Осиновяване на деца от хомосексуални двойки

въпроси за възпитанието и отглеждането на децата
kassie
Потребител
Мнения: 685
Регистриран на: пет юли 18, 2008 8:14 pm

Осиновяване на деца от хомосексуални двойки

Мнениеот kassie » вт апр 14, 2009 8:10 am

Колебах се в кой раздел точно да пусна темата и накрая реших тук.
Ето и статията:


Смятам, че написаното е често срещана днес истина. Не изолиран случай. Че деца се отнемат твърде лесно от биологичните им родители и се предават за отглеждане на други лица при еднократни актове на насилие между родителите или дори при неподходяща обстановка. (примерно в Дания на приятели-младо семейство, което живее в 40 кв.м. апартамент, датското право не позволява да имат дете, докато живеят в този апартамент, защото няма достатъчно жизнено пространство за детето. И последиците при "нелегално" раждане могат да бъдат различни, но една от тях е отнемане на детето.)

Което е ужасно за мен.

Не бих искала темата да предизвика също толкова ужасни вербални реакции срещу хомосексуалистите (мисля, че ги изчерпахме в темата за хомосексуализма), а да поговорим в следните две насоки:

За дете, живеещо с хора, занимаващи се примерно с кражби, възможността да извърши кражба/да бъде научено да извършва кражба е огромна. Практиката показва, че и за възрастните лишаването от свобода и пребиваването в затвор, в голям процент от случаите представлява школа по престъпност, от която излизат обучени и подвластни най-вече на страстите си хора. За детето, живеещо постоянно в противоестествена среда, е твърде лесно да се заблуди и да възприеме за себе си хомосексуална или поне бисексуална нагласа. Още повече, че законът е приел това за нормално. А нагласата е това, което според мен пречи най-много (като обем) и най-дълго (като време) на истините на вярата да достигнат до съществото на човека и да го променят. Мисловният навик има огромна привлекателна сила (както и телесните навици всъщност).

От друга страна отделянето на детето от желаещите да го отгледат негови биологични родители, е трагедия. Онтологична. Не говоря за случаите, в които животът или здравето на детето са застрашени и такава временна! мярка е оправдана. Категориите майка и баща вече отмират. А родителството не е социално дело, то е връзка майка-дете и баща-дете.

Идва ли Прекрасният нов свят на Олдъс Хъксли? :think:
Molecule
Потребител
Мнения: 628
Регистриран на: ср ное 05, 2008 1:15 am

Re: Осиновяване на деца от хомосексуални двойки

Мнениеот Molecule » вт апр 14, 2009 3:47 pm

Искра
Потребител
Мнения: 226
Регистриран на: чет апр 27, 2006 1:15 am

Re: Осиновяване на деца от хомосексуални двойки

Мнениеот Искра » вт апр 14, 2009 11:00 pm

Прочетох статията. Трагедия! Дано не ни сполетят и тук такова "правосъдие" и "грижа за децата".

Върни се в “родители и деца”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост