Светия Дух

вашите въпроси, мнения и препоръки към портала
scrupus
Потребител
Мнения: 114
Регистриран на: вт юни 27, 2006 8:20 am

Мнениеот scrupus » пон авг 28, 2006 10:05 pm

Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Мнениеот aktex » пон авг 28, 2006 10:25 pm

Присъствието на Бог беше толкова богато, че той погледна нагоре и видя Божията Слава. Има място във вашето общение, където помазанието ще е толкова дълбоко върху вас и присъствието на Бог толкова близко, толкова интимни ще бъдете със Святия Дух, че ще можете да погледнете нагоре и във видение да видите Бог. Стефан беше толкова близко до Духа, че дори имаше емоциите на Духа, когато каза: Не им считай този грях! Това е невъзможно да се каже, когато хвърлят камъни върху вас. Нека да видя колко от вас, когато ви замерят с камъни, ще кажете това? Ще кажете: Господи, убий ги, унищожи ги, съди ги! Но Стефан каза: Не им считай този грях! Това е Святият Дух в него. Какво уникално общение имаше той с Духа, за да каже това!
Нека продължаваме да обръщаме, Деяния 8:29.Погледнете 29 стих, колко реален беше Святия Дух в техния живот! Няма да ви дам всичко, но искам да ви дам само най-важните неща. Прескачам някои стихове, но се опитвам да ви кажа колко важен е бил Святия Дух в техния живот, 29 стих: А Духът каза на Филип Кой го каза на Филип? Приближи се и придружи тази колесница и Филип не просто вървеше, а се завтече. Вижте сега 4 стих на 9 глава: Апостол Павел Го срещна по пътя за Дамаск и падна на земята и чу глас, който му каза: Савле, Савле, защо Ме гониш? В шести стих какво стана? И той какво направи? Силата на Святия Дух беше върху него и той трепереше. Той се срещна със Святия Дух по пътя за Дамаск. Изправи се лице в лице със Силата на Бог. Това е силата на Духа във вас. Погледнете 31 стих на 9 глава! Учениците бяха толкова близко до Него, толкова близко! И толкова се бяха запознали с Него, че се казва: И тъй по цяла Юдея, Галилея и Самария църквата имаше мир и се назидаваше и като ходеше в страх от Господа и в утехата на Светия Дух, се умножаваше.” Хора, има място, където Духът трябва да стане толкова Реален за вас, че Той ще дойде за цялата църква. Той е Този, Който прави тази болка, която чувствате да се махне - Той е Този, който я маха и дори да не я усещате вече, Той е Този, Който премахва скръбта ви. Погледнете колко беше включен Той в живота на Петър.
Деяния 10:19, прочетете го с мен: И докато Петър още размишляваше за видението, Духът му каза: Ето, трима човека те търсят - продължавайте да четете: Стани, слез и иди с тях и никак не се съмнявай, защото Аз Съм ги изпратил.” Моля повторете последното: Защото Аз Съм ги изпратил… Отново: Защото Аз Съм ги изпратил. Сега, нека да ви покажа нещо! Преди това четем, че ангелът каза на Корнилий: Господ ме е изпратил, Бог видя твоите молитви, твоите давания, така че иди и прати да извикат Петър. Господ беше пратил ангела. Святият Дух каза: Аз Съм го изпратил. Така че Кого слушаше ангела? Кой беше пратил ангела? Точно така. Хора, колко от вас виждат това в нова светлина? Кажете Амин. Той каза: Аз Съм го изпратил.
Той е Духът, Който работи на земята. Хора, всичко, което става тук на земята, Кой го прави? Получихте го! Нека да продължим 44 стих на 10 глава: Докато Петър още говореше тези думи, Светият Дух слезе на всички, които чуха словото. Чуха какво? Колко от вас искат Святият Дух да слезе върху вас? Ами, тогава чуйте Словото!
Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Мнениеот aktex » пон сеп 04, 2006 12:39 am

Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Мнениеот aktex » пон сеп 04, 2006 12:52 am

Деяния 11:28 - толкова беше близо Духът в ранната църква, че Той дори откриваше бъдещето: И един от които на име Агав, стана и обяви чрез Духа, че щеше да настане голям глад по цялата вселена; какъвто и настана в дните на Клавдия. Толкова беше близо Духа в техния всекидневен живот, че Той им откри глад, който щеше да дойде и ги осигури с храна предварително. Слушате ли ме? Колко от вас искат да живеят този вид живот, където Бог ще показва на църквата Си какво ще се случи предварително - неща, които ще се случат на земята? Нека да продължим!
Деяния 13:2 - И те, като служеха на Господ и постеха. Сега, четете с мен: И Святият Дух каза: Отделете Ми Варнава и Савла за работата, на която Съм ги призовал. Кой ги е призовал? Кой призовава в служение? Аз си мислех, че е Бог Отец. Бог Отец даде работата на Кой? Получихте го. Сега нека да видим 4 стих. Четете с мен първата част: И така те, изпратени от Святия Дух…
Четете с мен 9-ти стих: Но Савел, който се наричаше и Павел, изпълнен със Святия Дух, се вгледа в него… Ето, още един поглед! И каза: О, ти пълен с всякакви лукавщини и с всякакво коварство, сине дяволски, враже на всичко, което е право, няма ли да престанеш да извращаваш правите пътища на Господа? И сега, ето, Господната ръка е върху тебе и ти ще ослепееш… Хора, осъзнавате ли какво Бог ни показва?
Петдесет и втори стих на 13 глава: Учениците… нека всички да го прочетем заедно: А учениците се изпълниха с радост и със Святия Дух. Той е навсякъде по Словото! Двайсет и осми стих на 15 глава,Двайсет и осми стих - те пишеха писмо, вземаха решение. Кой го написа? Кой взе решението? Защото се видя добре на Святия Дух и на нас да не ви се налага никоя друга тегота, освен тези необходими неща… Той беше толкова свързан с живота им!
шести стих на 16 глава:И апостолите преминаха Фригийската и Галатийската земя, като им се забрани от Святия Дух да проповядват Словото в Азия… Учудващо е как Святият Дух им забрани. Защо? Защото Азия все още не беше готова за Евангелието.
Хора, как ние жадуваме и гладуваме за Бог - да бъдем водени от Него, да се свържем и да се запознаем с Него! Исус беше роден от Духа, беше помазан от Духа, получи пълнотата на Духа, беше воден от Духа, беше учен от Духа, гонеше демони чрез Духа, изцеляваше чрез Духа, беше възкресен от Духа, даде заповеди чрез Духа, изпълни ни със сила и управлява църквата Си чрез Духа. И ако Исус се нуждаеше от Него, колко повече ние?
Нека издигнем ръце към Бог и да се молим.
Да познавате Бог по личен начин, да познавате Святия Дух и всекидневно да развивате общението си с Него - всичко започва с това да разпознаете греховете си и да познаете Христос като ваш личен Спасител. Помолете се: Господи, прости ми! Вземи живота ми! Изпълни ме с Духа Си, в Името на Исус. Амин.
Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Мнениеот aktex » пон сеп 04, 2006 12:01 pm

Вижте разликата между двете думи - надвивам и побеждавам. Когато вие побеждавате, вие печелите битката. Когато надвивате, вие само чистите нещата, които са останали след битката.Думата за надвивам тук означава, че врагът вече си е заминал, т. е. територията е отворена и няма никой, който да подържа фронта, няма опозиция. Забележете това, Исус каза: Аз ще построя църквата Си и портите на ада няма да надвият. Защо? Защото вече е спечелил, победил. Така, че в Откровение се казва: ние сме го победили чрез кръвта, а ангелите са го надвили. Ето къде са добрите новини! Всеки път, когато положите кръвта, вие давате сили на ангелите. Знаехте ли това? Ще кажеш: Какво? Какво? Не сте ли чели в Псалми, където се казва: Вие всички ангели, хвърлете го, които се изпълвате със сила, които сте мощни със сила. Знаете ли, че има ангели, които стават слаби, когато вие не се молите и се изпълват със сила, когато вие се молите? Ще кажеш: Какво? Знаете ли защо трябва да се молите? Когато се молите, давате сила на Небето. Спомняте ли си Данаил? Той се молеше и даде сила на ангелите да спечелят битката между началствата и властите на Персия. Всеки път, когато се моля, кажете, аз давам сила на Небето. Всеки път, когато прилагам кръвта, аз давам сила на ангелите.
Третият ключ за помазанието е третото нещо, което е след жертвеният олтар, това е умивалникът, т. е. имате портата - Исус, имате кръвта, или жертвения олтар и след това имате умивалника. Там свещениците си миеха ръцете и краката и това говори за Словото. Така че ключ номер едно за помазанието е Исус, втори ключ - кръвта Му, трети ключ - Словото Му. Без Словото никога няма да получите помазанието. Сега, във Второзаконие 32 глава.13 стих,мисля, където се казва, че той извлече миро от канарата. О, умът ми действа днес, този е.Значи, във Второзаконие 32:13 се казва, че маслото излиза от канарата - това е Словото. Виж Йов 29:6 и ми кажи дали това е стиха. Трябва да се казва: Когато измих стъпките си с масло, скалата изля за мен реки от дървено масло, това ли е? Да. Словото е канарата и тук се казва - в Йов 29:6, че когато измиеш стъпките си с масло, с други думи, когато стъпките ти са повлияни от богатството на Словото. Какво е маслото? Ако млякото е Словото, маслото е богатството на маслото - на Словото. Тогава той казва: Когато измих стъпките си с масло, или с богатството на Словото, скалата изля за мене реки от дървено масло.
Това не е ли чудесно? Ако искате реки от дървено масло, измийте краката си, или бъдете повлияни, чрез богатството на Словото. Добре, Словото е третия ключ. Четвърти ключ, бързо минаваме. Минавате през умивалника и се изправяте срещу едно нещо, което изглежда като врата, минавате през тази врата и влизате в шатрата и първото нещо, което ще видите е един свещник, светилник. Ето къде са ключовете: Исус - първият, кръвта - вторият, Словото - третият и светлината в святото място е четвъртия ключ. Какво е това? Всеки път, когато видите светилника в Библията, това е символ за знание, откровение от Словото. Така че откровението от Словото е ключ към помазанието. Гледайте сега, Исус ви води към кръвта, кръвта ви води към Словото, Словото ви води към откровение. Всеки път когато четете Словото, получавате откровение, нали? СеСега, след като видите светлината, която е от светилника, поглеждате в стаята и виждате присъствени хлябове, които са поръсени с ливан, специален аромат е това, за да могат да издържат. Сега, този аромат - ливан, има прекрасен мирис, но горчив вкус. И какво е това? Това е символ на Словото, но той има горчив вкус. Те го слагаха върху хляба, върху Словото, но когато опитате Словото, то е горчиво, защото това е символ за гонение. Исус каза: Когато Словото влезе, то ще доведе гонения. Това е петият ключ към помазанието. Никога няма да имате помазанието, освен ако нямате гонения. Трябва да платите цена за помазанието. Ще познават името ви, ще мислят, че сте луд, ще бъдете наричани с всякакви имена под небето. О. К.?
Виждате ли, след откровението на Словото носи гонение. Това е всичко в тези неща: портата със синьото, бялото, моравото и червеното. Исус - пълнотата Му, олтарът, жертвеникът, умивалникът, Словото Му, след това е светлината на святото място - откровението, хлябът, присъствения хляб, който има аромат. Той има прекрасен мирис - Словото, но когато започвате да го опитвате има горчив вкус - гонение. Виждате ли, в Библията винаги... Нека да ви кажа нещо за Библията! Никога няма да имате гонение преди да го изядете. Веднъж когато погледнете към хляба и го помиришете: М-м-м, прекрасно! Толкова е прекрасна Библията! Започнете да я живеете обаче и става горчива. О, да вярвам в Библията. О-о, да чудесна Библия, чудесна книга. Това е да помиришете само, но когато започнете да я ядете, ще започнат да ви казват различни неща срещу вас. След това има още едно нещо в святото място и това е там, където слагаха тамяна. Имаше едно място, пълно с дим. Всичко което виждате беше само малко светлина от светилника и тамян, и този тамян се издигаше. Можете ли да си представите как е изглеждало вътре? Свещениците ходеха вътре и всичко, което виждаха беше дим. Тамяна, какво е това - поклонението. Поклонението!
Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Мнениеот aktex » пет сеп 08, 2006 12:16 am

scrupus
Потребител
Мнения: 114
Регистриран на: вт юни 27, 2006 8:20 am

Мнениеот scrupus » пет сеп 08, 2006 12:47 am

иконом Силвестър
Потребител
Мнения: 15
Регистриран на: ср сеп 06, 2006 5:25 am

Мнениеот иконом Силвестър » пет сеп 08, 2006 10:47 pm

Понеже късно се включвам ми дойде на нагорнище да изчета всичките ти обучителни и ограмотителни изявления - осем страници :shock: :shock: :shock: , ама на, сколасах :lol: :lol: :lol:

Малко останах разочарован, момиче, да ти кажа аз. Това, което си писала е едно към едно учението на неопетдесетните групи.
Защо не правиш, както по другите теми: говори от твое име и с твои думи - това, дето го изчеееееееееееееетох :D е оборимо част по част, но ти не си му автор - следователно няма да си добър негов защитник. Иначе добре си се потрудила :) Представям си, ако си ги набирала сама...

Аз със сигурност ще съм чест посетител на това твое местенце във форума и искам да допринеса малко с една забележка (ако си забелязала скоро ще ме обявят за цар на забележките и критиката :lol: :lol: )

Доколкото разбрах се намираш някъде извън България. Предполагам, че ползваш английски...
Знаеш ли защо пишем Иисус с две И-та? Разбира се, не е от желанието да се правим на интересни. Те и англоговорящите го пишат с две И-та

JESUS - Е е буквата ИТА (или ЕТА), първата е ЙОТА. Според мен трябва да разчупиш границите, които си поставила сама на себе си, като си посещавала петдесетническа формация в България, където наричат Иисус - Исус. В цял свят изписват правилно името му. Единствено в България протестантски настроените вярващи го пишат неправилно.
Това е нещо дребно, но се набива на очи. А ти изглеждаш на човек, който не харесва закостенели и неправилни схващания :wink: :wink:

Хайде, ако не си се обидила ти обещавам да се поразходим из Свещеното Писание да търсим истината. :lol: :lol: :lol:
Дописане!
Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Мнениеот aktex » нед сеп 10, 2006 12:11 am

Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Мнениеот aktex » пет сеп 22, 2006 11:57 am

Трябва да имате смелост, дързост. Казах трябва да имате дързост.Исус винаги ще те доведе до кръвта, до кръста. Кръвта винаги ще те доведе до Словото. Ако отидете до кръста какво ще видите? Словото. Словото винаги ще ви доведе до откровение. Откровението винаги ще ви доведе до преследване, гонение. Преследването, гонението винаги ще ви доведе до поклонение и поклонението ви прави смели.Хайде, молете се в Святия Дух, хора на Бог. Молете се в Духа, Бог ще се задвижи в този дом (тялото е храм на Святия Дух) по уникален начин.
Господи, ние искаме помазанието върху нашия живот. Вдъхни на мен Дъха на Живота! Слава да бъде на Твоето име!Хора, нека да ви кажа нещо. Всеки човек в който иска ще получи помазанието. Искате ли го? Ще ви кажа, изумена съм от многото хора които искат да приемат помазанието, а си мислих , че няма такива вече. Те са много по-гладни, отколкото си мислех...

Разбиране на помазанието

Йоан 4:7-24 Идва една самарянка да си начерпи вода. Исус й каза: Дай Ми да пия. Защото учениците Му бяха отишли в града да купят храна. Самарянката му каза: Как Ти, Който си юдеин, искаш вода от мене, която съм самарянка? Защото юдеите не се сношават със самаряните. Исус в отговор й каза: Ако би знаела Божия дар и Кой е Онзи, Който ти казва: Дай Ми да пия, ти би поискала от Него и Той би ти дал жива вода. Казва Му жената: Господине, нито почерпало имаш и кладенецът е дълбок; тогава отгде имаш живата вода?Нима си по-голям от баща ни Яков, който ни е дал кладенеца, и сам той е пил от него, и децата му, и добитъкът му? Исус в отговор й каза: Всеки, който пие от тая вода, пак ще ожаднее, а който пие от водата, която Аз ще му дам, няма да ожаднее до века, но водата, която ще му дам, ще стане в него извор на вода, която извира за вечен живот. Жената Му каза: Господине, дай ми тази вода, за да не ожаднявам нито да извървявам толкова път до тук да изваждам. Казва й Исус: Иди, повикай мъжа си и ела тук. В отговор жената Му каза: Нямам мъж. Каза й Исус: Право каза, че нямаш мъж, защото петима мъже си водила и този, който сега имаш, не ти е мъж. Това си право казала. Казва Му жената: Господине, виждам, че Ти си пророк. Нашите бащи в този хълм са се покланяли, а вие казвате, че в Ерусалим е мястото, където трябва да се покланяме. Казва й Исус: Жено вярвай Ми, че идва час, когато нито само в този хълм, нито в Ерусалим ще се покланяте на Отца. Вие се покланяте на онова, което не знаете; ние се покланяме на онова, което знаем, защото спасението е от юдеите. Но идва час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отец с дух и истина, защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. Бог е дух и онези, които Му се покланят, с дух и истина трябва да Му се покланят. Има няколко неща, които трябва да ви кажа. Говорим за това как да станем достъпни за помазанието.
Ако искате Бог да ви използва, ако искате свръхестественото да тече през вашия дух, трябва да разберете определени неща, които Исус е дал в тази глава.
Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Мнениеот aktex » чет сеп 28, 2006 11:59 pm

Първо, ако погледнете отново 7 стих, една жена дойде, за да почерпи вода. За какво дойде тя? Да почерпи вода. Водата винаги говори за Словото и за Духа. Второ, тази жена каза нещо на Исус за кладенеца, за водата, и Исус й каза: Ако ти ме беше помолила, Аз не само щях да ти дам вода, но щях да ти я дам Жива. Това прибавя едно уникално, славно откровение. Водата говори за Словото и за Духа. Живата вода говори за Словото и Духа в настоящето. Жива. Не факт на миналото, а Жива вода. Живо, всекидневно преживяване, което ние можем да получим - Живото Слово на Бог не като напечатана книга, но Живо. Виждате ли, буквата убива, но Духът дава живот, казва Библията. Словото на Бог може да идва във вашия живот всекидневно със сила, с помазание и много повече. Исус обеща на тази жена не само кръщение, не просто откровение върху Словото, Той обеща Себе Си на нея. Живата вода е Исус - Исус в пълнота и ходенето в Духа. По-късно тази жена започна да променя предмета и каза: Аз разбирам, че Ти си пророк. Тя промени предмета от вода към поклонение и това не е случайно. Виждате ли, всичко в Словото на Бог е там чрез Святия Дух. Всеки въпрос, всяко твърдение, независимо дали учениците го казват, или някоя жена - каквото и да е това твърдение, то е там чрез водителството на Святия Дух. Тази жена промени предмета от вода към поклонение. Исус последва това, естествено. От вода към поклонение. Поклонение! Никой не може да се поклони, повтарям - никой не може да се поклони, докато първо не се е напил с вода. Интересно е, че Той говори за кладенеца, за водата, за Живата вода и това нещо включва нас за поклонение. Това ни казва Словото на Бог. Осъзнавате ли, че никой мъж, или жена не могат да преживеят духовно поклонение, истинско поклонение, видът поклонение, който Бог търси, докато тези хора не получат чаша от този кладенец? Кой е кладенецът? Кладенецът е Словото на Живия Бог и ходенето в Духа. В момента, в който Словото изпълни вашия живот по начин, по който се случва в настоящето - сега, говоря за настоящо изпълване, сегашно ядене на Словото, в сегашно време. От вашия вътрешен човек започват да текат Живи, Живи води и живо поклонение. Моля, обърнете с мен на Исая 43 глава. Нека да погледнем 21 стих. Колко от вас искат да се покланят на Бог по начина, по който Той иска вие да се покланяте? Кажете Амин. Добре, обърнете на Исая 43:21, ще го прочетем съвсем скоро, но преди да го направим, бих искал да споделя нещо много важно с вас. Има нещо, което ме учудваше, вълнуваше, озадачаваше и ми трябваха години да го разбера. Когато присъствах на събранията на Кетрин Кулман, нещо се случваше без да има дори и един път, когато да не се е случвало. След известно време аз ходех там и чаках това да се случи. Вие влизате в залата и чакате тя да дойде. Седите в събранието и чакате тя да излезе. Понякога се чакаше часове. И когато тази жена излезе на сцената, не само, че присъствието на Бог слизаше чрез нея и мястото ставаше наелектризирано с Божията сила, но нещо се случваше с личността на хората, които стоят в залата. Хиляди хора ще ви кажат, че се е случило същото нещо с тях, което аз преживявах. В момента, в който тази жена влезе в залата, някак си изведнъж цялото ви същество иска да се покланя на Бог. И вие започвате да се покланяте с такава сила, с такъв интензитет и красота, а само пет минути преди това всъщност не сте имали никакво желание да правите това. Вие с други думи сте били в плътта, ако мога да се изразя така. Пет минути след това жената влиза там и мястото е заредено с електрическо присъствие, и вътре във вас вие се покланяте на Бог по начин, по който не сте си представяли, че е възможно. Какво се случва? Какво се случваше, когато тази жена дойде? Аз не можех да разбера в началото това, но ще видите хиляди хора, ще си помислите, че някой е включил копчето на нея и изведнъж всички са се задвижили. Имам предвид, че няма подготовка за това. Говорим за човек, който го прави с помазание и моментално. Тя влиза и следващото нещо, което разбирате е, че цялото ви същество започва да пее, като че ли някой е натиснал копче вътре във вас, и изведнъж сълзи се стичат по бузите ви, и това е 60 секунди, след като не сте чувствали нищо преди това. Колко от вас са били на нейни събрания и това ви се е случвало? Вдигнете си ръка. Били сте на нейни събрания? Вдигнете си ръцете отново. И това ви се е случвало? Учудващо е, нали? Защо? Знаете ли, че е възможно да пиете вода, водата на Духа от друг кладенец, от друг човек? И това се случва автоматично... Виждате ли, преди събранието вие сте гладни. Вие гладувате, жадувате. Нейната личност на платформата е като едно кранче. Бог се нуждае от такова кранче - съд, чрез който да излива вода върху вас, за да задоволи жаждата ви. Кетрин Кулман живееше живот в Духа. Тя беше напълно предадена на Неговото присъствие, и когато тя излизаше, сигурен съм, че тя го знаеше това - като че ли Бог използваше нейното присъствие, нейното тяло, за да може да излива върху насиз проповед на Бени Хин за "Разбиране на помазанието"
scrupus
Потребител
Мнения: 114
Регистриран на: вт юни 27, 2006 8:20 am

Мнениеот scrupus » съб сеп 30, 2006 12:25 am

Досие, тоя Бени Хил, който си цитирала с такъв сектански хъс, който ако го сложим на мястото на ядрените реактори в Козлудуй ще произвежда с бясна сила енергия за цяла Европа, благодарение на Биг Брадър 3 си го представям като Пламен от Варна.А, теб самата си те представям как го следваш с втренчен, безумен поглед, а устата ти е застинала в лъчезарно-кретенска усмивка.Наистина, много ми е жал за теб.Когато изтезнееш,обади се да си поговорим сериозно и истински за Светия Дух и православната вяра Христова.
Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Мнениеот aktex » съб сеп 30, 2006 12:47 am

scrupus
Потребител
Мнения: 114
Регистриран на: вт юни 27, 2006 8:20 am

Мнениеот scrupus » съб сеп 30, 2006 12:53 am

Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Мнениеот aktex » съб сеп 30, 2006 12:57 am


Върни се в “въпроси към Православие БГ”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта