Откръстване

вашите въпроси, мнения и препоръки към портала
Дон Кихот
Потребител
Мнения: 687
Регистриран на: пет ное 06, 2009 8:43 pm

Re: Откръстване

Мнениеот Дон Кихот » чет май 03, 2012 11:42 pm

jamie_adams
Потребител
Мнения: 19
Регистриран на: чет мар 29, 2012 3:04 pm

Re: Откръстване

Мнениеот jamie_adams » пет май 04, 2012 6:57 am

Така ли? И кой го казва това (за японеца)? Някой си Дон Кихот от някъде си? Какъв е научният ви опит досега? (Аз освен математика и производните и, другото не го признавам за наука.) Симетричността на водни кристали, като брой оси на симетрия е лесно проверяема величина... А факта, че освен японеца, наблюденията са правени и от руснаци, и то сериозни такива, как ще го коментирате? Или щом нещо не отговаря на заблудите ви, трябва да бъде оплюто, независимо дали е истина или не.
И как, това, че водата има памет, ме прави по-малко католик, че и това не разбрах... Защото не мога да се сетя това по някакъв начин да противоречи на вярата. Просто се разкрива още един от многото механизми, по които Бог ни изпраща благодат. Какво толкова станало, че е наблюдавано от учени. Вие явно толкова сте наплашени от учените, че панически ги отричате, още преди да сте вникнали в това за какво иде реч. А знаете ли, че по-голямата част от нобеловите лауреати, които уж би трябвало да са най-сериозните учени са религиозни. Явно науката и вярата не са толкова далече едно от друго. Ватикана, за разлика от вашата църква поддържа цели институти с учени, някои от които математици, физици, химици и т.н. Даже чух, че имали и УФО-лог испанец, който се бил изказал, че, ако извънземно реши да стане католик, няма да е проблем, стига да го желае... Може да звучи смешно на пръв поглед, но поне католическата църква се опитва по някакъв начин да се развива, за разлика от вашата. Когато в България течеше дебата дали православните да разрешите ин-витрото или не, някои ваши попове от некомпетентност по въпроса го отричаша, защото мислеха, че е вид клониране, а тази процедура няма нищо общо с клониране. Това което ме подразни тогава е, че бяха тръгнали да изказват мнения, без да са проучили въпроса...
Дон Кихот
Потребител
Мнения: 687
Регистриран на: пет ное 06, 2009 8:43 pm

Re: Откръстване

Мнениеот Дон Кихот » пет май 04, 2012 1:33 pm

"Аз освен математика и производните и, другото не го признавам за наука".
.
Както казва поговорката, "гледай му акъла и му крой шапка".
jamie_adams
Потребител
Мнения: 19
Регистриран на: чет мар 29, 2012 3:04 pm

Re: Откръстване

Мнениеот jamie_adams » пет май 04, 2012 4:23 pm

Да, и какво, не се отказвам от тези думи. Математиката и произлезлите от нея науки реално са ВСИЧКИ науки. Разни хуманитаристики, почиващи върху лични мнения и други субективности, могат да се нарекат художествени измислици, но не и науки. Поне точни науки не са. А ако не са точни, не заслужават да ги наричат науки.

За тези от вас, които не знаят, производните на математиката са доста широк кръг науки: компютърни, електронни, механотехнически (инженерни като цяло), физики всякакви, химии, статистики, случайности, икономики, даже и раздели от биологията като генетика и др... общо взето всяка точна наука. Разни псевдоинтерпретации по въпроса какво е искал да каже автора на еди кое си произведение или рисунка и други хуманитаристики са по-скоро нещо съвсем друго, което изразява субективни мнения и по никакъв начин не помагат за изясняване на Истината.

Относно вярата, тя не наука, въпреки, че уж има семинарии "училище за попове". Тя е доста повече от наука. Тя включва повече аспекти на Бог. Науката само помага да се изяснят механизми на действие на разни процеси и явления в Бог, както и да се пресъздават някои от тях, но, разбира се, това не е всичко. Това, че не е всичко, обаче, не значи, че понякога не помага да си коригираме някои заблуди...

Върни се в “въпроси към Православие БГ”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта