Св. Предание пази как е изглеждала Пресвета Богородица. Описано е в Синаксара. Или цялата църковна книжнина по протестантски почин може да бъде отречена?
Господ да ти забрани!
Св. Предание пази и как е изглеждал Иисус Христос. И на много икони го рисуват както е по предание - в общи линии разбира се. Както и Пресвета Богородица. Но пак в общи линии. За подробности търсете истинския оригинал на иконата, изписана от св. ап. Лука.
Как е изглеждала Пресвета Богородица
Re: Как е изглеждала Пресвета Богородица
Когато бях на 10 години, слушах бабите, как си приказваха. Там, те разказваха за едно малко момиче, на което се явявала Света Богородица. По думите на момичето : "Тя е невероятно красива."
Много скептици ще започнат да оборват и видението и разказа. Но за мен, ученичката в безбожен режим, тези разкази се врязваха в душата, като огън във восък. Не само за красотата на Дева Мария. Но за това, че има хора, които са набожни, хора не от мира сего.
Много скептици ще започнат да оборват и видението и разказа. Но за мен, ученичката в безбожен режим, тези разкази се врязваха в душата, като огън във восък. Не само за красотата на Дева Мария. Но за това, че има хора, които са набожни, хора не от мира сего.
Върни се в “писание и предание”