Грехопадението
Грехопадението
"...чрез един човек грехът влезе в света, а чрез греха - смъртта" (Рим. 5:12)
Уважаеми клубари,
Струва ми се, че по един въпрос всички без изключение в този клуб бихме изразили едно мнение и вяра, че ако първите човеци в лицето на Ева и Адам не бяха съгрешили, човечеството да не би знаело що е смърт.
1) Ангелите също съгрешиха, но не познали смъртта. Защо?
2) Ако човечеството не познаваше смъртта, то как Земята би побрала безсмъртните човеци?
Какво ви е мнението по тези два въпроса?
Уважаеми клубари,
Струва ми се, че по един въпрос всички без изключение в този клуб бихме изразили едно мнение и вяра, че ако първите човеци в лицето на Ева и Адам не бяха съгрешили, човечеството да не би знаело що е смърт.
1) Ангелите също съгрешиха, но не познали смъртта. Защо?
2) Ако човечеството не познаваше смъртта, то как Земята би побрала безсмъртните човеци?
Какво ви е мнението по тези два въпроса?
- Aurelia Felix
- Модератор
Re: Грехопадението
По първия Ви въпрос предполагам, че има светоотечески мнения, ще е интересно, ако някой знае такива мнения и ги цитира.
По вторият въпрос личното ми мнение е, че човечеството би се разширило из Космоса, само планетите в Слънчевата система, ако нямаше грях и Бог ги беше направил годни за живот, биха побрали милиарди.
По вторият въпрос личното ми мнение е, че човечеството би се разширило из Космоса, само планетите в Слънчевата система, ако нямаше грях и Бог ги беше направил годни за живот, биха побрали милиарди.
- Aurelia Felix
- Модератор
Re: Грехопадението
Плътта едва ли е основанието. Писано е, че Бог избра да покаже милост към Адамовото потомство, но не и към падналите ангели (виж Посл.към евреите). Защо не можем да знаем с абсолютна сигурност, вероятно престъплението на ангелите е непростимо заради много по-голямото им знание и сила от човешките. Вероятно е също и защото човекът е създаден по Божий образ и подобие, а не ангелите. Ще бъде интересно, ако някой знае светоотечески мнения по този въпрос.
- Aurelia Felix
- Модератор
- Aurelia Felix
- Модератор
Върни се в “писание и предание”