ако хората не са същите като при пънчославните - безгрижни, равнодушни, безразлични, егоистични... Да не изреждам повече до какво води леността, един от седемте смъртни гряха, до каква духовна деградация, за да не ги заболят главите тукашните пънчославни, които биха се активизари единствено да ме дарят с презрение и с бан /шут/...

[Страшно нещо е да си пазиш територията да не ти седне някой на мястото - вече и писма започнах да получавам от бивши концлагеристи, които ми шъткат с пръст да не правя като Христос, да не изоблачавам лицемерите, защото като ги изобличавам не съм виждал своята немощ и сам съм бил лицемер... Че аз ли нося свещенически одежди, които имат определена символика, ако не съм достоен за тях, аз ли в Божия Храм нарушавам Канона и не служа както се полага, аз ли като говоря, съм като тези, които виждат фалша, но си мълчат безгрижно... Огледалото дава обърнат образ - вземете още едно и образът ще стане прав, г-н Next! Казвате един уродлив човек да види своята вътрешна уродливост, но повярвайте ми, слепите не могат да видят нищо - татко не осъзнава своето скъперничество, мисли, че дори е похвално да трупа пачки и да ги крие някъде да ги изядат мишките, вместо да се разплати с ответната страна и да се помири с врага си... Колко пъти съм го молил да прекрати семейната война, но той категорично отказва - за него е по-тежко да помоли за помирение и да намери покой, отколкото да няма душевен мир и да води война... И Вие, пънчославните, не осъзнавате своята пагубна вяра, но аз вярвам, че мога да Ви я покажа като истинска горгона и да Ви вкамени от ужас, а после да Ви съживя с тайната формула за съживяване на камъни...]
el_em
Потребител
Мнения: 20
Регистриран на: пет юли 08, 2011 3:37 pm

Re: Сега какво да правя

Мнениеот el_em » чет окт 23, 2014 11:35 am

все още не живея в мюсюлманска държава, обаче където работя няма жени, а там човек прекарва по-голямата част от живота си.
То е ясно че неможете да ми помогнете да се оженя. Моля Ви помогнете ми в борбата с депресията!
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Сега какво да правя

Мнениеот Aurelia Felix » чет окт 23, 2014 11:52 am

Ако имате истинска, жива вяра в Бога, няма да сте депресиран. Ако сте депресиран обаче, ние не можем да Ви помогнем. Ние не Ви познаваме и не знаем тази депресия дали се дължи на биологични причини - ако е така се нуждаете от лекар или на чисто психологични причини - ако е така се нуждаете от психоаналитик. Това са правилните места, където трябва да потърсите помощ. Ние каквото и да Ви говорим, нищо няма реално да Ви помогне. Очевидно Вашата депресия отблъсква и мъже и жени, няма как депресиран човек да привлече когото и да било.
Във всички случаи обаче на първо място се нуждаете от Господ Иисус Христос.
Nikolay345
Потребител
Мнения: 43
Регистриран на: нед сеп 21, 2014 6:45 pm

Re: Сега какво да правя

Мнениеот Nikolay345 » пет окт 24, 2014 1:01 pm

el_em,

А защо не потърсите помощ от Вашия митрополит? Доколкото знам имат сайтове митрополиите и може да намерите електронната поща на Вашата митрополия. Представете се кой сте, от колко години сте православен, какви са Вашите проблеми - дайте линкове към Вашите интернет-изяви в православните сайтове като този, където от години търсите помощ как да си намерите съпруга. Сигурно имате и профили в сайтове за запознанства - може и тях да му ги изпратите, като доказателство за Вашите сериозни намерения да сключите брак. След това го попитайте какво ще направи за Вас? Ако Ви каже, че не може да направи нищо, Вие му кажете, че може да направи "агенция за запознанства за православни", представляваща един албум във всяка църква, в който православни да могат да си дават своята презентация, изпратена по пощата или донесена лично, и да намерят своята сродна душа от черкуващите се. Може пък и средства за някой електронен сайт за запознанства на православни да отпуснат, че то повечето не ходят на църква повече от 1-2-3 пъти годишно... Само не знам дали писмото Ви няма да отиде в кошчето за спам и да остане без отговор, затова най-добре намерете пощенския адрес на владиката Ви и му напишете едно писмо, но препоръчано. В този Форум може да пишете още 10 години, но не вярвам някой да се затича да Ви помогне като на брат - пънчославието не е моя измишльотина, както си мислят някои тук, а съществува наистина, прави жертвите си инертни, безразлични, апатични... Излейте мъката си на белия лист - може да напишете, че това е Вашата изповед, която е обляна в сълзи, защото животът Ви е тъжен /доколкото разбирам от написаното от Вас/... Мога да Ви уверя, че мнозина имат подобни на Вашите проблеми, в депресия са и гълтат хапчета като бонбони - опашки дълги има пред психиатричните кабинети, пишат зелени рецепти за наркотици докторите, надпреварват се да внасят химикали от цял свят фармацевтичните гиганти да ги пият депресираните хора... Но става все по-зле и по-зле - проблемите като не се решават, се задълбочават... Затова моят съвет е да потърсите помощ от Вашия митрополит, за да си намерите така желаната от Вас жена и да излезете от "омагьосания кръг" - психиатрите не решават проблемите, слушат, слушат, слушат, но насреща не дават решения за проблемите... Дали ще плачете пред психиатър, изповедник или приятел е все тая, ако само слуша, а не вземе присърце Вашите проблеми и не тръгне с Вас да ги разреши... Психиатрите изписват хапчета, изповедниците дават съвети, а приятелите дават своето рамо да поплачеш на него, но сами те не тръгват да носят с Вас кръста Ви /рядко има такива филантропи/ - само си викат, че добре Вашите проблеми не са техни, но Ви уверяват, че техните хапчета/съвети/подкрепа са добри за Вас... Само с думи не става, трябват и ръце, и крака, и сърце... Ако нищо не стане, то лепнете една обява на работата - може колегите Ви да се окажат по-човеколюбиви от всичките вярващи братя и сестри във Вашия град, които искат да получат помощ от Господ, но сами те не помагат на изпадналите в беда... От колко години пишете по форумите с надежда някой да Ви окаже помощ в намирането на жена за Вас, ако не се срамувате да ни кажете естествено?
Зограф
Модератор
Мнения: 933
Регистриран на: вт апр 28, 2009 11:22 pm

Re: Сега какво да правя

Мнениеот Зограф » съб окт 25, 2014 10:15 am

Единствен Господ Иисус Христос Ви обича истински и ако и Вие го обикнете с цялото си сърце и с цялата си душа и с всичкия си разум ще намерите покой за душата си. Търсете Господа и се молете, защото Той е Единственият Лекар на душите ни. Ето това трябва да правите, това е смисъла на всеки човешки живот, молете се и четете Писанието, то е книгата на Живота. Господ Иисус Христос е казал: " Дойдете при Мене и Аз ще ви утеша.." Не ти трябват сайтове и портфолиа с накипрени жени, там няма да намери покой душата ти и няма да получиш истинската вечна любов. Търси Бога и всичко останало ще ти се придаде.
el_em
Потребител
Мнения: 20
Регистриран на: пет юли 08, 2011 3:37 pm

Re: Сега какво да правя

Мнениеот el_em » пон май 15, 2017 5:56 pm

Здравейте,
някой би ли се помолил за мен. Молитва за задомяване? Благодаря на тези от вас които го сторят.
Йоанна
Потребител
Мнения: 20
Регистриран на: пет фев 06, 2015 3:02 pm

Re: Сега какво да правя

Мнениеот Йоанна » вт май 16, 2017 12:36 am

Дано Бог ти даде да си намериш половинка, ЛМ!! От цялото си сърце, ти го пожелавам!

Върни се в “жени и мъже”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост