Тежката травма на новороденото, отделено от майката

въпроси за възпитанието и отглеждането на децата
Ann
Потребител
Мнения: 21
Регистриран на: нед дек 11, 2016 8:43 am

Тежката травма на новороденото, отделено от майката

Мнениеот Ann » пет яну 13, 2017 3:47 pm

Новородените бебета още не са осъзнали, че са отделни от майката индивиди, докато са били в отробата, те са преживявали нейните емоции и са усещали топлина. След като бебето се роди, то продължава да се чувства като едно цяло с майката, то помни нейната миризма, познава сърдечния й ритъм. Ако обаче майката роди в изолатор, бебето е в отделна стая и тя няма право да го вижда в продължение на две седмици, това воже да травмира детето. Четох, че бебето няма представа за време, за него има само "сега" и "никога" и може да се почувства изоставено завинаги, да се концентрира в себе си и да се изолира от реалността, може да има проблеми с общуването като порасне, да си създаде фантазен свят и да не иска да живее в истинския. Чувството за изоставеност, за липса на любов, за това че светът е враждебен и студен, се загнездва в неговото подсъзнание и не го напуска цял живот. Защо животните не се отделят веднага от децата си, а хората го правят? Защо не се говори за това, че тези травмиращи събития променят характера на бебето завинаги и майките са в пълно неведение?

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Тежката травма на новороденото, отделено от майката

Мнениеот Next » пет яну 13, 2017 6:00 pm

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Тежката травма на новороденото, отделено от майката

Мнениеот Next » пет яну 13, 2017 6:08 pm

Послепис2: "Диети, инжекции и рецепти ще бъдат комбинирани едновременно от много ранна възраст, за да станат хората с характер и вярвания удобни на властите и така всяка сериозна критика към властта ще стане психологически невъзможна”. – Бъртранд Артър Уилям Ръсел, „Въздействието на науката върху обществото“ (1952), ционист."

"В света днес има 6,8 милиарда души. Населението бързо се доближава до 9 милиарда. Ако свършим добра работа с новите ваксини, здравни грижи, помощ в областта на репродуктивното здраве, ние може да го намалим с 10-15%. “ – Бил Гейтс, основател на Майкрософт."

"Тази година САЩ поднови финансирането за репродуктивното здраве чрез Фонда на ООН за населението, и се очакват по-нататъшни инвестиции. Наскоро американския Конгрес е отделил повече от 648 милиона долара за чуждестранни програми, за подпомагане на семейното планиране и репродуктивното здраве в световен мащаб. Трябва да добавя, че това е най-голямото отделяне на средства за повече от десет години.” – Ръководител на Държавния департамент на САЩ – Хилъри Клинтън."

"За да се стабилизира населението в световен мащаб трябва да унищожаваме ежедневно по 350 000 човека.” – Жак Кусто, френски изследовател и автор."

Това от линка по-горе.

Върни се в “родители и деца”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта