Православния национализъм е най-големият им кошмар
Re: Православния национализъм е най-големият им кошмар
Мишо, чета ти глупостите и си отговарям защо живеем на половината си територия. ВМРО е сравнително късно наименование на организацията. Известно е само с това, че е провалило всички възможности за обеденинение на македонските българи със "Стара България", както са я наричали тогава. Няма по вредителска и антибългарска организация в нашата история.
Освен това този сайт е православен. Тук не съжаляваме, че няма достатъчно избити леви педали, поне аз. И не смятам, че ще се чуствам по-добър българин, ако избивам други бълтари, макар и леви педали. Няма по голям противник от мен на евангелизма, като сигурен път към ада, но щом Випаз, Тодор, Акте и други знайни и незнайни мазохисти са решили да прекарат вечноста в ада, това си е тяхна работа. Тук на земята аз няма да позволя никой да ги тормози, защото съм християнин.
Дано Бог ти прости.
Освен това този сайт е православен. Тук не съжаляваме, че няма достатъчно избити леви педали, поне аз. И не смятам, че ще се чуствам по-добър българин, ако избивам други бълтари, макар и леви педали. Няма по голям противник от мен на евангелизма, като сигурен път към ада, но щом Випаз, Тодор, Акте и други знайни и незнайни мазохисти са решили да прекарат вечноста в ада, това си е тяхна работа. Тук на земята аз няма да позволя никой да ги тормози, защото съм християнин.
Дано Бог ти прости.
:clap: Аз мислех, че "християните" се държат грубо само с "атеистите-простаци", но очевидно го правят и с най-"ближните" си - помежду си. :clap:
Имам си моето момче, имам си. И точно защото добре познавам историята го казвам. ВМРО провали всички усилия на българските правителства за обединение. Параноичното желание на лидерите й точно те да водят бащина дружина съсипа всички шансове на България. Отиди в Македония и кажи какъв добър човек е Иван Михаилов и ще те убият с камъни. Затова вземи и си чети историята.
Няма как сърбо-комунистите и македонистите с промити мозъци в бившата югославска република Македония да обичат великия българин и водач на ВМРО Иван Михайлов. Точно в Македония съм ходил и имам познати от Охрид, които обичат Иван Михайлов и са чисти стопроцентови българи, по-големи патриоти от много тукашни. Така че глупостите, които драскаш имат общо само с измислената от Коминтерна простотия наречена "македонизъм". Македонска нация и език не са съществували никога. Ти май си голям фен точно на тая антибългарска коминтерновска измишльотина - македонизма. Гледай в Македония българите теб да не пребият с камъни ако им разправяш подобни простотии. А това, че нямаш хабер от история го виждат всички.
И какво постигнаха ВМРО и великият българин Иван Михаилов? Въпросът ми е риторичен, защото отговорът е известен - 7% от Македония е в България.
Въпросът за македонска нация и македонски език е сложен към днешна дата също с големият принос на ВМРО за това.
Въпросът за македонска нация и македонски език е сложен към днешна дата също с големият принос на ВМРО за това.
През 1941 г. Вардарска Македония беше върната към Майка България. ВМРО е чисто българска организация и няма никаква вина, че след комунистическия преврат през 1944 г. по заповед на сатрапа Сталин огромна част от географската област Македония беше откъсната от Родината ни и подарена на титовите комунисти от т.нар. Югославия. Това, мисля, се учи в прогимназията.
Личи си, че с историята си напълно скаран. Не намирам смисъл за никакъв диалог защото пишеш пълни смешки и си абсолютно незапознат и неадекватен към фактите.
Личи си, че с историята си напълно скаран. Не намирам смисъл за никакъв диалог защото пишеш пълни смешки и си абсолютно незапознат и неадекватен към фактите.
Беше върната, силно казано, защото статутът й е бил неуреден между България и Германия. Върната е 7 години след като не комунистите, а българското правителство забрани ВМРО. И защото стана дума за комунистите отиди в сградата на Пиротска 5 и питай защо там е портрета на комуниста Методи Шаторов. И дали по това време съпротивата срещу сърбо-македонската клика се е водила от ВМРО или от българските комунисти. И дали македонските комунисти са наричали Ванче Михаилов "великобългарски шовинист" или са казали на Сталин, че няма да водят претовори с Георги Димитров, защото е същият великобългарски шовинист като Васил Коларов.
За съжаление действията на ВМРО, особено след Първата световна война могат да се отнесат само в графа "вредителство срещу българските национални интереси".
Междувпрочем горе писах "сградата на Пиротска 5", а не "сградата на ВМРО". Та ще ти разкажа малко от историята. Когато избиванията на бъгари от ВМРО дотягат на правителството и то забранява организацията конфискува и имотите на ВМРО/всъщност те не са точно на ВМРО, а на различни организации/. Злите комунисти възстановяват Съюза на македонските дружества и с постановление на Народното събрание му връщат всички имоти, мисля че 1954 г. Дружествата стават член на ОФ. След 10 ноември тези имати след много съдебни машинации станаха собственост на ВМРО-СМД/съюз на македонските дружества/, което име след като се използва за да се представи като правоприемник отпадна. След което, с нови машинации, имотите собственост на ВМРО станаха частна собственост на членовете на управителният съвет, чрез фондация ВМРО. Така бе продължена тръдицията на организацията основно да се ползва за лично обогатяване.
А за Иван Михаилов. Комунистите винаги го държаха като резервна карта срещу Югославия и винаги бяха в добри отношения с него. Те не го споменаваха, той ги критикуваше умерено, говореше се, че те му превеждали и пари, но не съм им светил. Това, което знам от негови лични приятели и саратници е, че няколко пъти заедно с нашата делегация са чествали денят на св.св. Кирил и Методи в Рим.
И ще те светна още нещо, моето момче, за да не ми досаждаш повече с историята и особено тази на ВМРО, единствената книга на Иван Михаилов/рецензията на Кр.Каракачанов, сегашният ръководител на ВМРО/ е издадено от моя фирма и то много отдавна. Затова слушай като ти говоря, за да не си губиш времето с недостойни хора.
За съжаление действията на ВМРО, особено след Първата световна война могат да се отнесат само в графа "вредителство срещу българските национални интереси".
Междувпрочем горе писах "сградата на Пиротска 5", а не "сградата на ВМРО". Та ще ти разкажа малко от историята. Когато избиванията на бъгари от ВМРО дотягат на правителството и то забранява организацията конфискува и имотите на ВМРО/всъщност те не са точно на ВМРО, а на различни организации/. Злите комунисти възстановяват Съюза на македонските дружества и с постановление на Народното събрание му връщат всички имоти, мисля че 1954 г. Дружествата стават член на ОФ. След 10 ноември тези имати след много съдебни машинации станаха собственост на ВМРО-СМД/съюз на македонските дружества/, което име след като се използва за да се представи като правоприемник отпадна. След което, с нови машинации, имотите собственост на ВМРО станаха частна собственост на членовете на управителният съвет, чрез фондация ВМРО. Така бе продължена тръдицията на организацията основно да се ползва за лично обогатяване.
А за Иван Михаилов. Комунистите винаги го държаха като резервна карта срещу Югославия и винаги бяха в добри отношения с него. Те не го споменаваха, той ги критикуваше умерено, говореше се, че те му превеждали и пари, но не съм им светил. Това, което знам от негови лични приятели и саратници е, че няколко пъти заедно с нашата делегация са чествали денят на св.св. Кирил и Методи в Рим.
И ще те светна още нещо, моето момче, за да не ми досаждаш повече с историята и особено тази на ВМРО, единствената книга на Иван Михаилов/рецензията на Кр.Каракачанов, сегашният ръководител на ВМРО/ е издадено от моя фирма и то много отдавна. Затова слушай като ти говоря, за да не си губиш времето с недостойни хора.
Сегашното "ВМРО" няма нищо общо с ВМРО на Иван Михойлов. Абсолютно нищо общо няма. Тия вземаха само марката, за да се възползват от тази славна организация. Все пак не може агентът от ДС с агентурния псевдоним "Иван" да мине за националист и да води такава организация. Няма как да стане.
Превратаджийското правителство на Кимон Георгиев забранява не само ВМРО (която не е партия), а и всички партии. Така че не виждам какво има да говорим по тоя въпрос.
ВМРО през цялата си история до 1990 г. е защитавала единствено българските интереси и за това беше трън в очите на комунистите и с разколници федералисти се опитаха да го разбият, но не успяха. Говориш за някакво сегашно "ВМРО". Ами това е абсолютно казионна история. Това не е ВМРО.
Относно Иван Михайлов - ами комунистите го мразиха до дъното на душата си, а и той добре се справяше с агентите им от сорта на Димо Хаджидимов, Наум Томалевски и прочие. Аз също знам някои хора, не е редно тук да казвам кои и какви, така че тия приказки, дето ги пишеш за Ванчо Михайлов са си твои лични интерпретации и нямат нищо общо с истината. Просто не са верни. Чиста лъжа е това и според мен се се гаври с паметта на този голям български ревоюционер.
Не те знам каква книга си издавал и не ме вълнува. Знам обаче "Спомените" на Иван Михайлов, а те са най-показателни, нали. Но мисля, че никой не възприема това сегашното "ВМРО" за някакво ВМРО. Това го казвам, защото ми се струва, че си ме разбрал погрешно.
Превратаджийското правителство на Кимон Георгиев забранява не само ВМРО (която не е партия), а и всички партии. Така че не виждам какво има да говорим по тоя въпрос.
ВМРО през цялата си история до 1990 г. е защитавала единствено българските интереси и за това беше трън в очите на комунистите и с разколници федералисти се опитаха да го разбият, но не успяха. Говориш за някакво сегашно "ВМРО". Ами това е абсолютно казионна история. Това не е ВМРО.
Относно Иван Михайлов - ами комунистите го мразиха до дъното на душата си, а и той добре се справяше с агентите им от сорта на Димо Хаджидимов, Наум Томалевски и прочие. Аз също знам някои хора, не е редно тук да казвам кои и какви, така че тия приказки, дето ги пишеш за Ванчо Михайлов са си твои лични интерпретации и нямат нищо общо с истината. Просто не са верни. Чиста лъжа е това и според мен се се гаври с паметта на този голям български ревоюционер.
Не те знам каква книга си издавал и не ме вълнува. Знам обаче "Спомените" на Иван Михайлов, а те са най-показателни, нали. Но мисля, че никой не възприема това сегашното "ВМРО" за някакво ВМРО. Това го казвам, защото ми се струва, че си ме разбрал погрешно.
Понеже коментирате личността на Ванчo Михайлов, ви предлагам да чуете интересните неща, които той казва в това интервю малко след промените в България, когато е вече 90 и няколко годишен.
http://www.youtube.com/watch?v=gOo_4tlsffI
http://www.youtube.com/watch?v=edyC1QvIbxE
За 20-на минути казва доста интересни неща. Съветвам всички родолюбци да го изслушат.
http://www.youtube.com/watch?v=gOo_4tlsffI
http://www.youtube.com/watch?v=edyC1QvIbxE
За 20-на минути казва доста интересни неща. Съветвам всички родолюбци да го изслушат.
Бог да го прости Ванчо Михайлов! Един велик българин и голям националист.
Поклон пред светлата му памет!
Жалко, че днес няма такива като него...
Поклон пред светлата му памет!
Жалко, че днес няма такива като него...
.
Обесването на Васил Левски
О, майко моя, родино мила,
защо тъй жално, тъй милно плачеш?
Гарване, и ти птицо проклета,
на чий гроб там тъй грозно грачеш?
Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,