Без православни мисионери в западна европа???
Без православни мисионери в западна европа???
Здравейте.
В интервю с един православен свещеник прочетох следното:
В Западна и в Средна Европа обаче нямаме право на мисионерство според споразумението ни с католици и евангелисти. В Германия например не мога да звънна на вратата на немско семейство и да започна да го убеждавам в източноправославието. За жалост евангелистите не спазват това споразумение у нас.
(цялото интервю можете да видите тук(линка е от Гунев, благодарности) http://www.temanews.com/index.php?p=tem ... 2&aid=7068 )
Наистина ли съществува подобно абсурдно споразумение? Това би означавало че трите големи течения в християнството са постигнали съгласие помежду си как да си поделят света и даже имат официално споразумение...
Някой знае ли нещо повече по въпроса? Аз лично съм, най-меко казано, шокиран...
В интервю с един православен свещеник прочетох следното:
В Западна и в Средна Европа обаче нямаме право на мисионерство според споразумението ни с католици и евангелисти. В Германия например не мога да звънна на вратата на немско семейство и да започна да го убеждавам в източноправославието. За жалост евангелистите не спазват това споразумение у нас.
(цялото интервю можете да видите тук(линка е от Гунев, благодарности) http://www.temanews.com/index.php?p=tem ... 2&aid=7068 )
Наистина ли съществува подобно абсурдно споразумение? Това би означавало че трите големи течения в християнството са постигнали съгласие помежду си как да си поделят света и даже имат официално споразумение...
Някой знае ли нещо повече по въпроса? Аз лично съм, най-меко казано, шокиран...
Последна промяна от ТодорК на вт апр 14, 2009 2:03 pm, променено общо 2 пъти.
Re: Без православни мисионери в западна европа???
***** Мнението е изтрито от radotr поради дублиране.
Последна промяна от Кабрал на пет ное 07, 2008 12:11 pm, променено общо 1 път.
Наистина се разпалих. Извинявай още веднъж, Гунев, и те моля да ми простиш за емоционалността. Всъщност в интерес на истината не съм проверявал колко точно са застъпени окултните неща в курсовете, които жена ми води - тя просто ми се оплаква от време на време. Така че може би думите присъстват много силно не са точни. Извинявам се на всички четящи :oops: :oops: :oops: Може би е по-точно да кажа че със сигурност ги има и се посрещат с интерес, след като не съм проверил... Ще пиша по-подробно след като я поразпитам.
Върни се в “енорийска и социална дейност”