Цар Соломон положителен персонаж ли е?

вашите въпроси, мнения и препоръки към портала
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Цар Соломон положителен персонаж ли е?

Мнениеот Кабрал » ср фев 15, 2017 7:24 pm

Кръщението се извършва и с трикратно изливане на вода върху главата, както е станало с вас.

Николаитите са били малка секта в църквата, която не намерила последователи във времето и отмряла. В България няма протестантски църкви. Вашите познати са от някоя евангелска църква от Пловдив или Раковски и дори не знаят кои са и какво са правили николаитите. За самите николаити няма почти нищо писано с едно изключение, кратък разказ от Климент Александрийски, християнски писател и апологет. Защото вече не се учи руски ще преразкажа накратко в какво е била грешката им, за да се види, че няма как да имат каквото и да било общо с православните. Дякон Николай, един от седемте за които говори Новия завет, основал църква и се оженил за красива жена, от която имал дъщери и синове. Самият Николай явно бил прекалено ревнив към красивата си жена, за което бил обвинен от апостолите. За да покаже, че неговата ревност е била за да се пази благоприличие, а не от зло сърце, Николай извел жена си и казал, че всеки който иска може да блудства с нея. Паството му обаче се отнесло безкритично към думите му и се отдало на разврат. Според думите на Климент обаче самият Николай никога не се поддал на блуда, а дъщерите и синовете му живеели праведно, като дъщерите умрели девствени.
Това са николаитите и затова те са били "гнусота" за Господа.

Стромати, книга ІІІ, 25-26:
"Ранее мы говорили уже о беззаконной общности жен у Карпократиан. Но упоминая ранее о Николае, мы забыли упомянуть один момент. (6) Говорят, у него была красивая жена. Вскоре после вознесения господа, когда апостолы обвинили его в ревнивости, он привел ее к ним и сказал, что каждый, кто желает, может овладеть ею. Говорят, что такое поведение вполне соответствовало принципу: «Следует злоупотреблять плотью (paraxrh/sasqai th?Í sarkiÜ deiÍ)».1 И члены этой секты последовали его словам и, действуя просто и некритично, занялись полным развратом. (26, 1) Однако мне известны свидетельства о том, что сам Николай не имел сексуальной связи ни с кем, кроме свой жены, и дочери его дожили до старости, так и оставшись девственницами, а сыновья чуждыми разврату. (2) В нашем же случае такое его поведение объясняется желанием продемонстрировать апостолам, в среде которых он был обвинен в ревности, что страсть к жене не владеет им. Он стремился преподать таким образом урок того, как следует «злоупотреблять плотью», не желая, полагаю, подобно спасителю, «служить двум господам»2, страсти и Богу. (3) Говорят, что и Матфей учил этому, борясь с телесным и злоупотребляя им, никогда не позволяя наслаждениям или неограниченному желанию овладеть собой, тем самым давая душе возможность расти через веру и гносис".
Танина
Потребител
Мнения: 9
Регистриран на: вт фев 14, 2017 7:17 pm

Re: Цар Соломон положителен персонаж ли е?

Мнениеот Танина » ср фев 15, 2017 8:29 pm

Много изчерпателен отговор те наистина не са наясно но те дори не ходят на църква правят си домашна такава събират се в един приятел но слушат много пастори през интернет и четат такава литература и най вече Дерек Принс ако не бъркам името. Ходих 1-2 пъти но ми е трудно да приема тези неща връщах се много натоварена, а и по принцип казват че жените в църквата трябва да мълчат и повече им слушах монолозите. Чакат грабване, искат да говорят на езици направо ми е страшно затова може би ги свързвам с протестантите. Съпруга ми ходи малко повече от мен но и той видя, че нещата не стоят така и спря и той да ходи но напоследък пак го търсят. Но за съжаление, въпреки че сме кръстени и венчани се отдръпва и от православието. И сега в къщи нещата стоят така - аз се моля на Бог да го върне в правия път, той се моли на Бог да ми покаже правилния път. Наистина ми трябва читав свещеник ако някой знае в Пловдив да пише.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Цар Соломон положителен персонаж ли е?

Мнениеот Next » ср фев 15, 2017 9:03 pm

За "говоренето на чужди езици" виж тук:

Прикачения филм е изтрит, но в класическия случай лесно може да се види състояние на транс или упорит стремеж за такъв... Филми да искаш.
Танина
Потребител
Мнения: 9
Регистриран на: вт фев 14, 2017 7:17 pm

Re: Цар Соломон положителен персонаж ли е?

Мнениеот Танина » ср фев 15, 2017 9:34 pm

Аз съм го гледала отдавна влизам тук като гост и съм и чела много в различните раздели но как да накарам и мъжът ми да гледа и чете.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Цар Соломон положителен персонаж ли е?

Мнениеот Next » ср фев 15, 2017 9:54 pm

Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Цар Соломон положителен персонаж ли е?

Мнениеот Кабрал » пет фев 17, 2017 9:00 am


Върни се в “въпроси към Православие БГ”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта