Една тъжна тема...

въпроси за възпитанието и отглеждането на децата
kassie
Потребител
Мнения: 685
Регистриран на: пет юли 18, 2008 8:14 pm

Една тъжна тема...

Мнениеот kassie » пон апр 12, 2010 1:10 pm

Днес, във връзка с подмяна на документи за самоличност, попаднах на една трагедия. В община Младост-София съществува странна "публично-частна" система за запазване на номера за подаване на заявления за нови лични карти с цел избягване на огромните опашки. По цял ден и нощ на една от пейките до сградата стои/лежи измъчен човек на около 60 години и дава номера. От 00 ч. през нощта започва записването за съответния ден до изчерпването им в ранните часове на сутринта. Мъжът е винаги там. Върши делото си доброволно, като някакъв вид жертва. Синът му се е обесил и мъката му е невероятна. Говори с хората и плаче. Синът не е бил вярващ, но бащата вече вярва. И търси някаква утеха за сина си...като в оживял разказ на Йовков... :cry:
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: Една тъжна тема...

Мнениеот Чехълче » пон апр 12, 2010 1:28 pm

Неведоми са пътищата Господни...
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Една тъжна тема...

Мнениеот Aurelia Felix » пон апр 12, 2010 1:41 pm

ghost

Re: Една тъжна тема...

Мнениеот ghost » вт апр 13, 2010 11:27 pm

Тигър, не разбирам защо решихте, че знаците на челото и дясната ръка упоменати в книга Откровение са задължително чипове с биометрични данни за носителя им. Въпросът е принципен, доколкото засяга едно невярно, но защо ли, твърде популярно и същевременно абсолютно повърхностно тълкувание на съответния текст от Свещеното Писание. Моля, запознайте се по-задълбочено със спецификата на Новозаветната херменевтика и по-конкретно с литературния жанр на апокалиптичните текстове към, които спада и Откровението на св. ап. Йоан Богослов. Предлагам коментарите по тази тема на един съвременен православен богослов, на които вече указвах, някъде по форума. http://azbyka.ru/ivliev/stati_apokalipsis.shtml

Поздрави!
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Една тъжна тема...

Мнениеот Aurelia Felix » ср апр 14, 2010 10:53 am

дух, за съжаление руския не ми е силата и не се наемам да чета сериозни текстове на този език, просто защото няма да ги разбера. ако имаш нещо на български или английски от тълкуванията на светите отци относно белега на звяра, дай линк.

белегът на челото и ръката е преди всичко начинът на мислене, съобразно с княза на този свят и делата на ръцете. това обаче не означава, че няма да има буквално поклонение на сатана и буквален белег. защо смятам така? защото св. ап. Йоан ясно е казал, че без такъв белег никой няма да може да продава и купува. което вече излиза извън всякаква духовна символика, нали? днес можеш ли да съществуваш без ЕГН? не, нали? можеш ли без лични документи? не! ето как бавно, но сигурно, се върви към буквалното изпълнение на това пророчество. утре няма да можеш да продаваш и купуваш, тоест да съществуваш без чип в главата, в който не само ще бъдат личните ти данни, вкл. и биометричните, но преди всичко числото на звяра.
Адриан
Потребител
Мнения: 19
Регистриран на: ср апр 28, 2010 4:07 pm

Re: Една тъжна тема...

Мнениеот Адриан » ср май 05, 2010 12:54 pm


Върни се в “родители и деца”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост