екзорцизъм

разкажете за вашите колебания и приключения по пътя към вярата
Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: екзорцизъм

Мнениеот zmianatz » нед юни 06, 2010 4:23 pm

Альошкин, ето това е иконата. Снимах я у нас с джиесема.

П.П. Тук се оказа, че не могат толкова големи файлове да се прикачват - пратих ти я на личната поща... :sick:
Космонафт

Re: екзорцизъм

Мнениеот Космонафт » пон юни 07, 2010 2:00 pm

Альошкин,
Аз никога не съм бил Православен, затова моите наблюдения за БПЦ са задочни....да, прав си, че е опасно за недотам вярващи или такив, кото просто искат да си начешат егото, вярно, че понякога бесовете проявяват съпротива. Може би затова Исус позволи на Легиона да се всели в прасетата, за да предпази обсебения да не го разкъсат. Само,че само Исус си знаеше какво ги очаква прасетата.
Мисля, че ти първо трябва да си изясниш, кой, кога, от кого ИМА ПРАВА да гони бесове. Емили Роуз и другите филми по темата са прах в очите, за да се страхуват хората и по-специално християните да влязат в законната си власт над бесовете. Страхът парализира. Бог е извоювал за нас победа над бесовете и ни е заръчал да прилагаме тази власт.Аз не мисля, че Бог дава тази дарба заради човешка праведност- с човешките си усилия не можем да опазим себе си от грях, докато сме в плътта. Но „Бог направи за нас грешен онзи, който не е познавал грях, за да бъдем ние праведни пред Него”. Апостол Павел казава „...за да се намеря в Него (Христа Исуса) без да имам за правда своята собствена,т.е. правдата, която е от дела, но да имам правдата , която е от Бога въз основа на вяра,”- перифразирам. Вярвайки в делото на Кръста, на нас ни се „вменява” правда, реално делата ни не ни правят чисти и святи. И най-малкият по ранг демон може да окаже чудовищна съпротива, ако има грях, за който да се държи. Колкото и да пръскаш човека със светена вода, и да му четеш молитвени формули, да му тикаш да гледа икони, бесът няма да излезе, ако няма покаяние, грехът не е изповядан и простен (от Господ). И обратно, и най-агресивния демон (напр. бойните духове) се превръща в малко пале, когато няма грях, зад който да се крие като крепост, ако му е отнето правото да остане. Ако човек си помисли, че може сам някакси от себе си да гони бесове, има опасност да му се случи онова, което се случи на синовете на Скева от Деяния на Апостолите. Наистина аз вярвам и то много силно, че Бог чрез Духа си гони бесовете, че Исус е понесъл на кръста всеки наш грях и проклетия, че не ние с нашата човешка праведност и мъдрост вършим това.
Колкото до Изгонването на демони, т.е. самият акт на изгонване е най-крайната и последна фаза, а ми се струва и най лесната. Когато няма скривалище, зад което да се крие (грях, беззконие, нарушение на Закона) демонът е длъжен да си ходи.

Не знам, какво ти се случило и какви опитности имаш, но трябва наистина да се замислиш в какво точно вярваш. В смисъл, кой човек може да ти гони и как става гоненето на бесове. И дали Господ ще се движи по някакви коловози, които ние човеците му предначертаваме. Исус каза само, „давам ви власт над бесовете и над цялата сила на врага и нищо няма да ви повреди”, „идете и вие правете същото като мен” Някакви точни формули не е давал. Как, по какъв начин- не знаем- Святият Дух ще ви научи...

Наистина звучи малко сухо и теоритично това дето го разказвам, ама е истина, която съм изпитал. (аз лично от зор започнах да придобивам опитности в тая сфера)
Струва ми се, че ти трябва да си изясниш някои доктринални въпроси. Дано Господ да ти прати правилния човек.
Пожелавам ти успех в начинанието ти

Върни се в “пътят към храма”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост