Реформа

предложете нови секции към този форум
Преспанец
Потребител
Мнения: 271
Регистриран на: чет мар 10, 2011 9:35 pm

Реформа

Мнениеот Преспанец » нед юни 12, 2011 3:11 pm

Моля да се обърне внимание на темата от най-високото форумно ниво.
Според мен форумът е твърде претрупан с раздели и подраздели„ Дори и тези, които са направени не винаги са според необходимистите на пускащите теми и затова човек се чуди кое къде да го пусне. В резултат имаме теми, мястото на които не е в съответния подраздел. Също се толелира масово писане извън тема, пускане на теми, със съдържание което дублира други и т.н. Форумът върви по инерция.

Предлагам като начало на реформата сега съществуващите раздели да се съкратят.

В момента разделите са:

правила на форума

нови категории и форуми

Въпроси към Православие Бг.

Прочетено в Православие Бг.

Разни

жени и мъже

родители и деца

пътят към храма

храмове и манастири


литература, театрално и киноизкуство

православно изкуство и символика

наука и религия

духовници

богослови

преподаватели по вероучение

енорийска и социална дейност

писание и предание

дебати стар и нов календар

икуменизъм

Молитвеник на Форуми Православие България

протестанство

католицизъм

ислям

източни религии

секти и култове

атеизъм и агностицизъм

купувам, продавам, подарявам, търся

запознанства

Твърде много раздели, твърде много.

Ето как предлагам да стане реформата:

1. "правила на форума" и "нови категории и форуми" се сливат в категория "за форумът". Там безпроблемно ще се публикуват правилата и предложенията за развитието на форума. Виждал съм такава категория в поне два други форума.

2. "Въпроси към Православие Бг" и "Прочетено в Православие Бг". се сливат в "За сайтът Православие Бг." или просто "Православие БГ". Това ще включва абсолютно всичко, свързано с сайта.

3. "разни" се преименува на Общи приказки" (В един форум съм виждал такава категория) и се слива с купувам, продавам, подарявам, търся и запознанства. Би могло и да си остане "разни", но да се слее с тези две категории. Категориите са на една тематика и ще попълват онова, което не влиза във всички други категории.

4. "жени и мъже", "родители и деца" се сливат в категория с името "Християнско семейство" Децата вървят с родителите, тези неща няма смисъл да се разделят.

5. "Пътят към храма" и "храмове и манастири" нека да останат.

6. В момента във форумът "Наука и изкуство" са категориите "литература, театрално и киноизкуство" , "православно изкуство и символика", "наука и религия". Не виждам защо "наука и религия" да е в един форум с горните две. Нека "наука и религия" да се отдели, а горните две да се преименуват на "светско изкуство" - първото, и "Православно изкуство" - второто.

7. "Духовници", "Богослови" и "Преподаватели по вероучение" да се слеят в една категория с името "Духовници и богослови". "Преподаватели по вероучение" е ненужна категория, защото не може да си преподавател по вероучение без да си духовник или богослов. Ако пък все пак може, то "духовници и богослови" да е една категория, тоест да се слеят двете отделни, а "преподаватели по вероучение да остане.
8. "Енорийска и социална дейност" нека да остане.

9 "Писание и предание" нека да остане, както и "Молитвеник на Форуми Православие България ". Да има специална категория, характеризираща даден вид дебат е бизмислено. Двете могат спокойно да се слеят под името "икуменизъм и обновленчество."

10. Форумът "Инославие" е зададен неправилно. Ще обясня и защо. Вътре присъстват категории "ислям", "източни религии", които не са за там. Трябва да се създаде форум "Иноверие", където да влязат тези две. Категорията "Секти и култове" е с много общо значение, тъй като и протестансткските деноминации са секти, обаче за тях има отделна категория. Не се изяснява ясно в тази категория "секти и култове" дали става дума за християнски такива (ако е така трябва да останат в "Инославие") или за нехристиянски (Тогава отиват в "Иноверие" с категорите "ислям" и "източни религии", както и "атеизъм и агностицизъм").

Ето как предлагам да изглежда форумът "Инославие"

"Протестанство"

"Католицизъм"

"Други инославни вероизповедания" - например йеховисти, мормони, адвентисти и прочие. . Не прадлагам да се казва "Секти и култове", защото и протестантите. "Култове го махам", защото то предполага иноверски убеждения.

Да има и форум "Иноверие". В него влизат:
"ислям", "източни религии" и "атеизъм и агностицизъм". За да не се усложнява структурата на форума предлагам това да са характеристики на дадения форум за това на какви теми да се пише, а не отделни категории със същото име. Тоест няма да има подфоруми към "Иноверие".

Това беше от мен, засега. Идеите ми ще продължат, но нека първо да обсъдим тези..
gaitan vejdu
Потребител
Мнения: 700
Регистриран на: чет окт 06, 2005 8:25 am

Re: Реформа

Мнениеот gaitan vejdu » пон юни 13, 2011 1:42 pm

Внимавй със заглавията, бре човече, докара ми стрес и високо кръвно.
Чуя ли Реформация, тутакси се хващам за кобура! :D

+++

Сериозно.
Намирам в думите ти твърде много рацио.
Аз бях първият, който възнегодува, когато бе сменен фейсът на форума.

Но виж сега, искам мн правилно да забележиш причината за моето негодувание.
Тя се състои в изключителната ми неприязненост към промените.
Просто, аз много мразя секфи видове реформи ...
Така да ми е писнало от калейдоскопната шарения в реалния свят, та, направо озверявам, когато ние сами си правим живота труден с тези проклети промени.
До днес колбасарницата бе на едно кьоше, утре там зидари я преправят на книжарница. Шивачът ми 4 пъти си сменя ателието само за 2 тодини.
Тръгвам да вкарам 1 питие, а на местото на пъба, гледам и не вярвам на ушите си, усмихната девойка ме кани да ми стори масаж ... :crazy:
И т.н. и т.н.

Тъкмо свикнеш с определени навици, и ето, налага се да се пренастройваш.

+++

Викам, да не пипаме нещата.
Добри или не толкова, аз вече свикнах с тях; знам кое къде да търся, кое да подмина, кое да чета ...

Имай предвид, че нашият форум е супер удачен за новодошли.
Трябва да признаеш, че категоризирането в нашия форум е на супер хай ниво.

++++

С цялото ми уважение! Мен ако питаш, трябват ми само 4 подфорума, така както бе в зората на форума; но тук идват и хора с други представи за секцио- позициониране на Вековечното, така че, нека не сме тесногръди.

Прочее, постарал си се, мислил си много, и си сторил добър нов проект; респект за усърдието, искрен съм!

МИР! :D

Върни се в “нови категории и форуми”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост