Моля, помогнете на една майка

въпроси за възпитанието и отглеждането на децата
ednamaika
Потребител
Мнения: 1
Регистриран на: пон юли 26, 2010 7:36 pm

Моля, помогнете на една майка

Мнениеот ednamaika » пон юли 26, 2010 11:13 pm

Моля ви, хора, помогнете ми! Моята дъщеря, която е на 19 години, е използвана да проституира от един ром, в когото тя е влюбена и му се подчинява безпрекословно. Какво да правя? Ходих в полицията, там ми отговориха, че тя е пълнолетна и отговаря за постъпките си. Няма ли оплакване от нейно име, нищо не могат да направят. Боже! Преди 22 години погребах моята 10 годишна дъщеричка. Не исках да живея, но после се роди тази моя звездичка, която ме върна към живота. Цялата си обич и нежност й дадохме, а сега съм толкова безпомощна да отърва детето си от този ужас. Лошото е, че тя не го признава, усещам как я използват. Не знам какви молитви към кого да отправя, моля се непрекъснато, моля за прошка за греховете ми, дано Бог чуе молитвите ми и спаси детето ми от този живот. Моля ви дайте ми съвет, молете се с мен!
Потребителски аватар
Gunev
Потребител
Мнения: 922
Регистриран на: пон апр 07, 2008 10:58 pm

Re: Моля, помогнете на една майка

Мнениеот Gunev » вт юли 27, 2010 2:52 am

Миличка, съвет нямам смелост да ти дам... Пиша тук само да знаеш че молитвено съм с теб. Вярвам че и други ще се присъединят. Само те моля, Христа ради, не губи надежда!
sanata
Потребител
Мнения: 194
Регистриран на: пет ное 21, 2008 10:26 am

Re: Моля, помогнете на една майка

Мнениеот sanata » вт юли 27, 2010 9:52 am

Здравейте и от мен!
Усърден пост, усърдна молитва към всички светии, към Св. Богородица и Господа Иисуса Христа, промяна на целия ти начин на живот и много търпение. Друго няма какво. Не искам да те обвинявам, че не си възпитавала дъщеря си по Бога, защото и това не е гаранция, че дъщеря ти ще издържи нападенията на лукавия.
Бог да ви помага. Амин!
kassie
Потребител
Мнения: 685
Регистриран на: пет юли 18, 2008 8:14 pm

Re: Моля, помогнете на една майка

Мнениеот kassie » вт юли 27, 2010 10:10 pm

Обърнете се към авторитетни близки или приятели, чиите съвети имат тежест пред дъщеря Ви. Допитайте се до организация, която поддържа кризисно звено за жени, пострадали от физическо, психическо или емоционално насилие - в интернет можете да намерите информация - те имат подготвени екипи, които могат да ви съдействат.

Проституцията на пълнолетни не е наказуема, но сводничеството - да. Ако имате доказателства за сводничество от страна на мъжа - чл. 155, ал. 1 от НК - "Който склонява друго лице към проституция или свожда към блудствени действия или съвкупление, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до три хиляди лева.", подайте тези доказателства в полицията.

Молете се с вяра и надежда ежедневно.
и

Задълбочете отношенията си с Бога, често ние се сещаме за Него само когато сме в беда. Идва Богородичният пост, използвайте тази възможност.
Не унивайте. Не сте сама.
Потребителски аватар
edna_lelq
Потребител
Мнения: 14
Регистриран на: пет юли 23, 2010 6:36 pm

Re: Моля, помогнете на една майка

Мнениеот edna_lelq » пет юли 30, 2010 6:38 pm

Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: Моля, помогнете на една майка

Мнениеот Чехълче » пет юли 30, 2010 9:58 pm

Не сте сама, нека Бог сили да Ви дава.
Потребителски аватар
m.muladzhikova
Потребител
Мнения: 774
Регистриран на: пет яну 22, 2010 9:04 am

Re: Моля, помогнете на една майка

Мнениеот m.muladzhikova » съб юли 31, 2010 3:09 pm

Еднамайка,

Дъщеря ти сама трябва да се освободи от това. Сама трябва да поиска това! Сама трябва да повика на помощ Бог! Само тогава и чрез молитвата й към Бог, той ще й помогне. Докато на дъщеря ти й харесва да робува на злото дошло под тази форма - ще бъде така. Бог винаги зачита свободната воля на хората. Колкото и да се молим за дъщеря ти - ако тя не иска да се освободи от демона, на който робува и да тъне в греха, който върши - нищо няма да се промени.
Потребителски аватар
to6ominator
Потребител
Мнения: 304
Регистриран на: пон май 10, 2010 11:09 pm

Re: Моля, помогнете на една майка

Мнениеот to6ominator » съб юли 31, 2010 3:34 pm

Абсолютно съм съгласен, че само тя може да се освободи от ада, в който е попаднала. Ако вие, по някакво чудо успеете да я заключите в стаята, далеч от всички опасности, това няма да помогне, защото след като се измъкне "от клетката", тя отново ще отиде в "дивата природа", където ще бъде "лесна плячка на хищници". Това което тя трябва да си изгради е "инстинкт за самосъхранение", а изглежда, тя няма такъв, по една или друга причина. За да стане това, обаче, тя трябва "да се опари" поне веднъж, да види че не е добро, и да си направи изводи. Всеки сам трябва да изстрада уроците си, защото в противен случай те бързо се забравят. Лошото при този урок е, че той, може би е прекалено сложен за нея и тя не е подготвена за този изпит. Ние можем само да се молим, Бог да и даде сили и мъдрост, за да намери правилния път, и урока да се запечата завинаги в съзнанието и.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Моля, помогнете на една майка

Мнениеот Aurelia Felix » съб юли 31, 2010 9:59 pm

Жоро
Потребител
Мнения: 1396
Регистриран на: съб апр 11, 2009 9:10 pm

Re: Моля, помогнете на една майка

Мнениеот Жоро » нед авг 01, 2010 5:58 am

Виждал съм подобен проблем. Само че майката беше много твърда. Дъщеря и бе пълнолетна и беше решила, че може да си живее както тя си реши. Тогава майка й застана твърдо и й заяви - или ще се покорява на правилата в този дом или трябва да напусне и сама да си изкарва хляба.
Дъщеря й напусна и след няколко месеца се върна и прие условията. Така направи тази жена, така се справи тя с проблема, молейки се със сълзи през цялото време.
Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Re: Моля, помогнете на една майка

Мнениеот aktex » пет авг 20, 2010 10:58 am

Жоро, навярно всеки се е сблъсквал с тази ситуация: къде чрез роднини, къде чрез приятели, познати или просто съседи.
Моя съседка преди години имаше същия проблем. И тя подходи по следния начин: Когато разбра, че приятелят на дъщеря й я кара да прави разни неща с други момчета и мъже, съседката ми извика и двамата. Извика също и свидетели. Каза на момчето, че ако още един път го види с дъщеря й, ще го набие. А на дъщеря си каза, че ако още един път я види с него, щя я набие. Но уви, кой ти слуша само закани.
Мина се не мина време и тя ги видя заедно. Изчака да се прибере дъщеря й и пред свидетели я питаше къде е била. А тя само отговаряше, че е била с приятелки. Накрая упоритостта на момичето накара съседката ми да изпълни заканата си.
Хвана я за косата и като започна да я бие. Съседката ми не признаваше два-три шамара за бой. Честно казано ме хвана жал тогава за момичето. Образно казано : спука я от бой. След това я заключи в тях и тръгна да търси приятелят й, намерихме го в двора на близкото училище. Разбира се освен съседката и аз имаше и мъже съседи. Тя отиде при него и се развика, колкото й гърло държи, че е склонявал момичета за проституция. Като хвана и него като го засучи, чак му счупи носа в лостовете.

Но преди това наистина жената отиде до полицията и й казаха същото, че дъщеря й е пълнолетна и в съответния случай са с вързани ръце.

Та, не съветвам да прибягваш към този въз (само)разправа. Но се поогледай и се поослушай.
Положи молитва. В неделя помоли да се молят за това (няма значение в каква църква ходиш, не вярвам да ти откажат).
Тук всички от форума ще те подкрепим в молитва.

Върни се в “родители и деца”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост