Училищата

въпроси за възпитанието и отглеждането на децата
Fani
Потребител
Мнения: 56
Регистриран на: пон окт 09, 2006 9:45 pm

Училищата

Мнениеот Fani » ср май 25, 2011 5:57 pm

Здравейте,
Мислите ли, че е признак на маловерие родител да се тревожи твърде много за това в кое училище ще бъде прието детето му? Това в повечето случаи е много важно, но дали е, както народът казва "писано", т.е. дали е предопределно?
Асен
Потребител
Мнения: 1162
Регистриран на: вт мар 20, 2007 5:16 pm

Re: Училищата

Мнениеот Асен » чет май 26, 2011 1:32 am

:angel: Естествено, че не е маловерие! Дори е задължително да се направи предварително проучване. Защото всяко училище има свой собствен "микроклимат", който се определя от това дали управата му и преподавателите изискват спазването на реда и дисциплината, допускат ли непристойно поведение, и т.н.. Правилно е да се събере предварителна информация за училището,от други родители, познати и приятели за обстановката, реда, изискванията, дисциплината, за да бъдат избегнати потенциални проблеми с детето на по-късен етап. И Библията изрично ни казва в Притчи, че "в многото съветници има безопасност". Т.е, правилно и мъдро е да се информираме предварително за важните неща, особено, когато става въпрос за бъдещето на децата ни.

Поздрави,
mirqnin
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 24, 2011 6:33 pm

Re: Училищата

Мнениеот mirqnin » пон юни 20, 2011 3:58 pm

Всичките са един дол дренки, моли се да си намери добри другарчета, такива има във всяко училище.

А всъщност не знам за какво училище говориш, ако е за средно, да там вече си има значение. Ама защо да е маловерие, то си е за притеснение, моли се за помощ от Горе.
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Училищата

Мнениеот Мария » ср юли 06, 2011 11:32 am

Нормално е да се притесняваш, но все пак "твърде много" е твърде много. : ) Аз разчитам на Божият промисъл и от тази гледна точка - каквото е станало мисля, че е най-добре. :)
Fani
Потребител
Мнения: 56
Регистриран на: пон окт 09, 2006 9:45 pm

Re: Училищата

Мнениеот Fani » чет юли 07, 2011 6:26 pm

Благодаря на всички за отговорите. Всъщност все още имаме избор- между един техникум (лазерна техника и оптика), гимназията по приложни изкуства (силикатен дизайн) и НГПФ (фотография). Засега решението е в полза на първата възможност, но ако някой има мнение за някое от тези училища или специалности, ще се радвам да го чуя.
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Училищата

Мнениеот Мария » чет юли 07, 2011 11:28 pm

Дано да се отзове навреме някой по-запознат. Аз само да добавя, че и мнението на самият ученик е от значение, ако е ориентиран, къде той би искал да е, макар че децата често си променят предпочитанията. Ако имате познати, учили в съответните училища питайте тях и близките им.
И на мен първото ми се вижда най-стабилно като образование, но важното е да е най-подходящото. :)
peter kostov
Потребител
Мнения: 32
Регистриран на: пон мар 28, 2011 1:03 am

Re: Училищата

Мнениеот peter kostov » чет юли 14, 2011 2:36 am

Маловерие е да се вярва в образователна система основана на духа на конкуренцията и базирана на индивидуализма и егоизма, а не на взаимопомощ. Няма изход за човечеството, ако се възпитават талантливите личности да работят за себе си, а не в полза на обществото. Безкрайно съм далеч от идеите на сатанизмо-комунизма държа да подчертая. В момента има технолигчна безработица 17 процента, прогнозите са да достигне 25 за десетилетие, какво ще им кажем на тия хора, които са изместени от машините. Лентяи и некадърници като не може да вземете висшата математика и да анализирате системи и строите конфигурации хак вие, стойте гладни. Романа ,,Тютюн''- няма да го има до края на 21 век. Първо защото няма да има достатъчно глупав човек да си купи цигари и второ защото главните действащи лица работничките са заменени от машини, които работят 24 часа в денонощието и са 10 000 пъти по ефективни.

Върни се в “родители и деца”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост