Когато родителите не обичат жена ни

за отношенията между половете
Harry
Потребител
Мнения: 89
Регистриран на: нед мар 18, 2007 12:47 am

Мнениеот Harry » нед яну 27, 2008 5:04 pm

moisei_3
Потребител
Мнения: 18
Регистриран на: нед дек 09, 2007 5:08 pm

Мнениеот moisei_3 » пон яну 28, 2008 8:12 pm

Здравей, Бончо!
Преди 15 години ,когато се омъжих,аз имах проблема на твоята съпруга.Свекърва свикнала да ръководи къщата с пълна власт.Когато усети,че нещата бавно се излъзват от контрола й започна да настройва съпругът ми срещу мен.Тя постигаше целите си със сладки приказки и лицемерна любов. Аз имах само силната и истинска Любов към съпруга си,която ми даваше сили да се боря за него.Твоята съпруга също много те обича ,повярвай ми!
Майка ти ,ако наистина те обича, ще приеме избора ти и ще направи всичко за да те види щастлив, а не да сее раздори и кавги, а тези се раждат от лукавия.Майка ти е видяла доброто и любщо християнско сърце на съпругата ти,нещо което тя не познава и не е имала и това е събудило омразата й .
Моли се на Господа Бога да ти даде любов към половинката ти, защото вие сте едно цяло пред Него

Отдели се от майка си и заживей отделно с жена си.
Бог да бъде с вас и да ви закриля!!!

Отговори на много от въпросите ще намериш в Библията, почни да четеш от Новият завет на Господа Исуса Христа.Послание към Коринтяни- там пише ,Що значи Любов !!!
Silvia737
Потребител
Мнения: 10
Регистриран на: пон фев 07, 2011 3:05 pm

Re: Когато родителите не обичат жена ни

Мнениеот Silvia737 » пон фев 07, 2011 3:40 pm

Здравей Бончо !
Невероятно е, но историята ти е огледало (на 100% - дори думите, с които майка ти ти говори, просто останах с отворена уста...) на моя живот от една година насам. В моя случай аз съм "Бончо", а неприетия е мажат. Освен майка ми към картинаката се добавя и сестра, която много ме обича, правила е и прави всичко за мен и родителите ни, а сега е в нервна криза, защото се чувства предадена от мен, заради избора ми (изборът ми се състои в това, че се реших да живея с мъжа ми доста далеч от нея)... положението е трагично за мен, защото и аз като теб обичам много и държа на родителите и сестра ми и невероятно много страдам за това, които ги карам да чувстват... И точно както теб страдам много повече за тях, отколкото за човека до мен.
Аз за разлика от теб от малка съм израснала с познания за църквата и "уж" по християнски, но въпреки това вече година (от толкова време сам на квартира с моя мъж) живея в постоянни угризения и скръб (и сам се изповядвала и със свещеници сам говорила, но чувството за вина и угризенията не изчезват) и се чудя дали да се разделя с него, за да им докажа, че наистина ги обичам или да продължавам така. Но между чука и наковалнята се живее много трудно, мислила сам много пъти за самоубийство (а представи си знам, че това е 10000% най-големия и необратим грях, който може някой да извърши... ).
Най-гадното е, че родителите ми са добри хора, (и съм сигурна, че правят всичко от обич), а аз в сърцето си ги обвинявам и това ме измъчва. Те никога не са ми забранявали нещо, нито са ме спирали за каквото и да било, наистина както и твоите са се грижели и са давали ВСИЧКО заради мен...
Човекът до мен, също както жена ти, понесе много обиди и унижения от моя страна и доста се озлоби срещу семейството ми, което пък от своя страна мен все повече ме кара да си мисля, че близките ми бяха прави... В последно време изобщо не се разбираме помежду си и повече се караме, отколкото да говорим нормално. Той ме мисли за незряла и не ме уважава, така го чувствам аз.
Безизходна ми изглежда ситуацията, в която изпаднах, затова и аз като теб реших да пиша в този форум, а и след като видях твоята история просто останах като гръмната...
Така, че моля всички, които ще коментират да не критикуват, а да се опитат да помогнат ако искат.
Колкото и грешно да разсъждавам... това сам аз, така сам израснала и въпреки, че искам да поправя грешките си, не е толкова лесно ....
Благодаря ви предварително!
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: Когато родителите не обичат жена ни

Мнениеот Чехълче » пон фев 07, 2011 3:54 pm

Zahira
Потребител
Мнения: 72
Регистриран на: съб ное 21, 2009 2:50 pm

Re: Когато родителите не обичат жена ни

Мнениеот Zahira » пон фев 07, 2011 4:25 pm

Потребителски аватар
to6ominator
Потребител
Мнения: 304
Регистриран на: пон май 10, 2010 11:09 pm

Re: Когато родителите не обичат жена ни

Мнениеот to6ominator » пон фев 07, 2011 4:28 pm

Трябва да отбележа, че ние все пак не знаем каква е цялата истина в тази история, затова не можем да сме напълно сигурни кой крив и кой е прав. Но, ми се набиха в съзнанието някои неща:
1. Ти съзнаваш, че имаш проблем във възпитанието, за което са виновни родителите ти, а не жена ти.
2. Биеш жена ти. Нравът ти е прекалено избухлив, което ми говори, че сигурно и родителите ти са такива. Това говори за някаква степен на психически отклонения.
3. Гледали сте с насмешка на християнството: Това говори, че сте прекалено лекомислени и податливи на чуждо влияние - например пропагандно-комунистическо. Направи си сам извода, кое е по-добро: християнството или комунизма: християнството го има вече 2000 години и голяма част от света са такива, а комунизма е на отмиране и го има в някакви африкански дупки, Куба, Северна Корея, а това в Китай отдавна не е комунизъм. Първата ти важна задача е, на 30 години, да свършиш сам работата, която родителите ти не са свършили през първите ти 7 години: да се научиш САМ, БЕЗ ЧУЖДО ВЛИЯНИЕ, да различаваш кое е добро и кое е лошо. Когато успееш да направиш това, ще бъдеш освободен от проблема ти.
4. Живееш на 30 години в дома на родителите ти. Това показва липса на стремеж са самостоятелно справяне с живота и страх от поемане дори и на минимални рискове. Няма да се учудя, ако досега не си се занимавал самостоятелно с бизнес (не говоря за бизнес на родителите ти) и да си имал някакви дори и минимални успехи. За това пак са виновни те, а и ти донякъде, защото си го търпял толкова време.
5. Намери си работа (сериозна). Ако нямаш висше, запиши се да учиш, ако не си магистър, стани. Прави нещо. Бъди зает. Така няма да имаш време за глупостите на родителите ти, а и ще си осигуриш финансова независимост, което е много важно.
6. Майка ти непрекъснато ти натяква каква героиня била. От мен да знаеш, щом толкова парадира с това, значи никаква героиня не е. Да си герой означава, да отречеш себе си, в името на друг, а тя не се отрича, а се самоизтъква дори. Това е точно обратното на геройство.
7. Говори спокойно с жена ти. Обсъдете проблемите като зрели хора. Ако не можеш да контактуваш с близката ти жена нормално, какво да говорим за бизнес контакти с чужди хора. Може да се повтарям, но подозирам, че не си добър в бизнеса (освен, може би, в подлизурстването).
8. Говори с родителите ти, не като дете с тях, а като пораснал мъж с тях. Кажи им, че ако нещата продължават така, когато те умрат, няма да има кой да се грижи за теб, освен теб самия, затова, трябва да станеш самостоятелен, ако не искат да станеш социален инвалид. Кажи на майка ти, че след като е такава героиня, нека да го покаже нагледно, а не само да плямпа.
9. Най-важното: Бъди себе си. Недей просто да приемаш заповеди и да ги изпълняваш: било то от родителите ти или от жена ти. Сам преценявай дали да го направиш или не. Когато дойде време да се представиш на Бог, ще бъдеш съден за делата ти, и няма да минават оправдания от рода: ми тя мама така каза.
10. Ако оставиш статуквото и продължаваш да подхранваш лудостта на родителите ти, ти ще станеш отговорен за това пред Бог. По-добре прекъсни цирка, за да им отвориш очите, или поне да се опиташ, отколкото постоянно да им се подлизурстваш и така да подхранваш лудостта.
Silvia737
Потребител
Мнения: 10
Регистриран на: пон фев 07, 2011 3:05 pm

Към to6ominator

Мнениеот Silvia737 » вт фев 08, 2011 4:03 pm

Лесно е да се каже всичко това, но когато си объркан и чувството за вина те мъчи...
Потребителски аватар
to6ominator
Потребител
Мнения: 304
Регистриран на: пон май 10, 2010 11:09 pm

Re: Когато родителите не обичат жена ни

Мнениеот to6ominator » ср фев 09, 2011 7:28 am

Така е Силвия, но точно затова, той е дошъл тук да пита по-необременени от него хора, които са по-безчувствени по темата и заради това по-безпристрастрастни.
Vital
Потребител
Мнения: 90
Регистриран на: нед ное 06, 2005 11:12 pm

Re: Когато родителите не обичат жена ни

Мнениеот Vital » ср фев 16, 2011 12:47 pm

:shock: :shock: :shock:

Грам християнска търпимост и кротост не успявам да усетя в себе си след подобна "изповед", нито пък имам желание да се насиля да проявя.
Да ми прости Господ за това, но... :oops:

Бончо,
Откровен ..... си!
Дори не проумявам, каква е целта на писанието ти.
Кое от всичките неща, които питаш не ти е ясно - това, че изобщо не обичаш жена си и идея нямаш защо си с нея и защо си женен или това, че християнството е живот, от който не просто си далеч, а и му се противиш яростно.

Правилен е съвета - лекувай се, момче! Незабавно!
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Семейство орки

Мнениеот Aurelia Felix » ср фев 16, 2011 1:17 pm

Космонафт
Потребител
Мнения: 91
Регистриран на: ср сеп 15, 2010 1:57 pm

Re: Когато родителите не обичат жена ни

Мнениеот Космонафт » ср фев 16, 2011 8:01 pm

Да, Тигре,

хареса ми последният ти пост- кратко и ясно,...Уви, такава е ситуацията в родината сега.

Но подобна е ситуацията не само сред атеисти, но и сред уж християнски семейства- това е още по-трагичното.
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Когато родителите не обичат жена ни

Мнениеот ven4e » чет фев 17, 2011 2:11 pm

Всеки християнски брак е свързан с кръст, но това май се забравя. И проблемите идват най-вече тогава, когато хората са очаквали някаква идилия - как да не се срине нещо, градено на измамни очаквания, че нещата ще вървят от само себе си, без да се правят жертви и компромиси и от двете страни и то ежедневно. Встъпващият в брак е като отиващият на война и се сражава за това да бъде верен докрай на другия човек и да потъпква гордостта и егоизма си. Чудно ли е тогава, че много хора не се справят и подлежат ли на толкова строг съд, сякаш бракът е за някакви свръххора, а тези със слабости не са достойни за такава чест? Да не говорим колко хора са заедно само фиктивно заради изгодите (или заради децата, което е почти същото). Щастливият брак е толкова често срещан, колкото и светостта, но ако има любов между двамата, ако не са се превърнали все още във врагове, има шанс за всеки брак да поеме в правилната посока - не към безпроблемно съжителство (няма къща без пушек, освен такава без живот в нея), а към градивни за двойката и за цялото семейство взаимоотношения. И това може да се постигне, независимо от социалния статус или образователната степен - брак, в който има грешки, но има и свобода. Написах тази "реч", защото е манипулативно да се подчертава само отрицателната страна на брака и същевременно лицемерно при такова отношение да се очаква демографско развитие в положителна посока. Нормални, но не идеални, семейства има предостатъчно, но във всички тях е запазена любовта.
Silvia737
Потребител
Мнения: 10
Регистриран на: пон фев 07, 2011 3:05 pm

Re: Когато родителите не обичат жена ни

Мнениеот Silvia737 » чет фев 17, 2011 6:22 pm

Тигър доста си рязък в думите си, макар и да имаш право донякъде. Не разбирам какво имаш предвид под вида "семейство Орки". Освен това не винаги проблемите в семейството се дължат на атеизъм, поне не в моето. Фактът, че близките отчаяно искат най-доброто за детето си (а отстрани се вижда по-добре, повярвай ми!) не означава, че семейството не е наред.
ioio
Потребител
Мнения: 919
Регистриран на: вт авг 18, 2009 4:02 pm

Re: Когато родителите не обичат жена ни

Мнениеот ioio » чет фев 17, 2011 7:01 pm

Естествено, че ако има и капка здрав разум, битата жена, ще пали джапанките, ще си бие камшиците и ще побегне с 300 км. в час. Тошоминатор, Захира и Тигър са прави на 100%. Има чиста злонамереност и жажда за тираничност и упражняване на власт в "доброжелателното" родителско тяло. Унищожителна завист към любовта и радостите на младите и желание за сатанинска разруха на всяка цена, без да се интересуват от последствията, защото обикновенно злите са и тъпи!
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Когато родителите не обичат жена ни

Мнениеот Aurelia Felix » чет фев 17, 2011 8:50 pm


Върни се в “жени и мъже”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта