Има ли лакмус за демони...

два пътя; колко истини?
Потребителски аватар
to6ominator
Потребител
Мнения: 304
Регистриран на: пон май 10, 2010 11:09 pm

Има ли лакмус за демони...

Мнениеот to6ominator » пон юли 26, 2010 4:22 pm

Здравейте,
Бих желал да попитам има ли еднозначен начин за определяне, дали даден човек е обладан от демон, или просто е психясал или има енергиен дисбаланс (някоя чакра е блокирала). Как даден демон избира кого да обладае? Как мога да се свържа с него и да му обясня, че трябва да си ходи? Демоните плашат ли се от кръстове, икони и др. такива? Ще си тръгнат ли, ако сложа картонени пирамиди с пропорциите на Хеопсовата навсякъде, или тези пирамиди действат само за негативните влияния от енергийните потоци на земята. Ако с програмата индуцирам алфа вълни в мозъка, ще мога ли да говоря с демона, ако приемем, че той е като програма-вирус, която се изпълнява на подсъзнателно ниво? Изобщо, има ли някой който се е занимавал задълбочено с демони и да спомене някои важни неща.
Fr Pavel

Re: Има ли лакмус за демони...

Мнениеот Fr Pavel » пон юли 26, 2010 8:18 pm

Нещо много си се объркал, приятелю. В главата ти е миш-маш от разни противоречиви идеи, което е доста опасно. Аз съм бил йога няколко години и мога да те уверя, че чакри не съществуват. Нито пък пирамидите предпазват или предизвикват каквото и да било, освен по чиста случайност. Демонизмът си личи по отношението към православието и неговите атрибути - молитвата, кръста, иконата, светената вода, които дразнят и прогонват бесовете. Различието между шизофрения и бесовщина може да бъде установено само от духовно опитен човек.

Преди няколко години в студентския параклис в Шумен влезе една млада жена с мътен поглед и несигурна походка. Когато понечи да излезе, нещо ми каза да я спра и да я запитам какъв е проблемът й. Оказа се, че е счетоводителка с частна фирма, омъжена с дете. В училище нейният син и неговите съученици гадаели с игла върху нарисуван череп. За тях било забавление, но когато тя от любопитство повторило същото в къщи, някаква сила влязла в нея, както тя призна. Започнала да говори с чужд глас, да чува гласове, които й казвали да убие близките си и да запали къщата. Направих водосвет у тях, след което й четох три пъти Василиевите молитви и тя се пооправи. Но след това изведнъж изчезна.

http://www.dveri.bg/content/view/11724/143/
Потребителски аватар
Gunev
Потребител
Мнения: 922
Регистриран на: пон апр 07, 2008 10:58 pm

Re: Има ли лакмус за демони...

Мнениеот Gunev » пон юли 26, 2010 11:47 pm

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Има ли лакмус за демони...

Мнениеот Aurelia Felix » вт юли 27, 2010 10:42 am

сатана и неговите демони не могат да направят нищо, в т.ч. и да обладаят някого, без Божие позволение за това.
дон

Re: Има ли лакмус за демони...

Мнениеот дон » вт юли 27, 2010 12:51 pm

Тигърче,

Пише се "сатаната", а не "сатана", както правят протестантите, защото именителната форма не е на български "сатан".

Не знам защо не се публикува моят коментар тук. Бог не само допуска влиянието на дявола (изкушенията на Иисус), но понякога го изпраща като изкушение и наказание (Йов). Божествената диалектика е доста сложна.

:crazy:
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Има ли лакмус за демони...

Мнениеот Aurelia Felix » вт юли 27, 2010 5:57 pm

ivanb63
Потребител
Мнения: 819
Регистриран на: вт фев 16, 2010 12:20 pm

Re: Има ли лакмус за демони...

Мнениеот ivanb63 » вт юли 27, 2010 8:10 pm

След толкова категорични отговори на въпросите поставени от to6ominator, имам усещането, че съм попаднал в подножието на храма на велики екзорсисти. Това е радостно.
Но защо ли сме вече 20 години в преход и защо ли 45 преди това ме учеха да не влизам в църквите!? :silent:

Сигурно ще да се е скрил някой демон под масата, зад вратата, под метлата, под леглото, в някое позабравено шкафче.... и т.н. в храма на знаещите екзорсисти!? Ми има ли са работа хората, та са го позабравили.:lol:
Ей на, вече 20 години е аз ги гоня тези демони и все на по-малко хора вярвам.
Лакмуси.... ???
А бе, яяяя ....
Търсете ****** вместо лакмуси! Но те май не се раждат наготово такива!? Може би само се раждат с предпоставка да станат такива. Другото е пот..., болка..., сълзи..., разочарования...., работа..., болка..., разачорования..., болка..., пот, .... и Вяра. После на човек му се повдига от екзорсисти, които си мислят , че като наизустят 5-6 "сакрални думички" и демоните къшшш.... да ги няма и се разбягват като подгонени пилета.
Ако не ми вярвате или не сте съгласни, питайте чичко Гугъл - той знае всичко.
-------------

Вместо ****** си сложете на кой каквото му е удобно или му подсказва екзорсиският усет.
SavaPeev
Потребител
Мнения: 12
Регистриран на: съб ное 13, 2010 10:39 pm

Re: Има ли лакмус за демони...

Мнениеот SavaPeev » нед ное 14, 2010 11:49 am

Мисля, че в зависимост от това в какво вярваш, можеш да тълкуваш нещата по различен начин. Вярващите в Бог ще кажат, че един човек е обладан от Дявола, вярващите в науката ще си обяснят дадено анормално поведение с някаква болест на психиката...

Върни се в “наука и религия”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост