Колко пъти в годината може да се причасти един християнин ?
Re: Колко пъти в годината може да се причасти един християни
Тодор, много ти благодаря!
Нямам голям опит във форумите, а както се вижда и наблюдателност. Иконата ще ми извади очите.
Нямам голям опит във форумите, а както се вижда и наблюдателност. Иконата ще ми извади очите.
- Aurelia Felix
- Модератор
БЕЗ СВЕТО ПРИЧАСТИЕ СМЕ МЪРТВИ !!!
Именно. Понеже вече няколко пъти са ме питали за храм, където свещениците не спират от причастие без причина, поствам и тук адреса. http://poseti.guide-bulgaria.com/SW/Sof ... ia/_id=389
Може да кажа частното си мнение...Иначе не знам какво казва форумът за препоръките на свещеник...
Аз мисля, че няма проблеми...Особено що се отнася до толкова важно нещо като Евхаристията.
Аз мисля, че няма проблеми...Особено що се отнася до толкова важно нещо като Евхаристията.
Явно, и тук онези (много!?) от православните свещеници, които имат залитане в прекалена фанатичност по отношение на бариери спрямо по-пълноценно участие на хора в тайнството евхаристия, освен да се поучат от автентичното православие (вж. мнението на Чехълче) - на първо място, да вземат примеп и от католиците в това отношение!... Ами да, като не могат сами да се справят и като залитат в някакви уклони, да взимат пример от по-уравновесени, по-умерени хора!
Тук впрочем, както винаги, е подходящо и наложително да се каже, че е недопустимо в наше време хората да си лижат лигите едни на други, лапайки последователно една и съща лъжица!
Тук впрочем, както винаги, е подходящо и наложително да се каже, че е недопустимо в наше време хората да си лижат лигите едни на други, лапайки последователно една и съща лъжица!