Православни чудеса

предложете нови секции към този форум
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Православни чудеса

Мнениеот Ника » пон май 09, 2011 7:18 pm

Нека всеки разкаже за обща полза, какво чудо му е направил Господ. Аз ще разкажа най-прясното. Преди 5-10 минути изпаднах в паника. Включих компа, а монитора, не показва никакви признаци на живот. Включвам - изключвам, няма брате мой - черен екран.
В ума си викнах:"Боже! Само това ми липсва- скъпи ремонти, когато едва кретаме".
И погледнах към подпряната на колоната иконка "Богородица - скоропослушница". Какво направих? Допрях я с лице към мътвия екран и какво мислите стана-екрана светна на мига!
Слава на милостивия наш Господ и на Богородица- нашата царица и застъпница!!!
Потребителски аватар
Деяна
Потребител
Мнения: 250
Регистриран на: нед дек 21, 2008 8:04 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Деяна » вт май 10, 2011 11:53 am

Здравей Ника,

Благодаря, че сподели :angel: Прекрасна тема!
Чудеса стават всеки ден, но понякога остават незабелязани :think:
Може би и заради верността на думите:
В честити дни се злочестина забравя, и в злочести дни се доброчестина не спомня.
:eh:
ioio
Потребител
Мнения: 919
Регистриран на: вт авг 18, 2009 4:02 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот ioio » вт май 10, 2011 2:35 pm

Щастливи сте, че като пишете за чудеса никой не Ви закача, а аз и светите отци дословно да цитирам, без дума да кажа от себе си, пак съм обвинявана в болна мистика. Така, че мойте чудеса ще останат неразкрити за да не скандализирам някого случайно и да го въведа в изкушение.
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Ника » вт май 10, 2011 6:25 pm

Преди 17 години, като млада майка още, почувствах в себе си болежки, напомнящи за злокобна болест. Болежките упорито се обаждаха и не стихваха. Със всеки изминал ден, ставах все по-изплашена и съкрушена. Имах една икона на Разпятието Христово, държах я с часове на болното място. Но уви, кошмарът не спираше. Накрая отидох на църква. Не бях чувала нищо за чудотворни икони, бях съвсем боса във вярата. Просто ми трябваше православна църква. Коленичх на каменния под и прекарах няколко часа така. Не знаех нищо за земни и поясни поклони, нищо. Коленичих в един далечен ъгъл от олтара и започнах да моля Бога, да бъде милостив към мен, споделях, че много ми се живее, че ще бъда добричка, че няма да върша нищо лошо, само да живея. Не ме интересуваше как изглеждам за хората, само да измоля Божията милост. След известно време, ми поолекна на душата и видях в полюлея един пречупен, весел слънчев лъч. Ободрена и обнадеждена си отидох. Болките отшумяха. Не е ли милостив Господ?
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Ника » ср май 11, 2011 8:41 am

Веднъж тръгнах на разходка из природата, на село. Бях се отдалечила на километър, от селото. Тръгнах по един хълм. Минах покрай голямо стадо овце. Разсеяно, продължих пътя си, завеяна в мислите си, кой знае къде. Ненадейно, нещо ме накара да се обърна. Зад гърба ми седеше голямо куче и ме наблюдаваше. Може би просто е било любопитно, сега на спокойствие ми идват най-различни обяснения. Но всъщност, имам голям страх от кучета. Знаех, че кучето е пазач на стадото и може да ме възприема като враг. Страхотен прилив на ужас ме обзе, още повече, че те надушват адреналина. В паниката си тръгнах към селото и без да се обръщам, почнах да казвам на глас "Господнята молитва". Само, който знае, какво е страх ще ме разбере. След като изговорих няколко пъти молитвата и вече изминала 100-ина метра се обърнах. Стадото бавно се отдалечаваше и никакво куче не се виждаше. Слава да бъде на името Му!
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Ника » вт май 17, 2011 10:16 am

Ще ви разкажа за пътешествието на една моя позната, да я наречем- В, когато е била в клинична смърт, без мозъчна и сърдечна дейност. Трябвало е да се подложи на операция за байпас, но след това е изпаднала в тридневна кома. Изведнъж се е оказала на небето- не тъмно и черно, а "горен свят", от който спокойно се е виждала земята. Всичко е било неописуемо красиво, тревата е била толкова зелена и хубава, колкото никъде на земята. Видяла е починалата си майка, която вървяла с починалия вуйчо на В.
Никога не била виждала този свой вуйчо, защото е починал, преди да се роди В. Имало хора, които се грижели за тревата и цветята. Имало хора с по-съвременни дрехи. Имало хора с народни носии, от най-различни региони. Видяла починалият си съпруг, да играе весело хоро. Уплашила се от срещата с него и го заобиколила, за да не я види. След това се оказала на място с гробове и кръстове. Попитала- "Защо тук има гробове?" Отговорили и, че който е грешен е мъртъв и на този свят. След това видяла фигура на примряла, прежълтяла жена, зачудено я наблюдавала и с ужас разбрала, че това е самата тя- В. Не може да си спомни, как е слязла отново на този свят, но казва, че лекарите от цялата болница се събрали около нея, казвайки, че това е чудо.
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Ника » ср май 18, 2011 4:54 pm

Това е разказ, на една жена, която го разказваше в църква. Жената беше около 20-25 годишна. Разказа, как един ден просто от нищото, край нея е минала смъртта и поразявайки я с ледех дъх я оставила, отблъсната от молитвата и Божията милост.
Жената имала момиченце на годинка и 4 месеца. Веднъж, вземайки я от креватчето, детенцето повърнало. Започнала силна диария и повръщане. Само за половин час, малкото сладко същество, се превърнало в жълто трупче в безсъзнание. Жената била на гости на свекърва си, на село. В момента, нямало никой в къщи, хората работели на полето. Тя набърза ръка взела портмоне и памперси и тръгнала към местната лекарка. Наложило се да почака, но слава Богу, все пак скоро дошла. Още с първия поглед, тя възкликнала, че детето е много отпуснато. Жената до този момент, поради своята младост и неопитност, не знаела, какво е положението. При тези думи тя се разридала. Когато му били инжекция от витамин"Це"-то едва имало сили да плаче, мяукало като котенце. Извикали линейка, която уви дошла не много бързо. Трябвало да идат с придружаващи документи до близкия град. Тя каза, че половиния час, в който била сама в задната част на линейката, прегърнала своето унесено съкровище били почти ад. Тя се молела на Бог да спаси детенцето и, но казва, че в същото време и съчинявала стих за некролог. Наистина била уплашена,отчаяна и объркана но Бог е толкова верен и милостив! Следвали тежки медецински манипулации в спешното-промивка на стомахчето, при което рожбата и нямала силици да плаче. Тя хапела ръце и плачела отвън, не и позволили да присъства. После-вливане на глюкоза, отново жален плач, докато намерят веничка.И накрая, малката сладурана до вечерта тичала по коридорите на детско отделение." Но все пак -тя завърши разказа си-колко е милостив Господ. Благодаря му от все сърце!"
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Ника » ср май 18, 2011 7:27 pm

А това ми го разказа съседка.
Това се случило преди години, когато е раждала първото си дете. Преди брака, била съвсем обикновено светско момиче, което знаело какво са нощните купони и нямало представа от въцърковяване.
Раждането било трудно, въпреки усилията детето не се раждало.Започнали да се губят тоновете. Всички лекари я наобиколили, помагали и със всички средства, но уви резултат-нямало. В полусъзнание , тя извикала със все глас "Господи!" ... И детето се родило.
За следващото раждане след няколко години, старателно потърсила помощ в Бога. Ходила на църква, дни преди раждането я поръсили със светена вода, преди да влезе в родилна зала старателно се кръстела и молила. Детето се родило без никаква трудност, доста по-едричко и съвсем здраво!
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Ника » пон май 23, 2011 8:55 pm

Това се случи с мен. Мъжа ми е много добър човек. Не познавам толкова мил, великодушен, търпелив и всеопрощаващ човек. Само, когато разговарям с него се чувствам, като уважаван човек. И най-добронамерените ми приятелки са ме упреквали, навиквали и наранявали.
Мъжът ми е светец, но има една слабост. Обича да пие. През период на празнични дни от по 3-4 дена почти винаги се напива. Един ден се върна пак така, следобяд-пиян. Иначе е много весел, говори смехории, раздава целувки...Но едва се държеше на краката си и го сложих да спи. После ме връхлетя ужасна мисъл. Ами ако продължава така, той може да се разболее и да умре! Не искам да оставам сама, без него. Започнах да плача пред иконата "Неупиваемая чаша". Дълго плаках и се молих. Държах иконата на гърдите му. Заплаках пак и той се събуди. Само за около 1 час сън, той започна да се държи съвсем адекватно. Поиска пак да пие, но не му дадох. Ще продължавам да се моля, Богородица да го отърве от тоя порок.
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Ника » съб юни 11, 2011 10:21 am

Малки продавачи на череши, бяха разположили стоката( от две кофички от кисело мляко) до входа на гробищата. "Моля, купете си череши"- каза момченцето. "Може би друг път" и се зачудих в себе си, що за тъп отговор. Кога ще е този друг път. А истината беше, че скромната цена от един лев ми се видя висока за безработния ми джоб. На тръгване видях, че момиченцето задрасква нещо на табелата от велпапе, но не разбрах точно какво прави. "Моля, моля купете си череши" -момиченцето бе хубаво като ангелче със сладки сини очички. Цената беше задраскана и смъкната на 80 стотинки. Е, реших, че не бива да подминавам тази цена пък и трябваше да раздам за починалите, пък и никой не си беше купил. Подадох стотинките и момиченцето неочаквано ми каза:" Моля вземете си и ягоди" и ми подаде и кофичка с ягоди."Е, добре ще ви дам още 80 стотинки." "Не, не, моля вземете ги безплатно." Сладкото и гласче ме трогна, както и щедроста на двете деца. " Да сте живи и здави"- промърморих развълнувано, стоплена от невиноста и добротата им. Само до преди час се чудих как ще раздам за починалите, а ето две мили, добре облечени, с прекрасни обноски деца, почти ми подариха чререши.
gaitan vejdu
Потребител
Мнения: 700
Регистриран на: чет окт 06, 2005 8:25 am

Re: Православни чудеса

Мнениеот gaitan vejdu » пон юни 13, 2011 2:01 pm

Момичета, добре си лафите, на за мен най-голямото чудо е, че Бог ме търпи и ми налива небивала благодат, абсолютно всеки ден.
Не мислете, че ви говоря за семки и бонбонки, пари и красавици.
Не.

Аз, най-грешният, вече поне десет години съзнал изключително грешната си природа, се радвам на прекрасни приятели, много доброта, много любов и още куп истинни благодеяния, които не мога да споделя на всеослушание, понеже бих предизвикал завист, простете.

+++

Често да ви кажа, мн ме е страх, че подобни писаници, макар невинно, тласкат несъвсем утвърдените във вярата към нездраво очакване на чудеса.
А ако само поради чудеса вярваме, то и вярати ни е нефелна. :oops:
refab
Потребител
Мнения: 1164
Регистриран на: пон окт 09, 2006 7:25 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот refab » пон юни 13, 2011 2:06 pm

gaitan vejdu
Потребител
Мнения: 700
Регистриран на: чет окт 06, 2005 8:25 am

Re: Православни чудеса

Мнениеот gaitan vejdu » пон юни 13, 2011 2:09 pm

Така е, наистина така звучи, мн сори; дано имаме дълго време тук, че да се коригирам подобаващо; просто, днес явно не ми е ден. :oops:
refab
Потребител
Мнения: 1164
Регистриран на: пон окт 09, 2006 7:25 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот refab » пон юни 13, 2011 2:17 pm

Не се натъжавай прекомерно от този факт! :wink: :)
Vital
Потребител
Мнения: 90
Регистриран на: нед ное 06, 2005 11:12 pm

Re: Православни чудеса

Мнениеот Vital » пон юни 13, 2011 9:00 pm

То, разбира се, всеки чува вълната, на която се е настроил.
Ама на мен поста на Гайтан ми прозвуча изпълнен с благодарност към Бог и наситен с обич. Когато има благодарност, човек винаги говори за имането си като за много и го цени като огромно богатство.
Чудо е! (ама ще си спестя кое точно) :silent:

Върни се в “нови категории и форуми”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост