КЪМ МЪЖЕТЕ: "Работещи жени", не е ли това ЕМАНЦИПА

за отношенията между половете
Agnesa
Потребител
Мнения: 8
Регистриран на: чет яну 24, 2008 3:03 pm

КЪМ МЪЖЕТЕ: "Работещи жени", не е ли това ЕМАНЦИПА

Мнениеот Agnesa » чет яну 24, 2008 4:43 pm

Какво мислите за "работещите момичета", не е ли това ЕМАНЦИПАЦИЯ?!

Темата ми е за това, че в днешно време, се очаква от жената да е еманципирана, независима, да прави всичко онова, което преди са правели мъжете.
Дори днешните , уж 'вярващи християни' са на мнение, че жената е длъжна да работи също толкова, колкото мъжа, плюс да върши всичко онова, което е присъщо на жената : къщната работа: гладене, пране, готвене, сервиране, простиране, почистване, подреждане...., раждане, отглеждане, възпитание и всички останали грижи, свързани с детето, а от мъжа се изисква само да ходи на работа и да се прибира у дома, без да върши нищо друго.
Т.е. - в днешно време е налице допълнителното натоварване на жените с работа и задължения , в резултат на което , еманципацията си проправя още повече път, тъй като така жените в един момент започват да желаят да се грижат само за себе си и ако ще печелят ,да печелят само за собствените си нужди, тъй като сред цялата домакинска работа не им остава време да се погрижат за себе си. А мъжете им започват да предпочитат поддържаните жени, които обаче не се грижат за съпрузи и затова имат време да изглеждат добре. В резултат жените искат да печелят все повече и повече, за да имат пари да се поддържат, защото издръжката на красотата изисква невероятни капиталовложения и не на последно място - да са свободни, за да получават внимание, когато се срещат с други мъже, които ще забележат грижите , които са полагали за себе си и определено ще са по-благоразположение и внимателни.

Не на последно място еманципацията води до един непоправим ефект върху бъдещити поколения: прегърбените от професионална и домакинска работа майки, не само, че нямат сили, но нямат и време да се грижат за своите деца, в резултат на което, децата биват изоставени в ръцете на съмнителни личности, които формират цялостния им светоглед, тъй като децата по цял ден са на занимални, курсове, детски градини, уроци, школи и т.н.....
Вие знаете ли въобще, че децата прекарват най-малко време у дома, а знаете ли , че 99.5% от хората, които възпитават българските деца не са християни, поне не и по убеждение, и дори, по-страшното - или не разбират нищо от религия, или дори не симпатизират ни най-малко на нашата вяра.

И така, драги ми ПРАВОСЛАВНИ МЪЖЕ - надявам, се като не слагам -мъже в кавички, да не греша - какво е мнението ви за работещите жени?!

И вие ли сте сред тези, които смятат , че на женския гръб и сто тояги са малко?! Така ли товарите и вие жените си, имате ли приятели, които са се разделили именно поради горепосочените причини. Не смятате ли, че е по-добре в едно ИСТИНСКО ХРИСТИЯНСКО СЕМЕЙСТВО, ролите да са ясни и такива, каквито са от ВЕКОВЕ! Мъжът да е мъж- "с пот да изкарва хлаба на семейството си", а жената да е жена: " с мъки да ражда децата си" и да се грижи за тях?!

В очакване съм на отговорите ви, смятам, че вероятността да ме оплюете, клони към 99.99999%, но разбирам добре , че вие самите сте в капан, защото нямате възможност да изкарвате с честен труд достатъчно пари, за да издържате семейство и поради това бедните ви души, предпочитат да затворят очите ви и да се престорят на мъртви. Ето защо, ще ми е интересно, как като всеки българин, който мърмори на маса и чашка ракийка, и вие ще си помърморите, пък кой знае, може и да ви олекне, а може и да се появи някой умен мъж, който решително е взел нещата в свои ръце и ще ви даде напътствия.

Темата не е открита за да всява раздори, темата е за това, как някой стартелно се грижи да убие християнският модел на нормални взаимоотношения между половете. Интересно ми е какво мисли и църквата по този повод...
Последна промяна от Agnesa на ср фев 06, 2008 11:15 am, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Мнениеот aktex » чет яну 24, 2008 5:37 pm

hiphopsusel
Потребител
Мнения: 1053
Регистриран на: чет фев 08, 2007 12:45 am

Re: КЪМ МЪЖЕТЕ: "Работещи жени", не е ли това ЕМАН

Мнениеот hiphopsusel » вт фев 26, 2008 2:06 am

Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Мнениеот aktex » вт фев 26, 2008 3:10 am

sandi
Потребител
Мнения: 1174
Регистриран на: вт мар 06, 2007 6:31 pm

Re: КЪМ МЪЖЕТЕ: "Работещи жени", не е ли това ЕМАНЦИПА

Мнениеот sandi » вт ное 25, 2008 9:52 am

.


Маааалей, и това ли е ''ЕМАНЦИПАЦИЯ'' !? :shock:


http://www.vbox7.com/play:4654c369.
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: КЪМ МЪЖЕТЕ: "Работещи жени", не е ли това ЕМАНЦИПА

Мнениеот ven4e » вт ное 25, 2008 10:34 am

Грехът няма пол и е еднакво осъдителен и при мъжете, и при жените.
Molecule
Потребител
Мнения: 628
Регистриран на: ср ное 05, 2008 1:15 am

Re: КЪМ МЪЖЕТЕ: "Работещи жени", не е ли това ЕМАНЦИПА

Мнениеот Molecule » пон дек 01, 2008 8:31 pm

Агнеса, права си бе, момиче! Бравос! Що да те оплюва някой? И аз си мисля, че жената трябва да се грижи за дома и да не се разсейва с глупости. Това е благородно и красиво. Лошо е, когато мизерията принуждава горките момичета да бачкат. Така свежестта им увяхва и се спаружва от нерви, претоварване и гнусен комерс. Да не говорим за ужасното племе на "колежките", най-вредните душеприказчици-душепроказчици. Ти добре си ги обяснила нещата, няма какво да добавя. :thumbup:
mozuchko
Потребител
Мнения: 1
Регистриран на: ср юли 09, 2008 2:05 pm

Re: КЪМ МЪЖЕТЕ: "Работещи жени", не е ли това ЕМАНЦИПА

Мнениеот mozuchko » чет дек 11, 2008 12:48 pm

ами аз пък имам приятел, на когото жена му не работи, гледа децата, но когато той се прибере след 10-12 часов работен ден, му се връчват, да се занимае с тях, да ги изкъпе, да ги нахрани, за да има време жена му да си почине. междувременно купиха къща и пак той тича да оправя ремонти и т.н. та не знам какво да кажа за "горките жени"?
пък и повечето жени, които познавам не ги ръчкат мъжете им да ходят на работа, ами го правят по собствено желание. за да се почувстват пълноценни предполагам. и пак повечето мъже, които познавам се включват много активно в домакинската работа.
заключения няма да правя...
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: КЪМ МЪЖЕТЕ: "Работещи жени", не е ли това ЕМАНЦИПА

Мнениеот ven4e » чет дек 11, 2008 9:36 pm

При тази лесна уморяемост явно жената страда от депресия, вероятно мъжът й не й дава необходимото рзбиране, внимание и любов.
Потребителски аватар
Gunev
Потребител
Мнения: 922
Регистриран на: пон апр 07, 2008 10:58 pm

Re: КЪМ МЪЖЕТЕ: "Работещи жени", не е ли това ЕМАНЦИПА

Мнениеот Gunev » чет дек 11, 2008 10:09 pm

Molecule
Потребител
Мнения: 628
Регистриран на: ср ное 05, 2008 1:15 am

Re: КЪМ МЪЖЕТЕ: "Работещи жени", не е ли това ЕМАНЦИПА

Мнениеот Molecule » чет дек 11, 2008 10:25 pm

whoami
Потребител
Мнения: 908
Регистриран на: пет фев 01, 2008 12:01 am

Re: КЪМ МЪЖЕТЕ: "Работещи жени", не е ли това ЕМАНЦИПА

Мнениеот whoami » съб апр 25, 2009 12:48 pm

Предлагам ако някой се интересува все още от темата да прочете статията на монахиня Нина Кригина . Mонахиня Нина Кригина е православeн руски психолог, бивш професор, кандидат на психологическите науки, впоследствие – монахиня в Средноуралския женски монастир в чест на иконата на Божията Майка .

.......

Някои цитати от статията:

- “Ева” в превод означава “живот”.

- Православието предполага ясна и стройна семейна йерархия: мъжът е главата на семейството, негов защитник и направляващ. Намирайки се в послушание пред Бог, той притежава безусловен духовен и нравствен авторитет. Жената е длъжна да се подчинява на мъжа си, както е казано: “Вие, жените, покорявайте се на мъжете си, като на Господа, защото мъжът е глава на жената, както и Христос е глава на църквата…" (Еф.5:22,23).

- Богоборческата заблуда на женската еманципация се заключава в това, че греха като престъпване на Божиите заповеди се възвежда в ранг на добродетел. Касае се преди всичко за греха на гордостта. Съвременните Еви отново се стремят да станат
“като богове, знаещи добро и зло” (Бит. 3: 5). Променя се основното направление в духовното предназначение на жената. На съвременната Ева се предлага преобърната ценностна система: вместо подчинение на мъжа и оказване на помощ – горделиво, самодоволно равенство с него (а на практика – нерядко и стремеж към първенство над мъжа). Вместо раждане и възпитаване на деца, тъй като е казано че “…ще се спаси чрез раждане на деца…и целомъдрие” (1 Тим. 2:15) - неудържимо желание да се занимава с личностна и професионална самореализация, което, разгледано подробно, представлява примитивно егоистично желание да живееш единствено за себе си. Но детеродието не е само изпълнение на Божия закон “…плодете си и множете се, пълнете земята…”(Бит. 3: 5), но и един вид служение Богу, неразделимо от брачния живот – “…нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и Ме последва….” (Мат. 16: 24).

- Призивът “да живееш за себе си, да мислиш преди всичко за себе си”, който така широко е прокламиран от поддръжниците на еманципацията представлява сам по себе си примамка, водеща към “публична самота” когато при наличие на други хора около теб, ти живееш като в пустинята. Когато никой друг, освен ти самия не представлява интерес, когато главната цел на живота ти е да се постигне илюзорно равенство с представители на другия пол, когато на всичко около теб гледаш през призмата на собственото болезнено самолюбие.

- Демонстрирайки в работата и в дома си мъжки стил на поведение, който включва характеристики като властност, решителност, дързост и др., те от друга страна изискват и отношение като към представителки на “слабия пол”. :crazy:

- Когато убедените представителки на еманципацията говорят за себе си, обикновено се налага да слушаме едно и също нещо: “Аз имам всичко”. Докато не се изясни накрая, че наистина имат всичко…освен щастие.

- Този изход е неизбежен. Човешкото щастие не зависи от външни обстоятелства, а от състоянието на душата. “Страсти” и “страдания” са думи с еднакъв корен. Подхранвайки и подкрепяйки собствените си страсти, човек сам увеличава мярката на собствените си страдания. По този начин той се обезличава, губи образа си, отдалечава се от онова, което представлява замисъла на Твореца.

- Невъзможно било да се разбере това мъж или жена е, затова ги наричали “каменни човеци”... :cry:

- “Е, какво мога да направя? Аз не умея да обичам. Не мога да изпитам чувство на благодарност. Не знам какво е майчинска обич. Не мога нищо да дам на съпруг и на деца. На мен просто ми е лошо.” Страшно и болно! В дом без любов и благодарност винаги се настанява сковаващ студ. А изхода е само един – да пуснем в сърцето си и в дома си Бог, да започнем да живеем според Неговите заповеди, а не въпреки тях.

- Съвременните поддръжнички на еманципацията трябва да се замислят върху това, че живота, посветен на борба с Твореца, с това, което Той е заповядал на Своето творение повече напомня на смърт.

.......

Извинявам се ако статията е неуместна.
Bluesky
Потребител
Мнения: 133
Регистриран на: ср авг 19, 2009 11:48 pm

Re: КЪМ МЪЖЕТЕ: "Работещи жени", не е ли това ЕМАНЦИПА

Мнениеот Bluesky » нед фев 07, 2010 10:54 pm

Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: КЪМ МЪЖЕТЕ: "Работещи жени", не е ли това ЕМАНЦИПА

Мнениеот Чехълче » пон фев 08, 2010 10:22 am

Според мен прекалената еманципация - тоест жена, която може всичко, и точно обратното й - която не може нищо, са ВРЕДНИ. Първо са вредни за самата жена, после стават вредни за мъжа й, накрая започва и семейството да страда. МЪЖЪТ И ЖЕНАТА СЕ ДОПЪЛВАТ - ЕДИН МОЖЕ ЕДНО, ДРУГ - ДРУГО. И няма такова нещо като разпределение на териториите, всеки грабва да върши, каквото има за вършене в момента и каквото може да свърши. Взаимната помощ е градежният камък на брака.

Върни се в “жени и мъже”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост