Родителите неверници
Родителите неверници
Много се извинявам,но не знаех къде точно да поместя запитването си,за това след доста чуденки реших да е тук.Как според вас трябва да постъпи,дете,чиито родители са атеисти и дори противници на християнството?Ако тези мама или татко забраняват поста,не им допада детето им да се моли и да ходи на църква...От една страна Бог е заповядал да почитаме родителите си.От друга трябва да обичаме Него.Аз бих избрала Него в този,мисля,не особено прост казус.А според вас?
Извинете за вниманието! :wink:
Извинете за вниманието! :wink:
Лесно се дават съвети на чужд гръб, но понеже съм го преживял с моите родители, ще споделя само че Бог промисля - и за детето, и за родителите. Понякога просто трябва време, за да повярват родителите покрай детето. А от него просто се иска мъжеството да издържи, докато това време дойде... Това е жертва, но жертва от любов и към Бога, и към родителя, която небесният наш Отец няма да подмине...!
-
- Потребител
И на мен ми е познато това донякъде, защото и аз съм може би в подобна ситуация...
Често ходя на църква и чета книги на православна тематика, но обикновено не искам майка ми и баща ми да гледат, че четя нещо такова. Не че ме е срам, но усещам, че не им е много приятно! И честно казано си го обяснявам това така - всеки родител се страхува в известна степен да не би детето им да се вглъби прекалено във вярата си в Бог, че да реши да стане или свещеник, или монах. А на тях това им се вижда нещо недопустимо и много страшно! :cry: Което наистина е жалко! (това че смятат свещенството за нещо непристойно!) Защото в крайна сметка всеки има мисия в този живот и каквото Бог е предопределил, човек не може да промени. :)
Често ходя на църква и чета книги на православна тематика, но обикновено не искам майка ми и баща ми да гледат, че четя нещо такова. Не че ме е срам, но усещам, че не им е много приятно! И честно казано си го обяснявам това така - всеки родител се страхува в известна степен да не би детето им да се вглъби прекалено във вярата си в Бог, че да реши да стане или свещеник, или монах. А на тях това им се вижда нещо недопустимо и много страшно! :cry: Което наистина е жалко! (това че смятат свещенството за нещо непристойно!) Защото в крайна сметка всеки има мисия в този живот и каквото Бог е предопределил, човек не може да промени. :)
-
- Потребител
Re: Родителите неверници
Много се радвам за теб! :wave:
Re: Re:
Aelin, благодаря ти, че сподели това.
Пиши по-често, ако имаш желание и време, моля...
Пиши по-често, ако имаш желание и време, моля...