Абортите
Re: Абортът от друга гледна точка
Мария :)
Тук спорът е излишен. Дали е измислена или не - никоя от страните не дава верен отговор за ответната страна.
Прегледай в темата за хоумскулинг (християнско образование и възпитание), какво съм писала. Ето ти нагледен пример как мелачката превръща човека в кайма!
НЕ всички са като него, но в негово лице виждаш болшинството.
Veskou - а ти защо си тук, след като си атеист.
Това тук е форум за християнски възгледи. Няма значение от коя деноминация ще си, но ти въобще не не вяраш в Бог.
То и атеизмът е религия де. Не вярваш в Бог, а в собственото си АЗ ....
И тук не е темата да разискваме това....
Абортът от гледната точка на мъжа. Някой мъже подтикват жените към аборт, други не. Зависи от мъжа. В един по интимен разговор повечето мъже си признават, че при новината, че жената е бременна не са много очаровани.
Тук спорът е излишен. Дали е измислена или не - никоя от страните не дава верен отговор за ответната страна.
Прегледай в темата за хоумскулинг (християнско образование и възпитание), какво съм писала. Ето ти нагледен пример как мелачката превръща човека в кайма!
НЕ всички са като него, но в негово лице виждаш болшинството.
Veskou - а ти защо си тук, след като си атеист.
Това тук е форум за християнски възгледи. Няма значение от коя деноминация ще си, но ти въобще не не вяраш в Бог.
То и атеизмът е религия де. Не вярваш в Бог, а в собственото си АЗ ....
И тук не е темата да разискваме това....
Абортът от гледната точка на мъжа. Някой мъже подтикват жените към аборт, други не. Зависи от мъжа. В един по интимен разговор повечето мъже си признават, че при новината, че жената е бременна не са много очаровани.
Re: Абортът от друга гледна точка
Тези дискусии си ги водете в секцията за атеисти, тази тема е за абортите! :x Колкото до тях-и аз съм против, но не може да се отрече един сериозен фактор-че ако се забранят ,те ще се правят нелегално, по мазета и гаражи, което е изключително опасно.Няма как да пренебрегнем този риск.
Re: Абортите
Който е направил бъдещото дете и който след това ще го отглежда и възпитава с всички свързани с това разходи на средства, той има право и да реши дали въобще да ражда бъдещото дете. Ако противниците на абортите се заемат с грижите и отглеждането на всички тези неродени и нежелани деца,съм съгласна никой повече не прави аборт. Какво да кажем за милионите хора избити във войните не по собствено желание, за болните,които умират в страдание, за милионите,които ежедневно умират,макар и от естествена смърт, която от гледна точка на умиращия е насилствена,защото няма нормален човек който да желае собствената си смърт,пък била тя и "естествена". Физическата смърт е част от живота,независимо в кой негов етап-в началото,средата или в старостта. И всеки има право на личен избор - кога и от кой да зачене и дали и кога да роди. А понякога за съжаление зачеването става по погрешка. Защо да има страдащи родители и деца след това?
Гост,
Пишеш, че "няма нормален човек който да желае собствената си смърт".
Защо тогава смяташ, че нероденото дете желае своята?
Къде отиде неговият личен избор?
Има ли родителят право да умъртви и нежеланото родено дете заради "всички свързани с него разходи и средства" и до каква възраст? Годинка? Десет? Двадесет?
Тъй, да не страдат излишно и двамата...
Щото станала грешка...
Предварително благодаря за отговорите.
Пишеш, че "няма нормален човек който да желае собствената си смърт".
Защо тогава смяташ, че нероденото дете желае своята?
Къде отиде неговият личен избор?
Има ли родителят право да умъртви и нежеланото родено дете заради "всички свързани с него разходи и средства" и до каква възраст? Годинка? Десет? Двадесет?
Тъй, да не страдат излишно и двамата...
Щото станала грешка...
Предварително благодаря за отговорите.
DANAILA, смъртта не е нещо нормално. Тя е трагедия. Тя е разкъсване на човека. Човекът не желае да напусне тялото си, защото без него няма да е човек. Всички приказки на хората в тази насока означават просто желание за освобождаване от страданията и болките, свързани с тялото, не от самото него.
Казвате: „Нероденото дете няма волята нито да желае каквото и да е,нито да чуства когато все още е под определена възраст в корема на мама.”
Гледала ли сте медицински документални кадри от кюртажи? Аз съм. Там зародишът определено проявява както воля, така и много интензивни чувства… Детенцето просто иска да живее.
Аргументацията Ви е абсолютно нелогична. Наричате хуманно, тоест човечно, човеколюбиво - едно бързо и мъчително убийство, само поради факта, че не са използвани по-бавни и жестоки начини, които човешкото въображение може да измисли?
Недейте така. Човек винаги има избор. Познавам толкова щастливи осиновени деца, които нито живеят в мизерия, нито страдат от липса на обич. Но вместо смърт родителите са им дали шанс… На тях и на себе си…
Казвате: „Нероденото дете няма волята нито да желае каквото и да е,нито да чуства когато все още е под определена възраст в корема на мама.”
Гледала ли сте медицински документални кадри от кюртажи? Аз съм. Там зародишът определено проявява както воля, така и много интензивни чувства… Детенцето просто иска да живее.
Аргументацията Ви е абсолютно нелогична. Наричате хуманно, тоест човечно, човеколюбиво - едно бързо и мъчително убийство, само поради факта, че не са използвани по-бавни и жестоки начини, които човешкото въображение може да измисли?
Недейте така. Човек винаги има избор. Познавам толкова щастливи осиновени деца, които нито живеят в мизерия, нито страдат от липса на обич. Но вместо смърт родителите са им дали шанс… На тях и на себе си…
Много съжелявам, че има такива хора, които разсъждават като DANAILA. Прочети ако обичаш следното и виж ти къде си. Поздрави :cry:
http://www.dveri.bg/content/view/4972/110/
http://www.dveri.bg/content/view/4973/110/
http://www.dveri.bg/content/view/4972/110/
http://www.dveri.bg/content/view/4973/110/
DANAILA, смъртта не е просто преминаване на човека от едно състояние в друго. Тя е противоестествена и ужасна. Тя е разлъка на душа от тяло. След нея идва съд… Знаете пасхалното песнопение „Христос възкръсна от мъртвите като със смърт смъртта потъпка и на онези, които са в гробовете, живот дарува”. Христос ни спаси от смъртта. Чакаме възкресение, а то е възкресение на тялото и съединяването му отново с душата.
Бог дава живот. Не родителите. Оплодената яйцеклетка вече е цялостен човек. Абортът убива този човек, разделя душата от мъничката плът, унищожава Божия дар, отнема правото му да расте, да обича, да бъде обичан. Това си остава престъпление против живота и против любовта, дори и да има смекчаващи житейски обстоятелства.
Искате от мен да давам отговори на хипотетични въпроси, които няма да имат никаква стойност. По повод на единствените реални въпроси ще кажа това: Да, познавам в доста голяма степен живота на изоставените деца. Не, не съм осиновявала. Нали знаете, че осиновяването не е концерт по желание, а е необходимо осиновителят да отговаря на определени законови условия?
Аз зная, че всичко, които става в живота ни, е по Божия воля или допущение. И още – че никой не претърпява по-тежки изпитания от тези, които е в състояние да понесе. Винаги има изход и някакъв неподозиран резерв от сили. Изпитала съм го.
Не ми е лесно да пиша. Не размахвам пръст. Просто темата ми е … близка.
Бог дава живот. Не родителите. Оплодената яйцеклетка вече е цялостен човек. Абортът убива този човек, разделя душата от мъничката плът, унищожава Божия дар, отнема правото му да расте, да обича, да бъде обичан. Това си остава престъпление против живота и против любовта, дори и да има смекчаващи житейски обстоятелства.
Искате от мен да давам отговори на хипотетични въпроси, които няма да имат никаква стойност. По повод на единствените реални въпроси ще кажа това: Да, познавам в доста голяма степен живота на изоставените деца. Не, не съм осиновявала. Нали знаете, че осиновяването не е концерт по желание, а е необходимо осиновителят да отговаря на определени законови условия?
Аз зная, че всичко, които става в живота ни, е по Божия воля или допущение. И още – че никой не претърпява по-тежки изпитания от тези, които е в състояние да понесе. Винаги има изход и някакъв неподозиран резерв от сили. Изпитала съм го.
Не ми е лесно да пиша. Не размахвам пръст. Просто темата ми е … близка.
Разбира се , имаш право да си изразиш мнението.
Това което е проблем в разбиранията ти е че всичко около което се гради разбирането ти по въпроса е свързано със собственото ти щастие.Ще бъда ли щастлива , как ще продължа да живея щастливо и тн.
Това никога не е било основното , основното е пазенето на Божията воля.Бог никога не би одобрил убиването на едно неродено дете, при нито един от случаите които ти изброи.Това просто си е преднамерено убийство.Да е мислил човека , преди това , преди да прави детето.Отговорността трябва да се носи.Това днешното с тия аборти е нищо друго , но отказ от поемане на отговорност.Това е.Аз съм щастлив , това е мото на хората днес.Типично за хуманизма.
ако е след изнасилване , нима не е пак на майката , нима тя просто ще го убие.Това е ненормално.така един грях , ще доведе до втори , че и по ужасен.Убийство.Понеже това е точната дума , убийство.
Затова , ти в такава ситуация , можеш да си решиш какво да сториш , но не си мисли че Бог ще те оневини просто ей така , за едно убийство.Типично мислене за хуманистите е твоят пример.Който го следва , горко му.
Това което е проблем в разбиранията ти е че всичко около което се гради разбирането ти по въпроса е свързано със собственото ти щастие.Ще бъда ли щастлива , как ще продължа да живея щастливо и тн.
Това никога не е било основното , основното е пазенето на Божията воля.Бог никога не би одобрил убиването на едно неродено дете, при нито един от случаите които ти изброи.Това просто си е преднамерено убийство.Да е мислил човека , преди това , преди да прави детето.Отговорността трябва да се носи.Това днешното с тия аборти е нищо друго , но отказ от поемане на отговорност.Това е.Аз съм щастлив , това е мото на хората днес.Типично за хуманизма.
ако е след изнасилване , нима не е пак на майката , нима тя просто ще го убие.Това е ненормално.така един грях , ще доведе до втори , че и по ужасен.Убийство.Понеже това е точната дума , убийство.
Затова , ти в такава ситуация , можеш да си решиш какво да сториш , но не си мисли че Бог ще те оневини просто ей така , за едно убийство.Типично мислене за хуманистите е твоят пример.Който го следва , горко му.