Пънчославие

вашите въпроси, мнения и препоръки към портала
Nikolay345
Потребител
Мнения: 43
Регистриран на: нед сеп 21, 2014 6:45 pm

Пънчославие

Мнениеот Nikolay345 » нед сеп 21, 2014 8:00 pm

Здравейте!

Накратко защо съм тук? Търся съмишленици за поход срещу една глобална ерес, която е засегнала 3.5 милиарда човека и се разраства - нарекох я пънчославие /от англ. punch - удрям, бия, т. е. "славене" с юмруци, шамари и ритници/. Планирам от доста време да направя освободителен поход, като първо планирам да освободя България, а след това цялата Земя от пънчославието - ето защо Ви каня най-любезно да се тествате дали не сте пънчославен, за да Ви спася от тупаника, в който Вие сте в ролята на боксова круша на демоните...

Моля Ви да напишете в google.bg "пънчославие", за да намерите моите философски трудове в един мой блог - това е! Препоръчвам ги на Пламен Сивов най-вече, тъй като той лично настоя преди няколко години да научи повече за Учението.

В блога ми ще научите повече за похода срещу пънчославието и за самото пънчославие, ако се интересувате естествено.

Благодаря за вниманието!

/Ако решите да ми съдействате като насочите и други към моя блог, особено богослови, ошашавено от пънчославието, без значение от коя християнска, мюсюлманска и юдейска деноминация, аз сърдечно Ви благодаря за човеколюбието Ви! Бог да Ви помага! Амин./
Потребителски аватар
Zafira
Потребител
Мнения: 2
Регистриран на: чет юни 26, 2014 3:51 pm

Re: Пънчославие

Мнениеот Zafira » пон сеп 22, 2014 2:35 pm

Каква е идеята на поста Ви, освен че се опитвате да популяризирате блога си и да създадете някакъв нов вид движение срещу християните. Това, че се възползвате от нечие име без негово разрешение ще Ви помогне ли в набирането на съмишленици?
И какво е било това мащабно проучване, което сте направил, за да стигнете до заключението, че всичките 3.5 милиарда души, които сте споменал изповядват религията пънчославие. :problem:

P.S. Най-голямата прелест е да се считаме за не­досегаеми от прелестта.
Св. Игнатий Брянчанинов
Nikolay345
Потребител
Мнения: 43
Регистриран на: нед сеп 21, 2014 6:45 pm

Re: Пънчославие

Мнениеот Nikolay345 » ср сеп 24, 2014 1:22 am

Пънчославен "християнин" ли сте? Бърз автотест. Три лица - А, Б и В разговарят. Познайте кой е пънчославен и кой не е!

А: Имате ли депозит в банка?

Б: Не, нямам.

А: А имате ли кредит в банка?

Б: Да, имам. И какво от това?

А: А Вие имате ли депозит в банка?

В: Да, имам.

А: Получавате ли лихва от депозита си?

В: Да, получавам.

А: Да приемем, че Вие давате заем с лихва на този човек пред Вас. Съществува ли правен прецедент, при който не може да му вземате лихва?

В: Не се сещам за такъв. Това някаква шега ли е?

А: Не, не е шега. Какъв сте по вероизповедание?

В: Аз съм православен християнин, но не разбирам какво общо има това с казуса...

А: А Вие?

Б: Аз съм протестант, също християнин...

А: Yessss... Християни, какво съвпадение само... А имате ли се за братя като сте християни?

Б и В: Да, даже съжителстваме мирно в един православен форум, съвсем по братски, може да го знаете: forums.pravoslavie.bg ! Там гоним всички останали, но християните - православни, протестанти и католици, се разбираме... Нали вярваме в един Господ...

А: А Той нали дойде да изпълни Закона, не да го разруши?! Вие двамата като твърдите, че сте Христови, защо не Го изпълнявате? Защо единият брат дава заем с лихва на другия брат, а последният не казва на първия, че нарушава Закона като заема с лихва на брата си, т. е. не го изправя, т. е. не го люби?

Б и В: Бан, бан, бан за този клеветник! Къде са зелените и червените! Направете го син, не - черен, не - въобще да изчезне...

А: "ДА НЕ ЗАЕМАШ НА БРАТА СИ С ЛИХВА, БИЛО ПАРИ С ЛИХВА, ХРАНА С ЛИХВА, ИЛИ КАКВО ДА Е ДРУГО НЕЩО, КОЕТО СЕ ЗАЕМА С ЛИХВА. НА ЧУЖДЕНЕЦ БИВА ДА ЗАЕМАШ С ЛИХВА, А НА БРАТА СИ ДА НЕ ЗАЕМАШ С ЛИХВА; ЗА ДА ТЕ БЛАГОСЛАВЯ ГОСПОД, ТВОЯТ БОГ, ВЪВ ВСИЧКИТЕ ТИ ПРЕДПРИЯТИЯ НА ЗЕМЯТА, В КОЯТО ОТИВАШ ДА Я ПРИТЕЖАВАШ."

Б и В: Атака, оранжеви братя! Запушете си ушите и затворете очите си... Бан за натрапника, който смущава нашия мир...

А: "НЕ ВСЕКИ, КОЙТО МИ КАЗВА: ГОСПОДИ! ГОСПОДИ! ЩЕ ВЛЕЗЕ В НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО, НО КОЙТО ВЪРШИ ВОЛЯТА НА ОТЦА МИ, КОЙТО Е НА НЕБЕСА."

Б и В: Не те слушаме, не те виждаме... Този автотест се провали тотално...

А: "ПО ПЛОДОВЕТЕ ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ! БЕРЕ ЛИ СЕ ГРОЗДЕ ОТ ТРЪНИ ИЛИ СМОКИНИ ОТ РЕПЕИ?"

Б и В: По тази логика всички християни с депозити в банка са лихвари... Откъде да знаем банката на кого дава парите ни - на брат или на чужденец...

А: Ами питайте, нали имате езици... Да питат в документите за кандидатстване за кредит кой какъв е... Който Ви е брат - на него дайте парите си без лихва, а на този, който не Ви е брат - с лихва...

Б и В: И коя банка ще се съгласи да дава пари на някого без лихва - откъде ще се взима плосък данък върху лихвата за държавата и пари от лихвата за банката?

А: Трябва да изберете - или сте с Бога, или с мамона... Кесаревото - Кесарю, Божието - Богу, нали така?
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Пънчославие

Мнениеот Next » ср сеп 24, 2014 9:25 am

http://wheretwonow.com/wp-content/uploa ... 2/ZA31.jpg Това, което е в джобовете ви не са пари, а купони. Те не носят своята стойност със себе си. За разлика от злато, сребро, платина... Може държавата да напечата колкото си иска нули.

За дълги периоди, банката винаги дава ОТРИЦАТЕЛНА лихва върху хартиените пари. Т.е. не можете да запазите тяхната стойност.

Nikolay345
Потребител
Мнения: 43
Регистриран на: нед сеп 21, 2014 6:45 pm

Re: Пънчославие

Мнениеот Nikolay345 » ср сеп 24, 2014 1:34 pm

Банкнотите и монетите имат своя стойност, тъй като са обезпечени с активите на банката, чията печатница ги е отпечатала и сякла. На Тодорживковите банкноти пишеше, че са обезпечени с всички активи на банката, ако си спомняте /сегашните български левове не е ясно дали са обезпечени с нещо, поне няма такава информация на банкнотите, но се предполага, че тяхната стойност има свой материален еквивалент в трезора на БНБ/ - това може да са ценни метали като злато, сребро, платина, а може и да са други активи. Държавата може да напечата само толкова пари, с колкото активи разполага Централната й банка - иначе някой може да напечата милиарди квадральони от някоя валута без покритие и да срине цялата световна финансова система.

Разбирам, че информацията в предишния ми пост за даването на заем с ПОЛОЖИТЕЛНА лихва между братя не Ви се нрави, затова не искате да я коментирате, а започвате с разни "постулати". Стойността на хартиените пари може да се запази - има "златен стандарт", който обвързва парите с теглото на мярка ценен метал, в случая злато с определена чистота. Това, че някой не иска златния стандарт, за да печата пари на поразия и да раздава хартия, памук и пр., за да мами наивниците като им дава лихва, за да си държат парите в банките и да ги блокират във вид на хартия, памук и пр., няма да го коментирам. Инфлацията и въобще изяждането на стойността на депозитите в банка чрез финансови машинации не е от днес - имало е и има борсови спекуланти, които печелят, когато други губят... Мен ме интересува има ли получаващи лихва от депозирани техни пари в банка, знаят ли на кого са давани като кредит дадените от тях на банката пари, защото съществува вероятност да са давани депозираните от тях пари в заем с лихва на техен брат по вяра, което е забранено в Закона и ВИНА за това носят тези, които са ги направили пънчославни като са им взели пари да ги кръстят уж в Християнството, но не са им обяснили в детайли какво трябва и какво не трябва да прави ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ като НОВ ЧОВЕК, като ХРИСТИЯНИН.

След като банките давали ОТРИЦАТЕЛНА лихва на имащите дългосрочни депозити, т. е. хората губели пари от дългосрочните си депозити, а не печелели, предполагам поради /скритата/ инфлация, Вие лично разполагате ли с факти да докажете това /изгубил сте лично пари или познавате някой, който е изгубил/, след което да ги изпратите на Полицията, за да хванат измамниците, които обещават РЕАЛНА /ПОЛОЖИТЕЛНА/ лихва, а дават ОТРИЦАТЕЛНА, т. е. не дават, а вземат /част от/ това, което обещават да дадат, както и тези, които създават скрита инфлация, необявена, която не се отчита РЕАЛНО. Може като добър християнин, разчистващ тръните от пътя на своите братя по вяра, да сте го направили! Но ако не сте, то може ли да попитам защо не сте? Нима не изпълнявате Новата Заповед?! Да разбирам ли, че брат може да дава заем с отрицателна лихва на свой брат, без да нарушава Закона, който казва да не се дава заем с лихва, т. е. Вие въвеждате поправка - може да се дава заем, но само ако лихварят Е НА ЗАГУБА... Какво ще направите, за да спрат да мамят братята Ви, имащи дългосрочни депозити, г-н Next?

Само да Ви кажа няколко дума за КОНВЕНЦИЯТА - например гвоздеите и стъклени мъниста са били много ценни за индианците от Новия свят, които на драго сърце разменяли за желязо и стъкло злато, сребро и диаманти, когато европейците от Стария свят кръстосвали с корабите си океаните, за да търгуват с местните племена. Сега златото, среброто и диамантите са ценни, а желязото и стъклото не толкова, но само защото всички мислят, че първите имат по-голяма стойност от последните, но ако всички мислеха като индианците от Новия свят, то можеше желязото и стъклото да са по-ценни от ценните сега метали! Според КОНВЕНЦИЯТА между банката и вложителя, съответно кредитополучателя, съществува финансова зависимост, която определя задълженията на всеки в тази схема - естествено, че при инфлация, отчетена от Националния статистически институт, или при някаква девалвация на лева спрямо останалите валути, т. е. хиперинфлация, и когато например 1 нов лев стане 1000 стари лева, та аз не отричам, че с цел запазване на покупателната способност заемът трябва да се актуализира, за да няма измамен заемодател, т. е. има една АКТУАЛИЗАЦИЯ при форс-мажорни обстоятелства, която е справедливо да се иска да се върне, но според Закона не може брат да дава заем с лихва на свой брат с цел СВОЯТА ЛИЧНА ИЗГОДА!

Няколко бисера за Zafira от Интернет - не са написани от Оптинските старци и техните ученици, но дано й влязат в употреба /препоръчвам й също така да се запознае по-детайлно с руските подвижници от XIX-ти век, последователите на които били пометени от Великата октомврийска социалистическа революция в Русия, защото на руснаците им писнало от молитви без дела на вярата и решили да станат марксисти-ленинисти пред това да въдат пънчославни всред самия ад (ще Ви препоръчам литература, ако изявите желание да прочетете нещо по въпроса)/:

"Ако искаш да постъпваш честно, вземай предвид и вярвай само на обществения интерес. Личният интерес често води до заблуждение." — Клод Адриан Хелвеций /Това е вярно, ако едно общество не е съставено от пънчославни - иначе няма никаква гаранция, че лицемерието и фалшът не са водещи при формирането на обществения интерес!/

"Всички хора са опитни в това, което се отнася до тяхната изгода." — Плавт /Всеки най-добре знае какво му е на сърцето и накъде гледа неговата "камбанария"/"минаре"!/

"Законодателството е удобно средство за унищожаване на отделната личност в името на обществените интереси." — Адриан Декурсел /Сещам се за следната народна поговорка: "През куп за грош, а той лош..."/

"Интересът клати феса." — Турска пословица /Лихварите обичат парите си повече от братята си - затова в Посланието до Колосяни 3:5 алчността, т. е. сребролюбието, е отъждествено с идолопоклонство!/

"Интересът винаги изостря ума." — Клод Адриан Хелвеций /Доказателство са множеството религии - мнозина искат да бъдат учители, да ги носят на ръце и по възможност да ги боготворят.../

"Правилността на нашите съждения и постъпки не е нищо повече от съвпадение на нашия интерес с обществения." — Клод Адриан Хелвеций /Не винаги общественият интерес води до добър резултат за всички - особено, когато държавата се управлява от мафията! Изпитвайте всичко, дръжте доброто, както е казано!/
Nikolay345
Потребител
Мнения: 43
Регистриран на: нед сеп 21, 2014 6:45 pm

Re: Пънчославие

Мнениеот Nikolay345 » пон сеп 29, 2014 3:15 pm

За тези, които нямат време да четат километричните ми писания, ще напиша няколко реда. Планирам да издам DVD-курс "Победи пънчославието!" и за целта се нуждая от помощ - ако знаете език, на който може да преведете моя курс, за всяко продадено копие с Ваш превод ще получавате 1/3 от стойността на продадения диск, а ако решите да го разпространявате - също 1/3 от стойността на продаден от Вас диск с курса ми. Засега съм написал около 1/100 от курса, като за 30-35 години планирам да освободя цялата планета от пънчославието, започвайки с България и верижно ще освобождавам всички държави с "православни", после ще дойде ред на "християните"-католици и "християните"-протестанти, след което ще разбия пънчославните глави на "правоверните", а после ще обсадя Йерусалим и ще принудя пънчославните "ционисти" да капитулират. Не ходете при "правоверните" и "ционистите" с автомати и гранати, минохвъргачки и танкове, кораби и самолети, а с моя DVD-курс "Победи пънчославието!" - само така ще настъпи мир в Близкия Изток!

Светът е много болен - пънчославието го влудява... Затова от 5 години разработвам план да излекувам света като го избавя от пънчославието - вече бележа успехи, смея да твърдя, тъй като имам постоянни читатели от около 50 държави, където пребивават българи предполагам, които ме окуражават да продължа да пиша. Но понеже съм безработен /това е дълга история, за която няма да пиша подробно - само ще кажа, че българската индустрия на 90 % е унищожена и почти всички машини се внасят от други държави, а не се конструират и произвеждат в България, та затова няма работа за машиностроители като мен и е изключително трудно да си намеря работа/, а и страдам от невралгично заболяване и не мога да работя като останалите /в България като си здравнонеосигурен въобще не се интересуват трудоспособен ли си или не като другите, та не мога да вляза в болница да ме изследват и да установят какво е моето здравословно състояние, защото първо трябва да платя накуп пари за 36 месеца на здравната каса, да възстановя здравните си права като стана здравноосигурен, след което да си платя на болницита за изследванията, които ще се окажат свръх, тъй като поеманите от касата процедури са символични - например имаш право да ти направят две пломби или да ти извадят един зъб и още нещо за даден период, но при нещо по-сериозно като пулпит, коронка, мост или чене направо загиваш прав, ако чакаш на здравната каса, да не говорим за някаква хирургична намеса, несвързана със зъбите/ - с две думи съм закучен случай. Та вместо да лежа по цял ден и да гледам в тавана, да играя на компютъра или да чакам да спечеля от тотото, от националната лотария или от "Сделка или не", аз реших да направя живота на всички ни по-добър като помогна на другите да излязат от пънчослвавния свят - моето лекарство срещу пънчославието ще ме направи преди всичко добър човек, правещ на другите това, което искам другите да правят на мен. Т. е. аз няма да съм лицемер като пънчославните, а ще стана братолюбец. Затова подадох молба за разкръщелно свидетелство в църквата, към която принадлежах по документи, дълго време не получих отговор на молбата ми, но получих разкръщелното си свидетелство накрая по чуден начин /няма да пиша тук точно по какъв, за да не си раздерат дрехите четящите пънчославни и да станат нудисти, тъй като това е публично място/. След това основах нова църква, непънчославна - засега тя е само понятие, тъй като няма двама или трима, събрани в Негово Име, а съм само аз... Но се надявам в най-скоро време моят DVD-курс "Победи пънчославието!" да освободи от оковите на пънчославието голям брой души и те да се присъединят към новата църква, която да поведе борба с пънчославните формирования и да си върне контрола над съответните църкви, които от паднали в лапите на пънчославието, но ще станат така да се каже като се изправят. Знам, че звучи невероятно, но аз работя с факти и може да се убедите, че това не са празни приказки, ако посетите блога, за който Ви говорих.

Също така имам нужда от меценати, които да спонсорират моя проект, като се надявам за тяхната добрина един ден да получат подобаваща отплата - да поделят с мен наградата за разгромяването на пънчославието, която е преди всичко морална, а така също обещавам да бъдат абонирани за безплатен достъп до центровете за лечение на пънчославни, които планирам да построя в България, за да не бъде забравено нашето дело по спасяването на света от пънчославието. Затова моля, ако има богати на милост, да се притекат на помощ на техния освободител - имам нужда от прислуга, която да ме гледа като писано яйце както се казва, за да мога да творя тяхното освобождение като пиша материали за DVD-курса "Победи пънчославието!". Обичам да ям добре, затова ако сте добър готвач и искате да помогнете на света като ми готвите хубави ястия, то аз Ви приветствам да дойдете при мен - аз нямам нищо и наистина съм гол като пушка, един Дар само ми е даден, Св. Дух. Моите пънчославни роднини не могат да прозрат важността на моята особа и скоро може да ме вкарат в някоя лудница, тъй като аз не ги посвещавам в моите грандиозни планове и те си мислят, че аз по цял ден мързелувам - така светът наистина ще подлудее на куб от сега и ще се самоунищожи... Затова, ако имате желание да издържате и приютите особа като мен, желаете да ме гледате като ми готвите, перете, чистите и всико друго /най-вече да се поддържате здравето ми, което е доста разклатено/ ДАРОМ за благото на всички нас, не се колебайте да ми пратите координатите си, за да видим дали отговаряте на моите изисквания - доста трудно ще е да дойда в друг град предвид някои други обстоятелства, но за благото на човечеството ще трябва да преодолея трудностите... По възможност е добре за моята научно-изследователска работа да сте от моя град /може да дойдете на квартира тук и аз да дойда да живея при Вас, така също става/, за да мога да продължа наблюденията си над пънчославния местен владика и неговото пънчославно паство, тъй като като ги изобличавам в ерес, аз се надявам те да се покаят и да бъдат спасени от лапите на пънчославието като се отрекат от изповядваната от тях ерес. На желаещите да помогнат ще кажа как да намерят града, но засега нека той остане в тайна. В блога има знаци как да бъде намерен, за сведение.

/Надявам се тази тема да не бъде отрязана и да изчезне, защото обижда религиозните чувства на пънчославните и някой пънчославен се е оплакал, че го смущавам с постовете си. Аз мога да се оплача от СИСТЕМЕН ТОРМОЗ от страна на пънчославните - не изпълняват Закона и НЕ ВЪЗЛЮБВАТ БЛИЖНИЯ СИ ПО ПРИМЕРА ХРИСТОВ!/
small axe
Потребител
Мнения: 2485
Регистриран на: чет апр 23, 2009 7:23 pm

Re: Пънчославие

Мнениеот small axe » пон сеп 29, 2014 6:19 pm

Абе че има такива дето се пъчат със своето верую и презират другите така си е. Ама те са силно заблудени хорица, няма нужда да се бориш против тях. Бори се против тия дето знаят истината и съзнателно я изкривяват, ето те са истинските злодейци.
Nikolay345
Потребител
Мнения: 43
Регистриран на: нед сеп 21, 2014 6:45 pm

Re: Пънчославие

Мнениеот Nikolay345 » вт сеп 30, 2014 11:19 am

Силно заблудените са най-опасни - представете си един такъв пънчославен да Ви стане кръстник, цялото пънчославие в главата му ще отиде във Вашата... Да, има надути пуяци, които даже и форуми си правят - да се покажат колко са напред с материала... Има едни братя и сестри, които гонят почти всички от техния форум като се позовават на Коринтяни 5:13 - например гонят екстрасенсите, защото можели да лекуват с биополето си /Бог им е дал тази дарба, която те наричат бесовщина/... Моята борба не е срещу плът и кръв, а срещу пънчославните духове на злобата - те ошашавят жертвите си и практически техните жертви са откачалки, които се мислят за разумни, т. е. отново имаме заблудени хора. Но наистина някои знаят какви трябва да бъдат, но нямат СИЛА да са такива, затова само СИМУЛИРАТ, че са верни, а си остават неверни - но няма кой да ги отлъчи да не развращават новите, те са като онези, които сами не влизат, но и на другите запрещават да влязат...

/Ако някой иска да влезе в контакт с мен - да използва имейлите в блога ми. Този имейл тук е временен и служи да улови спама, а след време просто ще изчезне./

Да не отварям нов пост: Бих желал, ако има желаещи, да се включат в едно малко проучване, което правя, на тема "Какво ми казаха моят кръстник и моята кръстница за Християнството?", за да разберем кой какво е научил за Вярата от своите кръстници, ако е бил кръстен като бебе като моя баща, който бъкел не знае нещо за Християнството и е върл атеист, но се води за християнин... Наскоро мой роднина се запозна с един другар /разбирайте червен/, който боледува тежко, и той му предложи да го кръстят, за да бъде излекуван чудодейно, ако се молят пред някоя чудодейна икона със силна вяра, или поне Бог да облекчи страданието му - оказа се, че той е кръстен като бебе, но няма никакво понятие от Християнството... Пънчославният ми роднина се отказа да го кръщава, защото вярва, че той бил кръстен... Аз самият бях кръстен като тинейджър с мои близки наведнъж без да бъда катехизиран по основните въпроси на Вярата по времето на "голямото съживление" /след 1989-та/ - по-късно установих, че съм влязъл в пънчославно сборище и дадох заден ход, защото щях да падна в една бездънна пропаст, където всички пънчославни летят с бясна скорост надолу, но те вярват, че се възнасят нагоре... Това мое прозрение се роди след изкаран курс наполовина по неделно вероучение, където пънчославните духовници от града се напъваха да налеят нещо в празните глави на най-усърдните тукашни пънчославни - в техните наляха, но в моята влезе съмнение, че нещо не е в ред с тази църква, по-точно с нейното тяло, май беше без ГЛАВАТА... Направих собствено проучване и воала - ИСТИНАТА МЕ НАПРАВИ СВОБОДЕН! Затова написах моите трудове с ПОМОЩ СВИШЕ - ДА ОСВОБОДЯ И ДРУГИ ОТ ПЪНЧОСЛАВНО ИГО! ЧЕТЕТЕ, МИСЛЕТЕ И СТРОШЕТЕ ОКОВИТЕ СИ - НЕ БЪДЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗАБЛУДЕНИ ПЪНЧОСЛАВНИ ЗОМБИТА! БОГ С ВАМИ! ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ!
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Пънчославие

Мнениеот ven4e » пет окт 03, 2014 9:09 pm

Походът Ви срещу пънчославието е обречен на провал още в самата му дефиниция. Ако ставаше дума за хора, които са непоклатими като пън в убежденията си, щеше да има смисъл да пораздвижите консервираните им мозъци с малко словесна агресия. Но да я насочвате към "славещи с ритници, бой и юмруци" е колкото опасно за здравето, толкова и безперспективно.
П.С. Колкото до лихварството, сам Господ в притчата за талантите (паричната единица тогава) е казал те да бъдат давани на банкерите, за да получат лихва, а ако някой не постъпва по този начин, му се отнема всичко, което притежава :)
Nikolay345
Потребител
Мнения: 43
Регистриран на: нед сеп 21, 2014 6:45 pm

Re: Пънчославие

Мнениеот Nikolay345 » съб окт 04, 2014 9:22 am

Братя и сестри в пънчославния господ се млятат здраво - аз не съм от тях, но ако решат да ме набият, няма да стоя да ги гледам, а ще им скрия шапките!

Щом самият Христос, според Вас, разрешава на всички свои последователи да се занимават с лихварство и отменя Закона, който забранява на братя да вземат лихва от свои братя, когато дават заем, то как бихте коментирали факта, че лихварството е производна на алчността, един от седемте смъртни гряха, и това го казват на верните хиляди години, както може да се убедите от следните материали:

https://sites.google.com/site/canonsocb ... noni-41-85

Канони на св. Апостоли

"Канон 44-ти

Епископ, презвитер или дякон, който иска лихва от длъжниците си, нека или да престане, или да бъде низвергнат."

https://sites.google.com/site/canonsocb ... te-sbori/i

Канони от Първия вселенски събор в Никея (325)

"Канон 17

Понеже мнозина от причислените към клира, увлечени от жажда за богатство и лихварство, забравят Божественото писание, което казва: парите си да не даваш под лихва (Пс. 14:5) и като дават в заем, искат стотен прираст, светият и велик събор постанови да се низвергва от клира и да бъде вън от църковния чин такъв, който след това определение почне да взима лихва върху дадено в заем или да върши същото под друг вид, или да се ползва от половината на лихвата, или пък измисля нещо друго заради срамна печалба."

https://sites.google.com/site/canonsocb ... odikia-364

Канони от Поместните събори /Лаодикия (364)/

"Канон 4

Посветени не трябва да дават (назаем) с прираст и да взимат лихва и така наречените емиоли, т.е. половин прираст."

https://sites.google.com/site/canonsocb ... rulski-692

Канони от Пето-шестия вселенски събор (Трулски 692)

"Канон 10

Епископ, презвитер или дякон, който взима лихва, или така наречени стотни, или да престане или да бъде низвергнат."

И накрая пасажът от "ПРАВОСЛАВНАТА ВЯРА НА КАТОЛИЧЕСКАТА И АПОСТОЛСКА ИЗТОЧНА ЦЪРКВА" на Петър Могила, част III, отговор 68:

"(Въпрос 67.

Коя е осмата Заповед?

Отговор.

Не кради.)

Въпрос 68.

Как да разбираме тази Заповед?

Отговор.

Тази Заповед ни учи, че не трябва да заграбваме за себе си това, което принадлежи на другиго по каквито й да е несправедливи /нечестни/ начини, дали чрез разбойнически обир /грабеж/ [явно], или чрез кражба [скрито], или чрез яростно отказване да дадем нещо по право на другиго /недаване/. По този начин също е забранено отнемането на доброто име и репутацията на другиго, изискването прекалено много от наемен работник или наемател на имот /квартирант, арендатор и пр./, и налагането на прекалено сурови условия за обслужване /на вземанията/ по тях. Това също така се отнася до лихварството. От всичко, което изговаря Апостолът, /казва и/ така: "...нито крадци, нито сребролюбци, нито пияници, нито хулители, нито грабители, ще наследят Божието Царство." (1 Коринтяни VI, 10) Тази заповед се отнася също така до всички справедливи договори и сделки, в които ние е нужно да бъдем истински точни и почтени, за да не се измамим взаимно /един другиго/."

***

ВЪПРОС КЪМ ВЕНЧЕ: ВЕНЧЕ, ИМА ЛИ СЪБОР, КОЙТО ОТМЕНЯ РЕШЕНИЯТА НА СПОМЕНАТИТЕ СЪБОРИ, И РАЗРЕШАВА ЛИХВАРСТВОТО ЗА ВСИЧКИ В ЦЪРКВАТА? ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЕ Е ПРОВЕЛ И КАКВО ОЩЕ СА РЕШИЛИ ДА ОТМЕНЯТ КАТО "БЕСОВСКО"? СМЯТАТЕ ЛИ, ЧЕ ГОСПОД "ЖЪНЕ, КЪДЕТО НЕ Е СЕЯЛ, И СЪБИРА, КЪДЕТО НЕ Е ПРЪСКАЛ", КАТО СПОМЕНАТИЯ ГОСПОДАР В МАТЕЙ 25:24-27, Т. Е. Е ЛИХВАР? АКО ТЪЛКУВАТЕ ТАКА НАПИСАНОТО, ТО РАЗБИРАМ ЗАЩО ИСКАТЕ ДА ДАВАТЕ С ЛИХВА ПАРИТЕ СИ - СТРАХУВАТЕ СЕ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕТЕ НАКАЗАНА ОТ СТРОГИЯ СИ ГОСПОДАР, ЧЕ НЕ СТЕ АЛЧНА КАТО НЕГО, А СТЕ "ЗЛА И ЛЕНИВА" КАТО НЕ СТЕ АЛЧНА И НЕ СЪДИРАТЕ КОЖИТЕ ОТ ГЪРБОВЕТЕ НА ДЛЪЖНИЦИТЕ СИ БЕЗ ПОЩАДА! НАГРАДА ЗА ЛЪЖЕБРАТОЛЮБИЕТО ИМАТЕ ОТ ПЪНЧОСЛАВНИЯ ГОСПОД, ДОКОЛКОТО РАЗБИРАМ - ТОЙ ВИ КАЗВА, ЧЕ ЕДИН ТАЛАНТ ВИ Е ДАЛ, КОЙТО ЩЕ СЕ УМНОЖИ И ПРЕУМНОЖИ, АКО СТЕ ПОКОРНА НА ПЪНЧОСЛАВНИЯ ГОСПОД - ЩЕ ОСТАВИТЕ БРАТА СИ БЕЗ РИЗА НА ГЪРБА, НО ВИЕ ПЪК ЩЕ ИМАТЕ ДВЕ...

[Повече за сребролюбието на пънчославните /което разпали война между братя по вяра в Украйна дори (а и къде ли не по света) - заради този газ и този нефт под земята, заради пазара на газ и нефт в Европа, заради всичко това е всичката тази дандания в Украйна (и Близкия Изток)/ може да прочетете в следната тема: http://vasquez345.blogspot.com/2014/09/iii.html]
mirqnin
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 24, 2011 6:33 pm

Re: Пънчославие

Мнениеот mirqnin » съб окт 04, 2014 10:11 am

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Пънчославие

Мнениеот Next » съб окт 04, 2014 11:09 am

Нямам време да коментирам, затова само ще вметна.

Златото, среброто и платината носят във себе си своята стойност (хартията с мастило - не). Те и навремето и ОСОБЕНО сега са незаменими суровини в индустрията. Не разбирате от електроника, но ако нямаше злато и сребро в компютъра и монитора срещу вас, сега нямаше да четете това, което четете... И много друго, но едва ли ще се навия да пиша смислени постове в тъпа тема наречена "пънчославие".
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Пънчославие

Мнениеот ven4e » съб окт 04, 2014 11:36 am

ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Пънчославие

Мнениеот ven4e » съб окт 04, 2014 12:44 pm

Nikolay345
Потребител
Мнения: 43
Регистриран на: нед сеп 21, 2014 6:45 pm

Re: Пънчославие

Мнениеот Nikolay345 » съб окт 04, 2014 9:30 pm

Откъде произлиза лихварството? Както може би знаете за обработката на земята са нужни сечива - с голи ръце е трудно да се капае, но не невъзможно, ако си шаолински монах и имаш "железни ръце"... Тъй като при използването им тези сечива се износват, те постепенно намаляват обема си и накрая изчезват от триенето, корозията на метала, изгниването на дръжката от дърво... Значи използването на сечивата на някого от другиго води до тяхното по-бързо унищожаване - затова някои като давали мотика на съседа си, му казвали да им я върне наточена, а не тъпа... Някои мързеливи хора не искали да въртят точилото, защото не им се работело, затова връщали мотиката тъпа - остра са я взели, а я връщат тъпа... Този, който им я е дал назаем, трябва да я наточи, наклепа или както там се казва, за да стане отново напълно функционална, защото и с тъпа мотика може да се копае, но е доста трудно и дори може да се удари в някой камък като замахва някой все едно цепи дърва с брадва... Вместо да я изтъпи равномерно от триенето, той може да я нащърби, което изисква 10 пъти най-малко повече въртене на точилото, за да изчезне нащърбването... Затова всъщност мързелът е причината за появата на лихварството - който не иска да върти точилото, за да наточи своята мотика, за да я върне на собственика й както му я е дал, остра, защото всяка мотика се държи остра, защото представете си някой точно преди да тръгне да копае нивата да започне тепърва да точи мотиката си и открие, че е нащърбена... Мотиката се точи съвсем леко с едно малко ръчно брусче, за да падне ръждата от заточеното острие преди да почне копането - та всеки би трябвало да е наточил хубаво своята мотика по всяко време, защото може да му потрябва, не само на него, но и на брата му... Но тъй като един от седемте смъртни гряха е леността, а не всички искат да живеят без да са мъртви отвътре, та затова не точели мотиките си, защото решили въобще да не копаят нивата си, и ги давали тъпи на братята си, но пък искали от тях да прекопаят като отплата за това, че са им дали мотиката си, и тяхната нива - това били първите лихвари, които нарушили Закона, защото не постъпвали с другите така, както искат другите да постъпват с тях - че кой иска да точи мотиката преди да прекопае две ниви и после пак да я наточи, защото не иска друг като него да точи тъпа мотика, за да прекопае след това две ниви, поне малко да помогне на следващия, който трябва да копае нивата на лихваря и своята... Иначе лихварството се появило, за да плати някой на майстор, да му наклепа мотиката, която е дал на съседа си остра, а той му я върнал тъпа - не всички били умни като тези под Закона, които съвсем лесно изпълнявали Закона, а не както вярват някои, че чак монаси ще стават, за да не нарушават някоя заповед... Всяко нещо има своята стойност - най-ценното нещо е братолюбието! Ако някой обича своя брат като себе си, то не би имало нужда от лихварството - всеки щеше да постъпва с мотиката на своя брат така, както неговият брат би постъпил с неговата... Нямаше да има тъпи мотики, които копаят с голяма мъка и срещат нерядко камъни, т. е. удрят на камък здраво и мотиката се разпада - дръжката се чупи, но твърдата глава не... Но да оставим мотиките и да отидем на чуковете - един чук може много да чука и пак си чука... Посплесква се, но си остава чук - много чукане може да се чука с него, най-много дръжката да се счупи, но чукът си е тъп от едната страна и остър от другата, не вярвам да има такива, които да чукат с клина-секач, когато трябва да удрят здраво с другата страна, но може и да има такива... Но мързеливите хора си казали, че няма да е лошо като дават своя чук на съседа, да го използват да начука с чука не само коловете за своите домати, а и за техните... Да се прехвърлим на клещите - те също не се износват толкова, плоските клещи имам предвид, когато някой решал да си прави барбекю и му трябвали да огъне ламарина... Мързеливите хора имали клещи, но нямали желание за работа - затова като дойдел някой да им иска клещи и те веднага питали дали ще им направи нещото, което ще правят за тях, ще им услужи, но ако и те му услужат с труда си... Трионът също висял на стената - мързеливите хора не го пипали въобще, за да нарежат дървата си за огрев... Но като дойдел някой съсед, който бил изхабил своя трион от рязане на дърва за огрев, та вече нямал трион, а и нямал пари да си купи нов, та затова отивал при тях и като видел чисто новия трион на стената с радост се съгласявал да го изтърка за своите и чуждите дърва... Така мързеливите хора се научили, че работните хора, в нуждата си, са готови да работят за тези, които имат инструменти - те вече можело да не работят въобще, други щели да работят вместо тях... Така възникнало робството - който иска работи за себе си и лихварите, който не иска просто умира... Лихварите по цял ден мързелували, но съвсем не били инертни в мисленето - постоянно измисляли нови и нови начини да печелят от своите доброволни роби... За целта влезли в управлението на държавата - измислили такива закони и такива данъци, че хората оставали по долни гащи от обира на държавата... Така бедняците нямали друг избор освен да се молят на лихварите да им дадат заем във вид на сечива, за да има какво да ядат... Лихварите си казали, че като са на голям зор техните роби, защо да не дават и част от реколтата на лихварите - две ниви работят, а получават реколта от нива без малко, после без още малко, после без още малко... И така работещите за лихварите се оказало, че дори дължат пари - всичко ставало все по-скъпо, а те не можели да си позволят да живеят, при все че се трудели неуморно... Лихварите трупали баснословни богатства, а техните роби едва свързвали двата края... Не е чудно, че избухнали размирици сред робите - дори се стигнало до ужасяващ бунт, разтресъл най-голямата и най-могъщата империя, която светът е виждал дотогава... Римската империя била раздирана от робски бунтове, каквито светът дотогава не е виждал - 52-ма императори на Римската империя умират насилствено, може да си представите каква размирна империя е била Римската империя преди Юстиниан Велики, който успява да сглоби Империята след 3 века в насипно състояние... Законът, който забранява лихварството между братя по вяра, не се ражда на света хей така, от нищото - сега светът отново е заплашен от същото недоволство, но този път оръжията са много по-мощни, а лихварите са много по-силни... Единствено Законът може да отърве желаещите да се отърват - само който не иска, само той няма да спре да дава с лихва парите си в заем на брата си, а ще иска да му е роб... Както знаем парите нямат полови органи, не могат да се чифтосат и да им се роди потомство - парите като стоят в една каса, без значение дали са метални, хартиени, памучни, каменни или каквито й да са, не могат да се размножат сами... Те могат да се умножат, ако се намерят роби, които да работят за своя господар-лихвар като му дават част от произведеното от тях като лихва, за да може той да го продаде на пазара и да вземе пари, които да сложи в касата си... Парите работят за някого, само ако са в обръщение - някой ги взима от банката, купува с тях нещо, произвежда някаква стока, в която е вложен неговият труд, след което я продава, за да вземе пари и да си купи нещо, както и да върне лихвата и самия заем естествено... Маркс, Енгелс и Ленин обясняват надълго и нашироко какво е това капитализъм, защо той е гнил и как да се спасим от най-висшия му стадий на развитие, империализма, при който светът става притежание на един финансов октопод, който държи 60 % от собствеността на Земята и ако не беше образуван социалистическият лагер, сега може би този процент щеше да бъде 80 %... Лихварите веднъж вече са потопили в кръв и сълзи Римската империя, но Св. Отци са оставили като спасителна сламка за погиващия свят Християнството - така пророкували мъдреците в Древния Рим, казали на народа, че когато "войнът на Марс" в пълно бойно снаряжение се хвърли в пропастта, зейнала насред римската Агора, пропастта ще се затвори след него и тогава адът ще си отиде от земята... Преди много векове успели да затворят адската паст на лихварите, но днес тя отново е широко отворена... Лихварите съкраващават бюджета на църквите - да няма пари за катехизация, да не знаят робите им, че имало някога свят, в който едни хора мечтаели техните потомци да не са роби на лихварите, а да живеят всичко по братски, човек за човека да не бъде звяр, а роден брат... Затова написали и книги - оставили своя Завет, но лихварите не искали техните роби да слушат думите на Св. Отци, затова въвели продължителност на роботния ден, която им пречи да ходят редовно на църква... Всички стоят в един затвор, наречен фабрика, завод, учреждение и пр., като сутрин почват в 8.00 ч., а вечер свършват в 17.00 ч. като цяло, 5 от 7 дни в седмицата /с изключение на някой празник/ - целта е всички да са затворени на роботното си място и да не посещават утренята и вечернята, за да слушат какво им казват противниците на лихварството... Не е чудно, че някои въобще не са ходили на вечерня или пък поради многото работа в събота и неделя, нямат време да отидат рано сутрин на църква, за да чуят Стария завет, слушат само от Новия завет и си викат, че Старият завет вече бил отдавна отпаднал... Лихварите са на стотното небе от щастие - пънчославните вярват, че лихварите са святи хора, щом чрез тях те правят на братята си обратното на това, което пише в Закона... Всяко нещо трябва да носи печалба - ако даваш пари без да искаш лихва, защото не искаш брат ти да е твой роб, ти без съмнение си глупак... Да си добър е равносилно да си смахнат, глупав, въобще да не си в ред - не е чудно, че почти всички искат парите им да са в банките, за да получават лихва, а не да ги дават без лихва дори на близките си... Също така не е чудно, че ходещите на църква веднъж седмично, а повечето - веднъж-дваж годишно, не познават Канона, не знаят, че трябва да бъдат катехизирани и съответно не разбират каква е функцията на Църквата... Църквата трябва да се бори с лихварите най-вече, защото ако никой не се бори срещу тях като учи никой да не взима пари от тях и всеки да не дава пари на брата си с лихва, за да получи "срамна печалба", лихварите ще си стоят гневно в банките и парите им просто ще си стоят мирно и тихо, без да причиняват размирици по света!!! Не може всички да са доволни, затова "Нуждите на мнозина са по-важни от нуждите на малцина или на един!" - в случая лихварите /палачите/ са малцината, а мнозината са потенциалните им роби /жертвите/, но те поставят техните нужди над нуждите на мнозинството, защото не мислят за мнозината, а за тях си, на тях да им е добре /това се нарича егоизъм - важен си само ти, другите за теб не са повече от праха под нозете ти/... Тъй като духовниците /Клирът/ трябва да са пример за паството на Църквата или както обичат да казват някои лидери на общността, те трябва да покажат на вярващите, че не са лихвари - затова им е забранено да дават заем с лихва, което е упоменато неслучайно, защото вероятно лихварите са съблазнили някого от тях да дава пари с лихва и той е трябвало да бъде низвергнат, но понеже в него би трябвало да обитава Св. Дух, представете си някой да бъде низвергнат и някой да загрее, че духът в техния владика е по-слаб от лукавия дух... Та затова съборите са дали наставления - вън лихварите от Св. Църква!!! Сега да допуснем, че един християнин /верен, т. е. може да присъства на литургията на верните, но не е от Клира/ може да дава заем с лихва на своя брат - дава му заем и си чака лихвата... Нищо лошо, според ven4e... Но да допуснем, че този брат е дал заем с лихва на своя пастир - пастирът няма право да дава заем с лихва, както вече знаем, но трябва да връща заем с лихва... Откъде ще я "избичи" - може би ще се наложи да задлъжнее към Църквата, за да си върне заема с лихвата... Какво би могъл да направи пастирът, на кого да се оплаче, че той няма право да дава заем с лихва, а Господ му поднася изненада - трябва да намери отнякъде пари за лихвата, защото дори да се откаже да си купи това, което е намислил да прави с парите, които е взел в заем, той трябва да върне и лихвата... Да допуснем, че това вече се е случвало - значи ние знаем какво е направил пастира... Ето какво направил той: Веднъж се били събрали на Св. Литургия вярващите и този пастир носел една факла в празничната процесия... От двете страни се били навели коленопреклонно вярващите и този с факлата познал лихваря наведен коленопреклонно в множеството, искал да бъде осветен... Като свършила Св. Литургия пастирът казал на свещениците в Бемата: "Братя, ще ми помогнете ли в едно свято дело тази нощ? Значи ще си сложим едни качулки на главите, за да съдим един от тези, които днес се освещаваха като минахме със Св. Писание..." Намерили къщата на този вярващ - била някъде в края на града, но била с чисто нова врата... Един як шут и всичките нахълтали вътре, с факли в ръце... "О-ле-ле, каво става?", запищели домашните... "Търсим един лихвар", казали строго мъжете, "да го питаме дали иска да го просветим..." "Да, да, аз съм този лихвар, но как ще ме просветите - та нали аз съм вече просветен християнин, ей го на, честен кръст, днес бях на църква и бях осветен дори..." "И как беше осветен, щом Господ казва да не даваш пари с лихва на брата си, а ти му даваш пари с лихва???" "А-а-а, не, не, чакайте малко - тази заповед е за обетованата земя, а ние не сме в нея, ние сме в ЗападнаЛА Европа, а обетована земя е била някъде в Изтока, не е ясно точно къде, но там някъде... Това е било много-много отдавна да се дава заем без лихва на някого - сега сме в Средновековието и "тъмните векове" отдавна са минали, няма я и Античността..." "А защо казвате, че сте християни, след като самият Христос казва, че не е дошъл да разруши Закона, а да го изпълни, а вие отхвърляте Закона - значи сте антихристи, не следвате Закона, не го изпълнявате, не сте верни последователи на Христос, не Го следвате, а вървите по друг път, а не в Пътя..." "Ъ-ъ-ъ, очевидно е станала грешка някъде в дългата верига - някой е забравил да ми каже тази важна подробност, че Христос ни води в обетовата земя, ако пазим Закона..." "И какво ще направиш сега като знаеш това?", попитали начумерено мъжете с качулки... "Ами ще кажа на брата си, че съм се объркал - дал съм заем с лихва, но тъй като той ми е брат, а ние сме в обетованата земя, защото сме под Закона, нямаме право да даваме пари на братята с лихва... Да го разтръби на всеки в Църквата, защото е страшно изведнъж да видиш тъмнината, която те е обграждала, когато видиш Светлината, която излиза от тези Факли... Покайвам се за това, че бях лихвар с брата си - вече обещавам да не правя така, но ако наруша този обет, нека бъде над мен анатема... Доволни ли сте?" "Предоволни сме, защото един каещ се на думи и на дело съгрешил е по-скъп за нас от безброй каещи се само на думи лицемери-грешници..." "А вратата кой ще плати, че всичките си пари съм дал в заеми за лихвата, нямам в мен пукнат грош..." "Вземи заем от твой брат, нали вече няма страшно - не може да изгубиш нищо, нито да спечелиш нещо от вземането или даването на заеми, единствено може да помогнеш на брата си като му дадеш излишъка си, някой ще ти даде и на теб заем, щом си толкова беден... А може да ти дадат милостиня братята - разкажи им как беше разбита врата ти и за добрата история може да ти дадат някой грош, от страх, че може да ги посетим и тях, за да им напомним да не оставят сами братята си в нужда, защото не искат братята им да ги оставят и тях в беда..." "Смирено Ви благодаря, но как да Ви се отблагодаря - та Вие сте мои благодетели? Дадохте ми толкова много, а аз на Вас нищо освен едно обещание? Нека поне запомня лицата Ви, за да Ви целувам отсега нататък ръка, че ми отворихте очите като ме избавихте от света на антихриста..." "Нашата награда вече е при нас - ние заемаме без лихва, не искаме отплата, целувай ръцете на Отците, които носят Факли в Процесията..." "А какво да правя с лихвата, която съм взел досега - нея да я запазя ли, ей туй златно кюлче под постелята... В реката ли да го хвърля или да го дам на отците в Църквата - да направят църковна утвар от него..." "Вземи една ножовка и го накълцай на парчета - от всеки, който си взел по едно късче от това злато, на всеки един върни лихвата и няма да имаш ядове на митарствата като лихвар..." "Ама някои братя вкарах в гроба със своята алчност - как да им върна живота, за да им върна златото им..." "Тяхното злато го дай на техните жени и деца - кажи им, че си убил братята си от алчност, но понеже си бил антихрист, заблуден християнин, но сега вече не си такъв, та затова вземаш жената и децата на братята си, за да ги гледаш вместо тях... Ако твоите братя в Христа бяха тук, те щяха да направят същото за твоята жена и твоите деца, ако ги просветим като теб - бъди сигурен, че ако се покаеш и поправиш сторите от теб злини спрямо живите близки на братята ти, то в Бъдещия свят ти ще си един добър човек, а не лицемерно набожен зъл човек, който се има за добър... Хайде, че факлите изгоряха и петелът пропя вече - съмва си и работа те чака с ножовката, трябва да побързаш да разкажеш и на братята за твоето просветление, но внимавай на кого какво говориш, да на те приберат в лудницата, защото лихварите имат лудници за всички, които не мислят "правилно"..." "Я-я, ама Вие сте облечени точно като факлоносците в нашата църква - те имат такива роби, с тази странна шарка на полите и ръкавите... Змия, която хапе опашката си... Откъде сте, ако ме питат братята?" "От горе сме, но слизаме и долу, чак до Западната порта стигаме и викаме има ли някой да иска да излезе от ада, да влезе, ако иска в Храма... Повечето не искат - искат да са роби на лихварите, защото не знаят, че може да са свободни, ако са под Закона... Законът задължава, но и освобождава от робството на лихварите всички, които искат да бъдат освободени от едно робство, за да приемат друго, но то е леко за тези, които го правят леко като следват Св. Отци на Св. Църква..."

Върни се в “въпроси към Православие БГ”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта