мнението е редактирано от radotr за неспазена т. 14 от Правилата
ИСТИНАТА ЗА ЗЕМНИЯ ЖИВОТ
-
- Потребител
Умно и добре казано, Тодорка, но храните предразсъдъци, в случая.
" по-се котира да понатрошиш чуждите мозъци ( къде с цитати от корана, къде с юмруци и с други работи, ако първото не работи)"
" но ми е трудно да си го представя как си говорим кротко всеки за своята си вяра."
Не е нужно да си говорите вярата, а да умеете да си изживеете живота си в разбирателство с небето и света, като щадите чувствата на другия.
Тоест, чисто да следвате Христа по трънливия път към съвършенството, пък - докъдето стигнете.
( Но, иначе, сте изключително права защото тук е форум и тук се ГОВОРИ, затова адмирирам претенцията ви за възпитано говорене!)
Никъде не ни е обещавано, че живеенето в света ще бъде лесно.
"Ако Мен гониха, и вас ще гонят. Ако Мен преследваха, и вас ще преследват. Ако Мен мразиха, и вас ще мразят ....",
цитирам по спомен, простете.
Лесно няма.
Лесното го обещава един лукав, знаете кой, нали?
Добре говорите, уверявам ви, че ми харесвате. Но още една лека забележка, позволете.
Пишете" " Извинявай, нищо лично."
Аз пък ви казвам, че всичко е ЛИЧНО.
Ако не бе такова, нямаше така добре да защитавате позицията си.
Бъдете здрава и все така трезва.
Мисля, че ви знам отнякъде, но това е друга тема.
Към Еmir и вашият приятел, чието прозвище сега забравих.
Прочетох ви на друг постинг със много смирен възпитан тон, да ми отправяте покана за беседа, като сте задали и конкретни въпроси.
Приемам с удоволствие.
Но първо прочетете основата на основите - текстовете на моите (а и ваши) свещени книжа, като специално обърнете внимание на Символът на вярата.
Сайтът изобилства от съществена полезна информация.
Това не е уловка!
Просто, наистина не може да бъде провеждан полезен диалог, ако не познаваме азбуката.
Мир!
" по-се котира да понатрошиш чуждите мозъци ( къде с цитати от корана, къде с юмруци и с други работи, ако първото не работи)"
" но ми е трудно да си го представя как си говорим кротко всеки за своята си вяра."
Не е нужно да си говорите вярата, а да умеете да си изживеете живота си в разбирателство с небето и света, като щадите чувствата на другия.
Тоест, чисто да следвате Христа по трънливия път към съвършенството, пък - докъдето стигнете.
( Но, иначе, сте изключително права защото тук е форум и тук се ГОВОРИ, затова адмирирам претенцията ви за възпитано говорене!)
Никъде не ни е обещавано, че живеенето в света ще бъде лесно.
"Ако Мен гониха, и вас ще гонят. Ако Мен преследваха, и вас ще преследват. Ако Мен мразиха, и вас ще мразят ....",
цитирам по спомен, простете.
Лесно няма.
Лесното го обещава един лукав, знаете кой, нали?
Добре говорите, уверявам ви, че ми харесвате. Но още една лека забележка, позволете.
Пишете" " Извинявай, нищо лично."
Аз пък ви казвам, че всичко е ЛИЧНО.
Ако не бе такова, нямаше така добре да защитавате позицията си.
Бъдете здрава и все така трезва.
Мисля, че ви знам отнякъде, но това е друга тема.
Към Еmir и вашият приятел, чието прозвище сега забравих.
Прочетох ви на друг постинг със много смирен възпитан тон, да ми отправяте покана за беседа, като сте задали и конкретни въпроси.
Приемам с удоволствие.
Но първо прочетете основата на основите - текстовете на моите (а и ваши) свещени книжа, като специално обърнете внимание на Символът на вярата.
Сайтът изобилства от съществена полезна информация.
Това не е уловка!
Просто, наистина не може да бъде провеждан полезен диалог, ако не познаваме азбуката.
Мир!
-
- Потребител
-
- Потребител
-
- Потребител
-
- Потребител
-
- Потребител