Краят на времената

въпроси за източниците на нашата вяра
Зограф
Модератор
Мнения: 933
Регистриран на: вт апр 28, 2009 11:22 pm

Краят на времената

Мнениеот Зограф » нед ное 22, 2009 11:43 am

Не си спомням вече през коя година беше /края на 70-те/ когато исповедника който имах тогава ми разказа следното: Неговия брат /емигрант/ преди десетина години посетил Света Гора и там по Божий промисъл се запознал с този чуден старец- Симеон, който като разбрал, че е руснак от съпровождащия го грък, взел с две ръце ръката му и с такава любов я целунал, че като вълна го обляла и обхванала тази любов целия и краката му така отслабнали, че едвам се държал прав да не припадне. А старецът продължавал да му стиска с две ръце ръката и му казал: Разказвай навсякъде, че когато в Русия се възстановят всички съборени храмове или се изпълни числото на съборените с построени нови, ще дойде най-голямото изкушение за християните на земята. Тогава лукавите иудеи ще извадят намерените ръкописи и ще покажат, че там има уж ново евангелско послание уж от ап. Павел и всички учени по света единодушно ще казват - истинско е !!! Тогава мъдрост не ще има сред хората, защото благодатта ще се отдръпне и ще настане най-голямата измама, защото мнозина ще повярват на това което казват в един глас учените и ще има добавено към светото Евангелие и новото послание. И малцината които не приемат новото ще бъдат гонени, преследвани, хулени и от всички хора мразени. Тогава ще бъде велика съблазън и велико изкушение....
Тогава, когато ми го разказаха комунизма беше така непоклатим, че това изглеждаше абсолютно невероятно, и аз от уважение премълчах, но не го приех като нещо сериозно, а сега, все по често си мисля дали наистина няма от онези таинствени ръкописи намерени през 1947 г в Кумран и все още не публикувани да се появи нещо от рода на "Шифъра на Леонардо", но изработено и изпипано така лукаво, както само евреите са способни.
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Краят на времената

Мнениеот ven4e » нед ное 22, 2009 12:27 pm

Да прибавят нова книга към Новия завет? Какво ще рече, че благодатта ще се отдръпне, като това е очевидно противоречие с досегашната вяра и никой, наричащ себе си християнин, не би се вързал. А че невярващите ще захапят въдицата от воле, си е техен проблем.
Зограф
Модератор
Мнения: 933
Регистриран на: вт апр 28, 2009 11:22 pm

Краят на времената

Мнениеот Зограф » нед ное 22, 2009 3:46 pm

Ако сравним сегашната,- с древната Църква, където Св.Дух преизобилно е изливал благодатните си дарове, не се ли вижда ясно, че все по-оскъдна става, поради всеобщото ни отдалечаване от същността на истинския християнски живот. Евангелските варосани гробници се увеличават, но благодатните дарове в тях оскудяват. Въпросът е как ще реагираш ако новото "Послание" не противоречи с нищо и никъде на досегашното Евангелие, а само го "допълва и обогатява" с нещо???
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Краят на времената

Мнениеот ven4e » нед ное 22, 2009 4:08 pm

Всъщност все някога благодатта много ще намалее и като нищо може да се забранят старите Библии. Мислех си, че протестантите като идолопоклонници спрямо Библията биха се възпротивили, но пък те са много прагматично настроени и повечето от тях веднага биха приели авторитета на учените по който и да било въпрос, стига да са подходили рационалстично. Ако не противоречи с нищо като съдържание - противоречи на Преданието, което определя кои точно книги са канонични, т.е. свещени и може да се издаде паралелно като отделна книга, но не и да влиза в състава на Книгата - това е прекалено дръзко, струва ми се, че нещо по-хитро ще измислят, по-замаскирано :?
П.С. Преди малко четох житието на св.Моисей и там пишеше, че той предизвикал Божия гняв с това, че си позволил да възрази и бил наказан да не види Обетованата земя, така че и аз няма да възразявам повече, може пророчеството да е истинско.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Краят на времената

Мнениеот Aurelia Felix » нед ное 22, 2009 5:22 pm

Така е Зографе, благодаря ти. Аз все пак като тигрица ръфам понякога без да внимавам, прощавай не исках да те обиждам, но всичко което ти казах е искрено, без лицемерие. Всички ние, без изключение сами по себе си сме годни само за ада, но по великата милост на нашия Бог сме призовани към изправление и вечен живот.

Струва ми се, че е по-точно да се казва: "С нищо не съм по-добър или по-лош от другите". Преди около година Бог така нареди обстоятелствата около мен, че осъзнах съвсем ясно, че не съм по-добра от старозаветните юдеи. Разбрах, че почти всичкото богоборство, което те проявяваха и аз съм проявявала в живота си като християнка. И тогава осъзнах великата милост на Отец, Син и Светия Дух. Нищо не ме е смирявало повече. Колко истински са думите на пророка: "... поради милост Господна ние не се довършихме!"


Венче, това за намирането на "нови" ръкописи, уж писани от ап.Павел за което споменава Зографа не бива да те учудва. Аз знам за подобни планове, макар и от неправославни източници. Преди години (някъде в края на 80-те) един канадски журналист - християнин Серж Монаст се добира до документи, изобличаващи плановете на сатанинското общество на илюминатите за промотиране на антихриста. В тези чудовищни планове влиза и намирането на "археологически" доказателства, "оборващи" християнството. Друга част от плановете включва оборване на християнството чрез средствата на масовата култура (вече се появи бълвоча "Шифърът на Леонардо", тепърва ще има и още). Най-ужасяващото обаче е проектът "Син лъч".
Серж Монаст е убит заради тези разкрития. Но слава Богу, веднъж разкрити пъклените планове са забавени.
Славян
Потребител
Мнения: 1132
Регистриран на: съб сеп 26, 2009 1:49 pm

Краят на времената

Мнениеот Славян » нед ное 22, 2009 6:08 pm

Тигър(ке), я ми разясни, моля за "проекта Син Лъч", да не тормозя търсачките ^, ако трябва на ЛС, да не товарим темата с "не по темата".

П.С.: @Тигър - Благодаря за пространния ответ, "знам" английски и със сигурност ще се поровя, ужасно е...
Последна промяна от Славян на вт ное 24, 2009 8:36 am, променено общо 2 пъти.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Краят на времената

Мнениеот Aurelia Felix » нед ное 22, 2009 9:02 pm

Преди време във форум православие на дира стана дума за този проект, пускам ти линк: http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... apsed&sb=5

Ако знаеш английски, пускай гугъл сърч. Най-общо става въпрос за следното: с помощта на най-модерни технологии планирали т.н. "Нощ на хилядите звезди", когато чрез спътници щели да правят гигантско космическо шоу. Над християнските страни щяло да бъде имитирано Второто Пришествие на Христос (тоест холограмен образ на Христос ще се появи в небето над всички официално християнски страни), Мохамед - над мюсюлманските, Буда над будистите и т.н. Всички те щели да обясняват на населението как вероизповеданията не са разбрали божествените им послания и да дадат ново послание. След което всички тези холограмни образи щели да се слеят в един образ като идеята е това да е вече реално съществуващата на земята личност на антихриста. По-гадното беше, че тези гласове и после един глас хората щели да чуват някак вътре в себе си, а не отвън.

Прочети го просто като информация. Едва ли ще стане точно така предвид, че вече е разкрито и се знае, но нищо чудно да бъде нещо подобно на това. Св.ап. Павел говори за голямата измама на последните дни, а св.Йоан в Апокалипсиса ясно споменава, че цялата земя ще се учуди и отиде след звяра.

Тъй като образованието ми включва и политически науки мога да уверя всеки, че към настоящия момент няма нищо, което да накара съперничащите си световни сили да се обединят. Самюъл Хънтигнтън написа прекрасната книга "Сблъсъкът на цивилизациите", където е изброил и засегнал дълбоките и непреодолими разломи между различните типове цивилизации.

Какво би могло да обедини такъв разединен свят? И не просто да го обедини, а да го направи ЕДИНОДУШЕН?? Представете си само: САЩ, Русия, Иран, Китай, Африка, Ю.Америка, Европа - едно сърце и ум?!!

Близко до логиката е НЕЩО СВРЪХ-ЕСТЕСТВЕНО.
Зограф
Модератор
Мнения: 933
Регистриран на: вт апр 28, 2009 11:22 pm

Краят на времената

Мнениеот Зограф » нед ное 22, 2009 11:47 pm

Освен обединяващия всички религии "Син лъч" за който Тигър пише, който е поразителен по мащабите си и не бях чувал до сега е възможен и друг,- това е посредством от хилядолетия известния и споменат в Евангелието бог - Мамона, комуто се кланя вече почти цялото човечество. Ако след някоя от поредните финансови кризи на гладните тълпи се предложат огромни парични възможности от някой финансов гений той ще бъде обявен за "бог" и горко на всеки, който каже нещо против него. Срещу материално благоденствие още сега 90% от населението на земята би дало веднага десницата си да носи белега на "Звяра". Свидетели сме как от ден на ден повсеместно се рекламира по телевизиите и създава една потребителска култура, която е абсолютно противоположна на думите на Спасителя да не се грижим, какво да ядем и какво да пием, нито за тялото си какво да облечем. Тъкмо обратното,- навсякъде около нас огромни магазини предлагат невероятно разнообразие от храни, облекло, напитки, коли, курорти и вече за младото поколение думите на Апостола "не всичко, което ми е полезно, ми е необходимо"/ІКор.6-12/ са напълно неразбираеми. Тоест човечеството вече е готово да се поклони на Мамона.
Славян
Потребител
Мнения: 1132
Регистриран на: съб сеп 26, 2009 1:49 pm

Краят на времената

Мнениеот Славян » пон ное 23, 2009 5:06 am

Право думаш, prokimen, ето някои от многото безумства по ТВ които сигурно погнусяват и други православни християни освен мен:


Хлапе : -Мамо гмурках се!
Майка: -В студената вода!? Ще ти дам Марсианци Имунактив за деца.
...


Падаш си по някого? Страхотно! Преди секс помисли за предпазване. По време на секс не мисли за нищо! Пропусна да се предпазиш? Няма проблем - *** след секс.

Разбор:

1) Гнусно насаждане на симпатия към "извънземните" - нарушаване на Първата Божия Заповед.

2) Гнусно насърчаване на:
А) "Секс без любов" - което си е разврат и нарушаване на Седмата Божия Заповед.
Б) Подтискане на раждаемоста - което е отхвърляне на благословията от Бога - Плодете се и се множете и пълнете земята.

Където можах, скрих името на продукта, за да избегна да ги рекламирам, пази Боже.

И една забележка:
Темата, в заглавния си пост е за Стария и Новия Стил, а изобилства с друга ценна информация (предимно постове за Антихриста), което е закономерно, по пътя на разговорите - залитането в други аспекти, но, добре ще е, Модератора да копира тези и тези мнения, които да нареди в тема-майка, съществуваща или пък нова. Мария направи такова копиране, даже преместване, преди няколко седмици и се получи успешно.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Краят на времената

Мнениеот Aurelia Felix » пон ное 23, 2009 11:17 am

Зограф
Модератор
Мнения: 933
Регистриран на: вт апр 28, 2009 11:22 pm

Re: Краят на времената

Мнениеот Зограф » пон ное 23, 2009 9:49 pm

Напълно си права Тигър, че бесовските чудеса са свързани с поклонението на човечеството, а след това ще последва и печата на Антихриста. Но мен ме вълнува как и къде верните ще се скрият за да избегнат това поклонение и съответно подпечатване без което няма да можеш да си купиш даже и най-необходимото? Има ли някъде писано за малко известни белези за приближаващия край както например Трета книга на Ездра гл.6-21, 22 ??
Жоро
Потребител
Мнения: 1396
Регистриран на: съб апр 11, 2009 9:10 pm

Re: Краят на времената

Мнениеот Жоро » пон ное 23, 2009 10:51 pm

Ново Евангелие? .... няма проблем! Вече е създадено. Има някои учени, занимаващи се с Библейски критицизъм, които развиват такива теории от манускриптите и фактите, че ако ги слуша някой "Sola Scriptura", ако не загуби вярата си, поне ще боледува дълго. Та те се опитват да видят истинския Иисус и истинските събития зад свободната интерпретация на евангелистите и добавките на църквата към евангелията през вековете. За мен чисто и просто създават ново евангелие, само че не обединително, като вече осъдения Диатесарон, а в обратн посака - Орязано Евангелие - където повечето неща не са се случили, а Иисус почти винаги мълчи. А ако нещо се е случило, то не знаем как точно е станало и какво точно се е казало.

Та новото евангелие не е необходимо да бъде написана книга. То може да е като в случая - плод на "научен подход", който ще трае докато не вземе пак някой да копае. С всяка находка - нови теории - ново евангелие.

(Нарочно не цитирам имена, да не вземе някой евангелист да ги гугълне, та после аз да му бера греховете)
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Краят на времената

Мнениеот Aurelia Felix » вт ное 24, 2009 9:58 am

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Краят на времената

Мнениеот Aurelia Felix » вт ное 24, 2009 8:56 pm

Зограф
Модератор
Мнения: 933
Регистриран на: вт апр 28, 2009 11:22 pm

Re: Краят на времената

Мнениеот Зограф » ср ное 25, 2009 12:40 am

Уважаемий Тигър,
Споделям напълно възгледа ти, че не трябва да мислим за оцеляване и устройване по отдалечени места, а с молитва към Господа да просим сили, когато се наложи да не се побоим за "животеца ни" , защото ще погубим душата си. Колкото и да изглежда в този момент на всички ни лесно да станеш мъченик, тези от нас които са преживяли по-голямата част от живота си по времето на комунизма и атеизма, знаят колко е трудно в действителност. Изглежда, че кръгът на историята на Божията Църква ще се затвори като се върне пак към катакомбния начин на съществуване, защото крайно невероятно е да остане официално да съществува църковната организация и администрация в сегашния си вид и по времето на Антихриста, но тази тема старателно се избягва от някои.
Що се отнася до стих 21 на Ездра вече има конкретни данни, че медицината има близки до четвъртия месец постижения. Още през февруари 2007г. излезе следното съобщение: "284 грамово бебе, родено в началото на петия месец, ще бъде изписано здраво в четвъртък в болницата в Маями, Флорида, предаде Би Би Си. Момиченцето Амилия Тейлър е първото новородено в света, оцеляло след раждане в петия месец. Бебето се родило преждевременно на 24 октомври миналата година. Когато се появило на бял свят то тежало само 284 грама, а ръстът му бил 24 сантиметра, колкото една химикалка....Утре момиченцето ще си отиде у дома след почти 4 месеца в интензивното отделение на болницата.." Съжалявам, че не съм опитен с компютъра да приложа и двете снимки с които разполагам. Също и относно пълните складове с картофената реколта в Пензенска област преди четири години се оказало изведнъж, че всичкото складирано количество се превърнало на каша...

Върни се в “писание и предание”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост