Христянството-надежда за родителите

въпроси за възпитанието и отглеждането на децата
NIKHTA
Потребител
Мнения: 133
Регистриран на: чет мар 08, 2007 11:49 pm

Мнениеот NIKHTA » пет ное 02, 2007 10:34 pm

Harry
Потребител
Мнения: 89
Регистриран на: нед мар 18, 2007 12:47 am

Мнениеот Harry » съб ное 03, 2007 11:32 pm

NIKHTA
Потребител
Мнения: 133
Регистриран на: чет мар 08, 2007 11:49 pm

Мнениеот NIKHTA » нед ное 04, 2007 12:05 am

Даниел
Потребител
Мнения: 8
Регистриран на: пет сеп 14, 2007 11:16 pm

Мнениеот Даниел » пон ное 05, 2007 7:01 pm

prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Чудотворството на родителската молитва

Мнениеот prokimen » нед дек 27, 2015 10:07 pm

Не намерих подходяща тема в раздела за да публикувам настоящия си постинг, но избрах тази доколкото касае родителската молитва. Едва сега забелязах темата. Ако родителят, който е открил темата участва все още в този форум, бих желал да подчертая, че в България има добри логопеди. Преди години имаше и специално отделение за логопедично лечение, както и метод "автогенен тренинг" на д-р Атанасов, ако не се лъжа. Ако логопедичният проблем не е познал промяна, значи не е намерен нужният специалист!

Наложително ли е да се търсят "чудотворни икони"? Принципно, всяка молитва и особено родителската, може да се окаже чудотворна.***

Съжалявам, че времето ми е ограничено и не позволява да направя превод на това душеспасително откровение. Да се надявам, че Роман намери за нужно да преведе текста и той да намери своето място на първата страница на портала.
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Христянството-надежда за родителите

Мнениеот Ника » нед яну 10, 2016 7:57 am


by bilyanagospodarska

prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: ПЕДОФИЛИЯТА в християнското и ПОПСКО семейство

Мнениеот prokimen » вт фев 16, 2016 2:31 pmИмето на убития руски свещеник - мисионер Даниил Сисоев е добре известно на българската православна църковност.

Този клирик на Московската патриаршия вложи големи усилия в своите просветно-пастирски трудове, оставяйки след себе си цял благотворителен мисионерски фонд, носещ неговото име и имащ за свой председател вдовствуващата му съпруга - попадията Юлия Сисоева.Днес се издигат гласове за мисионерството като форма на нова евангелизация на оезиченото християнство в духовна агония, което се оказва слабо да ражда небесни жители. Би могло да приемем мисионерството като отговор на повелята на Христа : "Идете и научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина, и Светаго Духа." (Мат. 28:19).

Вопиющо липсва на съвременното ни православно християнство грамотното научаване или катехизацията на древната църква като живо свидетелство на архипастирско и пастирско душегрижие.

Апостолите и техните приемници имат свещения дълг да бдят щото поверените им от Бога души да познаят Бога и да Му служат в дух и истина. Необяснимо е защо непогрешимата Църква се е отказала от живата вода за вечен живот за да става с всеки изминат ден по-белосана варосана гробница: в която не само че спасението би било чудо на чудесата, но съвременната църква убива човешките души със своето занаятчийско требничарство и профанация на тайнствата.

На фона на тази печална действителност, всеки опит за ограмотяване и одухотворяване би предизвикал удивление и интерес.

С всичкото ми уважение към пастирското служение на отец Даниил Сисоев, никога не съм изпитвал адмирация към неговия вид заядливо мисионерстване и респективно, особени симпатии към неговата личност.

Според мен, християнството е живот и благовестието не може да бъде различно от образеца на евангелски живот. Не познавам личния живот на убития мисионер-свещеник, но ме отблъскваше неговото престарание да подразни другородците, мислейки, че на всяка цена трябва да се прослави като мъченик. За това му желание свидетелствува недвусмислено ясно самата му съпруга - вдовица.

Мъченичеството изисква особена благодат и ми се струва, че не бива човек да го търси на всяка цена.

В контекста на това му силно желание за мъченичество или излишна шумотевица, поставям под съмнение и същинското му мисионерство. Доколкото свещеникът предстои пред Бога, то не е моя работа да отсъждам за плодовете на този вид пастирство, граничещо с явна авантюра.

без никакви гаранции, че жертвата му е богоугодна и че той е действително пребивава в лика на светиите.

След убийството му, вдовицата попадия побърза да се омъжи повторно, стана за бързо време медийна звезда, понаписвайки книги с майсторството на професионална християнка и оглави благотворителния мисионерски фонт на покойния й бивш вече съпруг.

В нашето игране на благочестиви християни все ни се иска да сме център на Вселената и да се самозалъгваме какъв голям подвиг вършим, че от излишъка на нашето псевдоблагочестие можем да раздаваме на другите и да ги учим на християнско майстворство в играта на шикалки. Струва ми се, че докато древните се спасявали с аскетиката си и прилагането на евангелските принципи в личния живот, днешното модерно християнство се сили да се спасява поучавайки другите как да се спасят и с това подвигът свършва.

Не скривам отрицателното си отношение към попадията за малко време останала вдовица първи заради нейното първо интервю, в което тя се силеше да убеди света, че по време на погребението на прелюбимия й съпруг - свещеник, последният, след като намерил търсеното от него мъченичество, й дал небесен знак с някакви цветя.

Всяко чудо за три дни! Чудесата на Сисоеви не престават. Юлия Сисоева си председателствува мисионерския фонд, носещ името на Даниил Сисоев, силещ се да научи хората на християнство.

Тези дни руската преса отново зашумя със семейния скандал на благочестивата професионална християнка Юлия Сисоева, родила 3 дъщери от свещеник-мъченик, преподаваща опита си на професионална християнка и толерантна към ПЕДОФИЛИЯТА, упражнявана над собствените й дъщери, чеда на мъченик с икони.

Отче, Данииле, изпроси помощ за собствените си деца преди да се силиш да помагаш на другите и изпроси от Бога човешка трезвост за бившата ти съпруга професионална мисионерка на странно християнство.при майка мисонерка и всеруска учителка на истинско християнство.
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Христянството-надежда за родителите

Мнениеот Ника » пет фев 19, 2016 2:37 pm

Дъщерята на Сисоев е на 20 години и спокойно може да живее отделно. Вторият баща е казал, че като малки, ги е пляскал. Дъщерята го описва доста по-вулгарно.
Объркана история. Или генетиччно им е заложено да бъдат "в кръга на прожекторите" или този човек показва педофилия над голяма жена, която явно може да си позволи и да живее отделно.
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: Христянството-надежда за родителите

Мнениеот prokimen » съб фев 20, 2016 5:55 am

Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Христянството-надежда за родителите

Мнениеот Ника » съб фев 20, 2016 8:17 am

В Русия за педофилия се влиза в затвора и то - до десет години. Там капитализма е свръх-развит и ювеналната юстиция в това число. По домовете ходят социални работници, гледат как живеят децата, вземат ги в детски домове.
Изобщо - там правилата са много по-затегнати от тук.....

Шлепал по ягодицам - пляскал ги е по бутовете.

.......

Върни се в “родители и деца”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост