Една интересна книга за вярата

предложете нови секции към този форум
Миле
Потребител
Мнения: 66
Регистриран на: вт авг 15, 2006 10:57 pm

Една интересна книга за вярата

Мнениеот Миле » вт юли 03, 2007 1:27 pm

"50 Нобелови лауреати и други велики личости за вярата си в Бога" е книга която грабна моето внимание.Днес я видях за първи път и имам намерение да я купя.На сайта на книгата http://nobelisti.com може да откриете части от нея, които са изключително интересни.Една наистина интригуваща литература.

Ето книгата в онлайн книжарницата "Пингвините" : http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=19296

Ето цитати от нея :

„Ние хората сме в позицията на едно малко дете, което влиза в огромна библиотека, пълна с книги, написани на множество различни езици. Детето осъзнава, че някой трябва да е написал тези книги. Но то не знае как. То не разбира езиците, на които те са написани. Детето смътно се досеща, че има някакъв тайнствен ред, според който са подредени книгите, но то не знае какъв е този ред.

Според мен точно такова е отношението дори на най-интелигентното човешко същество спрямо Бога. Ние виждаме, че Вселената е чудесно подредена и че се подчинява на някакви закони, но само смътно разбираме тези закони. Нашите ограничени умове не могат да схванат тайнствената Сила, която движи космическите съзвездия.” (АЙНЩАЙН, цитиран в „Einstein: A Life” by Denis Brian, New York, John Wiley and Sons, 1996, с.186).

„Науката без религията е осакатена, религията без науката е сляпа.” (EINSTEIN 1967, 30).

"Вярата в Бога е необходима както за религията, така и за науката. В сферата на религията Бог стои в началото на всяко размишление, а в сферата на науката Той стои в края. За религията Бог представлява основата, а за науката Той е короната на всяко размишление, което е насочено към мирогледните философски въпроси.” (MAX PLANCK, „Religion und Naturwissenschaft”, Leipzig, Johann Ambrosius Barth Verlag, 1958, 27).

Върни се в “нови категории и форуми”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост