ЕЛЕОНОР. НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЌЕ МЕ РАЗБЕРЕШ БИДЕЈКИ НЕ ЗБОРУВАМ БУГАРСКИ, НО ЌЕ ТИ ГО ДАДАМ ОДГОВОРОТ НА ТВОЕТО ПОСТАВЕНО ПРАСАЊЕ. БЛАГОСЛОВ ЗА ДА СТАПИШ ВО ЦРКОВЕН БРАК СО ПРОТЕСТАНТ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ДАДЕ НИТУ ЕДЕН ДУХОВЕН ОТЕЦ, БИДЕЈКИ ПРОТЕСТАНТИЗМОТ Е МНОГУ ДАЛЕКУ ОД ВИСТИНСКАТА ВЕРА ВО БОГА И ТОА КЕ ПРЕДСТАВУВА ТВОЕ ОТПАДНИШТВО ОД ПРАВОСЛАВНАТА ВЕРА. ПРАВОСЛАВЕН СВЕШТЕНИК МОЖЕ ДА ТИ БЛАГОСЛОВИ ДОКОЛКУ ТОА СВЕТАТА ТАЈНА БРАК ЈА ДОБИЕТЕ ВО ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА, НО ОТКАКО ВАШИОТ ИДЕН СОПРУГ ЌЕ ЈА ПРИФАТИ ПРАВОСЛАВНАТА ВЕРА И СЕ КРСТИ ПРАВОСЛАВНО.
ОБРАЗЛОЖЕНИЕ ЗОШТО НЕ СЕ ДОЗВОЛУВАч : ТИЕ НЕ ГИ ПРИЗНАВААТ СВЕТИТЕ ТАЈНИ ОД КОИ ЕДНА Е СВЕТАТА ТАЈНА БРАК; НЕ ЈА ИСПОВЕДААТ ПРАВИЛНО ВЕРАТА ВО ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА, ОДНОСНО СЕ ИНОВЕРНИ...
ГОСПОД НЕКА ВИ ГО ПРОСВЕТЛИ УМОТ ЗА ПРАВИЛНО ДА ПОСТАПИТЕ [/quote]
Моля за съвет относно сватба
за ИСАК
Здравейте драги ИСАК,
Разбрах какъв е Вашият отговор.
Далеч съм от мисълта да водя безсмислен спор относно църквата и Вярата. Само още веднъж се доказа моето убеждение, че църквите нямат нищо общо с Вярата.
Бъдете здрави.
Разбрах какъв е Вашият отговор.
Далеч съм от мисълта да водя безсмислен спор относно църквата и Вярата. Само още веднъж се доказа моето убеждение, че църквите нямат нищо общо с Вярата.
Бъдете здрави.
-
- Потребител
-
- Потребител
Благодаря на всички за отговорите!
След още един разговор с протестантския пастор, се оказа че можело и без такъв документ. Той не е поставял условие да се отрека от православната църква, просто не е искал да става причина за дразги.
Marst, специално Ви благодаря за разбирането и отношението.
Бог е любов.
Marst, специално Ви благодаря за разбирането и отношението.
Бог е любов.