Вещиците

предложете нови секции към този форум
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Вещиците

Мнениеот Aurelia Felix » пет фев 15, 2013 7:21 pm

Браво Мишо, Торквемада би се гордял с теб.
Мишо
Потребител
Мнения: 251
Регистриран на: ср фев 28, 2007 12:19 pm

Re: Вещиците

Мнениеот Мишо » пет фев 15, 2013 9:06 pm

Ами то и той е за кладата - ненормалника му с ненормалник.
ioio
Потребител
Мнения: 919
Регистриран на: вт авг 18, 2009 4:02 pm

Re: Вещиците

Мнениеот ioio » ср мар 13, 2013 10:41 pm

За нещастие на страната ни, много хора изгоряха в последно време. А със сигурност са се мъчели достатъчно преди това, както и докато са били между живота и смъртта. Сбъднаха се, осъществиха се някои от желанията на Мишо за клади и изтезания.
Пък да вземе той, да се позамисли, кой е вещицата?
Кой имаше такива безумни и жестоки желания?
krasi_hektor1
Потребител
Мнения: 6
Регистриран на: съб мар 30, 2013 4:39 pm

Re: Вещиците

Мнениеот krasi_hektor1 » нед мар 31, 2013 11:53 am

Сигурно някой ще попита, защо точно с тази тема се захващам... Ами много просто, защото искаме или не искаме, вещиците - волно или неволно, служителки на лукавия, се роят и все повече почитатели си имат! Чудя се само, как хора атеисти, които уж не вярват, че има вещици, а ходят да се допитват за нещо си при нашумяла от радиото или вестниците врачка?Така ли не могат да се усетят, че това което върши гадателката е гнусотия и не се ли сещат да потърсят истината??? Много странно... уж невярващи, а пък все повече хора вярват на екстрасенси, номеролози и всякаква измет!
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Вещиците

Мнениеот Next » нед мар 31, 2013 12:57 pm

ПетърГеоргиев
Потребител
Мнения: 4
Регистриран на: нед мар 31, 2013 2:49 pm

Re: Вещиците

Мнениеот ПетърГеоргиев » вт апр 09, 2013 2:02 pm

И каква полза от темата за "невярващия", или колебаещия се. Кажете нещо на четящия което да е от словото и да му носи практична полза в живота. Ето аз намерих 2 Коринтяни 10:4,5,6 "Защото оръжията, с които воюваме, не са плътски, но благодарение на Бога имат сила, с която да побеждават здрави укрепления..."
Последна промяна от MacIlian на вт апр 09, 2013 6:01 pm, променено общо 1 път.
Зограф
Модератор
Мнения: 933
Регистриран на: вт апр 28, 2009 11:22 pm

Re: Вещиците

Мнениеот Зограф » пет апр 12, 2013 12:32 am

По настояване на един брат от Форума ще предам един разговор, който имах преди много години с покойния вече о. Архимандрит Пантелеймон на тази тема. Като малък бях воден от майка ми при Вангя във връзка с бронхиалната астма от която тежко страдах. Когато излязохме от стаята на Вангя майка ми бе обладана от пророческия й дух и докато беше в двора на Вангя каза и предсказа на няколко души за какво са дошли, а също и за себе си научи, че е болна от туберкулоза. Щом излязохме от двора на къщата на Вангя духът изчезна от майка ми. Когато разправих този случай на о. Пантелеймон го запитах: "Отче, а защо апостол Павел изгонил духа на онази слугиня, която много дни вървяла подире му и казвала на висок глас: "тия човеци са раби на Бога Всевишни и ни възвестяват път за спасение" - тя е казвала истината и е спомагала с авторитета си хората да се вслушат в проповедта на апостолите? Не е ли вършела по този начин едно добро дело?" Той се усмихна и каза: - Ако апостолът беше приел това свидетелство, то това би се изтълкувало като едно своего рода одобрение и пример и за другите повярвали християни да се вслушват в пророчествата на множество зли духове, а не единствено да слушат Духа Светаго. Свети апостол Павел е постъпил точно така, както Господ Иисус Христос постъпи с духа, който обладавал бесноватия в Капернаумската синагога, който викал: "Какво общо имаш Ти с нас, Иисусе от Назарет? Дошъл си да ни погубиш ли? Зная Текой си Ти - Божият Светия", а Господ му заповядал:" Млъкни и излез от него!" и нечистият дух, като изкрещял силно, излязъл от човека /Марк. 1, 24/. И не само тогава, защото пак св. апостол Марко пише: "И нечистите духово щом Го видеха, падаха пред Него и изкрещаваха: "Ти си Синът Божий!" Но Той строго им забраняваше да разгласяват за Него" /Марк. 3, 11 / Така, че ясно ни е указано, че не бива да приемаме при никакви обстоятелства измамните "добрини", които ни предлагат Божиите врагове, които по всякакъв начин гледат да погубят човеците." Но отче какво лошо има в това ако Ванга ми беше дала някаква билка и аз оздравеех напълно?
- Ще ти отговоря образно. Да предположим, че ти даде да пиеш чай от "змийско биле" /или нещо друго/ и ти оздравееш напълно. Тогава ти щеше да престанеш да вървиш бавно и леко прегърбен, измъчван от астмата, а като станеш пъргаво и здраво момче, сигурно щеше да си играеш, както всички деца по цял ден. По този начин ти неволно щеше да се отдалечиш от Господа, като забравиш за молитвата, докато палуваш сдругите деца. Тогава нямаше да си прочел толкова много пъти Библията. Нямаше да си произнесъл толкова много молитви и не само това - ти нямаше да бъдеш това кротко, отстъпчиво и добро дете, което си бил в резултат на изпратеното ти от Господа тежко страдание. И в заключение ще те запитам: ако имаше възможност да избираш, от ръцете на кого щеше да предпочетеш да получиш изцеление: от ръцете на Ванга или от ръцете на Господа, както се случи с тебе."
ПетърГеоргиев
Потребител
Мнения: 4
Регистриран на: нед мар 31, 2013 2:49 pm

Re: Вещиците

Мнениеот ПетърГеоргиев » ср май 01, 2013 12:46 pm

Зографе, благодаря за коментара! Макар и със закъснение, поради лична заангажираност, изказвам ти благодарности за коментара и съмишлието. Изцяло съм съгласен със приведените от теб примери и стихове. Според мен, написаното от теб е правилния възглед по темата.
Последна промяна от MacIlian на чет май 02, 2013 11:03 pm, променено общо 1 път.

Върни се в “нови категории и форуми”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта