Мнозина ще дойдат в мое име

вашите въпроси, мнения и препоръки към портала
ioio
Потребител
Мнения: 919
Регистриран на: вт авг 18, 2009 4:02 pm

Re: Мнозина ще дойдат в мое име

Мнениеот ioio » ср апр 06, 2011 3:59 pm

ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Мнозина ще дойдат в мое име

Мнениеот ven4e » ср апр 06, 2011 4:11 pm

Йойо, Молекула не е поп или ако е, не го е заявявал никъде в прав текст. Това също е в някаква степен премахване на анонимността - "еди-кой си не е поп". И защо си се хванала толкова за имената, нали и антихристът ще се нарече Месия и Христос, но точно това ще е най-подлото от негова страна.
ioio
Потребител
Мнения: 919
Регистриран на: вт авг 18, 2009 4:02 pm

Re: Мнозина ще дойдат в мое име

Мнениеот ioio » ср апр 06, 2011 4:45 pm

Потребителски аватар
to6ominator
Потребител
Мнения: 304
Регистриран на: пон май 10, 2010 11:09 pm

Re: Мнозина ще дойдат в мое име

Мнениеот to6ominator » чет апр 07, 2011 2:01 pm

Бях декларирал, че повече няма да пиша по темата, но ме провокираха, че съм щял да се "пличкам в гной". Ако не ме бяхте провокирали по този грозен и посредствен начин, наистина щях да си замълча, защото по принцип смятам спорът с вас за предварително загубен. Но не би... Бог ще реши кой се е "пличкал в гной" и кой не, а не вие... И 100 пъти да анатемосате Ванга и Дънов, ако има хора, които им вярват, ще продължат да им вярват, дори и по-силно, защото виждат злобата, която изливате по техен адрес. Вие, Божите служители, се показвате като човекомразци, независимо, че самият Бог е човеколюбив. С това се правите на повече от Бог, а това няма да ви бъде простено, бъдете сигурни. Може и 100 пъти да си прочел Библията и пак да не си разбрал истинската вяра! Може и 1ж да си прочел Библията и да си разбрал повече, от някои, които по 100 пъти са я чели. Аз се интересувам от Истината, независимо дали ми я казват будисти, християни, дъновисти, мюсюлмани и т.н. Всички те са се докоснали по някакъв начин до Истината, затова всички те заслужават да бъдат чути. Това е като черно-бял телевизор, който показва само черно или само бяло, без нюанси. Така и вие се опитвате да изкарате другите само черни, без да забележите, че всъщност леко сивеят... Моето "лъжеучение" не е нищо друго, освен това, да не търпя една група от хора да се опитва, в името на Бог да заклеймява друга група от хора. Моето "лъжеучение" е "Обичай всички", в това число "Обичай Дънов, Ванга, папата, циганката, която проси на улицата, циганите, които са ти обрали апартамента, всеки, който те е нагрубил, обидил и т.н.". Аз никога не бих анатемосал никого, защото аз обичам всички, независимо какви са им недостатъците или какво са направили против мен. Мен не могат да ме нагрубят или обидят, защото аз нямам его (или поне се опитвам). Затова на мен ми е все тая кого ще анатемосвате, кого ще пращате да се "пличка в гной", защото аз ви обичам, въпреки всичко. Вие сте живи същества, с Божествени души и никой няма право да заклеймява Божествена душа: нещо толкова фино, чисто и красиво! Леко ми е криво, че вие го правите, и затова приятелски се опитах да ви кажа да спрете, но както желаете...
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Мнозина ще дойдат в мое име

Мнениеот Ника » чет апр 07, 2011 4:20 pm

Тошо, не бих започнала да се оправдавам за това нескопосано обвинение, че не обичам ближните си. Ако не ги обичах щях да ги насърчавам да ходят по всякакви криви пътеки, по всякакви трънливи гъсталаци, пък дори и мечките да ги изядат.
Вече ти казах, имам опит в живота си с лъжеученията и заявявам съвсем отговорно, че файда от тях няма никаква в живота. Нито практическа нито духовна. От що-годе процъфтяващо семейство, се превърнахме в скотове, със здравни проблеми и финансови също.
Едва сега почнахаме да се пооправяме. От ходенето в православна църква.
Как да кажа на целокупния български народ- да, вървете подир това учение-то е хубаво? Как? Като ставам лъжесвидетел пред Христа. И като си слагам грях на собствената си душа, да ми тегне и на тоя свят и на оня. Да не дава Бог. Това, което съм изпитала на собствения си гръб и ножа е опирал до кокал, как да го представя като нещо добро?
Сигурна съм, сигурна съм до мозъка на костите си, че семейството ми западна, поради лъжеученията.
Ако съм пила от шишенце с киселина и съм лежала в болница, как да залепя на шишенцето "ванилия".Та това ме прави съучастник на дявола. Да не дава Господ!
Потребителски аватар
to6ominator
Потребител
Мнения: 304
Регистриран на: пон май 10, 2010 11:09 pm

Re: Мнозина ще дойдат в мое име

Мнениеот to6ominator » чет апр 07, 2011 6:30 pm

Здравей, Ника,
Прави ми впечатление, че всеки от вас коментира на базата на субективния си минал опит. Zmianatz фанатично защитава Ванга, заради семейната и история, ти правиш обратното, заради твоята семейна история. Нито 1я, нито другия подход е правилен. Да, има някои врачки и някои опасни учения, които направо могат да ти навредят, ако си прекалено лековерен. Това, обаче, не значи, че всички врачки (ако изобщо може да се нарекат врачки. Понятието "врачка" също е много спорно, защото през средновековието това е бил термин, обединяващ всички хора, които са имали някакви лечителски способности, включително и лекари) и всички учения са такива. Има разни от типа на "Свидетели на Йехова", които директно искат от последователите си да им прехвърлят имуществото си (така съм чувал за тях), за тях това си е направо бизнес на крадци. Има, обаче и искрени хора, които просто искат да помагат и то безкористно.

Мисля, че процедурата "анатемосвам ....." има различен смисъл за нас. За вас е нещо като: "предупреждавам другите срещу ..... ", а за мен е "моля се на Бог да не пуска .... в Рая (или по-точно: доноснича на Бог срещу ....)". И при самите вас няма единодушие какво точно значи. Мисля, че ще е добре да се изясни този въпрос. Ако говорим за предупреждаване, мисля, че вашата църква вече е направила премного да предупреди срещу Дънов и Ванга, но не е направила почти нищо по много по-наболели въпроси, като проблемът с мутрите, комунистическите мъчители и убийци на многото жертви на престъпната комунистическа власт, крадливите двулични политици, които би трябвало да са олицетворение на Божествената власт на нашата земя, но вместо това петнят тази власт с присъствието си в нея... Ако ще предупреждавате, правете го с еднакъв аршин за всички.
Поздрави
Нова
Потребител
Мнения: 142
Регистриран на: вт ное 16, 2010 12:22 am

Re: Мнозина ще дойдат в мое име

Мнениеот Нова » чет апр 07, 2011 9:19 pm

Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Мнозина ще дойдат в мое име

Мнениеот Ника » съб апр 09, 2011 5:20 pm

Съжалявам Тошоминаторе, но не ми навяваш доверие. Нито ти, нито твоя личен опит, са нещо, което си заслужава да се поучи от тях човек. Това се отнася и за съратничката ти- Змиянац.
Потребителски аватар
to6ominator
Потребител
Мнения: 304
Регистриран на: пон май 10, 2010 11:09 pm

Re: Мнозина ще дойдат в мое име

Мнениеот to6ominator » съб апр 09, 2011 8:55 pm

Здравейте, Нова

Не знаех, че вие православните сте някаква много затворена секта, която не приема никакви съвети отвън, считайки себе си за непогрешими и супервелики. Поне в началото не го знаех. След това започнах да се съмнявам, че може би наистина е така. Сега, вече, нямам никакво съмнение, че е така.

Стойте си с мита за себе си. Няма да ви го отнемам. Аз и не мога да го отнема. Само вие можете, но не щете.
Вижте, обаче, как хората отвън ви виждат

Миналата седмица двама свещеници от Сливенската епархия – отец Евгений Янакиев и отец Йоан Петров, които се придържат към тезата на Висарион, заплашиха в ефир Ани Цолова, че ще я отлъчат от църквата, ако

Ванга и Дънов бяха заклеймени от йеромонах Висарион

продължава да се противопоставя на православните свещеници. Водещата на сутрешния блок „Тази сутрин“ отключи агресията на своите гости, след като каза:

Като ви слушам така, сериозно се замислям дали да не стана католичка. Аз имам голямо уважение към свещениците и първото ми желание винаги е било да им целуна ръка“, заяви телевизионерката, при което получи отговор: „Засрамете се, госпожо Цолова. Католиците са сектанти“.

Народът вече дори заплашва църквата, че няма да стъпи в божия храм, ако господата в расо не престанат с нападките срещу отдавна починалите кумири.

Аз лично, не съм като народът и си ходя на църква, защото аз ходя в църква не заради неморалните свещеници, а заради себе си.
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Мнозина ще дойдат в мое име

Мнениеот Ника » съб апр 09, 2011 9:40 pm

Верните Богу ще си останат верни Богу. А лъжливи религии винаги е имало. Зилоти, богомили , тангра, перун, амонра, зевс и какви ли не ... Но Христос е същия-вчера, днес и довека.
Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Мнозина ще дойдат в мое име

Мнениеот zmianatz » нед апр 10, 2011 2:29 am

"Мнозина ще дойдат в мое име". Да, така е - освен това - никой не може да служи на двама или повече господари. Но да уважаваш някой човек заради личните му качества и че е направил добрини на много хора- не значи, че служиш на двама господари. А вярата (сляпата!) в нещо, някаква институция или партия например, което е различно от Господ (макар и да идва в Негово име!) Е ИДОЛОПОКЛОНСТВО!

Нека Бог да ви показва истината!

Дано поне този безобиден коментар да ми бъде публикуван!
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Мнозина ще дойдат в мое име

Мнениеот Ника » нед апр 10, 2011 8:03 am

Ти омаловажаваш силата на Бог. И правиш ванга по-могъща от Господа Бога. Ванга помагала на хората, а къде тук е Бог? Сритан, някъде в ъгъла. Това е ерес. Нима, ако се бяха молели, ходили в църква, четени молитви от свещеник, вършели милостиня на бедните, Бог нямаше да се смили над тези хора?!
Казвала съм го много пъти и пак ще повторя- Бог ни е дал много начини да се ползваме от благата му. Въпроса е в самите нас. Кого ще изберем- Божият начин или дяволският.
Евала на гърците. Имали някаква врачка-Васула. По същия начин "помагала", имала и икони. Обаче гръцката църква я отрича да е с Христос и я обявяват за врачка. И понеже гръцката църква работи бързо и категорично, та не се допуска до възникване на такива подръжници на врачките.
П.П.Ако изобщо някога си се изповядвала, разкажи на свещеника за трепетите си към ванга.
ioio
Потребител
Мнения: 919
Регистриран на: вт авг 18, 2009 4:02 pm

Re: Мнозина ще дойдат в мое име

Мнениеот ioio » нед апр 10, 2011 11:33 am

Двамата, плюли си в устата – Тошо и Змиянец са непобедими! А Ника се бори като мъж. Ние пък се сдухахме от досада. Каква Ванга, какъв Дънов, какви пет лева. Кой го е еня за тях? На кой му дреме? Ако ни пожалите и ударите ключа и тука – добре. Ако не – здраве. Но на никой трезвомислещ не му се занимава с това!
Нова
Потребител
Мнения: 142
Регистриран на: вт ное 16, 2010 12:22 am

Re: Мнозина ще дойдат в мое име

Мнениеот Нова » пон апр 11, 2011 2:25 pm

Ние може да сме затворени, защото така е искал Христос- "на този камък ще съградя ЦЪРКВАТА СИ", а не църквите си, но не сме секта. Секти са разни други, които не са в Църквата.

Това, което хара, като теб не можете да разберете и приемете, че не Църквата ще ходи подир народа, защото в мнозинството си така мислили /това не са Ви политически избори/, а или се съгласят в Христос и тръгват подире му или в една или друга степен му се противят.

Колко са извън нея, и какво си била мислила Ани Цолова за мен ВЪОБЩЕ не е и не може да бъде критерии как да мисля и какво да правя. Всеки отговаря за себе си.

Дали ще стъпва народът в храмовете или не, си е негова работа. От това на Църквата и на Иисус Христос нищо няма да му стане, но на народа за съжаление ще му става все по-зле, все повече ще се озлобява и все повече ще потъва. Това е тъжната истина!
Нова
Потребител
Мнения: 142
Регистриран на: вт ное 16, 2010 12:22 am

Re: Мнозина ще дойдат в мое име

Мнениеот Нова » пон апр 11, 2011 2:27 pm


Върни се в “въпроси към Православие БГ”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта