Рециклиране на хора или живите резервни части

разкажете за вашите колебания и приключения по пътя към вярата
pavel
Потребител
Мнения: 209
Регистриран на: вт сеп 14, 2010 12:47 pm

Re: Рециклиране на хора или живите резервни части

Мнениеот pavel » чет дек 16, 2010 12:51 pm

ioio
Потребител
Мнения: 919
Регистриран на: вт авг 18, 2009 4:02 pm

Re: Рециклиране на хора или живите резервни части

Мнениеот ioio » чет дек 16, 2010 1:20 pm

А на който се е молил за мен, докато бях паднала, нека Бог въздаде благодат стократно.
Jordano
Потребител
Мнения: 7
Регистриран на: пон ное 29, 2010 2:21 pm

Re: Рециклиране на хора или живите резервни части

Мнениеот Jordano » чет дек 16, 2010 9:38 pm

"До колко това, което правя, е за Бога и доколко за хората? Отец Сергий.
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Рециклиране на хора или живите резервни части

Мнениеот Мария » съб дек 25, 2010 3:03 am

Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: Рециклиране на хора или живите резервни части

Мнениеот Чехълче » пон дек 27, 2010 2:08 pm

Мария, добре си направила, че си изтрила някои неща. Много се чудих дали да трия и аз, но после зарязах тая работа - и без това сме разграден двор и всеки вилнее, както намери за угодно на себе си.
тодоре
Потребител
Мнения: 128
Регистриран на: вт мар 10, 2009 10:47 pm

Re: Рециклиране на хора или живите резервни части

Мнениеот тодоре » пон дек 27, 2010 2:58 pm

Потребителски аватар
to6ominator
Потребител
Мнения: 304
Регистриран на: пон май 10, 2010 11:09 pm

Re: Рециклиране на хора или живите резервни части

Мнениеот to6ominator » вт дек 28, 2010 5:35 pm

В България ин-витро се прави от доста отдавна. Вече има 20 годишни, родени по този метод, напълно здрави хора. Напълно съм против да сравнявате този метод с клонирането, защото е много по-безвреден и "по-естествен".
1. Ин витро е метод, при който се взима яйцеклетка и със специална игла се вкарва сперматозоид, чрез което се симулира оплождане. След това, зиготата се поставя в среда с определен химичен състав, с който се лъже, че е реално оплождане и започва делене и нарастване. Понеже успеваемостта е доста ниска, това се прави едновременно с няколко яйцеклетки и те всички се използват, за да се увеличи шанса за успех. Затова, често се раждат разнояйчни близнаци при този метод (повече от 1 яйцеклетка се е развила). Сперматозоидът, който се избира, е преживял съхранение в много ниска температура, с което е "доказал", че не е дефектен.
2. Клонирането е процес, при който се взима яйцеклетка, нейното ДНК се изкарва и се заменя изцяло с друго ДНК (на този организъм, който желаят да клонират). След това отново с химическо третиране, яйцеклетката се лъже, че е оплодена и започва да се дели. Проблемът тук е, че според нови научни теории, стареенето на организма не е обусловено само от разрушаване на клетки и тъкани от действието на свободни радикали, а и става програмно, като възрастта на организма се записва в ДНК. Като вземеш ДНК от възрастен екземпляр и го клонираш, така ще получиш бебе на новия екземпляр, което още преди да остарее, вече е остаряло, защото в ДНКто му пише, че е живяло еди колко си време преди това. Може би, това е нещо като Божия защита срещу "измами" като клониране и химични неутрализации на свободни радикали от маниаци, които искат да живеят вечно, може да има и друго приложение.

Аз съм за Ин-Витро и против Клонирането, защото първото е почти реално оплождане с "малко помощ" и резултатът е организъм с ДНК, което е уникално и неманипулирано. Второто може да се използва и вероятно се използва за болни амбиции, като постигане на "вечен живот" или "голяма печалба в селското стопанство", като клонираме тези крави, които са давали най-много мляко или "супер войник", като клонираме Рамбовци или Терминатори за военни или шпионски цели. Най-опасното нещо, обаче е ГМО, защото все едно аз като програмист, да гледам програмен код от 0-ли и 1-ци и изведнъж да ми хрумне: я да смена тая 1-ца с 0-ла и да видим кво ще стане. Ми може нищо да не стане, а може и да станат ужасни неща, защото не знам машинният език и се намесвам като слон в стъкларски магазин.

Върни се в “пътят към храма”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта