ПОМОЩ

предложете нови секции към този форум
krasi_serja
Потребител
Мнения: 1
Регистриран на: пон дек 10, 2007 4:02 pm

ПОМОЩ

Мнениеот krasi_serja » пон дек 10, 2007 4:09 pm

Здравейте! Знам че тука не е мястото но реших да използвам известни и посещаеми форуми като този за да направя един призив.
Гледахте ли филма на BBC за дома в Могилиново , кадето между четири стени живеят увредени физически и психически деца,забравени от България ...от всички...живеещи по-зле от това в концлагер? Това е най-потресаващият документален филм,който съм гледал през целия си живот! И да ,приятели,това се случва в България! През 21 век в страна-членка на ЕС! Според мене не може докато нашите депутати си гласуват увеличение на заплатите и искат да заменят уж старите си автомобили със по-нови (и много скъпи такива), в тези домове да разделят 2 кисели млека на 25 деца. Видяхте ли условията ,в които живеят и как неквалифициран персонал се грижи за тези деца. Трябва ли чуждестранна медия да заснеме филм за тези деца,за да се сети българската държава да се погрижи за тях?
Ето затова трябва някакси да поставим началото на промяната. Промяна към една по-нормална държава, с по-добри условия именно за такива деца. Нека направим нещо добро и ние в този живот, затова моля ви давайте савети КАК да се обединим и да действаме за да го няма това безхаберие на нашите управници.
Благодаря!!!
napetia
Потребител
Мнения: 9
Регистриран на: чет яну 10, 2008 10:08 am

Потресаващи кадри!

Мнениеот napetia » пет яну 11, 2008 12:24 pm

Аз също гледах този филм и мога да кажа че ми подейства потресаващо. В близките няколко дни все ми изникваха кадри от филма и се молех да не ме достига подобна участ. Не знам какво може да се направи...
Преди години започна изграждането на SOS Детски селища с приемни майки, идеята ми се стори чудесна, но можах да помогна само с една скромна сума и с много благопожелания за начинанието. До скоро получавах коледни картички от тях, но не знам как се развиват нещата там и ако наистина има подобрение в отношението и грижата към децата, би трябвало тази инициатива да се развива с пълна мощ.
prezvytera
Потребител
Мнения: 33
Регистриран на: ср дек 26, 2007 2:50 pm

Мнениеот prezvytera » пет яну 11, 2008 4:29 pm

Не съм гледала филма, но научих някои неща "от кухнята", от човек който работи като психолог и обучава персонала в подобни домове. Меко казано, филмът е провокация, без разбира се да отричам нещастието на тези деца. Първо, заснелите филма са се появили там без никакво официално разрешение от каквито и да е отговорни административни власти.
Този дом е определен за закриване именно поради ужасно лошите условия в него и децата е трябвало да бъдат настанени в други по-добре оборудвани домове. Та загрижените (за сензацията, може би?) англичани са предложили на персонала да направят филма, а в замяна да помогнат (чудно ми е как?) домът да не бъде закрит, за да не остане персоналът без работа. Те са прекарали в този дом доста дълго време ( аз разбрах за период от три месеца), но дали са помогнали с нещо?
Иначе съвсем не искам да омаловажавам проблема. Специализираните институции в България за тези тъй нещастни Божии ангелчета едва-що прохождат по отношение на начина на полагане на добри, целенасочени и ползотворни грижи за тях. Вярно е, че финансирането на домовете от всякакъв тип никога не е докрай добро. Вярно е, че те са проблем и отговорност не само на държавата, но и на нас, хората, имали щастието да не се окажем в тяхното положение.
Но не мислите ли, че точно с тези деца не бива да се спекулира? На техния гръб журналисти да си вдигат рейтинга, обещавайки чудеса и сътворявайки сензация? И трябват ли ни такива филми, за да си спомним за мъката, която изобилства в този свят?
Нека не мислим кампанийно.
_Christian_
Потребител
Мнения: 28
Регистриран на: съб дек 08, 2007 3:02 pm

Мнениеот _Christian_ » пет яну 11, 2008 4:38 pm

Именно заради това филма не е провокация - защото са се появили изненадващо и не са им дали възможност да замажат мизерията , доколкото може да се замаже де , но поне ако бяха известени предварително щяха да се приготвят и тогава никой нямаше да види реалността !
prezvytera
Потребител
Мнения: 33
Регистриран на: ср дек 26, 2007 2:50 pm

Мнениеот prezvytera » пет яну 11, 2008 10:25 pm

Мисля, че не ме разбрахте, нещата във филма са пресилени. Повтарям, не съм го гледала, каза ми го човек, който е бил в този дом по служба и е изключително възмутен от филма.
Пък и никой не може просто да влезе и да снима в един дом - има си установен административен ред. У вас така ли влизат телевизионни екипи? И каква е гаранцията, че репортажът е достоверен?
Единственото, което може и трябва да се направи в случая, е домът наистина да бъде закрит. В България има и добри места за тези деца. Е, разбира се, ако почнем като западняците да ги осиновяваме, няма да има нужда от домове.
gaitan vejdu
Потребител
Мнения: 700
Регистриран на: чет окт 06, 2005 8:25 am

Мнениеот gaitan vejdu » съб яну 12, 2008 7:21 am

prezvytera написа:Мисля, че не ме разбрахте, нещата във филма са пресилени.


Приветско, prezvytera!

Виж сега, аз напр. те разбрах прекрасно и съм съм съгласен с теб на 100 процента, но разбирам неразбирането на други хора.

Просто, кадрите са толко` брутално грозни, че заслепяват чувството ни за справедливост и мярка.

Исках само да те поздравя и да знаеш че не си сама във виждането си. :D
hiphopsusel
Потребител
Мнения: 1053
Регистриран на: чет фев 08, 2007 12:45 am

Мнениеот hiphopsusel » пет яну 18, 2008 7:53 pm

ужас.Ами то ние обаче нищо абсолютно нищо не можеме да направим.Нищичко.

Върни се в “нови категории и форуми”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта