Православни чудеса

предложете нови секции към този форум
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Ника » чет юни 23, 2011 4:41 pm

Те моите разкази станаха, като наръчник за бедняци и помощ отгоре. Та- заболя ме зъб и венеца се поду малко. Мъжът ми преди ден замина за Германия, остави ми 34 лева за хляб. Синовете работят, но единия студент, другия кара шофьорски курсове и си даде всичко спестено( имаме една трошка за 500 лева). Отворих шкафечто и видях шишенце със светено масълце. Напоих добре памук и го сложих на болния зъб.
Облекчение не почувствах веднага, малко съм гевезе. Днес сутринта напипах венеца-поспаднал-болка-почти никаква.
П.П. Както я карам- без работа и стаж, като нищо след някоя годинка ще прося по улиците. Ако зависи от мъжа- няма да ме остави, но децата мисля, ще ме зарежат. Е, таман ще усетя пълно Божията благодат. :biggrin:
Благодаря ти за милостта ти, Господи!
Потребителски аватар
Gunev
Потребител
Мнения: 922
Регистриран на: пон апр 07, 2008 10:58 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Gunev » чет юни 23, 2011 5:31 pm

Малко офтопик... Без да подценявам ролята на светеното масълце, като човек често страдащ от проблеми с венците бих те посъветвал да си купиш кислородна вода (въобще не е скъпа) и от време на време да жабуриш с нея. Поне при мен помага.
Има и специална течност на Lacalut, която е много ефективна, ама е цифра.
И тия приказки (дето децата ще те зарежат) да не съм ги чул повече! Ако си здрава се хвани сериозно да търсиш варианти за работа и укрепване на семейството. Не е лесно, ама няма да се даваш, ей !
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Ника » чет юни 23, 2011 7:53 pm

Добре, Гунев. Благодаря за добрите думи. :)
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Ника » съб юни 25, 2011 3:16 pm

Това е разказ на сестра в Христа. Имали са със съпруга и, двор на село, на който са си садили зеленчуци за прехрана. На всичкото отгоре са имали готово-изкопан кладенец с голям воден стълб. С помощта на мотор, са поливали, пиели са прекрасна изворна вода.
Но полека-лека семейното щастие помрачнява. Караници, сълзи и тя залита в кривите пътища. Какво било удивлението и, когато узнава от мъжа си, че водата в кладенеца е изчезнала.Ей така-просто за дни. Гузната и съвест и говори само едно-това е наказание от Бога. После, по Божия милост, след вразумителни разговори от добра приятелка, тя скъсва връзката с чуждия мъж. Двамата с мъжа и продължават обичайното "сиво" ежедневие, продължават да садят зеленчуци, но доста години вода, все така няма. А учудващо- техните съседи имат.
Може би Бог е ревнив и не се успокоява току-така?
Малко по малко двамата съпрузи създават топлина помежду си и разрушават срутените мостове. Тя се записва към хора в една местна църква и започва да се въцърковява. За нейна огромна изненада- преди две-три години виждат, как на дъното се образува локва вода. Мъжа и слязъл долу и прокопал още няколко кофи пръст. Включват мотора за да видят колко вода ще изпомпа. За тяхно радостно удивление- мотора върви без да спира по цял ден. Да, няма го предишния воден стълб, но водата все пак извира и е напълно достатъчна!
Слава да бъде на Господа!
Потребителски аватар
Деяна
Потребител
Мнения: 250
Регистриран на: нед дек 21, 2008 8:04 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Деяна » пон юни 27, 2011 12:27 pm

Сутрин, отваряйки очи, първото което виждам е небето през прозореца...
В една ужасно дълга поредица от мрачни, сиви и тежалостни дни, в които събуждайки се ми идва мисълта "Защо ли пак да отварям очи, а не заспа един много дълъг, сладък зимен сън....." , та... отварям очи и що да видя в лазурното синьо небе от горния десен ъгъл на прозореца се подава мъничко, рошаво и вълнисто бяло облаче. За един миг ме завладя такава спокойна радост.... ех, облаче...! Благодаря ти Господи Боже наш за това малко бяло облаче! И сега, когато си го спомням пак доволна се усмихвам. :D :angel:
И чудо! Това малко, носещо ми такава радост облаче, незнайно как и незнайно от къде изплува от плът и кръв...Ех, облаче, сладост моя, нека и ти да откриеш твоето бяло облаче; не, нека са три... ; не, нека да откриеш цялото небе!
Алилуя!
:roll:
Потребителски аватар
Андреева
Потребител
Мнения: 105
Регистриран на: ср юни 29, 2011 1:53 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Андреева » чет юни 30, 2011 3:39 pm

Многократно съм попадала в ситуация да бъда свидетел на чудо или да бъда "участник". Особено пред гроба на архиепископ Серафим.
Преди няколко години минавайки до руската църква видях как няколко мъже се опитваха да "вкарат" едно момиче в криптата. Милото момиче имаше вид на много изстрадало и с рани по лицето каквито имат епилептиците, с обръсната глава и крещеше че я нещо я гори.
Аз отминах, тъй като гледката никак не беше приятна.
На следващия ден видях същото момиче - как само' влиза при дядо Серафим, с букет цветя и сякаш с променено лице - не беше сиво и в гърч.
Велик светия е дядо Серафим, на мен лично толкова пъти ми е помагал, и никога не съм била достойна за подобна помощ...
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Ника » чет юни 30, 2011 4:44 pm

Разкажи за някой път, когато ти е помагал, де?
Потребителски аватар
Infinizm
Потребител
Мнения: 17
Регистриран на: пон мар 21, 2011 12:02 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Infinizm » вт юли 05, 2011 1:46 pm

Aether
Потребител
Мнения: 982
Регистриран на: съб юни 27, 2009 10:40 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Aether » вт юли 05, 2011 2:18 pm

До тук не видях православно чудо...
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Ника » вт юли 05, 2011 2:45 pm

Инфинизм, Господ е бил твърде милостив към теб. Но ти разказаваш за събитието някак много сухо, постно.
И после-защо толкова ти пречат разказчетата,на тебе, човека докоснал се до Божията милост. Може би ще помогнат за укрепването на вярата на други хора.
Знам със сигурност, че българина е преживял поне няколко чудесни събития в живота си, но не обича да разказва за тях, по някакви суеверни причини.
Потребителски аватар
Infinizm
Потребител
Мнения: 17
Регистриран на: пон мар 21, 2011 12:02 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Infinizm » вт юли 05, 2011 3:07 pm

Aether
Потребител
Мнения: 982
Регистриран на: съб юни 27, 2009 10:40 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Aether » вт юли 05, 2011 4:00 pm

Aether
Потребител
Мнения: 982
Регистриран на: съб юни 27, 2009 10:40 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Aether » пон юли 25, 2011 1:11 pm

Академик Грабовой в телевизионно интервю казва: „Същес­твува духовна връзка, цяла система за връзка с всички светии и тяхната реална помощ!".

Потвърждение на това твърдение е статията на Мария Март „С иконата към победа" (Аргументи и факти, № 18, 2004 г.), в която се говори за ролята на иконата на казанската Божия майка във Великата отечествена война. През 1941 г. немците напират към Москва, а православните в целия свят се молят за спасение­то на нашата страна. Това прави в Ливан и митрополитът на ли­ванските планини Илия (Карам). След три денонощия бдение му се явява небесната царица и обявява: „В цяла Русия трябва да бъдат отворени храмовете, манастирите и духовните академии. Свещениците да се върнат от фронта и от затворите. Подготвя се да бъде отстъпен Ленинград - това не бива да се допуска. Нека да изнесат чудотворната Казанска икона на Божията майка и с нея да организират шествие около града. После тя трябва да бъ­де в Сталинград, който също не бива да се дава на врага. Ако това не бъде изпълнено, Русия ще загине".

По каналите на Червения кръст митрополит Илия се свързва със съветското правителство. Месецът е декември на 1941 годи­на. Ленинград се подготвя за продължителна обсада, от него са изнесени част от ценностите. Такова е положението, когато Ста­лин повиква ленинградския митрополит Алексий (Симански) и му възлага да изпълни всичко предадено от митрополит Илия.

От Владимирския храм изнасят Казанската икона на Божия­та майка и с нея организират шествие около Ленинград. В десет­те храма на града започват редовни богослужения... Врагът така и не престъпва линията, очертана около обсадения град от шествието.

Местят Казанската икона в Сталинград, където тя е на най-трудните фронтови участъци. За победата край Сталинград знае целият свят. Удивителното е, че сред руините на града оцелява една-единствена сграда - църквата в чест на Казанската икона на Божията майка.

За творените от нея чудеса са запазени десетки спомени. Най-интересното се отнася за щурма на Кьонигсберг през 1945 г.

Ето разказа на един офицер: „Нашите войски бяха крайно из­тощени, можехме да претърпим страшно поражение. Неочаква­но пристигнаха командващият фронта, много офицери, а с тях и свещеници с икона. Мнозина започнаха да се шегуват: „Ето че докараха и попове, сега ще ни помогнат...". Командващият оба­че бързо прекрати шегите и заповяда шапките да се свалят. Свещениците отслужиха молебен и тръгнаха с иконата към предната линия - право срещу огъня. От немска страна стрелбата рязко спря, като че ли по команда. Тогава бе даден сигнал и войските ни започнаха общ щурм на Кьонигсберг по суша и море. Немци­те с хиляди се предаваха в плен, а после в един глас твърдяха, че непосредствено преди руския щурм „в небето се появила Мадоната, която германската армия виждала, а оръжието на абсолют­но всички отказало".

През 1947 г. Сталин кани митрополит Илия в Съветския съюз. Връчват му Сталинска награда, която той дава за благотво­рителност. Иконата на Казанската Божия майка сега е в Казанс­ката катедрална църква на Санкт Петербург.

Различни феномени се случват с иконите и днес. През нощта на 14 срещу 15 март 2004 г. в Москва гори Манежът. Епицентъ­рът на пожара е в таванските помещения. Особено са засегнати помещенията на горния (втория) етаж в едно от крилата на сгра­дата. Вдясно от централния вход на Манежа е клонът на една от московските банки. Там, в помещението за преговори на втория етаж, на масичка има икона на Спасителя, която се появява още през 1999 г., когато офисът току-що е открит и осветен от пра­вославен свещеник.

В понеделник рано сутринта, когато Манежът още дими, слу­жители на банката заедно със следователи и пожарникари вли­зат в помещението и остават поразени... То е изгоряло, големият полилей на тавана е разтопен и стъклото се е превърнало в „сталактити". Наоколо се въргалят обгорели остатъци от мебели. Ма­сичката, на която е била иконата, е изгоряла, но самата икона не е пострадала. Ликът на Спасителя е опушен и ъглите са леко овъглени. Според думите на очевидците те остават с впечатле­нието, че стигналият до иконата огън е спрял и повече не се е придвижил. Оперативната зала на първия етаж на практика не е засегната: всички ценни книжа, документи и пари се оказват не­покътнати.

Многото феномени в православната църква се описват в интересната книга на Б. Серафимов „Иконите и здравето". Например авторът казва, че иконите притежават душа. Той пише: „Взаимодействието на човека с иконата (Бога) може да става или мислено, или на емоционално равнище, с помощта на разума (духа), или на емоциите (душата), именно така той свързва духа и душата си с душата на иконата. Че иконата, ако се съди по всичко, е някакво междинно звено между човека и Бога, очевидно се доказва от слу­чаите на появяване на миро върху нея, на сълзи, на светенето й или на явяването й в реалността и в сънищата, а какво да кажем за случаите на изцеление на нелечимо болни".

hiphopsusel
Потребител
Мнения: 1053
Регистриран на: чет фев 08, 2007 12:45 am

Re: Православни чудеса

Мнениеот hiphopsusel » вт сеп 27, 2011 10:16 pm

Значи бях десети клас, оставиха ме на поправителен изпит по физика. Бях изпаднал в ужас и много четях и беше положението много страшно, защото можеше ако не взема на три сесии изпита, да ме изключат от английската гимназия. И така, преди изпита отидох на Църква. Стана чудо, задачите ги реших донякъде, самата учителка тръгна да ни подсказва и на мен и на другото момче, които бяхме на поправителен! Изкарах четворка и го минах изпита :biggrin:
Последна промяна от MacIlian на вт сеп 27, 2011 11:44 pm, променено общо 1 път.
Причина: Редактирани пунктуационни грешки
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Ника » нед окт 16, 2011 5:27 pm

Поработих 6 дни в Мулдавския манастир "Света Петка-българска".
Връщайки се в къщи научих прекрасна новина-малкият ми син, беше започнал стабилна работа, на договор и редовно заплащане. Просто -фирмата е добра.
И това след месеци лутане, безнадеждност, Бог показа, колко е милостив и жалостив, към нас-грешните.
Благодаря на света Петка и на Бог!
Думите са бледи пред чувството, колко е велик Бог...

Върни се в “нови категории и форуми”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта