Смял ли се е Исус Христос?
-
- Потребител
Re: Смял ли се е Исус Христос?
Христос се е усмихвал, ама не се е смял. Той да не е нещо ненормален и да се смее, като някой комик?
Да не би да е дошъл на земята да развлича грешниците.
Абе има си театри и циркове - идете там, като ви се смее.
Да не би да е дошъл на земята да развлича грешниците.
Абе има си театри и циркове - идете там, като ви се смее.
Смял се е, разбира се.
Да бе да :biggrin: :biggrin: :biggrin: Той за това е дошъл на земята - да се смее и пее !
Мишо, едва ли е имало на земята човек с по добро чувство за хумор, или по- радостен човек от Господа. Но когато е трудно страдаш, когато е весело пееш. В твоите представи явно, Господ е мрачен, начумерен от хорските грехове, гледащ свъсено изпод вежди. Не, Мишо, той не се държи като теб в дискотеката, заобиколен от грешниците, да ги млати с удоволствие.
Седял е с бирниците на една маса, за да им говори за божието царство и радост е изпълвал сърцата им..
Христос е бил човек на скърби и навикнал на печал, според пророк Исая. Но Защо? Заради това, че срещу него се е изправило цялото зло под слънцето.
Но я си предстваи Христос, на маса, с приятели. Как се смее, или шегува, чисто, без грях. Това вероятно е бил най- веселият и жизнерадостен човек живял някога. Защото винаги е бил едно с Отца.
Седял е с бирниците на една маса, за да им говори за божието царство и радост е изпълвал сърцата им..
Христос е бил човек на скърби и навикнал на печал, според пророк Исая. Но Защо? Заради това, че срещу него се е изправило цялото зло под слънцето.
Но я си предстваи Христос, на маса, с приятели. Как се смее, или шегува, чисто, без грях. Това вероятно е бил най- веселият и жизнерадостен човек живял някога. Защото винаги е бил едно с Отца.
Също така е и пял, но не за това е дошъл.[/quote]
Странно не съм виждал в евангелията да пише че е пял. А аз на тях им вярвам. Да не е бил протестант сектант та да е пял а ? :biggrin:
Странно не съм виждал в евангелията да пише че е пял. А аз на тях им вярвам. Да не е бил протестант сектант та да е пял а ? :biggrin:
Не си обърнал достатъчно внимание на евангелията. Може би е добре да се научиш да си правиш справка.
Върни се в “нови категории и форуми”