Химически следи в небето - мит или реалност?

въпроси за източниците на нашата вяра
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Предвиждат въвеждане на чипове още тази година

Мнениеот ven4e » пон фев 04, 2013 10:29 pm

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Предвиждат въвеждане на чипове още тази година

Мнениеот Next » пон фев 04, 2013 10:40 pm

Темата е мноооого обширна. Ето ти малко жокерче: http://www.youtube.com/watch?v=MTpYwf7lBCA

Много писане е. Има много техники. Като начало HAARP и Chemtrails може да са ти първите ключови думи в търсачките. Най-накрая може да стигнеш и до края: умна прах, т.е. нанокомпютри с размери на.... обикновена прах.

Въобще това си е за една много дълга нишка. Който иска да я почва. Аз не, защото се иска технически грамотна аудитория. Иначе писането е 2-3 повече.
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Предвиждат въвеждане на чипове още тази година

Мнениеот ven4e » пон фев 04, 2013 10:55 pm

Виж, мен не ме интересуват промяната в йоносферата и химическите следи от самолетите - предполагам, че са крайно опасни, но както сам казваш, темата е обширна, затова да се ограничим до по-важен материал, а именно до контрола на човешкия мозък по технологичен път - ни повече, ни по-малко. Давай линкове и не ме жали - ще изчета всичко :D
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Предвиждат въвеждане на чипове още тази година

Мнениеот Next » пон фев 04, 2013 11:07 pm

HAARP - гледай в тубата каквото ти хареса на руски или английски.

Това не е само система за нагряване на атмосферата - това е поне още 10 неща :!:

С това най-добре се въздейства на популацията на цели държави. Chemtrails много усилват ефекта. Но това, с което се "бъзикат" тълпите (без благодатна защита) е точно HAARP-а.
И то вече няколко държави го имат.
В Аляска този се захранва от ядрен реактор.
До Чернобил, доста преди американците (те копираха от руснаците) има/имаше подобни антени. Ама "резнаха" захранването там.
Фокушима разправят захранвала японските антени....

Въобще разбери многото функции на тия "научно-изследователски" центрове и имаш началото на темата: Що е то контрол над тълпата и има ли то почва у нас :) Между другото там се влиза много по-трудно от военен ядрен обект.
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Предвиждат въвеждане на чипове още тази година

Мнениеот ven4e » вт фев 05, 2013 8:11 am

Благодаря на всички, но от блажена незнаеща станах блажена невярваща (в теория на конспирацията). От малкото неща, които прочетох/гледах, останах с впечатление, че това са наукообразни бабини деветини - дано не се обиди някой, но не смятам, че е порок здравословният скептицизъм по отношение на всичко, което не е Божествено Откровение. Действително съществуват всемирен заговор срещу човечеството и психотронно оръжие, но за тях е разказано подробно от отците-аскети и подвижници - как демоните целят да унищожат всеки човек, като му внушават най-общо казано грешни мисли, които той трябва да отхвърля. Ако вземем за мерило Христовите думи "по плодовете им ще ги познаете" - какъв плод може да даде доверието към горните теории, освен паника, смут и объркване? Ще направи ли някого по-добър християнин, ще му помогне ли да изпълнява Божиите заповеди за любов към ближния или напротив, ще го ожесточи и направи подозрителен, защото знае ли човек. Трябва да се пазим от суеверие и да приемаме без проверка единствено християнството, във всичко останало да сме нащрек и крайно внимателни, прекалено ни е скъпоценна вярата, за да я разхищаваме. Ако пък след проверка се убедим, че нещата са действително така добре, но на първо четене цялата тази мъгла (тя затова е и трудно да се предаде накратко) по нищо не се различава от псевдонауката.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Предвиждат въвеждане на чипове още тази година

Мнениеот Next » вт фев 05, 2013 8:53 am

Венче, не се позовавай на собственото си незнание по дадена тема за да правиш генерални изводи. Както казах има много неща по въпроса! Книги с доказателствен материал. Вервай ми, незащитения от божията благодат може да стане луда калинка от голямо разтояние!

http://kolibka.com/2.html ето тук горе на търсачката пишеш HAARP и вероятно от филмите ще разбереш поне, че атомните бомби вече са демоде и морално остарели.

http://chemtrail.hit.bg/ тук в раздел ВИДЕО има 2 филма пак от http://kolibka.com ..... имат връзка 2-те. Има още книги, но това е доста труд, да се отсее и покаже връзката между всичко. Нали не мислиш, че някой като прави нещо разпъва табела в небето с надпис - страва еди-какво-си.

Гледай и питай, така е най-лесно. Съжалявам, но не помня книгата с фактите, която съм чел наизуст. Ако искаш намери си някоя добра и чети. Не бързай със заключенията. Не е разумно човек да прави такива без да познава материята.
Потребителски аватар
needsnow
Потребител
Мнения: 48
Регистриран на: пон дек 31, 2012 12:26 am

Re: Предвиждат въвеждане на чипове още тази година

Мнениеот needsnow » вт фев 05, 2013 9:34 am

:wink: От чипове на кемтрейлс... И така темата упорито се опитва да направи завой, ставаме свидетели на едно ново явление, наречено "конспиралник", което не трябва да се бърка с конспиратор. Това е особен вид симпатяга, който е начетен по всякакви теми: извънземен разум, ходенето до Луната, неходенето до Луната, сиви, черни, бели, зелени, HAARP, 11/9, JFK, ваксини, предсказание на маите за 2012, ГМО, шистов газ…и естествено авиация,което включва предполагаемите следи оставяни от самолетите наричани от тях кемтрейлс или химически следи. Характерна черта за всеки конспиралник е, че е много речовит и често добре аргументираните му мнения се състоят само и единствено от клипове в Youtube или линкове към отвратително грозни и мигащи сайтове, често хостнати някъде по безплатните платформи, както в случая е този на hit.bg

В същност процесът на вътрешно горене, който се извършва в самолетните двигатели е известен. От едната страна влиза въздух и се смесва с горивото в горивната камера, където стават една купчина процеси. И от другата страна излизат съставки, които могат да се разделят на няколко категории:

Вода – без нея не само не можем да живеем, но без нея като краен продукт не може и процеса на вътрешно горене. Главната съставка на инверсионните следи;

Въглероден диоксид – лошият калпазанин, отговорен за глобалното затопляне, но нямащ общо с тази тема;

Азотни окиси – азотът намиращ се във въздуха се комбинира с част от кислорода при високите температури в горивната камера. Азотните окиси са опасни за природата много, но също нямат общо с темата за инверсионните следи;

Съединения на сярата – друга ключова съставка. Всички горива съдържат малко или много сяра, по-скоро малко защото допустимите нива поне за самолетните горива бяха намалени – не знам как е при другите;

Сажди – да, като от печката с кюнци. Малки въглеродни частички, чиито емисии също намаляха значително спрямо 60-те години на миналият век, когато самолетите излитаха с пушилката на стар парен локомотив;

Други – много е важно човек да сложи винаги "други" за нещата, които е забравил или нямат значение. Трябва да сме изчерпателни :wink:

Водната пара напуска двигателя и ако атмосферата е наситена до предел ще се получи пренасищане. Съответно парата ще иска да кондензира. Същото става и като си варим вода на котлона и затворим капака на тенджерата – парата няма къде да избяга, въздуха вътре се пренасища и кондензира по стените на тенджерата.
Та ... водната пара от двигателя търси ядра върху които да се отдели. На помощ й се притичва комбинация от въглеродните частички в саждите, които си взаимодействат със серните окиси. Самите сажди не биха се справили добре без помощта на серните окиси, серните окиси сами по себе си също не са добри, но комбинацията от двете е Чък Нориса (Само Чък Норис може да натисне Ctrl + Alt + Del с един пръст) на кондензационните ядра. Поради ниските температури горе на високо (в небето, демек) току-що кондензиралата върху сярна киселина и въглерод вода моментално замръзва, което причинява следите, които виждаме зад самолетите при определени случаи.

Тези следи се образуват при същите условия като студените мъгли. При по-ниски температури е нужно много по малко количество влага, за да се насити въздухът до 100% относителна влажност. Ето защо такива следи се образуват при полет на даден летателен апарат само при големи височини, при които температурата на въздуха е от порядъка на -40 — -60 °C. При толкова ниски температури, дори и малкото количество влага идващо от изгорелите газове и от въздуха е достатъчно за насищане на въздуха. Както за мъглата, така и за този вид следи са нужни така наречените кондезационни ядра, за образуването на водни капки. Кондзационните ядра в този случай са частици от изгорелите газове оставени зад двигателите. Но заради ниската температура, водните капки и парата веднага се превръщат в малки ледени кристали, които се виждат с просто око.Тези следи остават кратко в небето и се разнасят след не повече от половин час.

Написах го малко каруцарски, но все пак това е за разпускане на прекалено сериозните.

Приятен и усмихнат ден на всички :)
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Предвиждат въвеждане на чипове още тази година

Мнениеот Next » вт фев 05, 2013 9:57 am

Потребителски аватар
needsnow
Потребител
Мнения: 48
Регистриран на: пон дек 31, 2012 12:26 am

Re: Предвиждат въвеждане на чипове още тази година

Мнениеот needsnow » вт фев 05, 2013 10:16 am

Next, помня и когато другарите-комунисти си подпалиха Партийния дом, съвременник съм и на всички други дивотии, лъжи и манипулации спретнати от тях в последните 23 години. Чета глупостите в "Бивол" и други БКП/БСП онлайн издания. И всичко това не ми пречи да се смея на наивните и заблуждаващи теорийки широко предлагани по мрежата за манипулиране на лековерните, чиято единствена цел е да отклоняват вниманието им от действително сериозните проблеми в обществото ни.

Тук нямам предвид действително сериозната тема за чиповете, повдигнати от Аурелия, защото това е актуалност, пряко свързана с последните времена, в които живеем.
Радослав
Модератор
Мнения: 1530
Регистриран на: ср дек 20, 2006 4:11 pm

Re: Предвиждат въвеждане на чипове още тази година

Мнениеот Радослав » вт фев 05, 2013 10:30 am

needsnow, много добре и достъпно си го написал! :thumbup: За мен кемтрейлс конспирацията е чиста чалга... В останалите конспиративни теории не съм задълбавал. :D
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Предвиждат въвеждане на чипове още тази година

Мнениеот Next » вт фев 05, 2013 10:34 am

Чипът няма как да не е компютър. И на сегашното ниво на технологиите, трябва да е RFID.

Ако видя от някого сериозно техническо описание на технологията, ще го взема на сериозно и ще продължа дискусията....

Другото го намирам за безмислено. Вярвайте в каквото искате. Психотронно оръжие съществува и въпросните чипове могат да са Троянски кон за него :idea:
Потребителски аватар
needsnow
Потребител
Мнения: 48
Регистриран на: пон дек 31, 2012 12:26 am

Re: Предвиждат въвеждане на чипове още тази година

Мнениеот needsnow » вт фев 05, 2013 10:38 am

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Предвиждат въвеждане на чипове още тази година

Мнениеот Aurelia Felix » вт фев 05, 2013 10:41 am

Потребителски аватар
needsnow
Потребител
Мнения: 48
Регистриран на: пон дек 31, 2012 12:26 am

Re: Предвиждат въвеждане на чипове още тази година

Мнениеот needsnow » вт фев 05, 2013 10:48 am

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Предвиждат въвеждане на чипове още тази година

Мнениеот Aurelia Felix » вт фев 05, 2013 10:51 am

И едно допълнение - живея в квартал, където не минава самолетно трасе. Както е известно, самолетите имат трасета, по които трябва да летят. Всичко в небето се следи от земята, това също е известно, и ако самолет се отклони от трасето си без надлежно позволение за това, може да се стигне и до прихващането му от военна авиация и в крайни случаи до свалянето му.

Самолетите, които наблюдавах ниско над нашия квартал, не бяха от гражданската авиация.

Сноу, в кои сезони например? И в кои райони?

Върни се в “писание и предание”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта