Новини от и за старостилци…
- Aurelia Felix
- Модератор
Re: Новини от и за старостилци…
Благодаря Ви, Мон, че изяснихте недоразумението :) Некст прочел "женски" вместо "женен" епископат. :D
Некст, да сте жив и здрав и Господ да Ви благослови! Женски епископат няма, но пък има женски модератораториат :)
Христос воскресе!
Некст, да сте жив и здрав и Господ да Ви благослови! Женски епископат няма, но пък има женски модератораториат :)
Христос воскресе!
Старостилните модернисти от гигинския м-р срещу О. Божидар Главев
http://dveri.bg/96ccc
Интересно ми е защо не се оплачат на владиката от католиците, които хулят Светия Дух или протестантите по нашите земи, които се подиграват на Църквата, а се занимават с подобни неща.
http://dveri.bg/96ccc
Интересно ми е защо не се оплачат на владиката от католиците, които хулят Светия Дух или протестантите по нашите земи, които се подиграват на Църквата, а се занимават с подобни неща.
Понеже аз съм започнал тая нишка тук - казвам, че поста е за другаде, но не и за този раздел. О. Божидар Главев не е старостилец. Тези, които се жалват също...
Ваше боголюбие, благодаря за помощта по темата. Това още един път доказва, че старостилци в новостилна юрисдикция е оксиморон - т.е. дървено желязо.
много фракции, секти, много чудо..
Духовна беседа може вече да се чете и в интернет:
След нашата канонизация на Баташките мъченици, БПЦ също ги канонизира с няколко години разлика.
Е преправиха иконата, но кой ти го брои.
Сега ще канонизират и св. Серафим Соболев (Софийски чудотворец, който канонизирахме отдавна), що толкова десетилетия опашки на гроба му не могат да са случайни.
Какво обаче ще преправят от житието му (и иконата) - не ми се мисли... Московска патриаршия май щяла нещо да помага.
Даваха неща по БНТ1 - новините.
Е преправиха иконата, но кой ти го брои.
Сега ще канонизират и св. Серафим Соболев (Софийски чудотворец, който канонизирахме отдавна), що толкова десетилетия опашки на гроба му не могат да са случайни.
Какво обаче ще преправят от житието му (и иконата) - не ми се мисли... Московска патриаршия май щяла нещо да помага.
Даваха неща по БНТ1 - новините.
Ваше боголюбие,
Не ме вълнува произнасянето на Московската патриаршия, а бъдещото житие и икона.
И съвсем мъничко - нали бяхте срещу него? Такъв бил, онакъв бил....
Не ме вълнува произнасянето на Московската патриаршия, а бъдещото житие и икона.
И съвсем мъничко - нали бяхте срещу него? Такъв бил, онакъв бил....
Върни се в “дебати: стар и нов календар”