АНТИХРИСТЪТ - белезите по които да го разпознаем

предложете нови секции към този форум
Ан Илиева
Потребител
Мнения: 27
Регистриран на: пон юни 01, 2015 4:03 am

АНТИХРИСТЪТ - белезите по които да го разпознаем

Мнениеот Ан Илиева » ср юни 03, 2015 1:00 am

"Ако знаеш признаците на антихриста, не ги помни за себе си, но щедро ги съобщавай на всички"- Св.Кирил Йерусалимски. Мили участници в този форум, като истински християни мисля, че е много важно да разпознаваме и да знаем повече за идването на този - който с лъже-учението си ще заблуди мнозина- антихриста! Много искам да знам кой период - преди неговото явяване, сме към днешно време ? Не зная може би никой не се интересува от това? Но ако случайно някой също като мен е търсил - своите догадки и отговори ще бъда признателна да ги споделите с мен и с другите - разбира се! Аз ще си позволя да ви напиша една Молитва за тези дни! Господи Иисусе Христе, Сине Божий, Ти Който идваш да съдиш живите и мъртвите, помилуй нас,грешните,прости ни грехопаденията, извършени през целия наш живот,и по какъвто начин Ти е угодно, скрий ни от лицето на антихриста в тайното убежище на Твоето спасение.
tedochristian
Потребител
Мнения: 23
Регистриран на: ср окт 22, 2014 2:48 pm

Re: АНТИХРИСТЪТ - белезите по които да го разпознаем

Мнениеот tedochristian » ср юни 03, 2015 2:33 pm

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4681953 Не знам колко е вярно това. Просто го четох и се сетих за него :) Някъде бях чел и за външните белези, но не мога да го намеря.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: АНТИХРИСТЪТ - белезите по които да го разпознаем

Мнениеот Next » ср юни 03, 2015 4:17 pm

Не може от един извор (съвременна леко жълта медия) да тече и жива и мъртва вода... :?:
Към такова нещо като съвременно пророчество априори се подхожда с резерви. На някои от съвременните (преди има-няма) светци приписват думи, които трудно "се връзват" с неоспоримите факти.

Който иска, взема дебелите томове на Пространните жития на Светиите и чете наред.
Но и там няма много.
Последните времена са настъпили, защото евреите са се върнали в земите си.
Началото на края ще е строителството на Соломоновия храм.
Другото е трезвеене, т.е. внимание над себе си. Пост и молитва съответно.

П.п. Каквото ще става, ще става...
Ан Илиева
Потребител
Мнения: 27
Регистриран на: пон юни 01, 2015 4:03 am

Re: АНТИХРИСТЪТ - белезите по които да го разпознаем

Мнениеот Ан Илиева » ср юни 03, 2015 4:30 pm

Tedochrisian, искрено ти благодаря за твоя отклик и за данните които ми пишеш....веднага ще потърся линка! От мен моите искрени добри пожелания към теб! :wave:
Ан Илиева
Потребител
Мнения: 27
Регистриран на: пон юни 01, 2015 4:03 am

Re: АНТИХРИСТЪТ - белезите по които да го разпознаем

Мнениеот Ан Илиева » ср юни 03, 2015 4:47 pm

Next, много мъдрост има в думите ти, благодаря ти от сърце! Наистина, каквото ще става ще става...на друго място бях писала че чувствам страдание в душата си защото светът загубва човешките духовни ценности и тази липса на състрадание към ближния ме изпълва с тъга! Бог бди над всички нас и просветлява душите и умовете ни! Ще се старая да постигна душевна хармония.....трудно...но ще се старая! Може би трябва повече да се съсредоточа в/у себе си /за духовно смирение/? :!:
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: АНТИХРИСТЪТ - белезите по които да го разпознаем

Мнениеот Next » ср юни 03, 2015 5:57 pm

ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: АНТИХРИСТЪТ - белезите по които да го разпознаем

Мнениеот ven4e » чет юни 04, 2015 12:07 pm

Преподобни Нил Мироточиви за печата на Антихриста

Ще настъпи страшен глад, а светът ще бъде обзет от ненаситно лакомство за ядене. В сравнение с това, което в сегашно време един човек изяжда, тогава ще изяжда седем пъти повече и не ще се насити. Великото бедствие ще настъпи повсеместно. Тогава алчните за богатство ще отворят своите алчни житници (богатството ще се изпразни, имуществото ще се изравни до началата за равенство за всички). Тогава златото ще се обезцени, ще стане като боклук на пътя. И тогава, по времето на това предсказано бедствие, Антихрист ще започне да подпечатва своите хора с печат, уж за това, че да ги спаси от бедствия чрез този знак. (Понеже само на тези, които имат печат, съгласно Апокалипсиса 13.7, ще се продава хляб).

Много хора ще умират по пътищата. Човеците ще станат като хищни птици, нахвърлящи се на мърша – лакомо ще излапват телата на умрелите. Но кои хора ще изяждат телата на мъртвите? Тези, които са подпечатани с печата на Антихриста. Християните, макар че на тях нито ще се подава хляб, заради това, че няма да имат на себе си печат, не ще започнат да ядат мъртъвци. Понеже, когато човек приеме този печат, неговото сърце ще стане още по-безчувствено и бидейки неспособно да понесе глад, човеците ще хванат труповете. И където и да се намират, като приседнат встрани на пътя, ще ги изяждат. А на печата ще бъде написано следното:

– „Аз съм твой.“
– „Да, ти си мой.“
– „Доброволно идвам, а не насилствено.“
– „И аз те приемам, поради твоето желание, а не насилствено.“

Тези четири изречения, тези надписи, ще бъдат по средата на тоя проклет печат. О, нещастен е онзи, който приеме този печат! Този проклет печат ще донесе велико бедствие на света...

А когато проклетото славолюбие види Енох и Илия, проповядващи и говорещи на хората – да не приемат печата на Антихриста – той ще заповяда да ги арестуват. А пък пророците ще убеждават хората да не приемат печата на Антихриста. Те ще казват, че който прояви търпение и не приеме печата на Антихриста, той ще се спаси и Бог непременно ще го приеме в рая, само заради това, че той не е приел печата. И всеки да има знамението на честния кръст, кръстейки се всеки час, понеже кръстното знамение освобождава човека от адските мъки; а печатът на Антихриста довежда човека в адската мъка. Ако и да жадувате и да искате ядене, но потърпете за малко време, и Бог, като види вашето търпение, ще ви изпрати помощ свише; вие ще оживотворите (дословно: ще се наситите на живот) с помощта на Бога Всевишни. Ако пък не проявите търпение, ще приемете печата на този нечестив цар, но после ще съжалявате за това.
Потребителски аватар
m.muladzhikova
Потребител
Мнения: 774
Регистриран на: пет яну 22, 2010 9:04 am

Re: АНТИХРИСТЪТ - белезите по които да го разпознаем

Мнениеот m.muladzhikova » пон сеп 28, 2015 2:25 pm

Венче, благодаря ти за постинга - чела съм тези разяснения и друг път, но пак настръхнах сега... Още в Стария завет / в "Левит" / Бог е открил как по степени ще накаже хората, които забравят за Него.
Нова
Потребител
Мнения: 142
Регистриран на: вт ное 16, 2010 12:22 am

Re: АНТИХРИСТЪТ - белезите по които да го разпознаем

Мнениеот Нова » ср окт 14, 2015 1:22 am

За съжаление не мога да посоча източник, но си спомням, че съм чела, че ще е млад, красив и ще бъде привлекателен по някакъв странен начин и за мъжете и за жените. От писанията знаем, че ще бъде горделив и надут. Чела съм, че ще бъде юдеин от Дановото коляно, но пак не мога да посоча източник. Това последното, обаче не виждам как може да ни послужи, след като много от юдеите са прикрити, като мюсюлмани- дюнмета или като християни- марани. За числото на името всички знаем, но е много неясно там как ще се изчислява.

Надявам си никой от нас да не се заблуди! Да ни даде Бог на всички всичко необходимо за спасение и да ни спаси! Амин!

А иначе си признавам чистосърдечно, че се страхувам. Не само заради белезите, но някак си чувствам, че времето напредва, а аз не се чувствам готова за това, което идва. Вместо да се радвам, съм унила и изплашена, сърцето ми не гори от любов към Бога, а е повечето обзето от страх и трепет. Господ да ми е на помощ, а също и на всички, които се чувстват така! Амин!
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: АНТИХРИСТЪТ - белезите по които да го разпознаем

Мнениеот Next » ср окт 14, 2015 8:43 am

Ако грешим по-малко и страхът ни ще е по-малък....

Както казват светите отци: Не е страшно да умреш, страшно е да умреш в грехове.
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: АНТИХРИСТЪТ - белезите по които да го разпознаем

Мнениеот Ника » нед окт 18, 2015 2:21 pm

Нещо, което ми прилича на заговор срещу българите. Медиите ни затъпяват окончателно. По сатанинския Биг Брадър цели два часа даваха, как възрастна жена - 60 годишната Кичка Бодурова, беше подлагана на системен тормоз и никой от групата не показа капка жалост, никой не направи стъпка на утеха към тази жена, която почти припадаше от плач. Според мен - това е с цел българина да бъде прост и да бъде изрод. Да тормози възрастните хора и да ги мачка, докато ги умори.
Целта на илюминатите е да унищожат 4-те подпорки, правещи човека добър.
Първата е семейството. Гейски бракове, омраза към възрастните.
Втората подпорка е образованието. Съвсем нагло се махат неудобни неща от предметите за изучаване и се въвеждат нови, сатанински. Обучение по секс и пр.
Третата подпорка е родолюбието. Погледнете, как медиите усърдно ни напомнят с повод и без, колко много помагат роднините в чужбина. Кому и защо е нужно това. За да изпъкнат едните и за да изпъкнат тези в чужбина и да се омаскарят тези в страната. По презумпция, всеки наш в чужбина е фея за роднините си и пример за доброта. А какви безобразия правят българи на българи в чужбина, незнайно защо се премълчава. Кражби, измами, некомпетентна помощ срещу заплащане, дори застрашаваща живота!
Защо все по често ни набиват в канчетата, по медиите, че българите от чужбина са пратили един камион пари на роднините в България. Това е стремеж, да промиват мозъците ни. Значи българите в чужбина са по-работни, защото вадят пари. Това не е така. Българите в България, също работят и търпят несправедливостите на държавата, а и стремеж да ни натирят навън от държавата, за да станем от добрите, според техните виждания. Второ - никой никога не е проверявал, откъде точно идват тези цифри и как ги изчислиха? Нима проверяват пощенските записи или банковите преводи или бюрата за записи???? Доста съмнително и намирисва на заговор срещу българите.
Безкръвната жертва, която вярващите българи, дават за родината си, за Бог е много по-ценна, от всякакво злато, сребро и финикийски знаци!
Всички търпим злобата на деня, това, че ни мамят отвсякъде по медиите, бюрокрацията, формата на власт - тук на почит е богатия, а бедния да умира.
И четвъртата е църквата. Здравата православна църква и вярващи са неудобни за антихриста. Затова все повече се говори за толерантност, за неназоваване на греховете, като грях.
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: АНТИХРИСТЪТ - белезите по които да го разпознаем

Мнениеот Ника » нед окт 18, 2015 7:56 pm

Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: АНТИХРИСТЪТ - белезите по които да го разпознаем

Мнениеот Ника » нед окт 18, 2015 8:01 pm

Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: АНТИХРИСТЪТ - белезите по които да го разпознаем

Мнениеот Ника » нед окт 18, 2015 8:03 pm


Върни се в “нови категории и форуми”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта