Кой е Северният цар?

въпроси за източниците на нашата вяра
Нова
Потребител
Мнения: 142
Регистриран на: вт ное 16, 2010 12:22 am

Кой е Северният цар?

Мнениеот Нова » съб сеп 12, 2015 1:51 pm

Скъпи братя и сестри, пак се обърках и моля за помощ

Докато си чета къде точно е хълма Мегидо и се притеснявам, че е много близо до битките, които в момента вървят в Сирия, току ми се мерна:

"36. И ще постъпва тоя цар по свое щение, ще се въздигне и възвеличи по-високо от всяко божество, ще вземе да говори хулно за Бога на боговете и ще има успех, докле се не изпълни гневът: защото, което е предопределено, то ще се изпълни.
37. За боговете на бащите си не ще помисли, ни желание на жени, нито дори някакво божество ще уважи, защото ще въз величи себе си по-горе от всички." Данаил 11/36-37

Той ли е този, който ще предвожда армията на рогатия срещу Израел. Това означава ли, че трябва да сме на страната на Израел в тази битка и че всички други са срещу него? Нали уж от Израел ще се издигне рогатия, пък сега ... Нищо не и разбирам на тази Библия! Кое е станало, кое има да става ... :eh:
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Кой е Северният цар?

Мнениеот Next » съб сеп 12, 2015 2:52 pm

ДУХЪТ НА ХРИСТОС И ДУХЪТ НА АНТИХРИСТА
Нова
Потребител
Мнения: 142
Регистриран на: вт ное 16, 2010 12:22 am

Re: Кой е Северният цар?

Мнениеот Нова » съб сеп 12, 2015 6:20 pm

Благодаря за този отговор, но аз питах друго- кой е северният цар от гледна точка на настоящата ситуация в света. Ясно е, че той е рогатия, ама коя личност е?

Казвам си направо какво ме притеснява, защото явно не става ясно иначе- повечето тук в настоящите конфликти сме на страната на Русия и Путин, защото са православни. Обаче:

1. Нали в битката при Армагедон, според написаното в Данаил, той в един момент побеждава Южния цар? Да не бъркаме ние кардинално нещата? Защото за мен няма съмнение при една битка в Сирия при сегашното разположение на силите кой ще победи. Няма да е НАТО. Те даже няма да посмеят да се бият истински и

2- Силно неприятно впечатление ми правят имената на някои руски оръжия- например ракетите СС-18, танкът УР 77- Змей Горянин и не знам дали няма и други.
I.P.
Потребител
Мнения: 39
Регистриран на: чет мар 05, 2015 4:07 pm

Re: Кой е Северният цар?

Мнениеот I.P. » съб сеп 12, 2015 7:03 pm

http://strogosekretno.com/237/19/Новата ... атана.html

Именно, а Владимир от руски как се превежда?
И какъв "господар на света" е тоя лилипут несменяем президент?!
Нова
Потребител
Мнения: 142
Регистриран на: вт ное 16, 2010 12:22 am

Re: Кой е Северният цар?

Мнениеот Нова » съб сеп 12, 2015 7:24 pm

I.P.
Потребител
Мнения: 39
Регистриран на: чет мар 05, 2015 4:07 pm

Re: Кой е Северният цар?

Мнениеот I.P. » съб сеп 12, 2015 7:33 pm

еми господар на света, нали-влад господар и свят на руски "мир"

верно, че ръста не е от значение, но казват, чел съм, че диктаторите по туй си приличали. А пък великия Чаплин го обезсмърти във "Великият диктатор".

тъй ли иначе-все проект са на световните банкери и чиновниците от ЕС и диктаторчето от СССР 2 ...разлика няма. За пред публиката вдигат пушилка, но бизнесът здраво ги свързва. И изобличава.
Нова
Потребител
Мнения: 142
Регистриран на: вт ное 16, 2010 12:22 am

Re: Кой е Северният цар?

Мнениеот Нова » съб сеп 12, 2015 10:48 pm

Хубаво1 но Чарли Чаплин не е обезсмъртил Путин във "Великия диктатор". Той диктатор, пък онези на запад много хубави. Хайде стига!

Дай да не го избиваме на политика! Интересува ме от гледна точка на православието как стои въпроса.
I.P.
Потребител
Мнения: 39
Регистриран на: чет мар 05, 2015 4:07 pm

Re: Кой е Северният цар?

Мнениеот I.P. » нед сеп 13, 2015 7:22 am

Тъй викам и аз-стига политика. Не вярвам на нито един политик, нито у нас, нито на запад, нито в Русия...Високо платени слути са на банката. И дори когато говорят не от себе си говорят. А за делана им...има кой да ги съди.
I.P.
Потребител
Мнения: 39
Регистриран на: чет мар 05, 2015 4:07 pm

Re: Кой е Северният цар?

Мнениеот I.P. » нед сеп 13, 2015 9:10 am

За Чарли Чаплин писах заради оная сцена, където Диктатора приема някой по-висок от него и си нагласяше стола, та да го гледа "от високо".

Както и да е. Аз наистина влизам в този форум и сайт,защото има доста какво да се прочете и види.
Но провокира ме донякъде това политическо писане и противопоставяне.
Като че за обикновения човек има значение в коя диктатура точно на планетата живее. Целият свят пред очите ни е измама. Но много настойчиво се опитва някой да ни внушава, че избор има, че има алтернатива.
А то и е истина, че има и тя е само в Православието и в Бог!
Тъй че простете ако съм Ви засегнал, аз и на Next писах, ще се въздържам да пиша в тези теми.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Кой е Северният цар?

Мнениеот Aurelia Felix » нед сеп 13, 2015 9:59 am

Нова
Потребител
Мнения: 142
Регистриран на: вт ное 16, 2010 12:22 am

Re: Кой е Северният цар?

Мнениеот Нова » нед окт 04, 2015 5:13 pm

Е, не! Това е някакъв кошмар! Някой да ми преведе това на нормален български съвременен език! МОЛЯ! Това просто не е български език. Думите са български, но не и смисълът им.

"7. Какво, прочее, ще кажем? Нима законът е грях? Съвсем не. Ала аз узнах греха не инак, освен чрез закона, защото и похотта не бих познал, ако законът не казваше: "не похотствувай".
8. Но грехът, като взе повод от заповедта, произведе в мене всякаква похот; защото грехът без закона е мъртъв.
9. Аз живеех някога си без закон; но, когато дойде заповедта, грехът оживя,
10. пък аз умрях; и оказа се, че заповедта, дадена за живот, ми послужи за смърт,
11. защото грехът, като взе повод от заповедта, ме прелъсти и чрез нея ме умъртви."

Не разбирам защо 5 страници се усуква едно и също, за да се каже, че ако вярваш в Иисус Христос и спазваш Божиите заповоди ще имаш живот вечен, а иначе ще вриш в пъкала. Защо такива словесни еквилибристики? На мен ми звучат като 1 + 2 + 3 + 4= 10, но и 2 + 1 + 3 + 4=10, но и 4 + 2 + 1 + 3 на 10. Какъв е смисълът от това нещо? Защо се прави?

И пак казвам- Какво точно означава да "живееш в Христа"? Нима може да има такъв израз в българския език? Това да не е къща, в която да живея? "Да живееш по неговите заповеди" ли означава това и ако е така защо не е преведено, че да го разбира този, който чете? Аз първо трябва да мина курс за научаване на църковен език поне 3-то ниво и тогава да чета. Иначе само думите са български, но изразите са просто абсурдни на български и смисълът не се разбира.

А сега и това излезе и моля, кажете вярно ли е и ако- не, защо?
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Кой е Северният цар?

Мнениеот Next » нед окт 04, 2015 5:44 pm

За другото ще изчакам по-кадърни от мен да ти обяснят, ако не, ще направя опит и за това.
Колкото до Гога и Магог-а, понеже е политика, ще взема отношение.

1. Такива журналистически тинтири-минтири има много отдавна: любиииииима дъвка на просетстанти. Щом се плюе по Русия - пък е с бонус особена тръпка.
2. Обаче вехтозаветния Израил и новозаветния Израил (християните) едно и също ли са? Съвсем не.
3. Трета точка да кажем някой няма да вдене, въпреки, че въпросните племена се водят за северни.
4. Турците не са превзели Българското царство ей-така. За една такава война се искат мнооооого пари. Отде тия чергари 400 фамилии са били спонсорирани да изтарашат Византийската империя (и наложат кръвен данък - еничари). От "помощниците" на везирите си евреи. Похода над България е кредитиран с пари на "венецианските" търговци. Разбирай еврейското злато + отварянето на Търновската порта от слугата на евреина Лазар (по памет, да не правя справки).

Русия е във валутен борд. Вързана е за хартийки, които печатат евреите, някои им викат долари. Малка част от вързанката е в злато. Т.е. Русия за световна война на тоя етап няма законов ресурс: нито печата долари, ни евро, нито добива залто, преработвайки въздух. Започнах статията и ми стана смешна. Путин всякакъв, но до сега не е нарушил ни един закон. Дори в КГБ им правел забележки за незаконности. Факт. Изказа се също, че операцията ще е 3-4 месеца.

Ако до тук не съм разбран, мога да пиша още, но само, ако не съм разбран. Нямам за момента време да се разпростирам нашироко. Забравете журналистическите "разследвания". Това с Гога и Магога е написано така, че за момента не се вижда на хоризонта....
Нова
Потребител
Мнения: 142
Регистриран на: вт ное 16, 2010 12:22 am

Re: Кой е Северният цар?

Мнениеот Нова » нед окт 04, 2015 10:03 pm

Аз и без това нямам много, но явно тия дни, Господ съвсем ми е взел ума- и от твоите писания не разбрах много, Некст.

Да кажа защо пуснах темата:

Доколкото съм разбрала, общоприето е между православните, че поради това, че юдеите не са приели Месията, лозето е дадено другиму, че рогатия, когото ще сложат на трона ще е от тях и т.н.

В същото време пророчествата от Стария завет се смята, че ще се сбъднат. Ама там на всяка крачка- който е срещу избрания народ, нищо хубаво не го чака; който се бие с тях- така и така ... и в Данаил, и в Исаия и навсякъде, включително и с тоя Гог и Магог, защото написаното там ми се видя логично- може и да не е, обаче хора, като мен, които не са в час, лесно се подвеждат, а ние сме мнозинството, от което няма как да не следва, поне едно от двете:
1. или има явно противоречие между Стария и Новия завет по отношение на евреите или
2. ние сме на грешната страна.

Пак си казвам- Тези писания са на някакъв език много далеч от българския език, който познавам. Половината от написаното за мен няма никакъв смисъл на български език, с което не искам да кажа, че няма смисъл. Сигурна съм, че има, но не и с този превод. Но аз, като човек, който може да мисли логически, друг извод не мога да направя.

Много искам и с нетърпение чакам да ме опровергаете обосновано. Знам, че не е така, но бих искала да знам точно как е и защо. И много ви моля- обяснявайте ми, като на малоумна. Наистина не разбирам от недомлъвки- от половина дума разбират хората, които много знаят, а аз не знам! Моля ви!

ПП Що се отнася до т.н.Османска империя, Некст, аз отдавна съм стигнала до извода, че тя е била еврейско държавно образование, а не турско, както ни се е внушавало до сега. Турците и другите народи в нея са служили, като инструмент на Синедриона. Нищо повече!
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Кой е Северният цар?

Мнениеот Next » нед окт 04, 2015 10:43 pm

small axe
Потребител
Мнения: 2485
Регистриран на: чет апр 23, 2009 7:23 pm

Re: Кой е Северният цар?

Мнениеот small axe » вт окт 13, 2015 12:05 pm

На първият въпрос на Нова, мога да кажа, че след като съм проучвал въпроса със тн. Северен цар, за момента виждам и вярвам, че това е Северният алианс- НАТО, в които влизат и САЩ и Турция. Като прекараш една линия от точката на северният полюс към земята на палестина и Израел, линията минава почти през Анкара. Тоест на север от Израел днес е Турция и тя е именно този северен цар + НАТО и всички останали дължави в организацията. МОсква и Русия са на изток. А в книгата на пророк Даниил е писано доста за това, че северният цар разпъва шатрите си между моретата / нещо което САЩ добре е направил вече и базите са му над 70 по всички континенти.. Писано е още че северният цар се смущава от слухове от изток и се връща в земята си , после разярен пак иде но стига до края си.. Всеки който чете може да разсъждава, и да си вади изводи, а относно точните времена на тези неща не знаем, но може да наблюдаваме..

Колкото до втория въпрос на Нова, относно думите на апостол Павел в посланието към римляните, имам нещо писано доста отдавна, което може да е от помощ, но е дълго.. Та ще го сложа в отделна тема и ще я кръстя- Църквата е Израел и Израел е Църквата. Там който иска може да чете и да мисли, имайки предвид, че е изцяло по писанието това което пускам и няма нищо друго..

Върни се в “писание и предание”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта