Откръстване

вашите въпроси, мнения и препоръки към портала
dianna82
Потребител
Мнения: 3
Регистриран на: пон апр 30, 2012 9:23 am

Откръстване

Мнениеот dianna82 » пон апр 30, 2012 10:30 am

Здравейте, като малка съм покръстена на сила от моите родители! Сега , като голям човек искам да попитам как мога да бъда откръстена, тъй като не вярвам, и държа да нямам нищо общо с религията. Надявам се, вие като достатъчно компетентни в този форум, да ми помогнете! Предварително благодаря!
timotei
Потребител
Мнения: 273
Регистриран на: вт май 26, 2009 11:48 pm

Re: Откръстване

Мнениеот timotei » пон апр 30, 2012 2:27 pm

Не се притеснявай Диана! Ти отдавна си се "откръстила"! Както виждаш нито хляб нито вода ти искат затова, че си кръстена. Това ти състояние не е страшно. То е неразумно състояние на гномичната ни човешка природа. Ако, някога размишлиш, можеш да започнеш да живееш като активен православен християнин - да се радваш на Божия свят и най-важното да го обичаш. Да искаш да си полезен за спасението на човека, който живее в тялото и душата ти. Но! Внимавай! Ако се отречеш и почнеш да се кълнеш в нещо друго, вече ще имаш голям проблем, защото когато пожелаеш да се върнеш във Вярата - Църквата, трябва да се върнеш със мъченическа кръв. Това, което сега ти го казвам е закон и не е шега. Господ Иисус Христос слезе и заради тебе, а ти да се отричаш от Него това не е шега! Христос Воскресе.
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Откръстване

Мнениеот Кабрал » пон апр 30, 2012 4:01 pm

Дълбоко се съмнявам, че точно за такива е слезнал Господ на земята, но така или иначе решение на Диана е чест за нас, винаги съм казвал, че редиците трябва да де чистят.
Ахмед, действай!
Потребителски аватар
Hatshepsut
Потребител
Мнения: 194
Регистриран на: пон сеп 26, 2011 6:08 am

Re: Откръстване

Мнениеот Hatshepsut » пон апр 30, 2012 4:44 pm

Преспанец
Потребител
Мнения: 271
Регистриран на: чет мар 10, 2011 9:35 pm

Re: Откръстване

Мнениеот Преспанец » пон апр 30, 2012 5:15 pm

Потребителски аватар
anima
Потребител
Мнения: 110
Регистриран на: чет мар 15, 2012 9:27 am

Re: Откръстване

Мнениеот anima » пон апр 30, 2012 8:41 pm

Здравей,dianna82!
Има много хора, които са били кръстени като бебета или малки деца, но не са вярващи, а животът и делата им са много далече от християнството.На тях не им е било необходимо "откръстване", за да живеят като езичници или безбожници. А ти търсиш дори помощ,за да се отречеш от своето кръщение, а и начина,по който си поставила своя въпрос ме навежда на мисълта, че в теб има някакво огорчение или разочарование. Дали от твоите родители или от някой като описаните от мен в предните изречения кръстени "християни" мога само да гадая.Сигурна съм обаче,че от Господ Иисус Христос не би моглада искаш да се отречеш ако Го познаваш.Та Той е приел кръстните мъки съвсем драговолно за теб,от любов към теб.Би ли споделила защо смяташ за важно да се "откръстиш"?
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Откръстване

Мнениеот Кабрал » пон апр 30, 2012 9:19 pm

Не, не е дошъл за всички, защото лично е казал: Хулата срещу Духа няма да се прости нито на този, нито на онзи свят!
Всеки е свободен да решава и избира, Диана е избрала - толкова! С това се приключва и на този и на онзи свят!
Преспанец
Потребител
Мнения: 271
Регистриран на: чет мар 10, 2011 9:35 pm

Re: Откръстване

Мнениеот Преспанец » пон апр 30, 2012 9:26 pm

Виж сега. когато говориш, споменавай, че твърдиш своето си мнение.
Хулата против духа е била за онези юдеи, които са ставали свидетели на чудесата на Христос, учението Му и всичко, което е вършил и въпреки това не са повярвали. Би могло да е и неразкаяният грях. И въпреки това, Христос казва, че това е непростим грях, но не казва, че заради него ще се загуби вечния живот.
Но да оставим това.

Не забравяй, че може да си във вярата и въпреки това да хулиш Бога с поведението си. Затова, ако обичаш не казвай кой за къде е, защото има Един Бог, който съди, а ти не изземай фукциите му.
И така, апостол Павел ясно казва:

"11 Защото се яви Божията благодат, спасителна за всичките човеци,
12 и ни учи да се отречем от нечестието и от световните страсти и да живеем разбрано, праведно и благочестиво в настоящия свят,
13 ожидайки блажената надежда, славното явление на нашия велик Бог и Спасител Исус Христос," /Послание до Тит 2:11-13/
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Откръстване

Мнениеот Aurelia Felix » пон апр 30, 2012 9:54 pm

Хора, аз участвам в християнски форуми от 2008 г. За тези години свикнах да различавам типажите относително добре. Искам да кажа, че мине, не мине, па се появи някой с поведение на нацупен тийнейджър, който вземе да изтърси някоя глупост като тази тема и всички се юрнат да го утешават и да го убеждават колко много Бог го обичал и т.н.

Но до настоящия момент не съм била свидетел нито на един случай, когато нацупеният да е казал: да, всъщност вие сте прави, не съм знаел/а тези неща и т.н..
Това са хора лукави, с някакви комплекси за избиване, които ги е еня за християнство колкото за ланския сняг.

По тази причина, лично баннах Диана 82. И сега влизам и гледам как си губите времето да давате утеха на някой, който не я търси.

Кабрал в случая е прав.

И понеже се разприказвах за типажи има и друг типаж, който се появява, за да пуска теми тип "лична драма" с любовен оттенък и пак добрите наивни християни почват да се надпреварват да му/й дават съвети, най-добронамерено, докато въпросната орка сигурно злорадо се подиграва и забавлява.

Св.ап. Павел е казал да скъпим времето, а големият римски философ Сенека съветва да не си го губим с безумци.
Преспанец
Потребител
Мнения: 271
Регистриран на: чет мар 10, 2011 9:35 pm

Re: Откръстване

Мнениеот Преспанец » пон апр 30, 2012 10:02 pm

В такъв случай мога ти кажа единствено, че много глупаво си постъпила. Случаите трябва да се преценяват всеки за себе си, а не понеже си виждала подобни неща да преценяваш, че и този е като тях.
Да, мисля, че можехме да помогнем на момичето или поне да обсъдим въпроса, дори и да не си промени позициите. Затова махни бана, ако обичаш.
Последна промяна от Преспанец на пон апр 30, 2012 10:14 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Откръстване

Мнениеот Aurelia Felix » пон апр 30, 2012 10:09 pm

Окс :) Отключих "тъмницата", да видим дали ще се появи.
Щом имате бол време да губите в празни спорове - ваша воля.
Искате ли да приемаме залози ще се обърне ли към вярата или не от вашите убеждавания?
Ahmed
Потребител
Мнения: 423
Регистриран на: ср фев 29, 2012 10:38 pm

Re: Откръстване

Мнениеот Ahmed » вт май 01, 2012 12:26 am

Кабрале, здравей !
Случайно видях, че си ме призовал към действие относно dianna82. Няма лошо, но нека разгледаме някои неща.
Първо това че, жената иска помощ за това нейно решение е показателно за наличието на проблеми, за които съвременното християнство не е съумяло да и даде подобаващо решение, като вина може да имат и самата тя и околните и. Но за конкретика за сега може само да се гадае и не необходимо само да си чешем езиците. По-важното тук е друго - аругантното ти отношение и непукизъм към един човек, който явно е изпаднал в тежко положение и има нужда от подкрепа, защото, ако не държеше на вярата и духовното , тя нямаше да търси никаква помощ от вас за разтурване на покръстването, просто не би я интересувало. Недопустимо е това да не се опиташ да и помогнеш, а вместо това я прехвърляш, като ненужен проблем или буклук недостоен за християнството.
Матей 11/19. „Дойде Син Човеческий, Който яде и пие, а казват: ето човек многоядец и винопиец, приятел на митари и грешници”.
Питам се ти чий последовател си, след като Исус не е пренебрегвал никого за Божията милост и къде забрави вярата си - може би в храма на излизане от там, както съм казвал една мъдрост- "вярата не е дреха, която се носи в храмовете и след това се захвърля на изхода до следващия път", тя се отнася за всяко време, място и случай.
Подобно на това в Исляма се казва че - не е повярвал онзи, който не желае за останалите онова, което желае за себе си. И още -
6/53. Така изпитвахме едни от тях чрез други, за да кажат: “Тези ли измежду нас Аллах облагодетелства?” Не знае ли Аллах признателните най-добре?
Т.е. Бог дава изпитания и възможност вярващия да докаже степента на вярата си. Именно такъв е този случай и за теб Кабрале, като участник в тaзи дискусия и не гледай, как по-бързо да намажеш обувките на въпросната жена с грес и да я блъснеш далече от себе си. Исус е бил упрекван за толерантността си към грещниците и мразените от всички митари, защо. Невярващия понякога е по-достоен от лицемерния вярващ, защото последния дава лъжлива представа на останалите за Божието послание и позори Бог, неслучайно лицемерите, ще са в по-тежко положение в Ада от неверниците, и защото лицемера греши съзнателно знаейки нещата, а неверника може да е изпаднал в невежество или заблуда и за него има шанс да се разкае и поеме правия път.
Да, без проблем бих помогнал на жената, ако тя търси помощ за духовно си просвещение, без значение дали ще остане християнка или не. Но до този момент тя е, преди всичко и твой проблем и задължение, като Бог ти е дал възможност да се възползуваш от ситуацията и помогнеш на човек в нужда, като нямам предвид това да и намериш, начин да се откъсне от православието.
Aurelia може и да е напълно права за намеренията на dianna82, но е добре човек да проверява нещата и не подхожда с готовия си шаблон, преди да се изясни случая достатъчно, но пък е напълно права, че веднага нещата ги отведохте малко, като на селска седянка.
Искам да се извиня, за присъствието ми в тази тема, ако е необходимо, но след обръщението към мен, мисля че беше редно да покажа позицията си.
Ще завърша с един хадис, който ни известява за две Божии блага, на които, човек не обръща достатъчно внимание докато ги има, а именно - здравето и свободното време и по-точно, това, как според силите си човек се възползува от тях. И когато се използуват по Богоугоден начин, човек не е в загуба за вярата си в Бог. Нека съумяваме и ние да ги използуваме по подходящия начин. Амин.
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Откръстване

Мнениеот Кабрал » вт май 01, 2012 12:48 am

Нямате праблеми, връзвате й един пояс с динамит и я пращате по задачи! При всички случаи бързата свърт е за предпочитане пред живот в исляма.
timotei
Потребител
Мнения: 273
Регистриран на: вт май 26, 2009 11:48 pm

Re: Откръстване

Мнениеот timotei » вт май 01, 2012 2:13 am

Виждам, че посещението на Руския патриарх дава резултати. Хубавото е, че само във форума започваме да приличаме на "Святая рус".
Ahmed
Потребител
Мнения: 423
Регистриран на: ср фев 29, 2012 10:38 pm

Re: Откръстване

Мнениеот Ahmed » вт май 01, 2012 6:23 pm

Хм, много впечатляващо Кабрале, направо изби рибата :wtf: , никой не би се справил по-достойно от теб, като отговор на въпросите и мнението ми. Но тайничко се надявах на нещо по-мъдро, но какво да се прави. Гледам, че имаш будни идеи и може да си повече полезен, на някоя терористична организация вместо жената, която се опитваш да изпратиш там, защото за нея, не знам, но ти със сигурност притежаваш радикални противочовешки наклонности /съдейки поне от форума/ и ще си намериш най-после попрището, но незабравяй и Йоан, та да не вземе да ти се разсърди . И ако не желаеш да продължаваш да ставаш за смях, ограничи фанатичните ти заблуди и прочитай, по-често поне собствените си религиозни четива и се моли на Бог да ти остане нещо в главата, защото явно с Исляма разума ти куца, а както гледам и с християнството още си на "Вие", като приложение, или то беше само за храмовете.
И не бъди, толкова сигурен за ползата от бърза смърт, пред това да си в Исляма, но можеш да бъдеш сигурен в ползата и пред личния ти извратен вариант на християнството. Разбирам отчаяната ти реакция на притиснат в ъгъла, но когато решиш да се бръкнеш за оръжие поне се оглеждай от коя страна го насочваш и дали ще ти е от полза.

Върни се в “въпроси към Православие БГ”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта