Странни събития

въпроси за източниците на нашата вяра
small axe
Потребител
Мнения: 2485
Регистриран на: чет апр 23, 2009 7:23 pm

Странни събития

Мнениеот small axe » вт сеп 03, 2013 11:08 am

"Но през ония дни, подир оная скръб, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си"На мнозина вероятно е известно това което искам да дам като линк. Става дума за огромни черни петна наблюдавани по слънчевата повърхност. Буквално юли месеци от слънцето е липсвала една четвърт, тоест е била изстреляна плазмата в космоса и се е образувало гигантско черно петно, ненаблюдавано досега. Дали сега се е нормализирало, незнам, но всичко това е един процес и това нещо вероятно ще се задълбочава. На фона на това горните думи цитирани от евангелието на Марк, са доста разбираеми. Ясно е и също, че луната няма как да свети, ако слънцето не свети.

Вероятно скоро ще дойдат дни, когато цялото слънце, а не само части от него ще потъмнее, тоест ще стане точно това което виждаме на клипа в линка. Гледайте го внимателно, само изчакайте една досадна реклама в началото да мине и ще започне клипа. Може и да я игнорирате с един бутон, но при мен не сработи нещо.

" Но през ония дни, подир оная скръб, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си,
звездите ще падат от небето, и силите, които са на небето ще се разклатят.
Тогава ще видят Човешкият Син идещ на облаци с голяма сила и слава. "
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Странни събития

Мнениеот Ника » вт сеп 03, 2013 5:39 pm

Готино. Четох нещо и за съкращаване на времето, че поради небивалата скръб, Бог ще ускори времето, аз мога да кажа, че имам такива наблюдения....
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Странни събития

Мнениеот Aurelia Felix » вт сеп 03, 2013 6:04 pm

Добре, според вас възможно ли е в момента да сме в някакъв етап на това, което в Библията е описано като "голямата скръб"? И ако е, явно ние сме станали страхотни тъпани, щом не усещаме нищо!
Питам сериозно, аз също като Ника имам наблюдения за времето, то сякаш лети. За това може да се търси обяснение в промяната на остта на Земята и нейното по-бързо въртене.
Относно слънцето, в клипа споменаха за 11 годишния цикъл. От край време съм слушала за петна по Слънцето, но чак с такива размери... А самото "потъмняване" на Слънцето не е ли пророчески знак за нашето потъмняване, дето уж сме призвани да сме "светлината на света". Просто размисли.
Иначе е факт, че тази година е толкова силно, че и без море получаваш карибски тен само от ходене по улиците :)
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Странни събития

Мнениеот Next » вт сеп 03, 2013 6:20 pm

Странно, но не необичайно. От сайтове и документални филми: През средновековието е имало също години с много петна. Опушваш стъкло и гледаш с просто око. Когато е имало само телеграфи, една година е имало такова изригване, че телеграфите изпушили!!!

Сега такова нещо ни оставя без ток и комуникации у нас за неопределено време (у немецку поне за седмица).

Нищо ново под слънцето...
Засега!
Потребителски аватар
m.muladzhikova
Потребител
Мнения: 774
Регистриран на: пет яну 22, 2010 9:04 am

Re: Странни събития

Мнениеот m.muladzhikova » вт сеп 03, 2013 7:13 pm

Рано е още за голямата скръб. Първо трябва да се роди сина на погибелта, после да се въздигне, да се самопровъзгласи за цар, да наложи почитане на образа на звяра, да започне поставянето на печата или числото на името му, и тогава ще дойде голямата скръб.

Пътуваме към този момент, но той още не е дошъл. В "Откровение на Йоан" много добре си е описано всичко.
small axe
Потребител
Мнения: 2485
Регистриран на: чет апр 23, 2009 7:23 pm

Re: Странни събития

Мнениеот small axe » вт сеп 03, 2013 7:37 pm

Последна промяна от small axe на вт сеп 03, 2013 7:38 pm, променено общо 1 път.
Борис
Потребител
Мнения: 215
Регистриран на: чет май 02, 2013 9:40 pm

Re: Странни събития

Мнениеот Борис » вт сеп 03, 2013 7:38 pm

Подкрепям за времето... дните се редят светкавично, а средата на юли сякаш беше вчера.

Между другото някой знае ли за сайт със светоотечески тълкувания на книга Откровение? Ако има и нещо за хронологическият ред на събитията там, понеже ми е доста неясен.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Странни събития

Мнениеот Next » вт сеп 03, 2013 7:54 pm

Като четох Синодалното издание на книгата, даваща тълкуванията на Светите отци за Апокалипсиса, на практика според книгата почти всичко е станало (гоненията на Църквата). За самия Антихрист и събитията около него има много малко пасажи.

По памет: ... и третата част от звездите на небето ще паднат...
Това се тълкува като 1/3 от християните ще се откажат от вярата си при преследванията, затвора и убийствата (които обаче са в първите векове). Самите християни са като звездите - в Апокалипсиса има много алегории...
small axe
Потребител
Мнения: 2485
Регистриран на: чет апр 23, 2009 7:23 pm

Re: Странни събития

Мнениеот small axe » вт сеп 03, 2013 8:30 pm

И като затръби вторият ангел, като голяма планина, пламнала в огън, се хвърли в морето; и третата част от морето стана кръв,
та измря третата част от одушевените същества, които бяха в морето; и третата част от корабите биде унищожена.
И като затръби третият ангел, падна от небето голяма звезда, която гореше като светило, и падна върху третата част от реките и върху водните извори.
А името на звездата е Пелин, и третата част от водите стана пелин, и много човеци измряха от водите, защото се вгорчиха.
И като затръби четвъртият ангел, третата част от слънцето, и третата част от луната, и третата част от звездите биде поразена, тъй щото да потъмнее третата част от тях, и третата част от деня да не свети, така и от нощта

като чета тази 8 глава, в контекста на писаното не виждам, как една трета от звездите може да се тълкува, като една трета от християните, дето щели да изоставят вярата. Тогава, ако това е алегория, трябва по необходимост и другото там да е алегория. Една трета от водите, една трета от одушевените същества където пише, че е е измряла, една трета от слънцето и от луната, една трета от корабите... Тука нищо алегорично не виждам. Всичко това свързвам с думите на Господа, че небесните сили ще се разклатят. Това съвсем не е алегория, но нещо което ще се сбъдне съвсем буквално.

Ако под една трета от звездите, ще паднат от небето се визира друг текст, тогава нека се посочи кой точно за да го разгледаме. В евангелие от Матей четем думите на Господа, където казва, че звездите ще падат от небето, но това също не може да се свърже с отпаднали вярващи. По скоро именно контекста на разклатените сили на вселената обяснява текста там и в осмата глава на откровение..
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Странни събития

Мнениеот Aurelia Felix » вт сеп 03, 2013 9:25 pm

Потребителски аватар
m.muladzhikova
Потребител
Мнения: 774
Регистриран на: пет яну 22, 2010 9:04 am

Re: Странни събития

Мнениеот m.muladzhikova » вт сеп 03, 2013 10:02 pm

Падането на 1/3 от звездите, според мен, е описание на физическо състояние във Вселената, не алегорично означение на християните. Поне аз така разбирам като чета Откровението.

Повече съм се чудила как ще стане едновременно потъмняване на Слънцето, и Луната да стане червена.

Откровение, гл.6:

...
12. И видях, когато сне шестият печат, и ето, стана голям трус, и слънцето стана черно като струнено вретище, и месечината стана като кръв;
...

/ из "Нов Завет", Синодално издателство, 1990г /

Луната става червена при лунно затъмнение - когато Земята застава между Слънцето и нея. Слънцето от своя страна за да потъмнее и това да се види от всички точки по земното кълбо, трябва да е засенчено от нещо доста масивно намиращо се много близо до Земята... А ако се появи такъв масивен обект толкова близо до Земята - от силата на гравитацията между двете тела ще възникнат огромни и страшни катаклизми - нищо чудно планините да се сринат до основи, както пише в Откровение...Но... това си е само мое предположение :)

P.S.Някой да има представа какво представлява точно "струнено" вретище? По принцип в Библията се среща на много места като описание за вид дреха, която е груба, носена от бедни, болни, каещи се, оплакващи.
Последна промяна от m.muladzhikova на вт сеп 03, 2013 10:15 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Странни събития

Мнениеот Aurelia Felix » вт сеп 03, 2013 10:07 pm

Мария, може и да е както Вие и смола мислите, а също така и както некст беше писал. Пророчествата в Св.Писание може да имат не едно единствено значение.
---
Като цяло лоша работа, тигри. Поне да теглим кредити, сега му е времето. :)
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Странни събития

Мнениеот ven4e » ср сеп 04, 2013 8:37 am

Некст, алегоричното тълкуване на звездите, които падат от небето, касае епископите, които ще предадат Христос, провери в източника. За християните като цяло важи друго тълкуване - 3/4 от тях няма да се спасят: които имат несмекчено сърце, които отстъпват при най-малкото страдание и които са прекалено заети с уреждане на житейския бит, само 1/4 дават плод.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Странни събития

Мнениеот Aurelia Felix » ср сеп 04, 2013 9:58 am

Ако приемем тези забавни математически изчисления буквално ще заприличаме на адвентистите с техните изчисления за края на света.
Кой ще се спаси в крайна сметка знае само Бог и да се правят математики с тези неща е просто несериозно.
------------
Относно отпадането пред преследвания и т.н., да си спомним, че сам св. ап. Петър се отрече от Христа от страх, но да помним също така, че винаги има място за покаяние! Не случайно Бог допусна всичко случило се с Неговия пръв апостол, за да черпим кураж от неговия пример.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Странни събития

Мнениеот Next » ср сеп 04, 2013 10:51 am


Върни се в “писание и предание”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост