..съградя църквата си, и портите адови няма да и надделеят.
..съградя църквата си, и портите адови няма да и надделеят.
"Блажен си ти, Симоне, син Йонин, защото не плът и кръв ти откри това, а Моят Отец, Който е на небесата! И Аз ти казвам: ти си Петър, и НА ТОЯ КАМЪК ЩЕ СЪГРАДЯ ЦЪРКВАТА СИ, и портите адови няма да й надделеят!"
Може ли някой да ми обясни КАКВО ТОЧНО означават думите, че портите адови няма да надделеят на църквата? Наистина не ми е ясно.
Че няма да вършат грехове църковните членове, явно не означава. Че, свещенниците няма да грешат, също за съжаление, явно. Какво точно означава?
Може ли някой да ми обясни КАКВО ТОЧНО означават думите, че портите адови няма да надделеят на църквата? Наистина не ми е ясно.
Че няма да вършат грехове църковните членове, явно не означава. Че, свещенниците няма да грешат, също за съжаление, явно. Какво точно означава?
Re: ..съградя църквата си, и портите адови няма да и надделе
Последна промяна от ТодорК на пон апр 04, 2011 9:41 am, променено общо 3 пъти.
Re: ..съградя църквата си, и портите адови няма да и надделе
Мистиците - в по-тесен смисъл на думата, драги ТодорК, имат отношение към свръхесетественото, докато на "немистиците" е присъща естествено-благодатни състояния.От тази гледна точка, мистиците могат по-осезаемо и осъзнато да "докоснат" спасението във вечността!
Относно добрите села - не твърдя, че само те са достатъчни , но ако човек върши добри дела, вероятността да получи Божията благодат, първо, я има(вероятността) по-определено, и второ, е определено по-голяма отколкото при онези, които вършат злини. Особено значимо, решаващо е, дали има покаяние и смиреност, стигането до която е обвързано с добиването поне на минимум благодат!
Относно добрите села - не твърдя, че само те са достатъчни , но ако човек върши добри дела, вероятността да получи Божията благодат, първо, я има(вероятността) по-определено, и второ, е определено по-голяма отколкото при онези, които вършат злини. Особено значимо, решаващо е, дали има покаяние и смиреност, стигането до която е обвързано с добиването поне на минимум благодат!
Върни се в “въпроси към Православие БГ”